Skoči na vsebino

Ukinitev srednje policijske šole...


Red Arrow

Priporočene objave

Že sam naslov teme pove, da je bila ukinitev srednje policijske največja polomija, kar so lahko vsi odgovorni za to naredili. Od tedaj imajo policaji samo enoletno izobraževanje na policijski akademiji in zdi se mi, da niso več takšni policaji, kot tisti, ki so delali srednjo policijsko.

Namreč, meni se zdi, da je sedaj prelahko postati policaj in gre lahko vsak bindek z 4-letno srednjo šolo na policijsko akademijo, kjer z malo sreče postane čez eno leto policaj. Takšni policaji so (večina) sami presranci, loleki, manjka jim pa veliko izkušenj, ki bi jih pridobili s 4-letno policijsko srednjo šolo. Režim je čisto drugačen. V srednji policijski je bilo vse težje, policaj je tako postal pravi policaj in ta policaj je postal tudi policaj s srcem, medtem, ko novi policaji, če se lahko tko izrazim, ne postanejo policaji s srcem, ne vedo kje se jih glava drži, itd.

Na srednji so bile takšne preizkušnje, da si jih sedajnšni policaji, ki so naredili akademijo niti ne zamišljajo, to so bile nore preizkušnje, dijaki so s 15 leti spoznali, kaj je to pomenilo postati policaj, se soočili z marsičem, kar se jim sedaj ne bi bilo treba, začeli so trenirati judo in imeli ure samoobrambe, ki so potekale trikrat težje in trikrat boljše, štirikrat več ur so imeli in na koncu treninga so drug drugemu pomagali hoditi še po zadnjih stopnicah telovadnice do svojih sob. S 15 leti je mladi dijak srednje policijske okusil agresijo in nasilja Ljubljanskih ulic ponoči, ki niso prenesle milosti tudi za najšibkejše. S 15 leti so začeli z vožnjo avtomobilov oziroma teorije in nato še prakse učenja hitre vožnje in vožnje po pameti, kako najhitreje in z najmanj škode prispeti na cilj, kraj dogodka. S 15 leti se je bilo treba spopasti z sovražnikom, če je bila situacija in v 4-letih si je tak dijak nabral toliko izkušenj, da je zlahka ločil dobre in slabe ljudi, ločil med lažjo in resnico in se izuril v pravega policaja, policaja s srcem!

Po novem je tako, da se najstnik, ki je že polnoleten in ima končano 4-letno srednjo šolo, zlahka vpiše v policijsko akademijo v Ljubljani in v enem letu nadomesti vse kar so 15 in 14 letni dijaki oz. najstniki izkusili v 4 letih. A je to fer? Potem pa da bo nek novopečeni policaj jebal v glavo starega policaja, ki je dal vse skozi?

Upam si reči, da je država naredila izjemno napako s tem, ko je ukinila srednjo policijsko šolo. Kaj sledi? Odkar so ukinli srednjo policijsko bodo razmere na slovenskih cestah zaradi policajev čezdalje slabše in policaji bodo čezdalje slabši in vse bo bolj podobno ameriki... Vse bo bolj nepošteno in podobne situacije sledijo v kakšnih novicah... "Mladi policist ustrelil bežečega zločinca v hrbet." "Ljubljanski policisti so jih dobili v Joškotovi gostilni." "Policijski avto v grmu na strehi."

Prosim za vaše komentarje čez in počez mojega... <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se strinjam, da imajo policaji premalo izkušenj, itd.

Po moje so odgovorni ugotovil, da policaj ki stoji za radarjem ne potrebuje baš nekega znanja, da bi moral obiskovati 4 letno srednjo šolo, saj je konec koncev šolanje drago in ni da bi metali denar skozi okno :grrr

.

.

.

.

.

.

.

.

P.S.: kakšna samoobramba neki, sej nismo v Ameriki :grrr :slap: :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če prav vem, v kakšnih državah policaj sploh ne moreš postati, če nimaš kake fakultete narejene ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

P.S.: kakšna samoobramba neki, sej nismo v Ameriki :grrr :slap: :whistle:

je nujno potrebna za policaja, kaj bo en policaj, ki rešuje prepir v gostilni, brez samoobrambe? saj je sedaj tudi, vendar ne tako kot je bila takrat. pa tudi policaj ne stoji samo za radarjem... je še marsikateri primer bolj pomembnem od tega...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sej zato če fajn zakričiš na njega se te ustraši in uide... še nej bojo taki mulci. Mene ne moti :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

S 15 leti je mladi dijak srednje policijske okusil agresijo in nasilja Ljubljanskih ulic ponoči, ki niso prenesle milosti tudi za najšibkejše. S 15 leti so začeli z vožnjo avtomobilov oziroma teorije in nato še prakse učenja hitre vožnje in vožnje po pameti, kako najhitreje in z najmanj škode prispeti na cilj, kraj dogodka. S 15 leti se je bilo treba spopasti z sovražnikom, če je bila situacija in v 4-letih si je tak dijak nabral toliko izkušenj, da je zlahka ločil dobre in slabe ljudi, ločil med lažjo in resnico in se izuril v pravega policaja, policaja s srcem!

