Skoči na vsebino

Vino


Brihta

Priporočene objave

pri rdečih vinih pa stavim na izključno domače pridelke(refuzo), Vinorodne dežele Primorsko, Briški vinorodni okoliš ali Kraški vinorodni okoliš.... :D

Sama ga hodim kupovat za kuhanje likerja

v vinoteko al pa kar v trgovino, mislim izkl. na Teran. :D

Odlično, vidim, da navijata za teran, Ker ga imam dovolj za prodajo, vama ga lahko ponudim! Ne bi rad delal EPP za teran preko foruma, če sta pa interesenta se javita na PM. Lahko tudi ostali pustite sporočilo. Teran je odličen, ker je bila tudi letina odlična.

Lp Regi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Od Refoška pa ne smem slišat niti "R", slab spomin. :blush:

:hmm:

Ti si ga volila, a on te je bacao... :devil:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:hmm:

Ti si ga volila, a on te je bacao... :devil:

nej ti povem da je bil zelo zahrbten :angry:

prve 4 kozarčke sva se lepo razumela

pol me je pa položil, prau hinavsko. :angry2:

ga ne maram več, tko se z damami ne dela. :closedeyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

med belimi vini mi je janževec zelo fajn, sploh med ostalo ponudbo ne-buteljčnih vin...nato se izbor belih vin nadaljuje izključno z buteljčnimi vini Vinorodne dežele Podravje, Vinorodni okoliš Radgonsko-kapelske gorice ali Vinorodni okoliš Ljutomersko-ormoške gorice.....pri rdečih vinih pa stavim na izključno domače pridelke(refuzo), Vinorodne dežele Primorsko, Briški vinorodni okoliš ali Kraški vinorodni okoliš.... :D

rinfuza, ne refuza

PS: ni buteljka nek hud pojem, veš, to je samo oblika steklenice ...

nej ti povem da je bil zelo zahrbten :angry:

prve 4 kozarčke sva se lepo razumela

pol me je pa položil, prau hinavsko. :angry2:

ga ne maram več, tko se z damami ne dela. :closedeyes:

sam, da si mela pol rdeča lička :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nej ti povem da je bil zelo zahrbten :angry:

prve 4 kozarčke sva se lepo razumela

pol me je pa položil, prau hinavsko. :angry2:

ga ne maram več, tko se z damami ne dela. :closedeyes:

ti to o meni al o vinu? bemti pa to je moja taktika :blink: sem jaz refošk???? :hmm:

Popravljeno . Popravil PERVY
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Js ti zrihtam odličen cviček iz kleti mojega fotra, ki je pravi kletar. Vino ima licenco za prodajo iz strani kmetijskega inštituta slovenije ( tam se ga da v analizo in če izpolnjuje zahtevne kriterije, potem ga lahko uradno prodajaš po gostilnah) . Tko da vsekakor ne kupuješ mačka v žaklu. Žveplan je toliko kot je minimalno potrebno. Iz osebnih izkušenj pa ti povem da te tudi po 3h litrih ne bo bolela glava, če si vsaj občasen pivec vina.

Vse to po ceni 300- 350 sit, odvisno od količine.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Odlično, vidim, da navijata za teran, Ker ga imam dovolj za prodajo,Lp Regi

Teran nabavljamo v Pliskovici, imajo zelo kvalitetnega/nagrajenega...

S katerega kraja pa si točno?

:hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Teran nabavljamo v Pliskovici, imajo zelo kvalitetnega/nagrajenega...

S katerega kraja pa si točno?

:hmm:

Teran je iz Kazelj, po nagrade pa niti ne hodimo več, ker to je že industrija. Pili in pohvalili so ga že tudi predsedniki, kot je naš g. Drnovšek, pa S. Mesić ter bivši veleposlanik v Londonu g. Šinkovec in sedanji g. Mirušič ter veliko znanih in manj znanih oseb.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

B)

Bi poskusili vino pornozvezde?

Pornografska zvezdnica Savanna Samson je ugotovila, da ji denar od snemanja filmov ni dovolj, zato je začela pridelovati lastno vino.

IPB Slika

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 4 mesecev pozneje...

No, otroc, dajte vsaj tukej ne nabijat kr neki brezveze. Vino je precej bolj žlahtna zadeva, kot se vam sanja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jaz sem kar za refošk - od rdečih, od belih pa mi sede najbolj sivi pinot, pa kak muškat

na zdravje!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, otroc, dajte vsaj tukej ne nabijat kr neki brezveze. Vino je precej bolj žlahtna zadeva, kot se vam sanja.

s tem se pa popolnoma strinjam......

sama sicer nisem nevem kakšen poznavalec vin, a vseeno ne pijem vsake brozge , ki se prodaja.

sploh pa tiste ne kar ti v gostilnah točijo po deci.

sem ljubiteljica rdečih oziroma temnih vin. na prvem mestu je teran in iz vipavskega vinorodnega okoliša, potem je cabernet souvignion(upam da sem napisala prav) tut vipavski. ali pa drugače vina iz primorskega in krasa imam najraje. :OK:

dr.loooney :devil:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pornografska zvezdnica Savanna Samson je ugotovila, da ji denar od snemanja filmov ni dovolj, zato je začela pridelovati lastno vino.

Tega bi poskusil. Tudi s špricom.

Sicer pa mi je vseeno, kakšno je, ker po vsakemu prej ali slej kozlam.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 3 mesecev pozneje...

dans sm najdu doma vino lenik 87 zdej me pa zanima ka je treba nardit ko ga odprem

enkrat v vidu da ga prelijejo za par ur nekam drgam ko se odpre kok je kej z tem ko niam pojma :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če to vino ni bilo pravilno skladiščeno je prav gotovo zanič. Vsako vino, ki ga želimo arhivirati mora bit v primerni legi (nikoli pokonci, ker mora biti čep vlažen), na primerni temperaturi in na par let bi morali tudi plutovinast zamašek menjati in z iglo dodati nekoliko žvepla.

Mislim, da je to tvoje vino neuporabno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

B)

Pornografska zvezdnica Savanna Samson je ugotovila, da ji denar od snemanja filmov ni dovolj, zato je začela pridelovati lastno vino.

IPB Slika

a se to vino imenuje fukošnca?

dans sm najdu doma vino lenik 87 zdej me pa zanima ka je treba nardit ko ga odprem

enkrat v vidu da ga prelijejo za par ur nekam drgam ko se odpre kok je kej z tem ko niam pojma :?

odvisno, kter vin je in če je bil sploh pravilno flaširan za dolgotrajno odležavanja... načelom ap so vina, starejša od 7 let ... bolj navadna čmiga.

Skratka - napiši. kaj piše na etiketi, mogoče kaj pofotkaj usedlino pa to, povej, v kakšni legi je bilo in v kakšni temperaturi/vlagi, potem pa naprej ...

Lahko ga pa odpreš in s kolegi spijete. Če bo glava drugi dan bolela, jaz ne odgovarjam :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tu se strinjam s brum brum-om, da mi sploh ni jasno zakaj nekateri tako cenijo pravilno hranjena arhivska vina, saj kljub vsemu dobijo tak čuden okus, da niso nikakva.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

eh sej jst nc ne cenim letnik in to drgac pijem poceni vina sam dans sm mal po kleti brsku pa sm najdu eno staro steklenico. Ni lezala :BUA:

Bom sou zdle slikat .)

Popravljeno . Popravil slovenc46
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!