Manu Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 :hmm: Sicer sem bila trdno prepričana, da znam ravnati z jajci, vendar me je ob novem pristopu do obravnave le teh ( v naslednjih prazničnih dneh) zaskrbelo, da vendarle nisem tako zelo izkušena. :blink: Kako jih torej skuhati, da jih ne bo razneslo/nalomilo/nakrhalo/počilo ? :huh: Nismo neki fanatiki, ampak par jajc skuhat, pobarvat in pojest pa zihr ne bo škodlo. O:-)
GorazdH Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 z iglo naredi mihno luknico v tadebeli del odspodaj. preverjeno. če ti pa počijo in nočeš da se razleze beljak...daj v vodo nož ali žlico al vilco. deluje.
pirrulz Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 :hmm: Sicer sem bila trdno prepričana, da znam ravnati z jajci, vendar me je ob novem pristopu do obravnave le teh ( v naslednjih prazničnih dneh) zaskrbelo, da vendarle nisem tako zelo izkušena. :blink: Kako jih torej skuhati, da jih ne bo razneslo/nalomilo/nakrhalo/počilo ? :huh: Nismo neki fanatiki, ampak par jajc skuhat, pobarvat in pojest pa zihr ne bo škodlo. O:-) Hm. Zanimiv problem. Ko jaz kuham jajca, se vedno stopijo, ne pa počijo. Razen rumenjaka; ta se le malo zmehča. :hmm: :fredy: Ajaaaaaa .... ti misliš kurja jajca. Sem mislil, da o Kinder jajcih spašuješ. B) :grim :grrr
Alla Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 Tko kot je že napisano. Z iglo drobno luknjico v tedebeli konc jajca, potem pa dat kuhat v mrzlo vodo. In čist na malem ognju kuhat, da ma zrak v jajcu, ki se segreva in razteza, dovolj časa da gre ven skozi luknjo in lupino. Vesel božič in velik pirhov! :kva2:
Brdaus Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 Pa še ena izven konteksta: Če želiš, da se ti bodo jačka (pirhi) enostavno lupili, morajo bit stari vsaj 14 dni (nekuhani, da ne bo pomote :blink: )... potem ko jih skuhaš, se RES lahko lupijo
Manu Objavljeno April 14, 2006 Avtor Opozori Objavljeno April 14, 2006 Hvala za dosedanje nasvete :) bom danes mal probala, tut s kinderčki, Pir... :rolleyes: - Brdaus, a maš kakšno idejo, kako naj od danes do jutri jajca postaram za 14 dni? :hmm:
pirrulz Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 - Brdaus, a maš kakšno idejo, kako naj od danes do jutri jajca postaram za 14 dni? :hmm: Nič lažjega. B) Če so moškega spola, jih poroči z jajčkami ženskega spola. V trenutku se bodo postarali za deset let. :grim
Pimpi limpi Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 Ja res je, da je boljše, da so jajca malo starejša, ker če so sveža se ne lupijo lepo! Da pa ne popokajo sem pa slišala in tudi sprobala, da če daš v vodo sol da ne razpokajo! :ninja: Pa še nekaj idej za lepe pirhe: http://www.antus.si/ustvarjalne1.php?var=124 http://www.antus.si/ustvarjalne1.php?var=75 Uspešno ustvarjanje! ;)
leila Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 Kuhat jih daš v hladno vodo, kateri dodaš malo kisa. Pa vsem veselo pisanko! :)
pupa Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 Razen Pirrulza, ki mu očitno testosteron meče čez oči ven, so ZANIMIVO dali večino pametnih predlogov ravno moški....... kdo bi si misill :hmm: očitno znajo delat z zakladi, pa čeprav niso njihovi .)