S tem odstavkom pa si tak v meglo brcnil, da mi še zdaj solze smeha po licih tečejo.

Po tvoje je šolanje v Tacnu izgledalo tako, da so kadeti ponoči hodili v Ljubljano, kjer so se tepli z domačini, podnevi pa so se okrog vozili z avtomobili in motorji.

Pa s katerim sovražnikom so se spopadali?? Z Rusi? Z Moldavijci, ali celo z Mehičani?? :lol1: :lol1:

Si pa čudno predstavljaš tole zadevo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sej zato če fajn zakričiš na njega se te ustraši in uide... še nej bojo taki mulci. Mene ne moti :lol:

s tem se pa lih neb strinju... teli mulci so nasopirjeni k pavi (nekateri ne usi!!!) in ce se bo zapicu v nekej si ga naj**, pol k ma pa konc sihta ga je pa strah okol hodt :(

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po moje je pa napaka, da se 15 letni mulček začne učiti za policaja, ker še sam ne ve, kaj bi.

Bolj pametno bi bilo, da je pogoj za vpis v policijsko akademijo (ali karkoli bi se že imenovalo) neka normalna starost, recimo vsaj 20 let, potem pa izobraževanje (od psihologije, obrambe in ostalih stvari) vsaj 5 let, da se izoblikuje človek, ki ni star 19 let in s pištolo za pasom, v glavi pa premalo občutka in izkušenj za primerno reagiranje v kočljivih situacijah, temveč približno zrela osebnost s treznim občutkom za moč.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kompromis je težek v tem primeru.

Ali imeti za policaje mladce, ki nimajo druge izbire, kot iti za policaja iz recimo bolj ogroženih območij slovenije, zaradi garantirane službe itd ali pa v drugem primeru, postati policaj z dokončano drugo srednjo šolo, kao bolj razgledan in človeško naravnan in naknadno doučen za policaja, ostale veščine pa se nauči med službo.

Po moje je bolj primerna prva varjanta, s tem da bi ji bilo potrebno dodati usposabljanja in družboslovnih ved.

Kar imajo namen ustvarit sedaj, pa je uglajen, pameten policaja, ki se bo s prekrškarji znal pogovarjat, kar bo doprineslo k boljšemu javnemu mnenju o policiji, po drugi strani pa se ne bod sposoben soočat s hujšimi kršitelji oz bo trajalo kar nekaj let službovanja, da bo znal ugrizniti tud ta oreh.

Recimo da imamo za ta problem hujših dejanj krimi policijo, ki jih je zagotovo premalo, v porastu pa je zasebno varovanje ljudi, lokacij, premoženja, zato vidim, zakaj takšna sprememba.

Na kratko, družbe za varovanje počasi prevzemajo grd posel od policije, se pravi direkten fizičen, tudi nasilen kontakt s populacijo, seveda za mnogo manjšo plačo.

Policija s svojimi kolesarčki med drugim, mora pazit na svojo zunanjo podobo, zato ji ostane patruljiranje, obdelava prometnih nesreč, tatvin, umorov (se pravi dogodkov, ki so se že zgodili in jih je treba procesirat).

Tako zadeve laufajo v tujini in takšen model se uveljavlja tudi pri nas in bistvo tiči v???

...ceneje vzgojiti policaja, pobirati več denarja na lažjih takoimenovanih prekrških ("ohhh pizda" v javnosti) in hkrati, manj denarja nameniti privatnemu sektorju za ta grd posel, pri tem pa javno mnenje policije obdržati v dobrem imenu, zaradi manj konfliktnih situacij z njimi.

se pravi "ekonomizacija"

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

je nujno potrebna za policaja, kaj bo en policaj, ki rešuje prepir v gostilni, brez samoobrambe? saj je sedaj tudi, vendar ne tako kot je bila takrat. pa tudi policaj ne stoji samo za radarjem... je še marsikateri primer bolj pomembnem od tega...

Rešuje prepir?....dobr, da vem koga poklicat, da bo odločil kdo ima prav....in bo zadeva ad acta.

Ponavadi pride policaj, ko je fešte že konec in pobere padlega borca in ga stlači v kiblo. :)

A ja pri policajih pogrešam smisel za humor....(ki pa je btw tudi znak intelegence) B)

Popravljeno . Popravil lina
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...Po tvoje je šolanje v Tacnu izgledalo tako, da so kadeti ponoči hodili v Ljubljano, kjer so se tepli z domačini, podnevi pa so se okrog vozili z avtomobili in motorji.

