_Nejkooo_ Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 Si študent medicine? Primerov rakavih obolenj brez razloga je hudo veliko. Rak na dojki, kaj misliš a je to od preveč mečkanja? Seveda so faktorji tveganja, ki le tega zvišajo. Nikoli pa ni takšna zadeva tako gotova kot trdiš. Primer enega izmed članov Buena Vista Social Club. Kadil že od malih nog (6 leta) star v času snemanja dokumentarca okoli 86 let. Brez kakršnih koli težva. ja ja, sej vem kaj misliš, in maš prav glede tega, da vzrok pri večini rakavih obolenj sploh ni pojasnjen... ampak za raka na pljučih, pa je skoraj vedno znan vzrok.... se pravi življenje v okolju, neprimernemu za dihala, ne gre vedno za cigarete, so pa praktično največji vzrok za raka na pljučih....seveda kot sem rekel, skoraj vedno, najdejo se tudi razni primeri ki temu ni tako ampak res redko....aja glede tega gospoda ki je pa kadil že od mladih nog, pa je tako ne.... ljudje smo različno grajeni, in različno prenašamo določene zunanje vplive.... nekateri kot si rekel lahko celo življenje kadijo, nekateri pa po 15-20 letih dobijo že raka (včasih že prej), bodisi na pljučih, sapniku,....odvisno od človeka, je pa večina takih ki zboli, le redki so taki primeri kot si ti navedel.
KeC Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 (popravljeno) Ma lej še enkrat: rak je rak, pa naj gre za rak na pljučih, prsih, testisih ali kjer koli drugje. In razlogi še zdaleč niso znani. Ve se kaj so dejavniki tveganja, kaj pa spodbudi celice, da se začnejo obnašat nenormalno pa kolikor jaz vem še ni znano. In rak na pljučih ni čisto nič drugačen od drugih. Pojavi se lahko čisto brez razloga prav tako kot ostale vrste. Ne mislim pa zanikat, da kajenje ni dejavnik tveganja v tem primeru. Ni pa doktorja, ki ti bo to 100% zagotovil. Popravljeno Avgust 9, 2007. Popravil KeC
Pervy Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 KeC ne trudi se, nisi doktor in ne poznaš ljudi ki so bili pri doktorjih v švici :whistle: in horda je vedno za zatiranje pravic dokler so v večini, tudi večina nemcev je ploskala ko so zatirali žide. v tem zmagoslavnem trenutku nekadilstva je pač nemogoče pristati na to da bi kak lokal ostal kadilcem - ZMAGA MORA BITI POPOLNA!!!! ČISTA EKSTAZA!!!!! PS: ker kršim predpise tudi na cesti pa še kje (in ne moraliziram tule drugim) ni nič hudega če kršim še ta zakon.
Lobo Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 Po moje so ta zakon zlobirali gostinci. Večina kadilcev pride v lokal s čiki kupljenimi v trgovini. S tem, da se prepove kajenje (teh čikov iz trgovin), ostane gostom več denarja za pijačo. Tako se bo zaradi tega zakona povečal promet v lokalih in posledično profit lastnikov.
_Nejkooo_ Objavljeno Avgust 9, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2007 (popravljeno) Ma lej še enkrat: rak je rak, pa naj gre za rak na pljučih, prsih, testisih ali kjer koli drugje. In razlogi še zdaleč niso znani. Ve se kaj so dejavniki tveganja, kaj pa spodbudi celice, da se začnejo obnašat nenormalno pa kolikor jaz vem še ni znano. In rak na pljučih ni čisto nič drugačen od drugih. Pojavi se lahko čisto brez razloga prav tako kot ostale vrste. Ne mislim pa zanikat, da kajenje ni dejavnik tveganja v tem primeru. Ni pa doktorja, ki ti bo to 100% zagotovil. ja valda da ni 100%, v medicini nič ni 100%, pa če si dobro bral sem rekel da je pač kajenje najpogostejši razlog za pljučnega raka.... in tega noben ne more zanikat, pa vprašaj bilokerega doktorja, pa ti bo povedal isto... če se ne motim je 8 od 10-ih primerov pljučnega raka, razlog dolgotrajno kajenje....izmed vseh rakastih obolenj je za pljučnega raka najbolj znan vzrok, saj se pri večini primerov ve, da je do poškodbe dihal prišlo iz zunanjih vplivov.... nasprotno je pri raku na limfnem sistemu, kjer pride do nepravilnega deljenja celic, za katerega pa se v večini primerov res ne more razjasniti vzrok nastanka ... pa nočem se delat pametnega, ampak to so pač dejstva, ki ti jih lahko vsak ki se vsaj malo spozna na zdravstvo potrdi, vi kadilci pa le še dalje kadite, pa se prepričujte v to, da je nekje nekoč en superčlovek za devetimi gorami živel in kadil celo življenje, pa mu ni bilo nič. Popravljeno Avgust 9, 2007. Popravil _Nejko_
HHV Objavljeno Avgust 10, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2007 ... ...ko grem v lokal s človekom, ki ga imam rad... ...še pomislim ne, da mu dim morda ne paše... ...in ker me ima rad, bo tiho potrpel... ...ker je ta njegova pravica... ...račun za moj egoizem... Kaj pa verzija: ...ko grem kamorkoli s človekom, ki ga imam rad... ...pomislim , da mu dim morda ne paše... ...in ker ga imam rad, bom tiho potrpel... ...ker je to njegova pravica... ...potrpim z mojim egoizmom... Bi to šlo? Težko, a ne de. No, pa saj si bistveno besedo povedal. Egoizem!
