Skoči na vsebino

problem z skuterjem

hors3

Priporočene objave

ja jaz pa mam en velik priblem z skuterjem.

Prvi problem je gotovo to, da ga je zelo tezko zakurblat, vvcaasih se to pocnem po 40min in ko kkoncno vzge, je voznja slaba. vse se je poslabsalo, velikokrat sam od sebe na cesti ugasne in ga ne morm vec prizgat, vcasih ne gre z mesta pa ga morm rivat da dobi gas. Kaj je narobe in kaj lahko storim glede tega ?

tnx

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Razstav pa ocist frgazer, in ga pol tud pravilno nastav (luft-bencin).

Ce ti poskusa gumo vrtet tud na mestu pa ceprav nima moci da bi spelu snemi pokrov variomata in pri sprednjem ˝kolutu˝ pri jermenu poglej ce se notranji obroč lepo uleze u taveciga, ce se ne ga pa odpri in poglej ce so vsi valjcki na svojih mestih. Vem da sm povedu bol po domač ampak ce si ze kej sraufu po motorjih bos najbrz ze vedu za kaj se gre. Ce ti pa se zmeri ni jasn kaj probat ga pa raj pel na servis da ne bom pol jst kej kriv.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 4 tedne pozneje...

Prvi problem je gotovo to, da ga je zelo tezko zakurblat, vvcaasih se to pocnem po 40min in ko kkoncno vzge, je voznja slaba. vse se je poslabsalo, velikokrat sam od sebe na cesti ugasne in ga ne morm vec prizgat, vcasih ne gre z mesta pa ga morm rivat da dobi gas. Kaj je narobe in kaj lahko storim glede tega ?

Al je svečka al je pa zračni filter.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 let pozneje...
Svecko poglej pa razstavi ferg in ga sestavi lepo.....ce pa nisi ziher da ga bos lepo sestavo pa na servis B)

pa ves kdaj je bil napisan prvi post? :huh:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 3 tedne pozneje...

tnx

peugeot power :yea1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 mesecev pozneje...

Imam Gilero runner 50, ki je stala v garaži dve leti brez metra prevoženih.Takšno sem sedaj kupil in po dveh letih sem jo sicer zakurblal, vendar deluje le nekaj sekund, nato pa ugasne. Torej zakurblal sem jo z dve leti starim gorivom v njej, v njej pa je tudi Petrolovo olje za Scooterje. Pogledal sem svečko Champion RN2C, ki je mokra in mastna, torej ga zaliva. Uspel sem odmontirati tudi fergazer (v katerem je bilo veliko usedlin), saj je prej na iberlaufu v času ko mi je motor delal nekaj sekund, ful tekel ven bencin in je verjetno štekala igla al pa plovec. To se je kasneje uneslo, vendar pa mi ga sedaj zaliva. Ko pustim motor nekaj časa pri miru ponovno vžge za nekaj sekund, nato pa ga ponovno zalije (vem, ker vedno odmontiram svečko in je mokra in mastna, prav tako okoli motorja smrdi po gorivu) Runnerca ima še vse blokade in prevoženih 130 km je pa letnik 2001 :yea2: Hvala za odgovor!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Imam Gilero runner 50, ki je stala v garaži dve leti brez metra prevoženih.Takšno sem sedaj kupil in po dveh letih sem jo sicer zakurblal, vendar deluje le nekaj sekund, nato pa ugasne. Torej zakurblal sem jo z dve leti starim gorivom v njej, v njej pa je tudi Petrolovo olje za Scooterje. Pogledal sem svečko Champion RN2C, ki je mokra in mastna, torej ga zaliva. Uspel sem odmontirati tudi fergazer (v katerem je bilo veliko usedlin), saj je prej na iberlaufu v času ko mi je motor delal nekaj sekund, ful tekel ven bencin in je verjetno štekala igla al pa plovec. To se je kasneje uneslo, vendar pa mi ga sedaj zaliva. Ko pustim motor nekaj časa pri miru ponovno vžge za nekaj sekund, nato pa ga ponovno zalije (vem, ker vedno odmontiram svečko in je mokra in mastna, prav tako okoli motorja smrdi po gorivu)  Runnerca ima še vse blokade in prevoženih 130 km je pa letnik 2001 :yea2:  Hvala za odgovor!

Če ga zaliva in je stal 2 leti potem bi jaz temeljito spucal fergazer. Namoči ga v bencin pa izpihaj vse tiste kanale, ker je možno da je kateri zaštofan. Nebi pa škodlo če bi še pregledal v kakšnem stanju so lamele.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Evo sem vas poslušal in ubogal, sem vse počistu in ven spumpu zdej pa dela ko šus :OK:

aja :slap: pa sredinska diza je bla zabita, da sem jo moral z žičko pucat, na luft ni šlo. zdej jo pa ulaufam do 1000 km, pol pa blokade dol pa gasaaaaaaaaaaaa dokler me modri ne :photo: :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!