speedy-man Objavljeno Januar 20, 2004 Opozori Objavljeno Januar 20, 2004 Mene pa zanima če obstaja kkšn patch al pa kej tazga da bi iz eng. worda (oz. office-a) sobu slovenskega?
SiR Objavljeno Januar 20, 2004 Opozori Objavljeno Januar 20, 2004 Mene pa zanima če obstaja kkšn patch al pa kej tazga da bi iz eng. worda (oz. office-a) sobu slovenskega? ne obstaja
master 007 Objavljeno Januar 20, 2004 Opozori Objavljeno Januar 20, 2004 Dobi se slovenski Proofing tools , vendar ta ti samo besedilo popravlja, ne spremeni ti pa forme Worda iz ANG v SLO! B)
hotschko Objavljeno Januar 21, 2004 Opozori Objavljeno Januar 21, 2004 odvisno od verzije ... do Office XP moraš narediti reinstall v drugem jeziku ... od Office 2003 naprej (nisem 100% prepričan) pa obstaja language pack, podobno kot pri WinXP, ko v resnici obstaja samo angleška verzija programa potem pa nalagaš "prevode" ...
BlueCell Objavljeno Januar 29, 2004 Opozori Objavljeno Januar 29, 2004 Samo install povozi, vendar pa ni rečeno, da bo prevod 100%. Kot v winsih se lahko pojavijo razne varjante (recycle koš, nova folder..)
.T. Objavljeno November 7, 2005 Opozori Objavljeno November 7, 2005 (popravljeno) V glavnem v Wordu mi je izginil tisti drsnik ne desni strani s katerim se lahko pomikaš gor in dol po dokumentu. Probal sem z nastavitvijo orodnih vrstic, pa drsnika ni od nikjer. Tudi z miškinim koleščkom se ne da pomikat po mesedilu Ker sem za računalnike bolj teleban :? , vas sprašujem, če se komu sanja, kako bi dobil drsnik nazaj. Tadej Popravljeno November 7, 2005. Popravil Tadej
SiR Objavljeno November 7, 2005 Opozori Objavljeno November 7, 2005 poženi word, klikni Tools/Orodja, nato Options/Možnosti, tam nekje imaš "navpični drsnik"/"vertical scroller" al nekaj takega ... drugega načina ne poznam. PS (opetovidžankijizmetelkovepresshechechec)
Rude Boy Objavljeno November 7, 2005 Opozori Objavljeno November 7, 2005 Tadej, ziher majo pubeci z Metelkove prste vmes ! Med drsniki ! .)
Funakoshi Objavljeno November 8, 2005 Opozori Objavljeno November 8, 2005 Tadej, ziher majo pubeci z Metelkove prste vmes ! Med drsniki ! .) Zdej jih mam pa dost. Še drsnik so Tadeju ukradl. Banda!
SiR Objavljeno November 8, 2005 Opozori Objavljeno November 8, 2005 Zdej jih mam pa dost. Še drsnik so Tadeju ukradl. Banda! Bo treba uporabit Microsoft Pendrek © ... ;)
smeško Objavljeno Februar 2, 2006 Opozori Objavljeno Februar 2, 2006 Zanima me če mi kdo zna pomagat.... delam diplomsko in je potrebno prvih nekaj strani (povzetek, kazalo,.. ) označit z rimskimi številkami. Ko pa preideš na temo pa označuješ strani normalno 1,2,3... tako imaš v enem dokumentu na začetku strani označene z rim. številkami zna kdo pomagat? :? častimpivoalidve :naughty:
Ervina Objavljeno Februar 2, 2006 Opozori Objavljeno Februar 2, 2006 Da se. Insert/Page numbers/Format Tu nastaviš najprej za rimske številke zgoraj v zgornjem kvadratku in pustiš označeno ''Continue from previous section'' Nato nastaviš navadne številke in nastaviš ''Start with'' z prvo stranjo navadnih številk torej zadnja rimska +1.
