BaHa Objavljeno Marec 6, 2006 Opozori Objavljeno Marec 6, 2006 neki me zanima .... a mi lahko kdo pove kko bi shranu v fajl neki tko da tisto besedilo k je ze blo v fajlu da bi ostalo .... recimo da ce bi napisu prvo "ja" in pol da bi se enkrat napisu "ne" bi blo v fajlu "ja ne " :) NUJNO !
BaHa Objavljeno Marec 6, 2006 Avtor Opozori Objavljeno Marec 6, 2006 ali pa kko bi "load from file" v listboxo spravu ?
BaHa Objavljeno Marec 6, 2006 Avtor Opozori Objavljeno Marec 6, 2006 ah sm dobu listbox1.items.loadfromfile("C:/moja.dat"); samo vseen mi nc ne ostane v list boxu kr naprej mi spreminja mmmmmhhmm ..
Virko Objavljeno Marec 7, 2006 Opozori Objavljeno Marec 7, 2006 Zadeva je popolnoma enostavna. Za dodajanje podatkov v datoteko uporabi APPEND, ko odpiraš datoteko za pisanje in ne RESET ali REWRITE.
RSTDRIVER Objavljeno Marec 7, 2006 Opozori Objavljeno Marec 7, 2006 @baha: loadfromfile . . . tle nekej cackas po list boxu . . . . savetofile (na gumb ali ob izhodu ali .......) a si to vprašu?
BaHa Objavljeno Marec 11, 2006 Avtor Opozori Objavljeno Marec 11, 2006 am .... sej pol sm drgaci resu ..... sm dal dva list boxa pa dva fajla in edn vpisuje edn pa izpisuje ..... :) tko da sm resu ..... hvala vam :)
Drekavac Objavljeno Marec 14, 2006 Opozori Objavljeno Marec 14, 2006 (popravljeno) Hja, tkole je najbolj enostavno, pa najhitreje, brez da nalagaš fajl v memo al kamorkoli: var Izpis:textfile; begin assignfile(Izpis,'Racuni.txt'); if not (fileexists('Racuni.txt')) then rewrite(Izpis) else append(Izpis); writeln(izpis,'TEXT ZA DODAT V FAJL'); . . . system.closefile(Izpis); end; No, tole naredi na ta način, da najprej preveri obstoj fajla RACUNI.TXT, če ta obstaja, besedilo pripenja, v nasprotnem primeru pa fajl naredi in piše na novo. Paziti je treba še na WRITE in WRITELN. WRITELN vedno zapiše text v novo vrstico, medtem ko WRITE ne. Popravljeno Marec 14, 2006. Popravil Drekavac
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se