GREY WOLF Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 Zelo sem zaskrbljen za gostince... izpad dobička ,bla , bla, bla...boli me đoko za njihov dobiček.Tisto kavno brozgo so prodajali za kafe po ceni žafrana,ker so kadilci lahko zraven potešili svojo zasvojenost. Sicer pa se absolutno strinjam s tistimi, ki zahtevajo lokale za kadilce.Me zanima koliko časa bi zdržali v tisti beznici, ko bi vsi zasmradili svoje čike.
Gallus Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 Zelo sem zaskrbljen za gostince... izpad dobička ,bla , bla, bla...boli me đoko za njihov dobiček.Tisto kavno brozgo so prodajali za kafe po ceni žafrana,ker so kadilci lahko zraven potešili svojo zasvojenost.Sicer pa se absolutno strinjam s tistimi, ki zahtevajo lokale za kadilce.Me zanima koliko časa bi zdržali v tisti beznici, ko bi vsi zasmradili svoje čike. ... ne moreš si misliti kako dolgo ... :naughty:
Rude Boy Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 ah ah ah :headbang: včer se sprehajal po Ljubljani... in na sprehodu kadil, čik pa frcnil v ljubljanico, saj ni važno kako dolgo se razkraja v vodi, glavno da ne bi kdo pasivno stopil na njega ! ja res v Lj je na ulicah opaženo povečano število gradbincev in kadilcev ! pravila da bi mi hrbtenico zvila ! :grrr
sergejl Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 Zelo sem zaskrbljen za gostince... izpad dobička ,bla , bla, bla...boli me đoko za njihov dobiček.Tisto kavno brozgo so prodajali za kafe po ceni žafrana,ker so kadilci lahko zraven potešili svojo zasvojenost.Sicer pa se absolutno strinjam s tistimi, ki zahtevajo lokale za kadilce.Me zanima koliko časa bi zdržali v tisti beznici, ko bi vsi zasmradili svoje čike. zlo dolg....zanalašč mam pa filing da ti sploh ne hodiš in nis hodil u gostilne :devil:
wind Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 ah ah ah :headbang: včer se sprehajal po Ljubljani... vse videne gostilne in lokali noter prazni (z izjemo največ dva NEKADILCA) zunaj pa kadilcev ko listja in trave.... pa nekj nekadilcev ki so se očitno olidarnostno in prostovoljno šli (spet) pasivno nakajat gostinci že jamrajo (dons na netu) da je izpad od 20-50%....pa je lepo vreme...počakmo zimo :naughty: mah....kokr sem že zdavnaj nazaj napisu....nadaljnje prepovedi v tej državi sledijo Da nima veliko število kadilcev in nekadilcev na vrtovih, in malo število nekadilcev v lokalih kake veze z poletjem in visokimi temperaturami? :headbang:
Rude Boy Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 a ste opazili da so gostinci začeli klime izklapljat ?!
sergejl Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 Da nima veliko število kadilcev in nekadilcev na vrtovih, in malo število nekadilcev v lokalih kake veze z poletjem in visokimi temperaturami? :headbang: ma ma....samo nekadilce začuda v družbi kadilcev zunaj nič več ne moti dim :whistle:
jemcek Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 ah ah ah :headbang: včer se sprehajal po Ljubljani... vse videne gostilne in lokali noter prazni (z izjemo največ dva NEKADILCA) zunaj pa kadilcev ko listja in trave.... pa nekj nekadilcev ki so se očitno olidarnostno in prostovoljno šli (spet) pasivno nakajat gostinci že jamrajo (dons na netu) da je izpad od 20-50%....pa je lepo vreme...počakmo zimo :naughty: mah....kokr sem že zdavnaj nazaj napisu....nadaljnje prepovedi v tej državi sledijo ubogi reveži, koliko prepovedi nas še čaka. le kako bi človek sploh lahko živel v tej državi sproščeno?! tudi mene recimo moti, da imamo cestno prometne predpise in sploh vse omejitve na cestah. kot motorist jih tako ali tako ne upoštevam (le kako naj jih, ko pa jih vsakiš ko dam do konca po večini kršim), ampak saj jih tudi večina avtomobilistov ne. ker pa omejeitve obstajajo, se ob njih počutim jako nesproščeno. poleg tega se lahko pa vsak povsem svobodno odloči ali bo šel na cesto ali ne. za piko ne i sem pa prepričan, da s svojim divjanjem nikogar ne ogrožam. skratka, zahtevam, da se zakon odstrani ali pa da se naredi ločene ceste za tiste, ki se hočejo voziti po predpisih in za vse, ki se ne.