sergejl Objavljeno Avgust 10, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2007 ja valda da ni 100%, v medicini nič ni 100%, pa če si dobro bral sem rekel da je pač kajenje najpogostejši razlog za pljučnega raka.... in tega noben ne more zanikat, pa vprašaj bilokerega doktorja, pa ti bo povedal isto... če se ne motim je 8 od 10-ih primerov pljučnega raka, razlog dolgotrajno kajenje....izmed vseh rakastih obolenj je za pljučnega raka najbolj znan vzrok, saj se pri večini primerov ve, da je do poškodbe dihal prišlo iz zunanjih vplivov.... nasprotno je pri raku na limfnem sistemu, kjer pride do nepravilnega deljenja celic, za katerega pa se v večini primerov res ne more razjasniti vzrok nastanka... pa nočem se delat pametnega, ampak to so pač dejstva, ki ti jih lahko vsak ki se vsaj malo spozna na zdravstvo potrdi, vi kadilci pa le še dalje kadite, pa se prepričujte v to, da je nekje nekoč en superčlovek za devetimi gorami živel in kadil celo življenje, pa mu ni bilo nič. ja....bilo je nekje na začetku, da kajenje povzroča raka na pljučih.... pa se prodaja cigaret ni zmanjšala :whistle: nato so sledile ugotovitve, da umre več nekadilcev kot kadilcev - zaradi pasivnega kajenja po sistemu....če ne moreš udart od spredi....užgi odzadi naščuvaj hordo....pa se bojo sami med sabo pogrizl :headbang: aja...btv...mal pobrskite po spominu, al pa najdte oglase pred sprejetjem famoznega zakona italija... že na Fernetičih vidite (pozimi) enega kadilca zunaj in morda dva nekadilca notr (mali kafič) če greste pa v kako restavracijo (pa ne ob avtocesti)...začuda opazite več kelnerjev kot gostov, ki uživajo v nezakajeni hrani in ob nenormalno visokih cenah (okolica Milana, Trevisa, Brescie...) dirkališča ja.... obstajajo.... v skladu z protikadilskim zakonom bi bilo enim dovoljeno se znoret po stezi (nekadilci) drugim pa samo v boxih (kadilci) mah...je kokr je.... se še vedno strinjam da nekadilce moti dim ipd... ampak da se ne dovoli odpret lokalov za kadilce...je pa višek demokracije
Tanjuška Objavljeno Avgust 10, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2007 mah jz sm kr nehala, pa mam mir, rak gor, rak dol, jz loh sedim kerkoli mi paše. možnost obolenja za rakom je pa v dandanašnjem svetu itak prevelika, sj loh sam pogledate kok smo izpušnim plinom oz. onesnaževanju ozona izpostavljen - TOO MUCH. tko da je use en kurc ket kadijo/te/mo....
sergejl Objavljeno Avgust 10, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2007 sergejl kolko let kadiš? če ti po pravici povem 22 let po 40 na dan... pljuča pregledal letos....čst ok :worship:
frfljot Objavljeno Avgust 10, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2007 če ti po pravici povem22 let po 40 na dan... pljuča pregledal letos....čst ok :worship: NO... pol se zmenimo , da 22 let zdej meni pustiš dihat......čez 22 let pa prideš spet ti na vrsto...fer je fer
Frips Objavljeno Avgust 10, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2007 a ste opazili da so gostinci začeli klime izklapljat ?! mogoče zaradi pada temperature zunaj?
