Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

:hmm:

Sicer sem bila trdno prepričana, da znam ravnati z jajci, vendar me je ob novem pristopu do obravnave le teh ( v naslednjih prazničnih dneh) zaskrbelo, da vendarle nisem tako zelo izkušena. :blink:

Kako jih torej skuhati, da jih ne bo razneslo/nalomilo/nakrhalo/počilo ? :huh:

Nismo neki fanatiki, ampak par jajc skuhat, pobarvat in pojest pa zihr ne bo škodlo. O:-)

Objavljeno

z iglo naredi mihno luknico v tadebeli del odspodaj. preverjeno.

če ti pa počijo in nočeš da se razleze beljak...daj v vodo nož ali žlico al vilco. deluje.

Objavljeno

:hmm:

Sicer sem bila trdno prepričana, da znam ravnati z jajci, vendar me je ob novem pristopu do obravnave le teh ( v naslednjih prazničnih dneh) zaskrbelo, da vendarle nisem tako zelo izkušena. :blink:

Kako jih torej skuhati, da jih ne bo razneslo/nalomilo/nakrhalo/počilo ? :huh:

Nismo neki fanatiki, ampak par jajc skuhat, pobarvat in pojest pa zihr ne bo škodlo. O:-)

Hm. Zanimiv problem. Ko jaz kuham jajca, se vedno stopijo, ne pa počijo. Razen rumenjaka; ta se le malo zmehča. :hmm: :fredy:

Ajaaaaaa .... ti misliš kurja jajca. Sem mislil, da o Kinder jajcih spašuješ. B) :grim :grrr

Objavljeno

Tko kot je že napisano. Z iglo drobno luknjico v tedebeli konc jajca, potem pa dat kuhat v mrzlo vodo. In čist na malem ognju kuhat, da ma zrak v jajcu, ki se segreva in razteza, dovolj časa da gre ven skozi luknjo in lupino.

Vesel božič in velik pirhov! :kva2:

Objavljeno

Pa še ena izven konteksta: Če želiš, da se ti bodo jačka (pirhi) enostavno lupili, morajo bit stari vsaj 14 dni (nekuhani, da ne bo pomote :blink: )... potem ko jih skuhaš, se RES lahko lupijo

Objavljeno

Hvala za dosedanje nasvete :) bom danes mal probala, tut s kinderčki, Pir... :rolleyes:

- Brdaus, a maš kakšno idejo, kako naj od danes do jutri jajca postaram za 14 dni? :hmm:

Objavljeno

- Brdaus, a maš kakšno idejo, kako naj od danes do jutri jajca postaram za 14 dni? :hmm:

Nič lažjega. B) Če so moškega spola, jih poroči z jajčkami ženskega spola. V trenutku se bodo postarali za deset let. :grim

Objavljeno

Kuhat jih daš v hladno vodo, kateri dodaš malo kisa.

Pa vsem veselo pisanko! :)

Objavljeno

Razen Pirrulza, ki mu očitno testosteron meče čez oči ven, so ZANIMIVO dali večino pametnih predlogov ravno moški....... kdo bi si misill :hmm: očitno znajo delat z zakladi, pa čeprav niso njihovi .)

Objavljeno (popravljeno)

En recept, da fajn POKNEJO!!! :D

Naliješ vodo v pisker (cca1l) :)

Vodo zavreš....... :D

V vrelo vodo daš 4-5 kurjih jajc...............

pustiš, da voda rahlo vre cca 10-15min ...................

