Skoči na vsebino

Yamaha YZF 600 R ThunderCat vs Honda CBR 600 R

Priporočene objave

Objavljeno

Pozdravljeni

zanimam se za nakup enega izmed omenjenih motorjev in sicer rabljenega, tam letnik 96-98, pa me zanima katerega mi bolj priporočate. Kakšno je kaj razmerje med njima glede vzdrževanja, trpežnosti? Cena rabljenega je itak zelo podobna. Na kaj je treba biti še posebno pozoren pri nakupu??

hvala

Popravil/a - Ice on 19/05/2002 11:48:31

Objavljeno

Vzdrževanje je pri obeh enako, nobeden nebo delal težav, če je bilo z njim lepo delano, Honda je športnejša, Yamaha pa za vsak dan primernejša. Jaz sem vzel Yamaho čisto iz optičnih razlogov, ker mi honda ni bila všeč....pa tudi nekako sem "navezan" na Yamaho.

Accelerate 'till you see God ....then brake.

Objavljeno

To temo sem hotel jst odpret ko sem bil na istem ku ti robberrt. Ti sicer praviš, da so cene zelo podobne, kadar sm pa jst kupoval so ble pa yamahe dražje. No mene je zelo mikala thundercat ampak so ble finance v času preslabe No potem so mi ljudje začeli govorit "kupi Hondo kupi Hondo" ker so boljsi agregati (vzdrzljivejsi pa manj olja pijejo-t.j. nič) pa napake ti dopušča. No kar se agregata tiče za zdaj drži, kar se napak tiče pa NAJBOLJ ker sem kot kvazi-začetnik enkrat prletu v ovinek prehitro in enkrat nagnjen spregledu luknjo in ostal živ. Vzdrežavnje bo manjše pri Hondi takisto bo s trpežnostjo. (ne vem zakaj imam občutek da me bo Đorđ oku*cu po tem postu, hehe.

Na kaj treba bit pozoren? Nč posebnega, bo zadosti da si prebereš članek o "nakupu rabljenega motorja" na motosvetu. Meni je zlo pomagu. Pa prjatla/mehanika ne pozabi s sabo vzet!

Za konec: kar se tiče vožnje in mehanike bi bla boljša Honda, kar se tiče lepote in udobja bo pa boljša thundercat. CBRka je bolj športiva po izgledu.

Jst sm s Hondo zadovoljen tudi če me thundercat še zmer malo mika (ups.. upam da tega ni prebrala ...honda namreč). Aja sej motorji niso ljubosumni in se jim ni treba cele dneve opravičevat... vsaj tko sem slišu/bral nekje..

Vso srečo pri nakupu!

LP duhc

Once a biker, always a biker!

Objavljeno

quote:Yamaha YZF600R ThunderCat vs Honda CBR600R

Honda CBR600R?!?! Kako si mogu?!?!

CBR600F je!

LP duhc

Objavljeno

Hoj

Jaz sem imel enake probleme kot ti! Vzel pa sem Thundercata in zaenkrat mi ni zal. Kolega ma CBRko, performance so enake, ceprav ma nekaj konjev vec, poraba Thundercata pa je bistveno manjsa pri enaki voznji.

Tudi pri zadnji gumi prisparas par cekinov.

Tudi visina na TCju (je malo nizja) mi bolj ustreza kot CBRka.

Sedez pa je najboljsi od vseh motorjev na katerih sem sedel. Tudi celodnevna voznja je zakon (350 km vceraj).

CBRke pa nisem mel priloznosti vozit, tako da neke boljse primerjave ne zmorem!

Objavljeno

aja, vsi pravite da je CBRka cenejsa, ko sem jaz kupoval sem mel obcutek da je vsaj 100k SIT drazja.

Objavljeno

Morm pa rečt da sta oba motorja zlo uredu, vsak ma seveda svoje dobrote in slabosti. Niti z enim niti z drugim ti ne bi smelo bit žal nakupa robberrt. Če boš le imel možnost se probi vozit z obema. Pol boš pa še malo meni poroču kako zgleda thundercat, lih k ga nism še vozu

LP duhc

Objavljeno

Duhc.....nič te nebom sku***l. Prosil bi samo za razlago:

1. Kako lahko Honda pije manj olja kot npr. moja Yamaha, ki ga ne popije nič?

2. Kaj točno je pri vzdrževanju Yamahe dražje, kot pri Hondi? Olje, filter, gume, nastavitev ventilov, morda veriga??? Poleg tega ima v SLO Yamaha najboljšo servisno mrežo.

Accelerate 'till you see God ....then brake.

Objavljeno

quote: Aja sej motorji niso ljubosumni in se jim ni treba cele dneve opravičevat... vsaj tko sem slišu/bral nekje..

Vso srečo pri nakupu!

LP duhc

gregs se ne bi glih strinju s tabo

by gebre

Objavljeno

Ma tisto glede olja mislim da ne drži!Jst mislim da koliko motor olja popije je odvisno od motorja samega ne pa od firme!Tako da nisem še slišal da bi Tc pil olje..

Thundercat RULZ!!!

Thundercat

Objavljeno

V glavnem kupi tistega, ki bo lepše ohranjen oz. ti je lepši, ker so razlike tako malenkostne.

Objavljeno

quote:

V glavnem kupi tistega, ki bo lepše ohranjen oz. ti je lepši, ker so razlike tako malenkostne.

A kdo ve za kakšnega Thundercata ali CBRko 600? Kakšna bi morala biti cena za t'cata 99' oziroma za cbr600?

Hvala za info.