sergejl Objavljeno Avgust 10, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2007 NO... pol se zmenimo , da 22 let zdej meni pustiš dihat......čez 22 let pa prideš spet ti na vrsto...fer je fer velja.... ti kar dihej...nč proti (aja..pa da ne b mislna do so vsi moji kolegi kadilci...cel kup jih je ki ne kadijo in so strogo proti) pa ti povem tkole: pri nobenem izmed njih nisem nikoli!!!! prižgal cigareta v njihovih prostorih čeprav je bil pepelnik vedno na mizi in vedno so mi dovolili da bi lahko kadil. ampak nekaj kulture pa še imam. zato pa nasprotno ga ni tistega ki mi bi prepovedal pri meni doma kadit!!! pa tudi pridejo na obisk... v glavnem ker vas je nekadilce motil dim... noben ni reku...mejmo gostilne za kadilce in nekadilce (mal pr men, mal pr teb) potemtakem gremo prostovoljno v gostilno kjer se lahko kadi, ali v gostilno kjer je to prepovedano pri nas pa je treba za blagor odpret samo za ene...druge pa na cesto v TEM je problem!!! v diskriminaciji (čeprav kajenje ni niti prekršek niti kaznivo dejanje) in biti brez pravice odločiti se
frfljot Objavljeno Avgust 10, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2007 velja....ti kar dihej...nč proti (aja..pa da ne b mislna do so vsi moji kolegi kadilci...cel kup jih je ki ne kadijo in so strogo proti) pa ti povem tkole: pri nobenem izmed njih nisem nikoli!!!! prižgal cigareta v njihovih prostorih čeprav je bil pepelnik vedno na mizi in vedno so mi dovolili da bi lahko kadil. ampak nekaj kulture pa še imam. zato pa nasprotno ga ni tistega ki mi bi prepovedal pri meni doma kadit!!! pa tudi pridejo na obisk... v glavnem ker vas je nekadilce motil dim... noben ni reku...mejmo gostilne za kadilce in nekadilce (mal pr men, mal pr teb) potemtakem gremo prostovoljno v gostilno kjer se lahko kadi, ali v gostilno kjer je to prepovedano pri nas pa je treba za blagor odpret samo za ene...druge pa na cesto v TEM je problem!!! v diskriminaciji (čeprav kajenje ni niti prekršek niti kaznivo dejanje) in biti brez pravice odločiti se pa diskriminacija delavcev? pa natakarji ,ki ne morejo izbirat med službami?al slučajno misliš,da živimo v perfektnem svetu,kjer je služb kolko češ in lahko zbiraš po želji... pa boš ti dodeljeval komu gre kadilski lokal in komu ne? koza cela , volk sit frfljot diha kjer hoče, sergejl kadi kadar hoče....samo vn stopi....
sergejl Objavljeno Avgust 10, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2007 pa diskriminacija delavcev?pa natakarji ,ki ne morejo izbirat med službami?al slučajno misliš,da živimo v perfektnem svetu,kjer je služb kolko češ in lahko zbiraš po želji... pa boš ti dodeljeval komu gre kadilski lokal in komu ne? koza cela , volk sit frfljot diha kjer hoče, sergejl kadi kadar hoče....samo vn stopi.... kaj pa natakarji (ce) ki kadijo? ne..niti najmanj ne mislim da živimo v idealnem svetu pa zakaj bi nekdo dodeljeval komu kadilski lokal in komu ne? patetično je, da lastnik lokala ki je kadilec in ima lokal v lastnih prostorih ne more odpret lokala za kadilce naj se sami gostinci odločjo al ne? al rabmo nekoga s palco da bo po prstkih tepu pa diktiru komu gre kaj? ma..sej je vseen... zakon je tle, držat se ga bo treba (če čmo al pa nočmo) je pa to (po mojem skromnem prepričanju) samo korak proti nadaljnjim prepovedim na vseh področjih pa še nekaj...v relativno kratkem času bojo pogruntal, da se v blagajno nateče premalo denarja...in potem bomo vsi plačeval višje davke in vreč folku kost (skrb za zdravo življenje)...potem pa bo imela vlada mirne izgovore za dvig davkov... pustimo se presenetit :headbang: aja...sam še tole: včasih je folk hodu v naravo, se nadihal svežga zraka... danes pa rine v trgovske centre, gostilne ja...naj majo pa tam svež zrak a ne ;) vse za zdravo življenje (kao)
KeC Objavljeno Avgust 10, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2007 pa diskriminacija delavcev?pa natakarji ,ki ne morejo izbirat med službami?al slučajno misliš,da živimo v perfektnem svetu,kjer je služb kolko češ in lahko zbiraš po želji... pa boš ti dodeljeval komu gre kadilski lokal in komu ne? koza cela , volk sit frfljot diha kjer hoče, sergejl kadi kadar hoče....samo vn stopi.... A misliš, da majo rudarji izbiro dihat čist svež luft al tistega onesnaženega z raznoraznimi delci? Ali pa delavci na cestninskih postajah onesnaženega ali tistega iz zelenih livad? And the list goes on and on.