HHV Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 u.... za piko ne i sem pa prepričan, da s svojim divjanjem nikogar ne ogrožam. skratka, zahtevam, da se zakon odstrani ali pa da se naredi ločene ceste za tiste, ki se hočejo voziti po predpisih in za vse, ki se ne. Jemček, lep humoren prispevek. :rolleyes:
sergejl Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 ubogi reveži, koliko prepovedi nas še čaka. le kako bi človek sploh lahko živel v tej državi sproščeno?! tudi mene recimo moti, da imamo cestno prometne predpise in sploh vse omejitve na cestah. kot motorist jih tako ali tako ne upoštevam (le kako naj jih, ko pa jih vsakiš ko dam do konca po večini kršim), ampak saj jih tudi večina avtomobilistov ne. ker pa omejeitve obstajajo, se ob njih počutim jako nesproščeno. poleg tega se lahko pa vsak povsem svobodno odloči ali bo šel na cesto ali ne. za piko ne i sem pa prepričan, da s svojim divjanjem nikogar ne ogrožam. skratka, zahtevam, da se zakon odstrani ali pa da se naredi ločene ceste za tiste, ki se hočejo voziti po predpisih in za vse, ki se ne. jest sem za :worship: no..pa resno nisem mislil ravno na prometne predpise. je pa na primer v drugih državah možno najet prostor da se "znoriš". Pa policaji te tut ne kaznujejo za 3 prekoračene km... Hotel sem rečt, da vse bolj postajamo država prepovedi. Ne smeš se glasno pogovarjat v blokih ker motiš sosede. Otroci se ne smejo igrat na dvorišču ker en sosed meditira (pa čeprav so se igral 20 let pred njegovim prihodom) Na drugi strani loh cerkev nabija z zvonovi ob 6h zjutri.....ampak to je že druga tema :alien1:
Pervy Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 bil danes na pivu ali treh in se pogovarjal z šefom bufe. pizdi 100 na uro. terasa vedno polna (zaenkrat), lokal prazen (je izkolpil klimo ;) ). jasno mu je da pozimi ne bo imel takega prometa in pri tem da je po njegovi oceni vsaj 80% gostov kadilcev, če pa upoštevamo družbe (kadilci+nekadilci) je 100% gostev kadilcev. in zaradi par nekadilskih pizdunov bo imel gostilno sedaj prazno???? ker je gostilna premala ne more narediti ločenih prostorov za kadilce in nekadilce (kar je sedaj tako nepredmetno), pa tudi vse kelnarce kadijo. skratka kaka država si vzame pravico davkoplačevalca spravljat ob dohodek na račun skupine (nekadilci), ki je itak manjšinsko zastopana v gostilni? aja evropsko usmerjena država, ki ima za prebivalce take kretene da kadijo in more vsemočna in ultrapametna država jih prisilno razsvetlit! je rekel da bo pozimi zunaj šank postavil in plinske grelce kar ga bo sicer stalo ampak od nečesa more živet. škoda da je sploh gostilno zidal ker bo itak prazna, menda ne bo par nekadilcev sedelo v prazni gostilni če bodo vsi ostali zunaj. :slap: sicer pa še vedno mislim da ne bo tako hudo in da bomo po par mescih brez težav kršili zakon, le noben nekadilec ne bo smel bit pameten, kdor me pozna ve, da ni zdravo mi težit za čik ko spijem par pirov :ninja: tudi če ima 300 kg mišic nima šans proti 20-30 kadilcem :blush:
Lobo Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 saj, priznam, kopiraj - prilepi sta naši najbolj uporabljeni in priljubljeni funkciji ! :fredy: A si mogoče pričakoval, da so naši firerji sposobni za kaj drugega?
