Skoči na vsebino

Zvok DiTech SR50 Sport

KOPA

Priporočene objave

LP vsem na forumu na startu :) Pred enim mescem sem si kupu omenjeni motor .. je letnik 2001 in pred nakupom je bil narejen servis oz. popravilo kjer so bili menjani gred,lezaji,valjcki,semeringi,sornik in svecka .. menda je bila popravila potrebna tudi elektronika. V glavnem motor bi naj bil postiman za en cajt kar sem tudi pricakoval. No sej motor je lavfu v redu in lahko recem da se vedno lavfa samo pred kakim tednom sem opazil da ima cuden zvok. Nevem ce je to bilo prisotno vseskozi (tudi po popravilu) ali samo zadnji teden. Pred malo vec kot tednom dni sem s tem motorjem padu na pesku vendar nisem preprican da je to vzrok za cuden zvok. Po tistem je zgubil na koncni hitrosti cca. 10km/h oz. manj (zdej gre mal pod 90) Prav tako me skrbi ker hitrost odlocno pade ce se vozita na motorju 2 (max 70km/h) Vcasih se mi zdi da tesko prestavi v visjo prestavo. Najbolj me moti in skrbi ta votel zvok ki ga oddaja motor. Ker o tem nimam pojma vam nemorem reci od kje prihaja vendar sem ga dal na ogled prijatelju ki se na to bolj spozna in pravi da je mozno da je kaj narobe s kuplungo. Zanima me ce kdo ve kaj bi lahko bilo narobe in ce je se kdo imel podobne tezave, ker se tesko vozim z motorjem, ko oddaja tak zvok saj me skrbi da bom kje obstal.

se neki: a slucajno kdo ve kako se resitira racunalnik na ditechu. Prav tako me zanima kaj si mislite o predelavi tega motorja ... slisu sem da to zelo slabo prenasajo .. ?

Zelo vesel bi bil vsakrsne pomoci, mnenja in nasveta. LP!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Poglej če se ti ni avspuh odšravbal ker to je največkrat vzrok za spremembo zvoka pr motorju pri tem pa posledišno motor zgubi na moči. glede predelave je pa tko, zdj sam nimam diteha se pa prav de ni glih najbol predelovat ker je velik strošek, sicer dobi se dele sam sej pravm drago je.

lp

Popravljeno . Popravil bugi
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ma ne bi reku da je iz avspuha tist zvok ker se bol slisi z leve strani. Dans ko smo dali dol tisto plastiko se je zdel kot da prihaja od tam ko je na sprednjem delu pritrjen jermen ... tam no3 nek .. neznam bols razlozit ... sam ni nujno .. a je mozno da zracni filter kej je*e stvar ? ...sej bi ga pelav k mehaniku .. sam res nimam kesa zdej za njem dat ... ko sem mev ful stroskov zdei ob nakupu .. :s

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ma ne bi reku da je iz avspuha tist zvok ker se bol slisi z leve strani. Dans ko smo dali dol tisto plastiko se je zdel kot da prihaja od tam ko je na sprednjem delu pritrjen jermen ... tam no3 nek .. neznam bols razlozit ... sam ni nujno .. a je mozno da zracni filter kej je*e stvar ? ...sej bi ga pelav k mehaniku .. sam res nimam kesa zdej za njem dat ... ko sem mev ful stroskov zdei ob nakupu .. :s

kašn serviser dej no :grrr

odšraufu se ti je un šrauf ko drži variomat not oz. vetrnico, ropota ti pa un zobnik zadi za zagon motorja (poglej tam za variomatom je in probaj z roko če se premika levo/desno)

ti sam un šrauf zategni pa bo v redu, najbolš da greš k vulkanizerju k ma uno pištolo na zrak pa naj z unim zategne ker se najbol da z uno pištolo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se prav v predelu variatorja, hm zdele ti res nebi znau točn povedat ker to se najbl vid kakšna je situacijo, v živo. Drugač pa če maš kšnga prjatla de mal bl obvlada mu reč de pomaga. drgač pa če maš orodje- pištola podri pa boš vidu.

Drugač pa iz ket si?

lp

Popravljeno . Popravil bugi
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

koci to verjetno ne bo drzalo ker smo dans gledali pa smo ta sravf k drzi vetrnico komi dol dobli :) aum .. za te zobnike newem .. dans smo dol dali vetrnico pa variator sam newem ce so gledali pol te zobnike .. aum .. bom ju3 pol .. a je mozno pol ce ni to da je sklopka kriva?

sem iz velenja

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

koci to verjetno ne bo drzalo ker smo dans gledali pa smo ta sravf k drzi vetrnico komi dol dobli :) aum .. za te zobnike newem .. dans smo dol dali vetrnico pa variator sam newem ce so gledali pol te zobnike .. aum .. bom ju3 pol .. a je mozno pol ce ni to da je sklopka kriva?

sem iz velenja

LP

lej al sm meu isti problem no :angry: ... ko sm zategnu šrauf sm ga kolikor se je dalo, pol je pa ropotat začelo....tko sm se vozu 1 mesec, pol je biu pa redni servis....in mehanik mi je reku, ko sm pršu motor iskat, da je bil šrauf premal zategjen

mislš kompresor? :D

pištolo ki gre na kompresor :D

Popravljeno . Popravil k0ci
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pištolo ki gre na kompresor :D

ja, no to sm mislu :D

morm si enga umislit...kompresor...ka vete kolk je kj cena kazga? :D :topic:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ce unicim vse skupi ti posljem poloznico ;) ... dober bom vidu dans pol ... tnx ajde

kaj pa če bi z občutkom delu??

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kaj pa če bi z občutkom delu??

aum .. sploh nebom jst nich delu ... glih zato ... sam me skrbi ze posteno :( ... motor gre v redu sam nemore bit tist zvok zdrav nikol .. a ma se kdo kako idejo .. ?? :( :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!