KeC Objavljeno Avgust 10, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2007 Pa ne mi zdej da država skrbi za zaposlene v gostinjstvu. Če bi tko skrbela, bi že zdavnaj financirala zamenjavo vseh streh, ki vsebujejo azbest na vrtcih, šolah ipd. ter poskrbela za tiste z azbestozo. Izgovori o zdravju s strani države so samo pesek v oči. P.S. Bemti Vale zdej sem pa res not padu :D
GREY WOLF Objavljeno Avgust 10, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2007 Zasvojenost je pač večja od razuma... to je point vsega.
jemcek Objavljeno Avgust 10, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2007 sergejl, diskriminacija je tudi to, da meni norcu ne naredijo svojih cest, po katerih bi lahko divjal z ostalimi idioti in da sosedu alkoholiku ne naredijo še njegovih, kjer bo lahko z 2+ promila testiral robove cest. in ne govori mi o dirkališču, ker me to spominja na kadilnico. jst hočem divjat, kjer mi paše, kakor mi paše in s komor mi paše. sploh ker menim, da smo objestneži na cesti v večini in zakaj bi se tu podrejali manjšini. tebi doktor po 22 letih kajenja pravi, da imaš pluča bp. meni pa ortoped, da sem po 10 letih divjanja po cesti zdrav kot riba. zaradi tvojih cigaret doma še noben ni umrl. zaradi mojega norenja, tudi še ne nobeden. ajde priznam, mama trpi vsakič ko grem na cesto, ampak kaj čmo... morda bo kdo rekel, da pretiravam ampak v bistvu ne. tale svet v osnovi ni, ne more bit in nikoli ne bo povsem pravičen in zato je ni demokracije in ne vlade, ki bi bila vsem povolji. ampak lahko pa naredimo življenje z malo truda prijetno-znosno-kvalitetnejše za večino, saj za to se pa gremo državo, mar ne.
frfljot Objavljeno Avgust 10, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2007 A misliš, da majo rudarji izbiro dihat čist svež luft al tistega onesnaženega z raznoraznimi delci? Ali pa delavci na cestninskih postajah onesnaženega ali tistega iz zelenih livad? And the list goes on and on. ja ja maš prav....zdej meni naštevat kdo je vse bogi....RAJE NOBENEMU UGODIT?!?!?WTF :blink:
frfljot Objavljeno Avgust 10, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2007 kaj pa natakarji (ce) ki kadijo? kaj pa natakarji ( ce) ki NE kadijo? patetično je, da lastnik lokala ki je kadilec in ima lokal v lastnih prostorih ne more odpret lokala za kadilcenaj se sami gostinci odločjo al ne? al rabmo nekoga s palco da bo po prstkih tepu pa diktiru komu gre kaj? pa zakaj se pedofil lastnik lokala ne sam odloči o tem ,da razširi ponudbo? Zato ,ker če dotični hočejo škodit komu jih je treba po prstih!Hvala bogu za "palico"!! aja...sam še tole:včasih je folk hodu v naravo, se nadihal svežga zraka... danes pa rine v trgovske centre, gostilne ja...naj majo pa tam svež zrak a ne ;) vse za zdravo življenje (kao) aja...če pa slučajno na kavo zavijem, pa naj ne pričakujem ,da bom lahko dihala? ne vem kaj sitnarim...lokali so od kadilcev ..jaz pa naj ne hodim ven z gozda težit.... :blink: :blink:
wind Objavljeno Avgust 10, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2007 Dragi moji, kajenje ni prepovedano, niti ni sankcionirano. Je samo doloceno, kje se to sme pocet. Enako kot srat tudi ne mores kjer ti pase, pac minimum higiene... :P
HHV Objavljeno Avgust 10, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2007 Dragi moji, kajenje ni prepovedano, niti ni sankcionirano. Je samo doloceno, kje se to sme pocet. Enako kot srat tudi ne mores kjer ti pase, pac minimum higiene... :P U jebemti! :blush:
halls Objavljeno Avgust 10, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2007 Dragi moji, kajenje ni prepovedano, niti ni sankcionirano. Je samo doloceno, kje se to sme pocet. Enako kot srat tudi ne mores kjer ti pase, pac minimum higiene... :P :worship: :worship: :worship:
Lobo Objavljeno Avgust 10, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2007 mogoče zaradi pada temperature zunaj? Ne. Zaradi pada temperature v lokalih, ker se več ne kadi not. Samo zračunaj koliko bodo gostinci prišparali na elektriki poleti. Smotrno bi bilo pozimi dovolit kajenje v lokalih, da ne bodo porabili preveč energije za ogrevanje.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se