Skoči na vsebino

Recepti


master 007

Priporočene objave

Objavite recepte za jedi, ki so vam uspele in so seveda bile za pojest. .)

Aja, jaz pa iščem recept za dober poprov steak. A ga ima kdo? :?

Samo recepti tukaj, debata pa sem!

Popravljeno . Popravil Thundercat
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 3 tedne pozneje...

Za sladke užitke ... :rolleyes: ... harmonija marelic in kokosa ...

potrebujemo:

250g marelic, vloženih

150ml pomarančnega soka

kokosovo kremo

Kokosova krema:

2 žlici masla

10dag sladkorja

1 jajce

5 žlic kokosove moke

1 zavitek vanilijevega sladkorja ... :D

priprava:

Kokosova krema ... za pripravo kokosove kreme stopimo maslo mu dodamo sladkor in ohladimo. V ohlajeno zmes vmešamo še jajce, kokosovo moko in vanilijev sladkor.

Marelična krema ... marelice položimo v posodo. Zalijemo jih s pomarančnim sokom, kuhamo 10 minut in po potrebi dodajamo pomarančni sok. Nato zmes prelijemo v mešalnik in mešamo, da se zgosti. Še vroči zmesi dodamo kokosovo kremo, premešamo in ohladimo. S kremo napolnimo kozarce ali skledice in po želji okrasimo s krhlji ali pomarančno lupino in sadjem in z užitkom pojemo... :D

tole sem našla danes v časopisu ... ker sem sladkosneda in radovedna, sem v 15 minutah pripravila okusno harmonijo okusa ki se topi v ustih ... zato predlagam za kulinarike in sladkosnede ... .)

... razvajajmo se ... pomlad je tu ... :kva2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Preprosto:

spečemo palačinke ( to itak vsi znamo)

jih pustimo, da se shladijo

v posodi, na žlički lahke margarince in lahkih drobtinic odtalimo in malo premešamo zmrznjene gozdne sadeže ( jankovičeve trgovine v zamrzovalniku)

dodamo žlico ali dve ( po okusu) trsnega sladkorja

palačinke napolnimo z gozdnimi sadeži in prepognemo na štiri dele ( ne v rolo!!!)

položimo na krožnik

dodamo dve žlici jagodnega sladoleda Leone (privatnika iz Ajdovščine)

posujemo (narahlo) s sladkorjem v prahu

.

.

.

.

sedimo na kauču in drug drugemu polagamo v usta slastne grižljaje....

ostanke sladoleda s krožničkov poližemo...

.

.

.

.

Tega ne počnite doma vsak dan! :kva2: :kva2: :kva2:

Valentinovo in prvi dan pomladi RULES! :wub: :004

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1. Kupite rdečo papriko, jo izdolbete, napolnite s kajmakom, povaljate v moki, jajcu in droptinah in ocvrete na olju :OK:

2. Kupite tanke svinjske zrezke, jih posolite. Narežete na drobno eno večjo šalotko, dodate tri žlice kajmaka in nadevate na eno polovico zrezka. Prepognete in z zobotrebcem "spnete" skupaj. Zavijete v slanino ter spečete na olju :OK:

3. Če hočete Karađorđev zrezek, nareditev se isto kot pod točko dva, samo da zrezeke na koncu na zavijete v slanino ampak spanirate in spečete.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Čokoladni liker....

Potrebujemo:

-1kg sladkorja

-1,5 litre mleka (v receptu piše 1 liter, ampak se zadeva izkaže za pregosto, zadevo lahko kompenziramo tudi z rumom :kva2: )

-400g čokolade v prahu

-0,5 litra ruma

Zmečemo sladkor, mleko in čokolado v en velik lonec, mešamo, mešamo in mešamo :D , ko zadeva zavre jo damo hladiti. Ko se ohladi dolijemo rum in malo premešamo, da se rum razporedi, potlej pa v napad :yea2:

Aja te zadeve pride za okoli tri litre, liker je zagotovljeno dober

Popravljeno . Popravil gebre
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo recept od sošolca za "mafine" :D, se bomtakoj jutri lotil zadeve, upam da rata :yea2: ...