motoristek Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 copy/paste... :lol1: 09.08 - Zavrnili pobudo o zadržanju izvrševanja protikadilskega zakona Ustavno sodišče je zavrnilo pobudi predstavnikov iniciative Združenja ponudnikov gostinskih storitev ter Slovenske nacionalne stranke za začasno zadržanje izvrševanja novele zakona o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov do končne odločitve o ustavnosti členov zakona, ki jih spodbijata pobudnika, so sporočili z ustavnega sodišča. V združenju, za katerega je pobudo vložila družba Nad mestom, noveli med drugim očitajo, da neposredno posega v pravni položaj vseh subjektov, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo v obliki lokala, dnevnega in nočnega bara, ponudbe izdelkov kot so pijača, hrana in tobačni izdelki ter diskoteke. Po njihovem prepričanju tudi neupravičeno posega na področje pravic delodajalcev in delojemalcev, nesprejemljivo pa se jim zdi tudi to, da ne omogoča prehodnega obdobja. V SNS pa novelo ocenjujejo kot neustavno, ker da krši načelo enakosti in diskreditira tisti segment slovenske družbe, ki kadi. Kadilce se stigmatizira, kljub temu da kajenje kot tako ni deklarirano kot kaznivo dejanje in ni niti prekršek, je prepričan prvak SNS Zmago Jelinčič. Poleg tega po prepričanju SNS novela postavlja v neenakopraven položaj tudi lastnike lokalov, saj tisti lastnik, ki hoče imeti lokal za kadilce pred zakonom ni enak s tistim, ki mu je prav, da nima lokala za kadilce. A gostinci so na splošno, kot kaže, na novelo dobro pripravljeni. V večjih nakupovalnih središčih so uprave najemnike prostorov o spremembah, ki jih prinaša novela, povečini že obvestile. Gostom bodo lokali, kjer ta možnost obstaja, uredili prostore za kajenje na prostem. Za uvedbo kadilnic se nekateri gostinci še odločajo, medtem ko so drugi že odločeni, da teh ne bodo uvedli. (Siol, MT)
_Nejkooo_ Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 bil danes na pivu ali treh in se pogovarjal z šefom bufe. pizdi 100 na uro. terasa vedno polna (zaenkrat), lokal prazen (je izkolpil klimo ;) ). jasno mu je da pozimi ne bo imel takega prometa in pri tem da je po njegovi oceni vsaj 80% gostov kadilcev, če pa upoštevamo družbe (kadilci+nekadilci) je 100% gostev kadilcev. in zaradi par nekadilskih pizdunov bo imel gostilno sedaj prazno???? ker je gostilna premala ne more narediti ločenih prostorov za kadilce in nekadilce (kar je sedaj tako nepredmetno), pa tudi vse kelnarce kadijo. skratka kaka država si vzame pravico davkoplačevalca spravljat ob dohodek na račun skupine (nekadilci), ki je itak manjšinsko zastopana v gostilni? aja evropsko usmerjena država, ki ima za prebivalce take kretene da kadijo in more vsemočna in ultrapametna država jih prisilno razsvetlit! je rekel da bo pozimi zunaj šank postavil in plinske grelce kar ga bo sicer stalo ampak od nečesa more živet. škoda da je sploh gostilno zidal ker bo itak prazna, menda ne bo par nekadilcev sedelo v prazni gostilni če bodo vsi ostali zunaj. :slap: sicer pa še vedno mislim da ne bo tako hudo in da bomo po par mescih brez težav kršili zakon, le noben nekadilec ne bo smel bit pameten, kdor me pozna ve, da ni zdravo mi težit za čik ko spijem par pirov :ninja: tudi če ima 300 kg mišic nima šans proti 20-30 kadilcem :blush: aha, glejte glejte dvoličneže.... kar se tiče prometnih prekrškov pa vožnje brez izpita, pa brez registracije bi kar vsakega že prijavljali, kot eni pišete v oni temi pa sami naredimo red, a tukaj ko pa ste vi na škodi pa bi kar kršili zakon ha, pa dalje kadili pa nas zelhali....pa tako kot vi včasih pametujete kaj se zgodi če voziš prehitro pa moralizirate v tri dni pa pametujete kak smo mladinci krivi za največ nesreč, bom jaz zaj povedal en drastičen primer: poznal sem človeka ki je imel svoj kafič celo življenje, garal je ko budalo noč in dan, ko pa je prišel v jesen svojega življenja in tako tudi v penzijo, si je kupil hiško na morju da bi tam preživel ostanek svojega življenja....žal se je vse kar hitro razblinilo, ker so mu kmalu postavili diagnozo rak na pljučih, zaradi pasivnega kajenja, in je umrl v roku reh mescov.... človek ni nikoli prižgal cigarete, delal je pa celo življenje v lokalu, kjer so ga čikari zelhali noč in dan....no vi pa zdaj kar dalje raje pametujte kak je taki zakon brezveze, tam pa v vsaki temi kolenčkanje ali kaj podobnega moralizirajte kaj se mi gremo pa da vse ostale ogrožamo in podobno...ne, vi s kajenjem pa seveda nobenga ne ogrožate kajneda???... aja pervy, pa to ne leti osebno na tebe, ampak ker si ravno napisal takšen post, sem te izbral kot žrtev...heheh... pa brez zamere .)
