Skoči na vsebino

problem z vžigom

wango

Priporočene objave

Zadnič se lepo peljem s svojim tgb-jem 101S, pa kr nalepem neki začne štrajkat. Zmankuje mu moči, na semaforju ga kumi ohranim pri življenju. Ko prispem v kratkem na cilj, takoj crkne. Med vožnjo ga je skos moril, ni dosegel hitrosti ne pospeška. Od tedaj nikoli več ne vžge. :cry: Ko sm ga spravil domov sem začel s pregledovanjem. Sveča je mokra in ima iskro, morda je le malce temnejša, kva pa vem... Kompresija ocenjena na prst je ok, močno upam da mi ni zaribau, ker bi bilo to že tretje ribanje u 2.letih. Sm vseen odpru fergazer, pa ga spucu pa pregledu dize, vse ok. Kaj naj storim. Se opravičujem, če je ta tema že bila objavljena....post-10387-1142191543_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Am men je isto delalo sam morilo gaj skoz, tko de sm pol dojev de mi je lamele zlomil. Tak de poglej lamele če so cele. Če ti jih je pol še mal poglj cilindr kaj je naredl, pr men je blo na velko srečo vse ok.

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Am men je isto delalo sam morilo gaj skoz, tko de sm pol dojev de mi je lamele zlomil. Tak de poglej lamele če so cele. Če ti jih je pol še mal poglj cilindr kaj je naredl, pr men je blo na velko srečo vse ok.

lp

pa si ti to sam delu, ker pr men je treba prou ceu motor snet z okvirja, da lohka vn potegnem potem lamele... prosim recte mi da obstaja lažji način (sej vem da ga ni :huh: ), ampak vseen...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdj za ta motor an jst nwm kuko je vse skup narjen, za minarelli oz piaggo motrje so lamele tam kt koleno od frgazarja gor pršraubaš če pa praviš da je pr teb treba to vse podret pa ne morm kaj velik povedat ker bi mogl vidt to, če maš kšno fotko al pa kj ket bi se to nahajal dj gor pa de bi saj to vidl kk je narejn mogoče bi se prek tega dal kj povedat. Žal več kot to ne morm pomagat.

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mal sm zdj pogledov za ta skuter na netu. To je firma iz tajvana in tut delov za predelavo ni oz. vsaj polini jih nima. Predvidevam de je motor kr zablokiran in je težko kj delat če ne poznaš. Probej še sliko dat gor sam dvomm da bo kj razen če ma kdo ta skuter pa de ga dobr pozna in ti lahk pomaga.

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jst sem meu tak problem pr Derbi Sendi,fora je bla v tem da je biu zabasan filter,tko da pol k sem ga spucov je normalno šlo... :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

evo slikce za tistga k jih je hotu. Tam se vid, da je ena prečna cev tik nad kolenom, tako da jih ne morem izvlečt. Če pa hočm to ceu odstrant, pa ločim motor z zadnjim biciklom vred od ogrodja in morem podret vse napeljave tert spustit ole.

Drgač pa sm fergazer in filter spucu, pa tud pol sm ga probu vžigat brez zračna filtra, pa nobenga živlena. Res mam slab feeling da je neki spet ribnl, tko da ga bo treba spet na en servis odpelat. Mam pa drgač 70ccm pollini kit gor. Ker iskra je, sveča je mokra, torej bi mogu saj neki dat od sebe - ane?? :hmm:

post-10387-1142287992_thumb.jpgpost-10387-1142288017_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hm ja ne gre drgač mogu boš podret motor, če pa maš kit pol si vrjetn tut lamele(karbonske) menov, če so karbonske pol je to skor nemogoče de ti počjo, če so pa original pol pa ta možnost ni izklučena. Če je vse ostalo vredu (filtr, svečka...) pol je skor vrjetn to, saj pr men je blo.Je pa vsak motor zase mal uganka, tko de velik sreče pa upam da sm lahk kj pomagov.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hja res bo, sm se ze pozanimu pr TIM MG-ju kdaj majo kej lufta..., ker tole vse skp mau presega moje znanje, počas nam več znau nazaj sestavt :D (joke)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 6 let pozneje...

hja res bo, sm se ze pozanimu pr TIM MG-ju kdaj majo kej lufta..., ker tole vse skp mau presega moje znanje, počas nam več znau nazaj sestavt biggrin.gif (joke)

Zadn cajt, da ti je crknu v delavnici ti ga bodo vsaj opral pol pa zrihtal ! ! !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Imam eno vprašanje.

Imam piaggio nrg 2007. Do nekaj časa je lepo vžigal, zadnji mesec, pa se mi je večkrat zgodilo, da ga moram zakurblat po večkrat, včasih pa sploh ne vergla in samo spusti nekakšen drugačen zvok.

Sumim anlaser mogoče?

Pa tudi ko ga pustim pri miru, motor ugasne, včasih prej včasih poznej.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zadnič se lepo peljem s svojim tgb-jem 101S, pa kr nalepem neki začne štrajkat. Zmankuje mu moči, na semaforju ga kumi ohranim pri življenju. Ko prispem v kratkem na cilj, takoj crkne. Med vožnjo ga je skos moril, ni dosegel hitrosti ne pospeška. Od tedaj nikoli več ne vžge. :cry: Ko sm ga spravil domov sem začel s pregledovanjem. Sveča je mokra in ima iskro, morda je le malce temnejša, kva pa vem... Kompresija ocenjena na prst je ok, močno upam da mi ni zaribau, ker bi bilo to že tretje ribanje u 2.letih. Sm vseen odpru fergazer, pa ga spucu pa pregledu dize, vse ok. Kaj naj storim. Se opravičujem, če je ta tema že bila objavljena....post-10387-1142191543_thumb.jpg

( K PA VALCKE SI NASTELOV )
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ZIUJO IMAM SKUTER PIAGOO IN DELALO JE USE DO KRATJEGA NOCE VZGAT SITUACIJAA ...

NOCE KRESNT NA STARTAR MORMM SVECO VENNN BENCIN NOT DAT NAZAJ ZASRAUBAT

INPOTEM MI ENORMALNO PREPELJEMMM TUDI 30 KM BREZ PROBLEMAAA KO JE MOTOORR OGRETT TUDII VZGEEE NORMALNO KO PA STOJIII pOZORR KO PA STOJI VEC KOT 20 MIN NOCE VZAGI VEC MOREM PONOVITI USE SKUPAJ SE PRAVI SVECOOO VEN

BENCIN NOTR INB POTEM BO SPET DELAL NORMALNOOO ... SVECA JE NOVAA .....POKURIM CEU TANK IN DELA NORMALNOO VLECE IMA KOMPRESIJOO ..... NE GRE PA MI U GLAVO ZAKAJ PO 20 MIN. NOCE VZGATI ..... KAJ BI LAHKO BILOO ..... BI PROSIL ZA POMOCC KAR KOLII ( SAMO LIPNIKU GA NE PELJEM KER NATEGUJE ) ..... SMOTANO JEEE ...... SVECO MORS SKOZ SRAUBAT VN PA NOT PA SPET ..... AMPAK POL PA KR NORMALNO DELAA ..... VLECE BENCIN NORMALNOOO TAKO DA FARGAZAR MORE BITI DOBER .... SVECA JE MOKRAA (NOVA) IN RES BI PROSIL ZA KAKRSNI KOLI ODGOVOR ...... MISLENJE , TEORIJO ..... HTILNVALA

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!