3 zrele narezane banane

11dag masla

10dag cukra

1 vanili cukr( lohk 2, da je bl sladko)

20 dag moke(+par žlic kakava v prahu če želiš)

1 pecilni

1 jajc

10-20dag čokolade(sesekljane)opcija:rozine, slive, orehi...

malo cimeta(po želji)

najprej z vilico pretlači banane,v lonc daj še stopljeno maslo, cukr, vanilin,

jajc. fino zmešaj vse to z vilico, dodaj moko, ki si jo prej zmešal z pecilnim

in dodaj koščke čokolade. modelčke od znotraj malo namasti, daj maso v ogret

pekač na 180 stopinj in peči cca. 15min

dober tek!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo še ena zakon zadevica....PIŠČANČJI ŽUR

Potrebuješ:

6 kosov piščančjih prsi

20 dag pršuta

30 dag sira

3 dcl razžvrkljane (whatever that means :huh: ) smetane

sol

poper

rožmarin

Piščančji file najprej malo potolčemo, potem položimo v pekač, ki smo ga predhodno namazali z maslom. Meso popopramo, posolimo in začinimo z rožmarinom. Potem nanj položimo plast pršuta, na pršut pa sir v tankih rezinah. Na vse skupaj damo še smetano. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200 stopinj, 45 minut.

mljask :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 leto pozneje...

Po obilnem/no mesnatem :devil: kosilu vzames:

- eno srednje do fino zrelo banano

- dve zlici sladoleda (eno vanilijevega, eno jagodnega)

+ malo mleka

Malo zmesas, fino zmiksas, dodas toliko mleka, da je tekoce ;) in potem dobis .... :kva2:

Pravilni odgovor NI kava z vanilijevem sladoledom, ampak .... :naughty:

Po kavi gres se malo v nasmeh .... :blush:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

včeraj sva s Ta'malo odprla doma burekđinico..

in gratalo je tole :yea2: :

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu slin slin slin (kdaj spet?) :D

PS:

še en njami meni:

krompir narežemo na nekaj milimetrske šajbe, posipamo s koščki masla, dišavami in začimbami, na grobo sesekljanim česnom, vržemo v pečico za 25 minut na cirka 200 ... medtem v ponvi na kožni strani hrustljavo, na tamehki pa zmerno popečemo lososove fileje, ki jih sproti le rahlo osolimo ... po krompirju v pečici 3 minute pred koncem posipamo sesekljan svež peteršilj ... zraven postrežemo tatarsko omako, zmešano iz majoneze, mal gorčice, sardelnega fileta in popra, peteršilja in česnčka...

PS2: aftr det aj bikom da garlik monstah :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 mesec pozneje...

Popečemo žemljico , ki smo jo razpolovili,namazali s putrčkom, rahlo posolili.....do zlatorujave barve.

Postavim v plitev krožnik, nanjo položimo mehak goveji zrezek pripravljen v česnovi omaki.........vse skupaj zalijemo z ostankom omake.

Poleg velika skleda solate z bučnim oljem!!!!

Kok dobr kosilo bom imel danes..........njamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Narežemo en mali por in ga podušimo. Dodamo narezano špinačo, žlico zeliščne soli, šcepec muškatnega oreščka, ščepec mlete kumine in eno zrno nasekljanega česna. Vse lepo popražimo, dokler ne izpari voda. Nato dodamo 1dcl mleka in dve žlici kisle smetane. Medtem skuhamo testenine. Vse skupaj zmešamo, serviramo na krožnik in posujemo s parmezanom :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kje je meso? :devil:

Aviacija ala Zdrawc

Vzamemo piščančja stegna ali bedra jih prelijemo z marinado (gorčica+vegeta+zeleni poper+sesekljan česen+malce olivnega olja), pustimo stati vsaj 2h v hladilniku.