Vrelo vodo odliješ z jajc, ter postaviš pisker z jajci nazaj na ogenj,

ogenj iz zmernega prestaviš v pozicijo FULL :naughty:

Nato se činmprej odstraniš iz mesta zločina :naughty: , ter iz varne razdalje opazuješ :eek: :kva2:

BUM! :devil:

P.S. Ne delajte tega doma! :whistle:

Popravljeno . Popravil Zdrawc
Objavljeno

Hvala za dosedanje nasvete :) bom danes mal probala, tut s kinderčki, Pir... :rolleyes:

- Brdaus, a maš kakšno idejo, kako naj od danes do jutri jajca postaram za 14 dni? :hmm:

Tko kot je napisal že pirrulz :lol1: :lol1:

Ne vem, kako, tisto je bil samo moj nasvet... probaj jih dobit pri kaki branjevki na placu :blush:

Objavljeno

če trdo kuhana jajca vroča vzameš iz vode in jih namočiš v kis postane lupina dosti bolj odporna. z tako prepariranimi jajci si 100% okrajni prvak v trkanju z jajci in pobereš dosti sladkarij :devil:

seveda se za dodatno ojačanje lahko uporabi tudi kakšna barva za jajce ki sicer ne ustreza tehničnim normativom pisank ampak........ :whistle:

Objavljeno

Zdrawc, a pol jih ni treba n'č lupit? :blink:

Noup. S špohtlnom jih spraskaš s stene in poješ.

Objavljeno

tooooooooooorej, recept je bojda enostaven, mogoce so sestavine "malce" na drazji strani.........

potrebujemo:

- 1 kom. motorcikel z zracno/oljno hlajeno masino vecje delobne prostornine (priporocamo nad 1000 ccm)

- 1 kom. voznika (moski spol) v popolni bojni opremi (priporocamo crno-mat obarvano usnje debeline nad 1,4 mm)

- klimatske razmere tip "poletje", podtip "pasja vrocina", podtip "soparno"

- cesto/e, ca. 1.500 km (+/- 300 km)

- en dan casa

vzamemo torej voznika, ga posadimo nekje v srednji evropi na z.o. motorcikel in ga pustimo peljati do ......recimo..... do barcelone z samo postanki za tankanje motorcikla in voznika.

na koncni postaji vzamemo voznika in ga z lupino vred postavimo/posedemo v/na tla vodometa.

potem lupino enostavno odstranimo, garniramo vse skupaj z nekaj soncnega olja ......et voila......

T.R.D.O. kuhani jajci, brez lupine, prask ali razpok.

pred uporaboi se posvetujte z svojim zdravnikom ali apotekarjem.

pritozbe najdrazjih ne sprejemamo oz. za le-te obstaja obrazec 13-A/84c-f na vasi lokalni soncni upravi.

:devil:

Objavljeno

... pritozbe najdrazjih ne sprejemamo oz. za le-te obstaja obrazec 13-A/84c-f na vasi lokalni soncni upravi.

:devil:

In zakaj bi se one pritoževale? :blink:

Aja, ropota, tok, tok, tok, tok, tok....

Ja to pa zna it na živce :grim

Objavljeno (popravljeno)

Razen Pirrulza, ki mu očitno testosteron meče čez oči ven, so ZANIMIVO dali večino pametnih predlogov ravno moški

Sem mnenja, da je moj predlog najpametnejši. B) :grim

P.s.: Boljše testosteron metat čez oči, kot pa pesek v oči. B) :devil: :P

Popravljeno . Popravil pirrulz
Objavljeno

P.S. Ne delajte tega doma! :whistle:

o ja, bomo, brez skrbi.. :OK:

Objavljeno

Ja jest sm pa tudi dons po radiu slišal dve varianti:

1. da dodaš malo kisa- lupina se zmehča (če daš preveč, oz če jajce namočiš v kis za dan/dva je čisto mehak)

2. posoliš vodo- tega pa še nisem preveru...

nujno pa dat kuhat v vodo, ki ne vre! (mrzla, mlačna)

Objavljeno

Razen Pirrulza, ki mu očitno testosteron meče čez oči ven, so ZANIMIVO dali večino pametnih predlogov ravno moški....... kdo bi si misill :hmm: očitno znajo delat z zakladi, pa čeprav niso njihovi .)

Männer über allen

:P

Objavljeno (popravljeno)

Männer über allen

:P

:grrr Pirrulz über Alles und Allen. B) :D :grim :grrr

Popravljeno . Popravil pirrulz
Objavljeno

Ena jajca se enostavno ne dajo skuhat in ponavadi ostanejo vedno mehka, čez čas pa še zasmrdijo :P

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!