Broj Jedan Objavljeno April 28, 2006 Opozori Objavljeno April 28, 2006 Hja vem ja...nekateri so mi svetovali naj dobim še drugo mnenje kakšnega športnega zdravnika...drgac jemljem MRM Bone Maximizer II (zrihtal kolega ki se ukvarja s športno prehrano), za kosti in vezi....in morm rečt da kr čutm razliko (vsaj pri kolenu)...(možno pa da je sam psiha :lol1: ) No sej bolj me informativno zanima kaj pri kosti lahko nazaduje če ne počivaš 100% (kar ne pomeni da ne bom počival), zanima me teoretična razlaga :) Hvala Lej, sine .. to so komplicirane zadeve in nevarne. Moj prijatelj, ki je imel nesrečo z motorjem in si pri tem zdrobil koleno je doživel (pa nisem gotov - vendar ga imam na sumu) zaradi nekih čudnih preparatov nenavaden obrat v celjenju kosti. In sicer - namesto, da bi se mu kost gradila, se mu je začela topiti in razmak med polomljenimi deli večati. 6 mesecev (!!) je moral jesti vsak dan 3X ogromno (rekel je "cel krožnik") nekih tablet, da so proces razpadanja kosti ustavili in se je zadeva začela celiti. Sedaj je po dveh letih kolikor toliko ok in upa, da drugo leto spet sede na motor. Iz srca ti priporočam ne zbiraj takihle kvazi nasevtov po forumih in ne "žrik'rneki", kar ti bo kak "pametnjakovič" lahko tudi tule ali pa v fitness-u svetoval, ker se lahko zelo slabo konča. Dal sem ti link, kjer zdravniki resno odgovarjajo na resna vprašanja, po zakonu lahko dobiš mnenje drugega zdravnika osebno, če ga zahtevaš pri splošnem zdravniku, ki ti mora napisati napotnico za "sekundarno mnenje". Četudi je med nami kak resen zdravnik, ki bi MORDA vedel odgovor na tvoje činčulebančule, ti ga nikoli ne bo dal, ne da bi te sam pregledal, ocenil situacijo in s tem prevzel odgovornost za svoj nasvet. Mislim, če sedaj ne razumeš za kaj gre ... potem ti pač ne more nihče pomagati - tudi zdravnik ne.
tati Objavljeno Maj 10, 2006 Opozori Objavljeno Maj 10, 2006 Včeri sem letu čez belanco bicikla in zlomu ključnico. Na urgenci pol dobil oprtnico za 3 tedne :-( Menda se ključnica zelo rada krivo zaraste če ni vse tipi topi. Ve kdo kaj kej lahko počnem medtem ko mam oprtnico in na kaj pazit ? Mitja, upam, da po naših malce neresnih debatah z ekipo, ki te je mal zabavala in še mal poravnala kljub vsemu dobro okrevaš?? .) .)
Angel_girl Objavljeno Maj 12, 2006 Opozori Objavljeno Maj 12, 2006 @ Mitja: predlagam da na tisti strani ko je zlomljena ključnica ne pretiravaš z kakimi obsežnimi gibi in nošnjo kakšnih bremen... torej počivaj. Če je zlom bil raven in brez razmakov ni nobene potrebe po operaciji da bi to naravnali in učvrstili. Drugače se pa skoraj vsi zlomi ključnice sanirajo brez težav. @Racing Normalen čas celjenja stegnenice je tam okoli 8 tednov. Od tvoje nesreče je minilo 8 mesecev. tako da se je kost že zdavnaj zarasla, tako kot se je mislila. Jaz ne vidim težav, da ne bi kolesaril. res pa je da ne pretiravaj z vožnjo v hrib. Raje lepo počasi in na izy. Fitnes ... pazi pri obremenitvi. raje daj manj kilogramske uteži in večkrat ponovi zadevo, delaj na vzdržljivosti mišice. lahko dobiš še boljše rezultate. S kako posebno prehrano pa ne boš dobil bolj čvrstih vezi. (mislim da to bolj vpliva na tvojo psiho) LP
Broj Jedan Objavljeno Maj 13, 2006 Opozori Objavljeno Maj 13, 2006 ... Drugače se pa skoraj vsi zlomi ključnice sanirajo brez težav. S powdarkom na skoraj, seveda. In ravno mojemu znancu s fizioterapije so morali še enkrat lomiti ključnico, vstaviti vijake in ploščice, katere mu bodo odstranili septembra, ker je biw žrtev tega nesrečnega "skoraj", pred tem pa padca s gorskim kolesom. Ne vem zakaj "piciklisti" ne uporabljajo ščtnikov za gornji del telesa in roke pri divjanju po hribih navzdol, kjer dosegajo za "piciklne" relativno visoke hitrosti, čeprav v vsaki kolikor toliko resni trgovini z motorji ali kolesi, dobe zelo naštudiran oklep s primernimi ščitniki, kateri so pričvrščeni na elastično zelo močno mrežo (zaradi znoja) iz sintetike. :hmm: Hja, ampak taki smo: za "piciklna" ni škoda gore denarja, tisti drobižek za oklep je pa že problem. :yes:
SiR Objavljeno Maj 13, 2006 Opozori Objavljeno Maj 13, 2006 tut tisti ščitniki ti pr ključnici ne pomagajo, ker niso dovolj trdi in togi kot celota...
