andrejba Objavljeno December 2, 2006 Deli Objavljeno December 2, 2006 vino v flašah :headbang: pravilno skladiščeno.. hmm ja vse kar je več od leta in pol je za potalat onim bogatim in tistim, ka sploh ne vejo kaj je dobro! Doma delamo vino, botiliramo, preizkušamo sode, cisterne.. hja kaj naj rečem. Tistega ka si navajen je itak najbolši. Nikoli pa nebom reku, da je iz butelke dobro, ker to je itak sama kemikalija in daleč proč od pravega. Pa tudi glava zaradi žvepla boli po butelkah ko satan! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno December 2, 2006 Deli Objavljeno December 2, 2006 kako je pa s penečimi vini... imam v kleti peneče vino, letnik 1981, dobil ob rojstvu.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
andrejba Objavljeno December 2, 2006 Deli Objavljeno December 2, 2006 kako je pa s penečimi vini... imam v kleti peneče vino, letnik 1981, dobil ob rojstvu.... Odpri ko boš mel nekaj res zelo zelo posebnega.. in razdeli med čim več ljudi! Namreč je navzgravžno ko pes! Mi mamo arhive po 20 let in več.. sam zanič da res ni. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dr.looney Objavljeno December 3, 2006 Deli Objavljeno December 3, 2006 dans sm najdu doma vino lenik 87 zdej me pa zanima ka je treba nardit ko ga odprem enkrat v vidu da ga prelijejo za par ur nekam drgam ko se odpre kok je kej z tem ko niam pojma :? verjemi mi, da je zanič. :SS dr.looney :devil: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dr.looney Objavljeno December 3, 2006 Deli Objavljeno December 3, 2006 tule pa nekaj o staranju vin. da ne boste klatili takih neumnosti, v stilu, da je to ena brozga. Steklenice z vinom morajo ležati, da so zamaški prepojeni in preprečujejo dostop zraka. Kljub temu vino zelo počasi pronica v pore plute in hlapi iz steklenice. Dolivanje steklenic in zamenjava zamaškov po 20 letih je zato povsem normalen tehnološki postopek in ne smemo biti presenečeni, če bo steklenica starega vina zaprta z novim zamaškom. Med staranjem potekajo v vinu biokemični procesi in tako nastajajo nove sestavine dišavnih snovi, ki dajejo staremu vinu poseben značaj. Arhivsko vino je staro najmanj 4 leta. Če sta v kleti primerna temperatura in vlaga, preraste steklenice kletna plesen. Napaka bi bila, če bi tako steklenico obrisali. Starano vino odpiramo eno uro pred pokušnjo, še bolje pa je, če ga previdno pretočimo v vrč ali karafo. Pretakanje sprosti cvetico in aromo tako, da pivec uživa ponujeno žlahtnost. Vino natakamo v velike in visokopecljate kozarce. Pokušamo ga s spoštovanjem in ga vedno ponudimo samo dobrim poznavalcem vina. Izbrano arhivsko vino odpremo šele po jedi. Jed prilagajamo vinu in ne obratno. Jedi ob starem vinu ne smejo biti pikantne, ne premastne in ne presladke. dr.looney :devil: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motoristek Objavljeno December 3, 2006 Deli Objavljeno December 3, 2006 verjemi mi, da je zanič. :SS dr.looney :devil: :yes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BremzPenzl Objavljeno December 3, 2006 Deli Objavljeno December 3, 2006 Vino je kot ženske, bolj so stare boljše so! Mlade konzumiraš, :devil: starejše spoštuješ, ceniš in ljubiš! :wub: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zdrawc Objavljeno December 3, 2006 Deli Objavljeno December 3, 2006 top 10 vinskih regij sveta Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brihta Objavljeno December 3, 2006 Avtor Deli Objavljeno December 3, 2006 Tu se strinjam s brum brum-om, da mi sploh ni jasno zakaj nekateri tako cenijo pravilno hranjena arhivska vina, saj kljub vsemu dobijo tak čuden okus, da niso nikakva. Zakaj nekateri vozijo oldtajmerje, če lahko vozijo... vino v flašah :headbang: pravilno skladiščeno.. hmm ja vse kar je več od leta in pol je za potalat onim bogatim in tistim, ka sploh ne vejo kaj je dobro! Doma delamo vino, botiliramo, preizkušamo sode, cisterne.. hja kaj naj rečem. Tistega ka si navajen je itak najbolši. Nikoli pa nebom reku, da je iz butelke dobro, ker to je itak sama kemikalija in daleč proč od pravega. Pa tudi glava zaradi žvepla boli po butelkah ko satan! :lol1: Hočeš moj nick ???? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maxf1 Objavljeno December 25, 2006 Deli Objavljeno December 25, 2006 Domač pridelek Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmwslo Objavljeno December 25, 2006 Deli Objavljeno December 25, 2006 Za mariborski vinorodni okoliš lahko rečem, da vem za odlično vino z ugodno ceno (cca 450 SIT/l) . Litrsko vino poseka vse buteljčno vino, ki ga lahko kupiš v trgovini . (glava ne boli niti p 2 litrih in več, preverjeno pred kratkim ) :OK: Naslov na PM :drunk: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
C4V4L13R Objavljeno December 25, 2006 Deli Objavljeno December 25, 2006 (popravljeno) traminc, teran, merlot in pa........................................CVIČEK SEVEDA!!! :OK: :OK: cviček prodamo: PM :grim Popravljeno December 25, 2006. Popravil C4V4L13R Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gattolina Objavljeno Februar 5, 2007 Deli Objavljeno Februar 5, 2007 Pridi na štajersko. Belega vina v vseh kvalitetah koliko hočeš. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lobo Objavljeno Marec 1, 2007 Deli Objavljeno Marec 1, 2007 Rumeni muškat s Kalvarije. :wub: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motoristek Objavljeno Marec 1, 2007 Deli Objavljeno Marec 1, 2007 Rumeni muškat s Kalvarije. :wub: Vidim, da se bom moral začet bolj s tabo družit... :worship: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
peter1 Objavljeno Marec 2, 2007 Deli Objavljeno Marec 2, 2007 vino ERZETIČ goriška brda 1 liga Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Andrej.d Objavljeno Marec 2, 2007 Deli Objavljeno Marec 2, 2007 Ščurek:Cabernet Franc; še vedno deluje.Mislim namreč - da dvigne razpoloženje , prežene vse ideje o gripi in prehladih ni tako glasen kot kurenti a vseeno v zadostni zaužiti količini prikliče pomlad.Še ga bom pil. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se