homer Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 2. posoliš vodo- tega pa še nisem preveru... Mislim da v slani vodi jajc isto poči, samo da potem beljak hitreje zakrkne in ne izteče v vodo. Kako je pa s tisto luknjico... a ni po farbanju potem jajc pisan tudi znotraj? :?
mrki Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 V mikrovalovko za 30s ful powah - mehko kuhana za 60s ful powah - trdo kuhana :fredy: Je pa res da malenkostno izgubijo formo :grim zato to počnite samo s čelado :krneki: in veliko čistilnega pribora pri roki.
Sanda7 Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 baje da v Hoferju prodajajo že kuhana in pofarbana jajca pa cena med navadnimi je pri 10jajca okol 100sit razlike :D tko da če nis glih vešča ti priporočam to varjanto
dr.looney Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 da jajčka ne bodo počila: - jajčka daj v posodo in prelij z mrzlo vodo - na zmernem ognju naj zavrejo( vendar ne tako da jih kar po luft meče) - odstavi jih z ognja in jih pusti v vroči vodo priblizno 15 minut preverjeno. pa lepo jih pobarvaj dr.looney :devil:
Thundercat Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 baje da v Hoferju prodajajo že kuhana in pofarbana jajca pa cena med navadnimi je pri 10jajca okol 100sit razlike :D tko da če nis glih vešča ti priporočam to varjanto zadevo imajo tudi v najboljšemu sosedu.... :OK:
Stric Burek Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 Ne razumem kaj hočete pogruntat. Ko dam jest jajca kuhat za jih pač pojest .) Jih dam v vročo vodo in jih kuham na največjem plinu, vrejo pa tam ene 10min, in pol jih pojem :OK: Pa nč ne pokajo pa nč jih ne razstreli :blink:
Manu Objavljeno April 14, 2006 Avtor Opozori Objavljeno April 14, 2006 Ne razumem kaj hočete pogruntat. Ko dam jest jajca kuhat za jih pač pojest .) Jih dam v vročo vodo in jih kuham na največjem plinu, vrejo pa tam ene 10min, in pol jih pojem :OK: Pa nč ne Ja, viš.... ampak jih ne farbaš... :D :P
Stric Burek Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 Ajaaa! Štupido.... Kolk časa se jih pa farba? mislm kuha da se pofarbajo? Moja mama da notr liste od čebule pa nč ne popokajo :lol1:
Dry Objavljeno April 14, 2006 Opozori Objavljeno April 14, 2006 Ja, viš.... ampak jih ne farbaš... Manu, glej kaj sem v NGJ zate najdu: :kva2: Kako pobarvaš pirhe z naravnimi barvili? 1. Jajca dobro operi - lahko tudi z milnico, da odstraniuš mastno prevleko, ki preprečuje barvilu, da bi se prijelo na jačno lupino. 2. Jajca daj v posodo za kuhanje (v eni plasti) in dodaj toliko vode, da so vsa jajca pokrita. 3. Vodi dodaj žlico kisa, kar bo naredilo barvo močnejšo; vendar pazi, preveč kisa začne topiti jajčno lupino in jo začne topiti. 4. Dodaj naravno barvilo. Več kot je barvila, močnejša je barva. 5. Segrevaj vodo z jajci in barvilom. Ko zavre, zmanjšaj temperaturo in kuhaj še 15 minut. Naravna barvila: 1. Rumena: pomarančna ali limonina lupina ali korenje ali zmleta kumina ali kurkuma ali žafranika. 2. Oranžna: veliko suhe lupine rumene čebule. 3. Rožnata: sok rdeče pese ali brusnice ali maline ali rdeče grozdje ali šipek ali rdeči ribez. 4. Rdeče-rjava: veliko suhe lupine rdeče čebule. 5. Svetlo vijolična: cvetovi vijolic ali sok rdeče grenivke. 6. Modro vijolična: malo suhe lupine rdeče čebule ali črni ribez. 7. Modra: borovnice ali sesekljani listi rdečega zelja - to barvilo deluje le hladno. 8. Zelena: špinačini listi ali listi kopriv ali kislice 9. Siva: zdrobljena hrastova skorja. 10. Črno-rjava: pravi črni čaj.
Manu Objavljeno April 15, 2006 Avtor Opozori Objavljeno April 15, 2006 Dry, še dobr, da te mam :P :) :004 Za rdeče-vijolične sem pa raje uporabila teran :kva2: :kva2: :kva2: Saj ga še šparam kak deci, dva.... :grim :whistle:
Sanda7 Objavljeno April 15, 2006 Opozori Objavljeno April 15, 2006 hočemo fotografije tvojih pirhov :grim
Manu Objavljeno April 16, 2006 Avtor Opozori Objavljeno April 16, 2006 hočemo fotografije tvojih pirhov :grim A mojih al original od Dry-a ? :whistle:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se