lina Objavljeno Maj 13, 2006 Opozori Objavljeno Maj 13, 2006 tut tisti ščitniki ti pr ključnici ne pomagajo, ker niso dovolj trdi in togi kot celota... Ključnica res ni problem....zlomlila (res da cca 20et nazaj) sem si že obe in tudi nekaj znancev imam, ki so imeli iste poškodbe pa noben nobenih problemov z zaraščanjem...le tisti steznik nosi in ga ,,šponaj,, tako kot ti bodo povedali...in se drži navodil na kaj pazi. In še zlato pravilo....bolečina je vaša prijateljica...torej če z zlomljenim udom nekaj počneš....te bolečina opozori, da je limit, ki ga bo ud še vzdržal blizu....
Broj Jedan Objavljeno Maj 13, 2006 Opozori Objavljeno Maj 13, 2006 tut tisti ščitniki ti pr ključnici ne pomagajo, ker niso dovolj trdi in togi kot celota... Gotovo imaš za določene primere prow - v drugih primerih pa lahko pomaga - se mi zdi. Tako je seveda z vsemi zaščitnimi sredstvi - tudi čelada pri nekaterih udarcih v glavo ne pomaga kaj dosti. Moder človek pač uporabi, kar ima na razpolago, da se zaščiti .. ampak, ko ti je usojeno, pač greš rakom žvižgat. Samo poglej kako se ljudje trudijo zdravo živeti: ne kadijo, ne pijejo, ne sexajo (tuki ny zaradi motomarofskih zlob powdarim, da grešim - hudo grešim), nosijo čelade, počasi in previdno vozijo, gledajo levo-desno, ko gredo čez prehod za pešce, ne skačejo čez vodo, če je most v bližini, pazijo, da ne padejo v straniščno školjko in ob enem potegnejo vodo ... potem pa nekje pade strešnik s strehe in v trenutku je ves trud zastonj. :yes:
Mitja Objavljeno Maj 15, 2006 Opozori Objavljeno Maj 15, 2006 Mitja, upam, da po naših malce neresnih debatah z ekipo, ki te je mal zabavala in še mal poravnala kljub vsemu dobro okrevaš?? .) .) Se čist lepo ceni, sam pooooočas. Tk da bom mel tole gor kr 4 tedne. HVALA ŠE ENKAT
SiR Objavljeno Maj 17, 2006 Opozori Objavljeno Maj 17, 2006 Včeraj sem malce poklepetal z dvema kirurgoma, medtem sta mi lepo popravila gleženj...
Broj Jedan Objavljeno Maj 18, 2006 Opozori Objavljeno Maj 18, 2006 ali imaš prenosnik z dostopom do interneta v bolnici? bravo!! :OK: taglavn đek bi bil, če bi med popravljanjem gležnja napisow raport v živo - kot pravi novinar dost heca Symon - drži se in čimprej mi okrevaj tako, da po moji vrnitvi iz "top-lica" lahko rečeva kakšno resno o propadu/napredku SLO medicine lp ys
Hanzi Objavljeno Maj 18, 2006 Opozori Objavljeno Maj 18, 2006 Se bom kr še jaz prištulu tle zravn ;) Mene zanima sledeče: Avgusta 2005 (pred 8 meseci) sem v prometni nesreči utrpel večkratni zlom stegnenice (mal so koščke sestavljal), po sredini kosti mam kinčerja (žebelj), pred 1 tednom pa mi je kirurg predlagal naj počasi kr opustim bergle...sam bi seveda rad kar najbolj saniral vse skupi, tko da sem že kar nekaj km prekolesaril...moram reči da brez bolečin...ko pa sem to omenil sledeče kirurgu mi je svetoval naj se do septembra raje ne ukvarjam z nobenim športom...(kar je verjemite meni zelo težko :blush: ) Obiskujem fitnes kje sedaj več al manj delam zgornji del, koleno in stegno pa počasi počasi jačam, tako da čutim da je vsak teden nekoliko bolje.....predvsem me zanima kaj sedaj s kolesarjenjem? res ne smem kolesarit tudi če me ne boli? (baje da lahko razrahljam kost ki se še vedno regenerira...je pa kalus kar obsežen ker je bila res smotana poškodba)...no kake ideje bi bil res vesel.... :) Ker kaže da bom spet gnil celo poletje.... :nono: Ne vem kaj naj ti napišem. Sva v precej podobni situaciji (kinčer, 4cm kalusa), s tem da so meni namenoma kost prežagali. Jaz sem že skoraj verjel s popolno zarastitev, pa mi je prejšni teden napovedal sum na psevdoartrozo. tko da sem sedaj spet malo potrt in ne vem kaj se bo iz tega izcimilo, če pa se sumi uresniči pa se zna zgodit najslabše: še ena operacija ob predpostavki da so bile zimske operacije in ležanje pbrez pomena. Mi je pa sumljivo, da ti je dovolil opustite bergel, ni ti pa dovoli vožnje kolesa, pri meni je ravno obratno, (sploh če boš sobnega vozil). No jaz ne vozim sobnega ampak mogoče res malo pretiravam s pravim kolesom. :xx:
SiR Objavljeno Maj 18, 2006 Opozori Objavljeno Maj 18, 2006 ali imaš prenosnik z dostopom do interneta v bolnici? bravo!! :OK: taglavn đek bi bil, če bi med popravljanjem gležnja napisow raport v živo - kot pravi novinar dost heca Symon - drži se in čimprej mi okrevaj tako, da po moji vrnitvi iz "top-lica" lahko rečeva kakšno resno o propadu/napredku SLO medicine lp ys niso mi pustil fotoaparata zravn vzet .... me je pa operiral duo Dobravec+Košar.. dr. Košar vozi Yamaho TDM in sva med posegom mal pokramljala o motorjih ... je reku, da bom brez problema šaltal itd... no, zdaj čakam ,da se tole lepo zaceli in da bom lahko začel razgibavati in vračati funkcionalnost ... fotografij pa raje ne bom limal, iz čisto estetskih vzgibov :-) tukaj imam prenosnik in kolega mi je posodil unlimited UMTS kartico za dostop do neta ... :)
Broj Jedan Objavljeno Maj 18, 2006 Opozori Objavljeno Maj 18, 2006 .. dr. Košar vozi Yamaho TDM in sva med posegom mal pokramljala o motorjih ... a res - mi2 sva na to temo eno rekla po viziti, ko se je oglasil pri meni (ker dr.Stražar-ja ni bilo) in mi povedal kaj so delali z mano - ys sem bil v polni narkozi in nisem dogodkov zasledoval v živo tako kot ti :D
Broj Jedan Objavljeno Maj 20, 2006 Opozori Objavljeno Maj 20, 2006 kontrola v petek no ... in ...? :?
SiR Objavljeno Maj 21, 2006 Opozori Objavljeno Maj 21, 2006 oni drugi petek ;) noro bi bilo, da me u četrtek spustijo in drug dan, v petek, kontrolirajo ;)
lina Objavljeno Maj 21, 2006 Opozori Objavljeno Maj 21, 2006 oni drugi petek ;) noro bi bilo, da me u četrtek spustijo in drug dan, v petek, kontrolirajo ;) Ti niso dali set gedor, da boš sam mal ,, naštelal,, zadeve? :blink:
SiR Objavljeno Maj 21, 2006 Opozori Objavljeno Maj 21, 2006 Ti niso dali set gedor, da boš sam mal ,, naštelal,, zadeve? :blink: ne, je vse skrito pod tapicirungo
lina Objavljeno Maj 21, 2006 Opozori Objavljeno Maj 21, 2006 ne, je vse skrito pod tapicirungo Tapcirunga pa s pop neti pripeta... :)
Broj Jedan Objavljeno Junij 4, 2006 Opozori Objavljeno Junij 4, 2006 oni drugi petek ;) noro bi bilo, da me u četrtek spustijo in drug dan, v petek, kontrolirajo ;) Torej? Kako napreduješ? Mene so v toplicah kar dobro raztegnili - pa še vedno rami manjka kakih 20% do popolnosti nekaterih gibov ...
SiR Objavljeno Junij 4, 2006 Opozori Objavljeno Junij 4, 2006 Torej? Kako napreduješ? Mene so v toplicah kar dobro raztegnili - pa še vedno rami manjka kakih 20% do popolnosti nekaterih gibov ... Fotografija gležnjevega interijera: Čez en mesec dobim bojda hodilni gips ... in takrat gre tisti tadoug šrauf vn (suprasindezmotični vijak). Drži dve kosti skupaj...
Pravokotar Objavljeno Junij 4, 2006 Opozori Objavljeno Junij 4, 2006 ... (suprasindezmotični vijak)... A se mal duvaš, aaa? :naughty:
SiR Objavljeno Junij 4, 2006 Opozori Objavljeno Junij 4, 2006 A se mal duvaš, aaa? :naughty: samo prepisal sem z izvida - jaz pojma nimam, kva to je :P
moto rider Objavljeno Junij 4, 2006 Opozori Objavljeno Junij 4, 2006 Fotografija gležnjevega interijera: Čez en mesec dobim bojda hodilni gips ... in takrat gre tisti tadoug šrauf vn (suprasindezmotični vijak). Drži dve kosti skupaj... Podobno poškodbo sem imel pred veliko leti, samo še mnogo bolj speštano. :o :o Če hočeš dobro sanirati zadevo, sledi... :? Hodroterapija - bazen - vaje - plavanje in trma!!! :grim :grim :grim (Priporočam Laško & Dolenjske toplice! Pa ne za šankom!) Noga (gleženj) bo kot prej! :o :o Preverjeno! :grim :grim (Pa ne na TV SLO) :grrr
SiR Objavljeno Junij 4, 2006 Opozori Objavljeno Junij 4, 2006 fičo, hvala, to mi je tudi kirurg, ki me je sestavil, povedal ... in to bomo tudi upoštevali pri sanaciji
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se