Ganges Objavljeno Februar 2, 2006 Opozori Objavljeno Februar 2, 2006 Da bi vse napravil v enem ti ne znam pomagati. Jaz sem ponavadi dileme okrog podobnih stvari rešil tako, da sem dal v 2 datoteki. Prve strani daj posebej in jih oštevilči z rimskimi številkami, drugi del pa zopet posebej in jih naj oštevilči z navadnimi. Ali pa tudi lahko daš številke starni in greš glava/noga besedila pa vse ročno spremeniš v eni datoteki. lp Da se. Insert/Page numbers/Format Tu nastaviš najprej za rimske številke zgoraj v zgornjem kvadratku in pustiš označeno ''Continue from previous section'' Nato nastaviš navadne številke in nastaviš ''Start with'' z prvo stranjo navadnih številk torej zadnja rimska +1. Jaz mislim, da mora on potem pričeti z navadnimi številkami od 1 in ne od zadnje rimske +1. Mogoče pa se motim :blush: :D
smeško Objavljeno Februar 2, 2006 Opozori Objavljeno Februar 2, 2006 Da se. Insert/Page numbers/Format Tu nastaviš najprej za rimske številke zgoraj v zgornjem kvadratku in pustiš označeno ''Continue from previous section'' Nato nastaviš navadne številke in nastaviš ''Start with'' z prvo stranjo navadnih številk torej zadnja rimska +1. hmmmm nekako mi ne uspe, ker če nastavim start with npr. 15, mi povozi vse rimske številke in prvi list v dokumentu označi s številko 15 :hmm: Da bi vse napravil v enem ti ne znam pomagati. Jaz sem ponavadi dileme okrog podobnih stvari rešil tako, da sem dal v 2 datoteki. Prve strani daj posebej in jih oštevilči z rimskimi številkami, drugi del pa zopet posebej in jih naj oštevilči z navadnimi. Ali pa tudi lahko daš številke starni in greš glava/noga besedila pa vse ročno spremeniš v eni datoteki. lp Jaz mislim, da mora on potem pričeti z navadnimi številkami od 1 in ne od zadnje rimske +1. Mogoče pa se motim :blush: :D da bi dokument razdelil v dve datoteki ne pride v poštev, ker sem v wordu ustvaril kazalo, ki je vezano na naslednje strani in če ga prestavim v drug dokument stvar ne bo špilala :(
Vikking Objavljeno Februar 2, 2006 Opozori Objavljeno Februar 2, 2006 (popravljeno) prelom strani narediš: simpl k pasulj, en tak začetniški opis: Se postaviš na stran kjer hočeš imeti prelom se pravi kjer se konča 1,2,3,4 in začne I,II.. Greš pod meni: vstavljanje, kilkneš: prelom, izbereš: naslednja stran. klikneš: pogled->glava/noga, preklopiš na nogo ter odkljukaš: poveži z prejšnim. Tako imaš narejen prelom, maš recimo 8 listov in si naredu prelom na polovici, greš kr pod oštevilčenje, in ti bo oštevilču 1,2,3,4,5,6,7,8. Se postaviš na peto stran greš pod oštevilčenje izbereš sedaj rimske in ti bo od 5 strani naprej številču I,II,III,IIII. Tako bo na koncu zgledalo: 1,2,3,4,I,II,III,IIII za 8 strani. Pač od preloma naprej začnejo veljati novi oblikovni pogoji, in številčenje na peti strani je neodvisno niti ga nič ne povezuje z listi prejšnih strani. Če kej neveš ti kr vpraši. Popravljeno Februar 2, 2006. Popravil Vikking
Ganges Objavljeno Februar 2, 2006 Opozori Objavljeno Februar 2, 2006 Saj to je bil moj drugi predlog, če noče deliti datoteke. Naj gre ročno spremeni na takšen ali drugačen način. Lahko pa v prelomu strani ali pa v nogi dokumenta. lp
Vikking Objavljeno Februar 2, 2006 Opozori Objavljeno Februar 2, 2006 če ne naredi preloma strani, bo vse kar bo popravlju nekje na sredini tudi vplivalo. Recimo če bo popravlju peto stran z oštevilčenji mu bo spremenilo tudi četrto tretjo drugo in prvo stran. Zato tist ker ne zna ponavadi najbolj simpl to reši z dvema dokumentoma. Vendar prelom je tko simpl in uporabna zadevca. :)