LpG

Objavljeno

quote:

quote:

A kdo ve za kakšnega Thundercata ali CBRko 600? Kakšna bi morala biti cena za t'cata 99' oziroma za cbr600?

Hvala za info.

LpG

Jah nekako mi je oblika Thundercata lepša, vendar pa pravijo da imajo honde nekako boljše mašine. Ok res pa je da odvisno kako ohranjenega dobiš, pa če normalno delaš z motorjem bi mogu vsak delat.

Jah kar jaz spremljam zadnje čase so cene zelo različne. T.dac je zadnjič nekdo prodajal črno 1.100.000 mislim da je hotu 99l, pa ena za 1.400.000 je bla l'00, cbr pa okol 1.300.000 99'.

V glavnem "mal" še manka, pa upam da bo kmal dost :))

Objavljeno

Jaz sem dobil Thundercata za 1.400.000, letnik 2000, 9.000km, cisto nove gume, servis pred 1000km, brez kakrsnekoli praske, registriran celo leto.

Jaz bi samo za reg. dal kakih 100k SIT, tako da glej da bo vsaj en cas registriran, razen ce nimas kakih 50% popusta

lp Loyo

P.S. s tem da sem hodil gledat tudi enega lenik 2000 17.000km, podrsan levo in desno, slabe gume za 1.370.000, tudi registriran.

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno
Morm pa rečt da sta oba motorja zlo uredu, vsak ma seveda svoje dobrote in slabosti. Niti z enim niti z drugim ti ne bi smelo bit žal nakupa robberrt. Če boš le imel možnost se probi vozit z obema. Pol boš pa še malo meni poroču kako zgleda thundercat, lih k ga nism še vozu

LP duhc

Prvi vtisi so dobri, kaj vec od motorja poraba in ostalo ti pa napisem drug teden ko bom naredil malo vec kilometrov.

Objavljeno
Prvi vtisi so dobri, kaj vec od motorja poraba in ostalo ti pa napisem drug teden ko bom naredil malo vec kilometrov.

A ma pole si kupu thundercata?? Ja ma pol pa obvezno napisat kako gre, kako se pelje, poraba in vse ostalo, polaganje itd. :)

No vso srečo pa čimveč varnih kilometrov! Upam da se kdaj srečava.

LP duhc

Objavljeno

A ma pole si kupu thundercata?? Ja ma pol pa obvezno napisat kako gre, kako se pelje, poraba in vse ostalo, polaganje itd. :)

No vso srečo pa čimveč varnih kilometrov! Upam da se kdaj srečava.

LP duhc

Jap v petek jo grem iskat, tko da takrat pridejo podrobnejse informacije. :lol:

Objavljeno

Evo jest sem se pred 4 letim isto odločal ampak za nov motor. Odločil sem za Hondo. Odločitel je bila pravilna. Super za dolge ture, taka dobra drža telesa, da nisi zmatran, pa tudi na grobniku sem jo vozu tko da gre tudi po podnu. Enkrat vozu Yamaho pa ne vem no. Sem pač pristaš honde. Če maš možnost kup hondo oz. lahko prideš mojo pogledat, da še boš laži odloču

Objavljeno

Z veseljem pridem pogledat, ampak sem pred dvema dnevoma dal akontacijo za Thundercat l.97, tko da grem ce bo narava dala dones popoldne iskat, ker ze dva dni nic ne spim.

Drugace me pa full zanima kaksna je razlika ko sta ena zraven druge sej po slikah ze mal razberes samo v resnici se drugace razbere.

Iz kje pa si?? Jaz sem gorenjska - Kranj.

Objavljeno

Ne boš verjel!

Gorenjska Kranj!!!!!!!

OK Bitnje pa se to je Kranj

Objavljeno

jz mislm da si se čist uredu odloču... vsi k smo kdaj kupval cat-o al pa cbr-o smo se mogl odločt in noben se ni narobe (ne glede kako se je odloču)... sicer pa jz mislm da majo honde večjo ceno in verjetn je hondina kvaliteta vseeno za odtenek boljša od Yamahina (kljub temu da sm sam imel cat-o)... je pa sigurno yamaha cenejša za vzdrževanje... sploh če jo voziš k Češku v Krško, ki je verjetno en izmed boljših in cenejših serviserjev sploh (da ne omenim da je bil prvi in edini yamahin uradni serviser za celo vzhodno evropo... tm leta 90 ... tko da model kr zna pa še potrud se... sej ne da je recimo AS kej slabši sam je pa precej dražji)

obilo lepih ovinkov in varnih kilometriv :-)

Objavljeno
Ne boš verjel!  

Gorenjska Kranj!!!!!!!

OK Bitnje pa se to je Kranj

:) Kokrica - Kranj :D

se bomo zmenil za kaksno furo....magari kaksen mail posl, ga mas v mojem profilu..

kako je svet majhen ;)

Objavljeno
... sploh če jo voziš k Češku v Krško, ki je verjetno en izmed boljših in cenejših serviserjev sploh (da ne omenim da je bil prvi in edini yamahin uradni serviser za celo vzhodno evropo...

a mas kaksno stevilko al pa kej podobnega. Jah za kilometre hvala do zdej so bli srecni mocno upam pa da tud naprej...

Se srecamo na kakem FS

Objavljeno

a bi se vi sli tole "js-sm-pa-iz-spodnga plunka/jst tuut!" v kaksni drugi temi prosim?!

Objavljeno
a bi se vi sli tole "js-sm-pa-iz-spodnga plunka/jst tuut!" v kaksni drugi temi prosim?!

Razumem! Lahko brišeš! Preberi ves kontekst!

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!