...

Pred leti, je tudi tako zgledalo. kar nekajkrat pomnim fight s kadeti po diskačih. Tako, da kakšne prav hudičevo premišljene in razsodne rožce tud takrat niso bili!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se strinjam, pa tud od kolega foter, bivsi kriminalist je sam reko da je to kar se danes dela v policiji cisti obup, da jih je strah ker niso prakticno dovolj izobrazeni in pol v tistem delajo bedarije ker se pocutijo prevec ranljive, da je vedno vec lolekov ki niso niti osnovno razgledani, nesocializirani...skratka nic dobrega. In da je v policiji vedno ved korupcije, kar pa itak ni nic novega :glare:

Popravljeno . Popravil AREA
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sej vete kk gre tista pesem od sidarte; "vsak policaj prej bil je tat", še kako drži v našem kraju poznam ene dva ko sta bla v svoji mladosti težke barabice, zdej pa sta policaja no poznam pa še enega ko je bil prej sicer dokaj normaln, sam da se pač ni nekak znal vklopit v družbo in zdej zdravi svoje bolane komplekse na poštenem folku. Je pač tak sistem da je lahk vsak mesar tut policaj. FUCK THE POLICE :nono:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se strinjam, pa tud od kolega foter, bivsi kriminalist je sam reko da je to kar se danes dela v policiji cisti obup, da jih je strah ker niso prakticno dovolj izobrazeni in pol v tistem delajo bedarije ker se pocutijo prevec ranljive, da je vedno vec lolekov ki niso niti osnovno razgledani, nesocializirani...skratka nic dobrega. In da je v policiji vedno ved korupcije, kar pa itak ni nic novega :glare:

HE HE HE HE, MAST SO ENI PAMETNI TUKAJ GOR, BI JIM KR JAZ UNIFORMO OBLEKEL IN JIH VRGEL V LOKAL, V KATEREM SE PRETEPATA DVA ALI VEČ ZNANIH FAJTERJEV.....PA DA VAS VIDIMO POL.... :lol1:

KO BI VAS ČEZ RAME METAL ZA USRANIH 160 JURJEV.......... :grim

PA OČITNO LAHKO PREBEREM IZ TEGA KOMENTARJA DA BO PRVIČ V ZGODOVINI VRANA VRANI OČI SKLJUVALA, ČE SE V SVOJIH VRSTAH MEDSEBOJNO TAKOOOOOO MRZIJO..... :OK:

BO VSAJ MANJ RADARISTOV..... :yea1:

TILE MANDLCI IZ KADETSKE KOMPENZIRAJO TEŽKO OTROŠTVO S TEMI FRAZAMI "PRAVI POLICISTI SO TISTI KI SO 4 LETA ZAPRTI V INTERNATU"...MENI OSEBNO JE PA VSEENO KDO TE USTAVI, ČE JE LE FER....

PA EN NASVET, KO VAS NASLEDNJIČ KAZNUJE GA VPRAŠAJTE KERO ŠOLO JE HODIL-TAK ZA ŠPAS.... .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po moje je pa napaka, da se 15 letni mulček začne učiti za policaja, ker še sam ne ve, kaj bi.

Bolj pametno bi bilo, da je pogoj za vpis v policijsko akademijo (ali karkoli bi se že imenovalo) neka normalna starost, recimo vsaj 20 let, potem pa izobraževanje (od psihologije, obrambe in ostalih stvari) vsaj 5 let, da se izoblikuje človek, ki ni star 19 let in s pištolo za pasom, v glavi pa premalo občutka in izkušenj za primerno reagiranje v kočljivih situacijah, temveč približno zrela osebnost s treznim občutkom za moč.

Po moje bi pa normalnega polnoletnika težko prepričal da bi bil palicaj, zato menim, da bi se tisti, ki bi želeli biti palicaji morali zato odločiti že pri 9 letu starosti. No seveda so izjema tisti, ki se odločijo kasneje zaradi lastnih frustracij in strahov ali pa nerazčiščenih poslov.

:slap:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po moje pa so na kadetski šoli rasli prepotentni, vasezaverovani, militantno vzgojeni in kjejekkšndagakončnoprebunkam tipi. Seveda vsaka čast izjemam ...

