Skoči na vsebino

Jorg Haider, napada avstrijsko ustavno sodišče

šokac

Priporočene objave

Jorg Haider :fredy: , napada avstrijsko ustavno sodišče in mu očita, da v zvezi dvojezičnimi tablami deluje, kot politična stranka.

Predlagal je, da se avstrijsko ustavno sodišče preimenuje v društvo za vseslovenske hazarderje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz bi pa zamejske Slovence iz predelov Koroške izselil in mu v zameno naselil Čefurje™. Vam povem, da nebi minilo eno leto, ko bi jih želel nazaj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz bi pa zamejske Slovence iz predelov Koroške izselil in mu v zameno naselil Čefurje™. Vam povem, da nebi minilo eno leto, ko bi jih želel nazaj.

:lol: sam res

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če bi ga svetovna in notranja politika Avstrije želela utišati in napraviti red, bi to lahko že zdavnaj storila... :xx:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če bi ga svetovna in notranja politika Avstrije želela utišati in napraviti red, bi to lahko že zdavnaj storila... :xx:

O

čem bi pa potem pisaw njihov Krone in Kleine Zeitung ... brez skrbi: dr. Georg Heider je politična zgodovina - samo da on tega še ne ve

:OK:

Popravljeno . Popravil Broj Jedan
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jorg Haider :fredy: , napada avstrijsko ustavno sodišče in mu očita, da v zvezi dvojezičnimi tablami deluje, kot politična stranka.

V naslovu ena vejica prevec, v tem stavku kar dve... :topic:

Popravljeno . Popravil wind
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V naslovu ena vejica prevec, v tem stavku kar dve... :topic:

[/quote

Res je, da mi vedno delajo probleme. Šokac, na pol pismen...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

georg? :blink: ...............georg kdo? :?

sorry,

zatipkow sm se

pravilno: dr. Jorg Heider

ys

upam, da mi bo oproščeno

:cry:

Popravljeno . Popravil Broj Jedan
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Haider pač mora delati nekako zase reklamo.

Po celi Avstriji je že pogorel in zdaj mu je ostala le še Koroška.

To, da se norčuje iz sodišča ni nič kaj novega. Očitno pa je, da nikjer ni volje ali pa ne možnosti za ukrepe proti takemu ravnanju. Oziroma ni točno definirano kaj se naj naredi, če se ne upošteva sodišča.

Naj poudarim, da je Koroška specifična v Avstriji. Na Koroškem je še vedno zelo močna deželna zavest. Ta zavest pa napada vse okoli sebe. Tudi Avstrijce iz drugih dežel. Primer: iz Štajerske se na Koroško poroči ženska. Vaščani je pet let niso sprejeli za sebi enako. Govorim o Avstriji, da ne bo pomote.

Še vedno pa nisem slišal nobenega argumenta zakaj Haider (BZÖ), FPÖ, Heimatdienst (dalje:HD) in brambovci sovražijo Slovence?

Ob zadnjih pogajanjih so brambovci in HD sklenili kompromis s koroškimi Slovenci o postavitvi 158 tabel (mislim, nisem več prepričan, če je številka točna) plus z možnostjo več, ki pa ga je Haider zavrnil.

So pa sedaj predpriprave za volitve na Koroškem. Pred 3 tedni sem ravno gledal na 3SAT prispevek o shodu FPÖ v Griffnu in BZÖ v Velikovcu (Völlkermarkt). Zanimivo je bilo to, da je na shodu FPÖ bila tudi črnka. Ja prav ste prebrali Afričanka.

Drug problem so člani teh skupin. Najprej je treba definirat narodnost. Moja definicija je: narodnost je subjektivna odločitev in ne objektivna danost. Ter je odvisna od tega ali to odločitev sprejme okolica.

Dejstvo je, da ne moremo po priimkih določat narodnost. Kljub temu bi opozoril:

podpredsednik FPÖ je Dolinschek (po slovensko Dolinšek)

podpredsednik BZÖ je Strutz (po slovensko Štruc)

Če bi enkrat za hec v telefonski imenik Slovenije (TIS) vtipkali ta dva priimka bi dobili kar lep rezultat. To velja posebej za slovensko Koroško in Štajersko.

Bi pa bilo seveda zanimivo vprašanje, kaj bi bilo, če bi Slovenija dala manjšinske pravice Nemcem in v zameno zahtevala enake pravice za Slovence na avstrijskem Koroškem in Štajerski? Res je, da je uradno pri nas le 130 Nemcev in 200 Avstrijcev. Italijanov pa Madžarov pa le 10x več. So pa Nemci najstarejša manjšina tukaj v Sloveniji.