Zapalimo roštilj in jih na srednji vročini zlatorumeno zapečemo, poleg lahko zapečemo tudi kakšen paradižnik da bo za prilogo + krompirček pečen v pečici + solata po lastnem okusu.

P.S. Za poplaknit pa 1L belega.

Bon apetit!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vampi ala pervy:

greš v mesnico in kupiš vampe (od oka), dva debela telečja steake-šnicla (velja tudi žrebiček) in lep kos slanine.

prideš domov in odpreš laško pivo, soliš in v marinadi črnega in zelenega popra in tabasca z špricom piva mariniraš steak-a. odpreš novo pivo in ga spiješ da se meso marinira, proti koncu dobro segreješ olje. nahitro popečeš šnicla, da sta "rare do medium done". odpreš novo pivo in zmažeš šnicla.

po eni uri na kavču greš na pohorje k babici s sestavinami za vampe. drugi dan se povabiš na kosilo in glej ga šmenta FENOMENALNI VAMPI :devil: :grim :yea1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

250 g kuskusa vmešate v 1/2l vroče vode, ki ste ji dodali žlico olivnega olja in žlico soli. Premešate in pustite stati 5 min. Dodate dve žlici kisle smetane in na koščke narezan sir (cca 150g) ter dobro premešate, da se sir stopi. Po želji lahko dodate tudi na koščke narezano slanino. Iz zmesi oblikujete štruco ter jo narežete na rezine debele cca 1cm, ki jih popečete na vročem olju.

Najbolj pašejo zraven zrezkov v omaki ali samo s smetanovo omako.

Na zdej sem pa lačna :blush:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

en majhen trik za kuharske mojstre in mojstrice. če vem gre na živce ko v ponvi ali posodi cvrete stvari in olje šprica okoli dodajte v olje KO JE ŠE HLADNO ščepec (mali) soli - olje garantirano ne bo špricalo okoli tudi če v njega vržete moker krompir ali kaj drugega .)

PS: moja kuhinja je dosti bolj čista pa končno lahko kuham zgoraj brez, brez straha za opekline :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nisem ravno ljubitelj sladkega....sam tole je pa več kot božansko. Pa še enostavno je pripravit:

Skutine ledene kocke

3/4 škatle Lada keksov

1/2 kg skute

5 rumenjakov

1/2 jogurtovega kozarca sladkorja

1 vanilijin sladkor

15 dkg margarine

Preliv:

2 kisli smetani

1/2 jogurtovega kozarca sladkorja

Kekse zmelješ, jih zmešaš s stopljeno margarino. To potlačiš v pekač. Nato vzameš skuto, sladkor, vanilijin sladkor in rumenjake, vse skupaj dobro premešaš in namažeš po testu. To pečeš pri 150 *C 45 minut. Vzameš iz pečice ohladiš pečico na 50*, pecivo namažeš s sladkano kislo smetano in pečeš še 15 min. Pecivo postrežeš zalo hladno iz hladilnika.

Ko režeš, namoči oster nož v vodo, da se lepše reže.

Alla B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ZMEŠANI BLEKI:

Ko mama peče štrudl ji ukradeš za pest veliko kepo testa (če ga prej ne poješ, kar jaz rada počnem). Zavreš vodo, daš vanjo žlico olja in potem lepo trgaš testo in ga mečeš v krop.

Medtem, ko se bleki kuhajo:

Nasekljaš por in ga podušiš na vročem olju (olje prej soliš, da ne šprica - by Pervy), dodaš eno žlico omake pesto, seskljan feferon (odvino koliko pekoče preneseš), sesekljan strok česna, žlico koruze, sesekljano slanino in prepražiš. Na koncu dodaš dve žlici kisle smetane.

Medtem so se bleki skuhali, zato jih odcediš in zmešaš v omako.

Mater je blo dobro :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 7 mesecev pozneje...