Mislim, da je ukinitev srednje šole in vpeljava akademije vnesla v splošnem več civiliziranosti v vrste uniformirane policije. B)

Lahko pa da se motim ... moje mnenje pač ... :fredy:

Popravljeno . Popravil hotschko
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ukinitev policijske šole je bila edina pametna stvar. Kakšnih 5-6 let sem delal s policaji in take psihopate kot jih je ustvarila kadetnica težko srečaš. Seveda so bile na srečo tudi izjeme. Kaj pa je še bolj bedastega kot 15 letnika za 4 leta zapreti v internat (osamiti) in mu nato prati možgane. To je potreboval sistem kjer je bila moralno politična neoporečnost na prvem mestu in nihče drug. Večina "normalnih" policajev je bila že takrat "tečajnikov" , ki so vstopili v policijo po končani srednji šoli oz. poklicni izobrazbi. Otroke morajo vzgajati starši in ne sistem, policaj pa mora biti "socializiran" in zrela oseba, kar pa 15 letnik ni (nemogoče je predvideti kako se bo obnašal ko odraste).

lp

Franc

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... temveč približno zrela osebnost s treznim občutkom za moč.

Cccccc gregs ti jo pa pihneš!! Spet si temo falil!! O policajih teče debata oštja!! :slap:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ukinitev policijske šole je bila edina pametna stvar. Kakšnih 5-6 let sem delal s policaji in take psihopate kot jih je ustvarila kadetnica težko srečaš. Seveda so bile na srečo tudi izjeme. Kaj pa je še bolj bedastega kot 15 letnika za 4 leta zapreti v internat (osamiti) in mu nato prati možgane. To je potreboval sistem kjer je bila moralno politična neoporečnost na prvem mestu in nihče drug. Večina "normalnih" policajev je bila že takrat "tečajnikov" , ki so vstopili v policijo po končani srednji šoli oz. poklicni izobrazbi. Otroke morajo vzgajati starši in ne sistem, policaj pa mora biti "socializiran" in zrela oseba, kar pa 15 letnik ni (nemogoče je predvideti kako se bo obnašal ko odraste).

lp

Franc

To podpisem!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pred leti, je tudi tako zgledalo. kar nekajkrat pomnim fight s kadeti po diskačih. Tako, da kakšne prav hudičevo premišljene in razsodne rožce tud takrat niso bili!

Jaz sem v štirih letih kadetske (87-91) imel samo en fight v LJ in sicer na plesu v DIC-u.

Pa še tu je za vse udeležence padla kazen - ukor pred izključitvijo.

Kar pa se tiče "kvalitete" policistov iz kadetske šole in sedanjega sistema, pa je oslarija karkoli posploševati.

Med obojimi so butli, med obojimi so tapravi policisti, ki niso postali policisti samo zato, da bodo špilali frajerje in se izživljali nad državljani.

Najbolj negativna stvar kadetske šole je ta, da se po končani šoli lahko zaposliš samo pri enem delodajalcu in če ti opravljanje poklica dopizdi, tako kot je meni, si sicer končal srednjo šolo, a nimaš nobene izobrazbe.

Kar pa se tiče komentarjev o tem, da so ljudje, ki so končali srednjo šolo in se potem odločili za poklic policista, inteligentnejši in bolj izobraženi od policajev iz kadetske šole, pa je ena čista neumnost.

Po moje so policsti postali tisti, ki niso bili ravno najbolj uspešni v svojem poklicu. Kajti en strojni tehnik lahko v svojem poklicu zasluži precej več, kot en policist, pa še nočnih, praznikov in nedelj mu ni treba delati.......

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pridružujem se mnenju možakarja ki je poln presenečenj.Zdej za policaje hodjo večinoma lenuhi pa podobnih sort barabe,ki se jim ne da velik delat,tle pa udobno zaslužjo 250 jurjev,pa še vmes narod jebejo mal v glavo.Ka češ bolšga,v državnih službah niso nikol prosperiral sposobne pa inovativne,temveč samo bleferje pa cinkatorje(take ki znajo brez sramu kolega v drek porint,da lahko sam pogleda iz njega).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Cccccc gregs ti jo pa pihneš!! Spet si temo falil!! O policajih teče debata oštja!!

Ehehehe.... no ja, tudi tako se lahko reče, če hočeš... samo... poznam nekaj policajev, ki so neverjetno v redu ljudje... pa zato vseeno poskušam tehtno povzeti svoje mnenje... ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pridružujem se mnenju možakarja ki je poln presenečenj.Zdej za policaje hodjo večinoma lenuhi pa podobnih sort barabe,ki se jim ne da velik delat,tle pa udobno zaslužjo 250 jurjev,pa še vmes narod jebejo mal v glavo.Ka češ bolšga,v državnih službah niso nikol prosperiral sposobne pa inovativne,temveč samo bleferje pa cinkatorje(take ki znajo brez sramu kolega v drek porint,da lahko sam pogleda iz njega).

ti pa ne veš prav veliko o delu policistov, kajne?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!