road_runner Objavljeno Februar 3, 2006 Opozori Objavljeno Februar 3, 2006 Vikking ma cist prou :worship: , ko delas prelome imas vec moznosti in eden izmed njih je prelom strani, ki se potem v dokumentu obnasa kot svoj dokument, saj lahko na tem delu (imenuje se odsek) delas kot z locenim dokumnetom, kar pomeni obracas liste spreminjas stevilcenje idr. Ko enkrat znas je izi ko pasulj, odsekov je lahko cel kup in z njimi se prosto igras edini problem k sem ga mel so prehodi med odseki - te lahk cist zjebajo :kva2:
smeško Objavljeno Februar 3, 2006 Opozori Objavljeno Februar 3, 2006 Uspelo mi je!!! :OK: hvala vsem, ki ste mi pomagali odpraviti to nadlogo :blush:
motomanijak Objavljeno Marec 24, 2006 Opozori Objavljeno Marec 24, 2006 Lep pozdrav vsem skupaj. Imam problem z Wordom, ki ga moram nujno rešit. Kako v glavo dodam naslov poglavja v katerem sem? Hvala
suzuki Objavljeno Marec 24, 2006 Opozori Objavljeno Marec 24, 2006 Hola! Zihr je več načinov, najbolj enostavno je morda kar za vsako poglavje narediti svojo sekcijo, pa v prvi Header v vsaki sekciji skopirat naslov poglavja... freya in SharpNinja 2
Draksler Objavljeno Marec 24, 2006 Opozori Objavljeno Marec 24, 2006 Vikking ma cist prou :worship: , ko delas prelome imas vec moznosti in eden izmed njih je prelom strani, ki se potem v dokumentu obnasa kot svoj dokument, saj lahko na tem delu (imenuje se odsek) delas kot z locenim dokumnetom, kar pomeni obracas liste spreminjas stevilcenje idr. Ko enkrat znas je izi ko pasulj, odsekov je lahko cel kup in z njimi se prosto igras edini problem k sem ga mel so prehodi med odseki - te lahk cist zjebajo :kva2: Tudi sam sem imel problem z oštevilčenjem, ko sem delal diplomsko nalogo (se že lektorira :D )! Gremo po vrsti, če kdo zna: Napravil sem tri odseke; prvi nima številčenja, drugi ima rimske številke, tretji odsek pa arabske. Problem, ki se pojavi je sledeči - ko sem v drugi odsek vstavil rimske številke, se v prvem odseku avtomatsko postavijo arabske številke. Tretji odsek, normalno vstaviš arabske in zadeva je OK! Jaz sem rešil zadevo z dvema datotekama in tudi kazala so ok, ker v prvem odseku ni slogov. Ali ma kdo idejo, kako bi to izvedel v eni datoteki - torej x strani brez številčenja, odsek 1; x strani rimske odsek 2; x strani arabske odsek 3! Me prav zanima, če je možno. Tip, ki pravi, da Word obvlada v piko pravi, da ni mogoče! Kakšen trik, namig....
lojzek Objavljeno Marec 27, 2006 Opozori Objavljeno Marec 27, 2006 Kot prvo... za vsako formatiranje potrebuješ svoj odsek. To si naredil. kot drugo: pri izdelavi glave/noge najprej izklopi funkcijo "enak kot prejšnji", nato nastavi način oštevilčenja "oblikuj številko strani" (vrsta številk, prvo številko- začetek oštevilčenja z recimo 1 ali I) in voila- mora delat vsaj pri meni je tako
Draksler Objavljeno Marec 27, 2006 Opozori Objavljeno Marec 27, 2006 Kot prvo... za vsako formatiranje potrebuješ svoj odsek. To si naredil. kot drugo: pri izdelavi glave/noge najprej izklopi funkcijo "enak kot prejšnji", nato nastavi način oštevilčenja "oblikuj številko strani" (vrsta številk, prvo številko- začetek oštevilčenja z recimo 1 ali I) in voila- mora delat vsaj pri meni je tako Enak, kot prejšnji praviš, bom poskusil - hvala za nasvet!
djume Objavljeno April 5, 2006 Opozori Objavljeno April 5, 2006 (popravljeno) Lep pozdrav vsem skupaj. Imam problem z Wordom, ki ga moram nujno rešit. Kako v glavo dodam naslov poglavja v katerem sem? Hvala prvo kar moras narediti je da za vsakim poglavjem naredis prelom strani - odseka (section break next page), potem gres v header in gres na Vstavljanje/Polje/ (Insert/Field) in si iz imena polja na levi stani izberes StyleRef, na desni strani se ti pojavi seznam stilov, ki jih uporabljas in izberes tistega, ki ga uporabljas za naslov poglavja. S tem se bos izognil spremembam v naslovu, ker ti bo avtomaticno prenesel naslov iz body-ja v glavo. Popravljeno April 5, 2006. Popravil djume
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se