Grem na začetno vprašanje teme, ker mam lih cajt:

Ja. Jest. Ker je moj :wub: nor na poper. :eek: :grim Ah ja... če si mislil steak...biftek... ga doma ne delaj.. če nisi res vešč, ker ga boš zafural in ne bo dober; tut s poprom ne. Lahko pa nardiš tole (recept je za 4 človeke :P ):

SESTAVINE

4 tenki zrezki potolčeni (meso mora biti od šimbasa)

na debelo zmleti poper

sol po potrebi

1 velika žlica masla

1 dl belega vina ali konjaka

1 žlička masla

Vsak zrezek povaljamo v popru po obeh straneh. Po potrebi solimo in jih popečemo po obeh straneh na vročem maslu, da porumenijo, približno 10 minut. Pečene damo na ogret krožnik in jih pokrijemo. V maslo, na katerem so se pekli zrezki, dodamo vino ali konjak in pustimo, da prevre. S kuhalnico postrgamo po dnu posode, da se sok spremeni v omako. Ko je omaka pripravljena, jo odstavimo s štedilnika in vmešamo žličko masla. Prelijemo jo po zrezkih in postrežemo v pokriti posodi, da aroma ne izhlapi. Kot prilogo lahko postrežemo kuhane široke rezance.

:)

Res dobro s poprom, pa je tole :D ( še Pirrulz bi talal medalje... zihr :P )

1 kg mehkih govejih reber ali bržole

40 g olja ali surovega masla

500 g čebule

2 stroka česna

(feferon ali dva :P )

sol

1 zvrhana žlica grobo mletega popra

1 lovorov list

ščepec zmletih nageljnovih žbic

1/8 l jušne osnove (lahko iz kocke)

pol žlice paradižnikove mezge

moka ali gustin

Na segretem olju ali surovem maslu rahlo popečemo z vseh strani na manjše kose narezano govedino. Dodamo drobno nasekljano čebulo, posolimo in toliko podušimo, da čebula postekleni. Vmešamo nasekljan česen in začinimo s polovico popra, lovorovim listom in ščepcem zmletih žbic, prilijemo vročo jušno osnovo z vmešano paradižnikovo mezgo ter dušimo v pokriti posodi do mehkega.

Ko je meso mehko, poprašimo z moko ali vmešamo žličko gustina in začinimo še z drugo polovico popra, lahko pa že prej, takrat ko dodamo česen, vmešamo tudi na kolesca narezan feferon.

Kdaj drugič lahko nekaj pred koncem kuhanja vmešamo še vroč olupljen in na koščke narezan kuhani slani krompir, spet drugič pa lahko vmešamo, samo toliko prej, da se pogreje, že kuhan rdeči mehiški fižol ter ponudimo jed kot Chili con carne.

:)

Zdej se pa loti kuhanja! :whistle: :rolleyes:

Popravljeno . Popravil Manu
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...

KONOPLJINA PIZZA

(dipl. ekotropolog in pekovski mojster Ralf Buck)

Sestavine za testo:

Pšenična moka - 475 g

Konopljina moka - 75 g

Kvas - 40 g

Voda - 275 ml

Konopljino olje - 2 jedilni žlici

Sol - pol čajne žličke

Skupna teža - 865 g

Velikost pekača: 60 krat 40 cm

Nadev: pasiran paradižnik, sol, poper, origano, sir za posutje (Mozzarella), zelenjave, salama, tunina po izbiri.

Čas gnetenja: Spiralno gnetenje z mešalnikom (4 min počasi, 5 min hitro), ročno gnetenje (5 min počasi, 7 min hitro)

Temperatura za vzhajanje testa: 26 do 29°C

Počivanje testa: 20 min

Teža testa: 900 g

Temperatura pečenja: 210 do 220°C

Priprava: Testo razvaljamo v velikosti pekača, pustimo stati 5 min. Namažemo s paradižnikom, obložimo po okusu in dodamo začimbe. Pustimo stati še 15 min in damo peči. Ko je pečeno potresemo s konopljinimi luščenimi semeni. Dober tek!