KeC Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 za piko ne i sem pa prepričan, da s svojim divjanjem nikogar ne ogrožam. skratka, zahtevam, da se zakon odstrani ali pa da se naredi ločene ceste za tiste, ki se hočejo voziti po predpisih in za vse, ki se ne. Čuj a pa ti veš, da nekaj takšnega že obstaja. Takšnim zadevam se reče po domače kar piste ali pa tudi dirkališča. :whistle:
KeC Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 aha, glejte glejte dvoličneže.... kar se tiče prometnih prekrškov pa vožnje brez izpita, pa brez registracije bi kar vsakega že prijavljali, kot eni pišete v oni temi pa sami naredimo red, a tukaj ko pa ste vi na škodi pa bi kar kršili zakon ha, pa dalje kadili pa nas zelhali....pa tako kot vi včasih pametujete kaj se zgodi če voziš prehitro pa moralizirate v tri dni pa pametujete kak smo mladinci krivi za največ nesreč, bom jaz zaj povedal en drastičen primer: poznal sem človeka ki je imel svoj kafič celo življenje, garal je ko budalo noč in dan, ko pa je prišel v jesen svojega življenja in tako tudi v penzijo, si je kupil hiško na morju da bi tam preživel ostanek svojega življenja....žal se je vse kar hitro razblinilo, ker so mu kmalu postavili diagnozo rak na pljučih, zaradi pasivnega kajenja, in je umrl v roku reh mescov.... človek ni nikoli prižgal cigarete, delal je pa celo življenje v lokalu, kjer so ga čikari zelhali noč in dan....no vi pa zdaj kar dalje raje pametujte kak je taki zakon brezveze, tam pa v vsaki temi kolenčkanje ali kaj podobnega moralizirajte kaj se mi gremo pa da vse ostale ogrožamo in podobno...ne, vi s kajenjem pa seveda nobenga ne ogrožate kajneda???... aja pervy, pa to ne leti osebno na tebe, ampak ker si ravno napisal takšen post, sem te izbral kot žrtev...heheh... pa brez zamere .) Daj ne klamfaj, rak na plučih ni nujno posledica pasivnega kajenja. Imaš mogoče njegov zdravniški karton? Še vedno se strokovnjaki prepirajo o tem koliko je pasivno kajenje res krivo za nastanek rakavih obolenj, ti pa kar diagnozo postaviš. Bravo, ti damo kr dr. naziv pa bo. :D Ne me narobe razumet, verjamem da pasivno kajenje vsekakor zvišuje možnost nastanka rakavih obolenj, prav tako ga pa tudi vdihovanje težkih kovin, azbesta in podobnih pizdarij katerim so določeni delavci (pa seveda tudi tisti v stoječem prometu) še vedno izpostavljeni.