Bi pa tukaj še na nekaj opozoril in dal v razmislek. Dejstvo je, da imajo Slovenci največ pravic ravno v Avstriji. Sledi Italija, Madžarska in kot zadnja Hrvaška. Kljub temu naši mediji večinoma samo poročajo o problemih v Avstriji. Ko pa so problemi v ostalih treh državah pa je tišina ali pa kakšen mali izrezek v časopisu. Ne trdim, da se preveč poudarja Haidera. Trdim le, da se na ostale Slovence pozablja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Velikokrat je res tako kot si napisal. Afričanki so verjetno plačali nekaj tisoč EU, da bi imeli opravičilo, da ne gre za nacionalizem in rasno nestrpnost.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Saj če malo bolje pomisliš se teli 'slovenci' v Avstriji obnašajo kot eni čefurji oziroma še slabše.....ne vidim ločnice med njimi in našimi uvoženci...v glavnem to so tudi enni čefurji....minus exceptions.... :doze: :slap:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Saj če malo bolje pomisliš se teli 'slovenci' v Avstriji obnašajo kot eni čefurji oziroma še slabše.....ne vidim ločnice med njimi in našimi uvoženci...v glavnem to so tudi enni čefurji....minus exceptions.... :doze: :slap:

:blink:

pa

drugače .. a se ti dobro počutiš?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:blink:

pa

drugače .. a se ti dobro počutiš?

Zelo dobro se počutim, hvala za tvojo skrb.....

:blink: pa

raje mi razloži kaj je takšna razlika.....zanima me kako bi ti odreagiral, če bi hoteli imeti Srbi pri nas še dodatne table v cirilici....seveda, ko dosežejo prag manjšine(če so ga že se jim opravičujem in glede na splošno prepričanje predlagam, da se v tej smeri posvetujejo :photo: ).....kot je rekla neka Avstrijka....če jim paše imeti table v slovenščini, naj se preselijo na ta k..... Slovenski Balkan.....tako pa le nekaj jokcajo in povzročajo Avstriji probleme, s katerimi se jim res ne bi bilo treba ukvarjati.....in tu vidim veliko podobnost med temi 'čefurji' in 'južnjaki' pri nas.....lp :whistle: :closedeyes:

@Lobo; pa nije Apavrin marveć Oksazepam.....a oćigledno ne radi više svog posla..... :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

"problem" (ali ne) je v artiklu 7 avstrijske ustave, katero so avstrijci sami leta 1955 sprejeli in je bila tudi razlog za suverenost in nevtralnost drzave.

ta artikel namrec zagotavlja manjsinske pravice narodnostim znotraj drzave, kjer je med ostalim tudi zapisano, da morajo biti postavljene dvojezicne krajevne table, dvojezicnost v solah, itd. na vseh podrocjih kjer je dolocen delez prebivalstva druge narodnosti. koliksen je ta odstotek ne vem natancno, v medijih se kolportira stevila med 10 in 30 odstotki.

osebno me to tudi ne zanima, ker sem menjna, da ce zivis v tujini se prilagodi razmeram tam.

problematiko razpihuje heider, ker mu pocasi tece voda cez glavo. slovenska manjsina in avstrijski korosci se, kolikor mi je znano, dobro razumejo in nimajo velikih problemov. te stavrajo predvsem starejsi nazadnjaki, kateri se se spominjajo 2. svetovne vojne in partizanov pred celovcem. pac en narodni baw-baw.

da se je vecina avstrijskih slovencev na koroskem leta 1919, kljub masivnemu manipuliranju s strani takratnega heimatbunda, odlocila za avstrijo se tudi rado pozablja.

Google in Artikel 7 v AUT

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

.....zanima me kako bi ti odreagiral, če bi hoteli imeti Srbi pri nas še dodatne table v cirilici....seveda, ko dosežejo prag manjšine(če so ga že se jim opravičujem in glede na splošno prepričanje predlagam, da se v tej smeri posvetujejo :photo: ).....

Kako to misliš, ko dosežejo prag manjšine? :blink: A obstaja kje kakšen zakon, določilo, ... o tem pragu?

Jaz to prvič čujem.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zelo dobro se počutim, hvala za tvojo skrb.....