Perla Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 Najprej je treba vzeti jajce :D ... tule: Vsem vesele praznike!! :yea1: :OK:
Zdrawc Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 (popravljeno) En recept, da fajn POKNEJO!!! :D Naliješ vodo v pisker (cca1l) :) Vodo zavreš....... :D V vrelo vodo daš 4-5 kurjih jajc............... pustiš, da voda rahlo vre cca 10-15min ................... Vrelo vodo odliješ z jajc, ter postaviš pisker z jajci nazaj na ogenj, ogenj iz zmernega prestaviš v pozicijo FULL :naughty: Nato se činmprej odstraniš iz mesta zločina :naughty: , ter iz varne razdalje opazuješ :eek: :kva2: BUM! :devil: P.S. Ne delajte tega doma! :whistle: Popravljeno April 14, 2006. Popravil Zdrawc
HHV Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 Zdrawc, a pol jih ni treba n'č lupit? :blink:
Brdaus Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 Hvala za dosedanje nasvete :) bom danes mal probala, tut s kinderčki, Pir... :rolleyes: - Brdaus, a maš kakšno idejo, kako naj od danes do jutri jajca postaram za 14 dni? :hmm: Tko kot je napisal že pirrulz :lol1: :lol1: Ne vem, kako, tisto je bil samo moj nasvet... probaj jih dobit pri kaki branjevki na placu :blush:
Pervy Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 če trdo kuhana jajca vroča vzameš iz vode in jih namočiš v kis postane lupina dosti bolj odporna. z tako prepariranimi jajci si 100% okrajni prvak v trkanju z jajci in pobereš dosti sladkarij :devil: seveda se za dodatno ojačanje lahko uporabi tudi kakšna barva za jajce ki sicer ne ustreza tehničnim normativom pisank ampak........ :whistle:
Pravokotar Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 Zdrawc, a pol jih ni treba n'č lupit? :blink: Noup. S špohtlnom jih spraskaš s stene in poješ.
Ice Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 tooooooooooorej, recept je bojda enostaven, mogoce so sestavine "malce" na drazji strani......... potrebujemo: - 1 kom. motorcikel z zracno/oljno hlajeno masino vecje delobne prostornine (priporocamo nad 1000 ccm) - 1 kom. voznika (moski spol) v popolni bojni opremi (priporocamo crno-mat obarvano usnje debeline nad 1,4 mm) - klimatske razmere tip "poletje", podtip "pasja vrocina", podtip "soparno" - cesto/e, ca. 1.500 km (+/- 300 km) - en dan casa vzamemo torej voznika, ga posadimo nekje v srednji evropi na z.o. motorcikel in ga pustimo peljati do ......recimo..... do barcelone z samo postanki za tankanje motorcikla in voznika. na koncni postaji vzamemo voznika in ga z lupino vred postavimo/posedemo v/na tla vodometa. potem lupino enostavno odstranimo, garniramo vse skupaj z nekaj soncnega olja ......et voila...... T.R.D.O. kuhani jajci, brez lupine, prask ali razpok. pred uporaboi se posvetujte z svojim zdravnikom ali apotekarjem. pritozbe najdrazjih ne sprejemamo oz. za le-te obstaja obrazec 13-A/84c-f na vasi lokalni soncni upravi. :devil:
HHV Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 ... pritozbe najdrazjih ne sprejemamo oz. za le-te obstaja obrazec 13-A/84c-f na vasi lokalni soncni upravi. :devil: In zakaj bi se one pritoževale? :blink: Aja, ropota, tok, tok, tok, tok, tok.... Ja to pa zna it na živce :grim
pirrulz Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 (popravljeno) Razen Pirrulza, ki mu očitno testosteron meče čez oči ven, so ZANIMIVO dali večino pametnih predlogov ravno moški Sem mnenja, da je moj predlog najpametnejši. B) :grim P.s.: Boljše testosteron metat čez oči, kot pa pesek v oči. B) :devil: :P Popravljeno April 14, 2006. Popravil pirrulz
Špilferderber Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 P.S. Ne delajte tega doma! :whistle: o ja, bomo, brez skrbi.. :OK:
lojzek Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 Ja jest sm pa tudi dons po radiu slišal dve varianti: 1. da dodaš malo kisa- lupina se zmehča (če daš preveč, oz če jajce namočiš v kis za dan/dva je čisto mehak) 2. posoliš vodo- tega pa še nisem preveru... nujno pa dat kuhat v vodo, ki ne vre! (mrzla, mlačna)
Thundercat Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 Razen Pirrulza, ki mu očitno testosteron meče čez oči ven, so ZANIMIVO dali večino pametnih predlogov ravno moški....... kdo bi si misill :hmm: očitno znajo delat z zakladi, pa čeprav niso njihovi .) Männer über allen :P
pirrulz Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 (popravljeno) Männer über allen :P :grrr Pirrulz über Alles und Allen. B) :D :grim :grrr Popravljeno April 14, 2006. Popravil pirrulz
Vale Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 Ena jajca se enostavno ne dajo skuhat in ponavadi ostanejo vedno mehka, čez čas pa še zasmrdijo :P
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se