Gregs Objavljeno Maj 20, 2006 Opozori Objavljeno Maj 20, 2006 Oj! Me zanima, ali je kaksna tezava, ce vklopis 220V racunalnik ali disk v 120V? Ker sem v ZDA, sem se spomnil, da ne vem, ali je dovolj kupiti samo drug vtic ali moram kupiti pretvornik?! :hmm: Pa ne bi rad prekuril racunalnika ali diska, zato sprasujem pametnejse glave... ker meni strom ni ravno "najjaca strana"... :D
MaraudeR Objavljeno Maj 20, 2006 Opozori Objavljeno Maj 20, 2006 poglej kaj ti piše na obstoječem pretvorniku...če je navedeno INPUT AC 100-240V 50-60Hz, lahko samo zamenjaš vtič...sicer pa kupi nov pretvornik, ki bo imel iste karakteristike na izhodu (OUTPUT)
SiR Objavljeno Maj 20, 2006 Opozori Objavljeno Maj 20, 2006 (popravljeno) Oj! Me zanima, ali je kaksna tezava, ce vklopis 220V racunalnik ali disk v 120V? Ker sem v ZDA, sem se spomnil, da ne vem, ali je dovolj kupiti samo drug vtic ali moram kupiti pretvornik?! :hmm: Pa ne bi rad prekuril racunalnika ali diska, zato sprasujem pametnejse glave... ker meni strom ni ravno "najjaca strana"... :D Odvisno od pretvornika. A greš u Ameriko? Kam vse te bo pot zanesla? A greš iz letalo al ladja? :photo: Popravljeno Maj 20, 2006. Popravil SymRu
bigi Objavljeno Maj 20, 2006 Opozori Objavljeno Maj 20, 2006 Če piše 100V-240V, potem v USA kupi vtič. Preizkušeno.
SiR Objavljeno Maj 20, 2006 Opozori Objavljeno Maj 20, 2006 Natančneje: če je pretvornik po voltaži ustrezen (beri: globalnjo univerzalen), kupiš adapter/vmesnik za vtičnico in vtikač, pa je. Nekateri prenosniki imajo poleg evropskega kabla (od vtičnice do adapterja) priložen tudi ameriški kabelček (mogoče je tvojmu modelu priložen). Drgač pa za kakih 10 dolarjev/evrov lahko kje dobiš univerzalni vmesnik, ki ti potem paše tudi v nekaterih čudnih evropskih državah.
Gregs Objavljeno Maj 20, 2006 Avtor Opozori Objavljeno Maj 20, 2006 Hvala za razlago. Bom pogledal na vse uporabnike, kaj pise. Saj vtic ze imam, zanima me samo se pretvornik. Za Syma: ne, ne grem v ZDA, sem ze tu, pri sestri in necakih. In ja, pot me zanasa marsikam. Pa se me bo... :D Pa z ladjo sem sel, ne jadrnico... in bil tukaj v 9 urah.... noro hitra jadrnica na bencinski pogon po zraku... :doze:
SiR Objavljeno Maj 21, 2006 Opozori Objavljeno Maj 21, 2006 Samo še mali popravek: to so 'porabniki el. energije', ne uporabniki. Uživej v US of A.
Gregs Objavljeno Maj 22, 2006 Avtor Opozori Objavljeno Maj 22, 2006 Samo še mali popravek: to so 'porabniki el. energije', ne uporabniki. Uživej v US of A. Maš res, maš res... se vidi, da mi samo uporabniki hodijo po glavi (dobesedno), pa se mi niti v pisanju ne morej odmotati iz/z/s/nad glave... :whistle: Hvala.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se