Skoči na vsebino

Problem z prostim tekom

peter87v

Priporočene objave

Živjo!

Imam skuter Gilera runner 50, 50 kubov in mam malce problemčkov z štant gasom ali čokom ali prostim tekom, (kukr kol se reče že) v glavnem motor mi crkne, ko recimo hočem speljati z mesta.

Ko pripeljem na semafor se ustavim je vredu, vrtlaji pa padejo zelo nizko in ko je zelena in dam gas samo ugasne in ga je treba na novo zaganjat

kako se naštima prosti tek, da bi povišal vrtljaje?

Sem že neki po netu vrtal pa manuale gledal pa nič ne najdem

BTW imam nov ror in odstranjeno blokado na variatorju, tak da leti 95 po števcu

Hvala in lep pozdrav

Popravljeno . Popravil peter87v
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

prosti tek oz. štandgas se rihta z enim šraufekom na fergazerju

naj bi imel tako fedrco gor,tako da ga hitro ločiš od drugega...pa tudi malce ven gleda

je pa na strani fergazerja

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Probaj naštelat malo karburator oz. fergazer: zvišaj malo ''minimum'' -to bo preprečilo da se scooter ugasne ko laufa na mestu, pol pa zmajnšaš še dovod zraka ali pa zvišaš dovod bencina.

[attachmentid=66824]

post-10580-1144171066.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Super hvala, sem našel šraufa, pa sem mal navil unga s federčkom, pa grem jutri mal na testno vožnjo pa poročam!

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Super hvala, sem našel šraufa, pa sem mal navil unga s federčkom, pa grem jutri mal na testno vožnjo pa poročam!

LP

to moreš štelat ko maš prižgan motor ne da bi kuj neke šravfal tak na pamet

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

to moreš štelat ko maš prižgan motor ne da bi kuj neke šravfal tak na pamet

ja sej, da se sliši zvok motorja, kok se vrti :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 3 tedne pozneje...

ok....jest mam tut ta problem....oz. sm ga mela....zdj mam pa že nouga....mam keeway focus 50 (je še u garanciji) in ga zdj ene pol leta valda nism vozila niti pržigala niti nč...(klučev tut nism mela not tko da ni prazen akumulator) in zdj k sm ga hotla pelat k mehaniku da mi to on naštela ker jest ne znam mi noče več užgt....tut k dam kluče not in obrnem se mi kazalc za gorivo ne dvigne pa čeprov je tank skor poun....in k probam pržgt sam mal zaropota potih in to je to...tut dalinski užig mi ne dela niti če ga hočm zakurblat...jest nevem....dj če veste kaj ej to a mi loh napišete prosm pa če loh kej sama nardim (al pa da mi fotr) sam tok da se bol loh pelala do lj da ga pelem na servis k mi je problem ga z autom pelat...(ni placa) do lj mam pa skor 30 km...(je pa to najbližji servis)....uh kaj sm se raspisala...pa ne se smejat k lih ne poznam useh izrazov pa teh stvari...=)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jp akumolator...lahko da je pri varovalki kaki kratki stik..samo če je bil skuter v garaži cel čas pol to ni! Lahko ti je kaka miška prišla do akumolatora pa kako žičko pregrizla...joke :OK:

Reči fotru naj kupi novi akumolator pa bo zadeva delala!...aja še nekaj..kaj pa na nogo ga nisi nič poskusla zagnat??

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mogoče je einšpric? :)

10000% je akumolatur

če se aku dlje časa ne uporablja se enostavno sam od sebe sprazni...če ima kdo od vas doma harlya pozna problem...zna bit po 1tednu prazen...kolega ma 2hartlya in če motora ne vžge vsake 3dni se aku sprazni

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tut jst sem za akomulator. sem mela na začetku (7. 2. 2006) isti problem. daj akomulator polnat in ne kar novega kupit, ker je brezveze. mogoče je stari še dober - skor ziher je, glede na to, da ma skuter še v garanciji.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za zihr maš prazn akumulator. Tut če si dala kluče vn se ti je akumulator spraznu ker je tok časa stal.

Lol, zakwa bi kluče v motorju pustila in kontakt? :D lol ta je dobra :lol1:

No, vseeno,

@irenca:

Dj povnit akumulator, ti bom še jst tko povedu :D Drugič se pa pripravi na zimo...

Aja...ludje, men ej pa einlaser crknu... :D zde mi pa noče nikakor vpalt... lol... pa varovalka je šla... upam da ni einlaser drag, moj motor ma baje neke iste dele kot ima novi Golf :D bom enmu einlaser ven spipu :D Sj einlaser ni drag, ve kdo? :D Mam 23k kilometrov in mi je crknu... prasec....sm ga mislu met do 50k :D

:lol1: :kva2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

še vedno je to samo skuter...nemoreš pričakovat od skuterja čudeže, da bo šel in šel in šel... :) treba tudi dele menjavat kot vseeposod

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

še vedno je to samo skuter...nemoreš pričakovat od skuterja čudeže, da bo šel in šel in šel... :) treba tudi dele menjavat kot vseeposod

ja, kolega...to pa vem :D hudo je to... :D no, vsaj ni tolk stroške ko s kakšno rs250 :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lol, zakwa bi kluče v motorju pustila in kontakt? :D lol ta je dobra :lol1:

No, vseeno,

Gospod pametni..

še enkrat preberi kaj je irenca napisala in njena utemeljitev zakaj misli, da akumulator ni prazn .) .

...(klučev tut nism mela not tko da ni prazen akumulator)..

Kje sm pa jst o kakem kontaktu govoril. Drugič prvo DOBRO preberi in šele nato piši.

Crownless

Popravljeno . Popravil Crownless
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aja...ludje, men ej pa einlaser crknu... :D zde mi pa noče nikakor vpalt... lol... pa varovalka je šla... upam da ni einlaser drag, moj motor ma baje neke iste dele kot ima novi Golf :D bom enmu einlaser ven spipu :D Sj einlaser ni drag, ve kdo? :D Mam 23k kilometrov in mi je crknu... prasec....sm ga mislu met do 50k :D

:lol1: :kva2:

kaj je isti kot pri navadni piaggio mašini? saj maš piaggio a ne??..no jaz mam toti ˝zaganjač˝ za gilero na fergl

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kaj je isti kot pri navadni piaggio mašini? saj maš piaggio a ne??..no jaz mam toti ˝zaganjač˝ za gilero na fergl

mam piaggio ja, sam nism lih ŠUR, da je tote zaganjač enaki kot pri fregu...se tulk nism pozanimu :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja...akumulator sm nafilala ma še zmer ne uže.....pa na kurbl tut ne ....no ja sej je ql....še useen hvala za odgovore....bom že na popravil pelela sam zdj je lih edini pooblaščen serviser u lj u bolnci mnde... :slap:

aja pa to da morm dt čez zimo ga vn tut nism vedla....moja napaka.....hvala da ste mi povedal=) ....če ga bom nasledn let še mela....=(

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mogoče svečka?

če se ti pa tut števc ne dvigne pr kontaktu pa mogoče varovalka?

Popravljeno . Popravil speedfight2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja če varovalka gre pol vžge na kurbl! Lahko da je kaj z svečko ja! Reči fotru naj malo to pogleda! Če je skuter samo stal pol tak ni večjega problema

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!