:blink: pa

raje mi razloži kaj je takšna razlika.....zanima me kako bi ti odreagiral, če bi hoteli imeti Srbi pri nas še dodatne table v cirilici....seveda, ko dosežejo prag manjšine(če so ga že se jim opravičujem in glede na splošno prepričanje predlagam, da se v tej smeri posvetujejo :photo: ).....kot je rekla neka Avstrijka....če jim paše imeti table v slovenščini, naj se preselijo na ta k..... Slovenski Balkan.....tako pa le nekaj jokcajo in povzročajo Avstriji probleme, s katerimi se jim res ne bi bilo treba ukvarjati.....in tu vidim veliko podobnost med temi 'čefurji' in 'južnjaki' pri nas.....lp :whistle: :closedeyes:

@Lobo; pa nije Apavrin marveć Oksazepam.....a oćigledno ne radi više svog posla..... :P

posluši.....

teli Slovenci tam gor tam živijo od vedno - to niso priseljenci in hvala bogu, da imajo svoje pravice.

Ne mešat tole z nekimi priseljenc :nono: i

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislim, da je tukaj napisano praktično vse;

@Lobo; Prag...hmm...torej nekako ločnica med odstotkom prebivalstva, ki je že upravičen do statusa manjšine in seveda odstotkom, ki do tega statusa še ni upravičen....torej recimo, vendar samo recimo da je v tem primeru prag 10 odstotkov....in da verjetno da obstaja prav zakon, ki določa ta prag...drugače bi težko rekli da je manjšina sploh mogoča...

@Cegi; Beri Iceov post in jasno ti bo, da so se sami odločili(kolikor vem na referendumu), da bodo raje živeli v Avstriji, pod Avstrijo.....tako je Slovenija...takrat Yugoslavie izgubila del ozemlja na račun teh 'čefurjev' in definitivno se ob želji branja slovenskih tabel in poslušanju slovenskega jezika lahko priselijo npr. kar v Slovenijo....tukaj jim bo torej lepše in bolje...

P.S. Kolikor vem imajo pa pravice popolnoma enake kot Avstrijci :hmm: , mar ne, oziroma ali morajo živeti tako kot Židje v II. WW....ker če pa imajo družbeno segregacijo in morajo hoditi v posebne trgovine...k posebnim frizerjem...nositi trakove...ipd, potem se globoko opravičujem in se strinjam z vami... :slap:

kjer je dolocen delez prebivalstva druge narodnosti. koliksen je ta odstotek ne vem natancno, v medijih se kolportira stevila med 10 in 30 odstotki.

osebno me to tudi ne zanima, ker sem menjna, da ce zivis v tujini se prilagodi razmeram tam.

te stavrajo predvsem starejsi nazadnjaki, kateri se se spominjajo 2. svetovne vojne in partizanov pred celovcem. pac en narodni baw-baw.

da se je vecina avstrijskih slovencev na koroskem leta 1919, kljub masivnemu manipuliranju s strani takratnega heimatbunda, odlocila za avstrijo se tudi rado pozablja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

....ja itak nisem dost pameten, da bi tuki zapenal z veleumi...

...ne vem, pa zakaj jih zmerjaš s 'čefurjev' saj so ja Avstrijci :P

....

Sramotni Koroški plebiscit 10.10.1920

10. oktobra 2004 bo minilo 84 let od sramotnega Koroškega plebiscita v coni A, ko smo bili Slovenci žrtev lastne naivnosti, srbskih zahrbtnih intrig, izigravanja in sprenevedanja velesil ter nenazadnje italijanske zahrbtnosti, nemoralnosti in požrešnosti. Tako smo samo na Koroškem ostali brez 11% rodne grude in brez 11% slovenskega naroda.

Po 84 letih je vsa dokumentacija o Koroškem plebiscitu še vedno neprodušno zaprta v arhivih v Celovcu, pod strogim nemškim ključem. Odgovor na vprašanje zakaj, ni težko! Dokazov o nepravilnosti, izigravanju in poneverbah v nemško korist je vse polno. Nekaj je opisanih spodaj iz še neobjavljene knjige "Koroški blefiscit 1920".

Najbolj tragično pri vsem pa je, da je danes velika večina Korošcev ponemčenih Slovencev, da o Karantaniji, ustoličevanju in svojih koreninah ne vejo nič, ker jim Avstrija namenoma prikriva resnico o svojem izvoru, svojih koreninah. In da je Koroška zaradi takega ali drugačnega nasilja v preteklosti in še zdaj, duhovno verjetno najbolj zadrta pokrajina v Evropi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!