CANAMATO

(Harmonija narave)

Sestavine:

Paradižnik - 3 kom

Rukola - 50 g

Mozzarella- 200 g

Konopljino olje - 2 jedilni žlici

Konopljina semena luščena - 2 jedilni žlici

Priprava:

Paradižnik narežemo na kolobarje (1/2 cm), po želji malo posolimo, ter obložimo z rukolo. Na vrh položimo na polovico prerezane Mozzarelline kroglice, pokapamo s konopljinim oljem in potresemo z luščenimi konopljinimi semeni. Namesto konopljinega olja lahko uporabimo tudi konopljino CANYU omako. Dober tek!

KONOPLJIN BISKVIT

(dipl. ekotropolog in pekovski mojster Ralf Buck)

Sestavine:

Jajca - 250 g

Sladkor - 150 g

Pšenična moka - 135 g

Konopljina moka - 15 g

Vanilin sladkor

Naribana limonina lupina

Sol - ščepec

Priprava:

Jajčni rumenjak, tretjino sladkorja, sol, lupino in vanilin sladkor stepemo. Iz beljaka in preostalih dveh tretjin sladkorja naredimo sneg. Previdno zmešamo obe masi. V dobro presejano pšenično in konopljino moko umešamo obe masi. Maso vlijemo v namaščen pekač (Ø26 cm) in pečemo na 180°C 18 do 20 min. Dober tek!

KONOPLJIN SENDVIČ

(dipl. ekotropolog in pekovski mojster Ralf Buck)

Osnovno testo:

Pšenična moka tip 550/630 ali 1050 - 300 g

Konopljina moka - 38 g

Voda (30 do 32°C) - 200 ml

Kvas - 3 g

Počiva naj 12 do 16 min na 26 do 27°C

Glavno testo:

Osnovno testo - 540 g

Pšenična moka tip 550/630 ali 1050 - 260 g

Voda - 160 ml

Konopljina semena luščena - 40 g

Sol - 12 g

Kvas - 9 g

Skupna teža: cca. 1020 g

Čas gnetenja: Spiralno gnetenje z mešalnikom (2 min počasi, 4 min hitro), ročno gnetenje (3 min počasi, 7 min hitro)

Temperatura za vzhajanje testa: 27°C

Počivanje testa: 30 do 90 min

Čas pečenja: 25 do 35 min; pečemo na večji temperaturi, 10 min pred koncem pa na manjši

Temperatura pečenja: 250°C, kasneje na 180 °C

Priprava: Po počivanju testo razvagamo na 100g in oblikujemo 30 do 40 cm dolge štručke. Na koncih oblikujemo konice in jih povaljamo v luščena semena. Štručke naj še enkrat vzahajajo, nato rahlo zarežemo v površino in malo poparimo. Dober tek!

KONOPLJINI TRIKOTNIKI

(dipl. ekotropolog in pekovski mojster Ralf Buck)

Krhko testo:

Temna polnozrnata moka - 750 g

Maslo - 525 g

Agavin gosti sok - 405 g

Skupna teža: 1680 g

Velikost pekača: 60 x 40 cm

Nadev:

Maslo - 375 g

Med - 375 g

Sladka smetana - 200 ml

Lešniki grobo mleti - 125 g

Orehi mleti - 125 g

Sončnična semena - 175 g

Konopljina semena luščena - 250 g

Skupna teža: 1625 g

Maslo, med in smetano utekočinimo nad toploto, ostale sestavine umešamo v maso.

Čas pečenja: 10 do 15 min

Temperatura pečenja: 180°C

Priprava: Krhko testo razvaljamo, nato malo popečemo. Ko se pekač ohladi, ostalo maso razmažemo ter narežemo na trikotnike. Ko je pečeno posipamo s čokolado. Dober tek!

:D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!