Alla Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 Čuj a pa ti veš, da nekaj takšnega že obstaja. Takšnim zadevam se reče po domače kar piste ali pa tudi dirkališča. :whistle: Ej, KeC, saj tudi pri zakonu o kajenju je ena taka reč, ki se ji reče kadilnice ali po domače zakajevalnice ;) :P
_Nejkooo_ Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 Daj ne klamfaj, rak na plučih ni nujno posledica pasivnega kajenja. Imaš mogoče njegov zdravniški karton? Še vedno se strokovnjaki prepirajo o tem koliko je pasivno kajenje res krivo za nastanek rakavih obolenj, ti pa kar diagnozo postaviš. Bravo, ti damo kr dr. naziv pa bo. :D Ne me narobe razumet, verjamem da pasivno kajenje vsekakor zvišuje možnost nastanka rakavih obolenj, prav tako ga pa tudi vdihovanje težkih kovin, azbesta in podobnih pizdarij katerim so določeni delavci (pa seveda tudi tisti v stoječem prometu) še vedno izpostavljeni. btw, on je živel v švici, in so mu zdravniki rekli da je raka na pljučih dobil skoraj 100% zaradi tega.... glede na to da ni bil kadilec, če pa je v švici živel pa verjetno ni bil doma v rudniku al pa stanovanju polnem azbesta ha??? kaj praviš?.... al od kod ti misliš da dobiš raka na pljučih, če ne kadiš, si vedno na svežem zraku, doma imaš normlano stanovanje, verjetno ne dobiš raka na pljučih ne??? :slap: .... torej je edina realna možnost, zaradi pasivnega kajenja!!!
KeC Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 Čuj ne vem zakaj je potem moj sosed pri 12 letih, v družini nekadilcev in športnikov ter zdravnikov fasal raka na pljučih. O gospod doktor razsvetli nas.
KeC Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 (popravljeno) Ej, KeC, saj tudi pri zakonu o kajenju je ena taka reč, ki se ji reče kadilnice ali po domače zakajevalnice ;) :P Touche. Kurc povsod so neke izjeme. Jaz pač zagovarjam demokratično izbiro, da bi se lokali sami odločili ali bodo kadilski ali ne. :whistle: P.S. Evo zdej se pa res usajam. Popravljeno Avgust 9, 2007. Popravil KeC
jemcek Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 ne kapiram tele teme... v Italiji, ki jih imamo za veliko večje "cigane" od sebe, zakon funkcionira, lokali so polni, notri se ne kadi, kadilci gredo cigaret prižgat pred gostilno in ni nobene panike. ampak pri nas je pa vedno nekaj narobe? al bodo lokali prazni in zato brezposelnost večja, al bo mraz zunaj, al vlada dela represijo, pa verjetno je še Cerkev kriva, ker se notri tudi ne sme kadit,... ...ko grem v lokal s človekom, ki ga imam rad... ...še pomislim ne, da mu dim morda ne paše... ...in ker me ima rad, bo tiho potrpel... ...ker je ta njegova pravica... ...račun za moj egoizem...
_Nejkooo_ Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 Čuj ne vem zakaj je potem moj sosed pri 12 letih, v družini nekadilcev in športnikov ter zdravnikov fasal raka na pljučih. O gospod doktor razsvetli nas. skoraj dvomim, možnosti je glih 1 % da bi to fasal, če je res mel tako poštimano...ali pa je res mel nesrečo od nesreče, ker takih primerov skoraj ni
KeC Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 Ni samo Italija takšna država, prva v eu je bila Irska. Pa saj ni frke, zakon je kakršen je. In predvsem je! Kako se ga bo spoštovalo bomo videli. Pač smo v demokraciji, ki je tiranija večine nad manjšino (če sem malo fatalističen). :whistle:
KeC Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 skoraj dvomim, možnosti je glih 1 % da bi to fasal, če je res mel tako poštimano...ali pa je res mel nesrečo od nesreče, ker takih primerov skoraj ni Si študent medicine? Primerov rakavih obolenj brez razloga je hudo veliko. Rak na dojki, kaj misliš a je to od preveč mečkanja? Seveda so faktorji tveganja, ki le tega zvišajo. Nikoli pa ni takšna zadeva tako gotova kot trdiš. Primer enega izmed članov Buena Vista Social Club. Kadil že od malih nog (6 leta) star v času snemanja dokumentarca okoli 86 let. Brez kakršnih koli težva.
halls Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 Končno en pameten zakon!!! Bravo,posranci!!! :worship: Upam,da se ga bo striktno izpolnjevalo! :grim To sem napisal nekaj strani nazaj! V naši lokalni gostilni je prometa enako,kot prej(šefica rekla). :grim Fantje grejo na čik pred gostilno. Nobenega razburjenja,pa čeprav smo sami neizobraženi kmetje!!! :evilgrin:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se