Skoči na vsebino

Protikadilski zakon

Priporočene objave

Objavljeno
Po moje so ta zakon zlobirali gostinci. Večina kadilcev pride v lokal s čiki kupljenimi v trgovini. S tem, da se prepove kajenje (teh čikov iz trgovin), ostane gostom več denarja za pijačo. Tako se bo zaradi tega zakona povečal promet v lokalih in posledično profit lastnikov.

:grim

Zasvojenost je pač večja od razuma...

to je point vsega.

:rolleyes:

Dragi moji, kajenje ni prepovedano, niti ni sankcionirano. Je samo doloceno, kje se to sme pocet. Enako kot srat tudi ne mores kjer ti pase, pac minimum higiene... :P

Tudi jaz ti moram.... :worship:

Objavljeno
kaj pa natakarji ( ce) ki NE kadijo?

pa zakaj se pedofil lastnik lokala ne sam odloči o tem ,da razširi ponudbo?

Zato ,ker če dotični hočejo škodit komu jih je treba po prstih!Hvala bogu za "palico"!!

aja...če pa slučajno na kavo zavijem, pa naj ne pričakujem ,da bom lahko dihala?

ne vem kaj sitnarim...lokali so od kadilcev ..jaz pa naj ne hodim ven z gozda težit....

:blink: :blink:

ej sory...tale primerjava s pedofili in demokracijo....

mislim...se že sprašujem kje so meje zdravega razuma...

Po temle sodeč....

mah...kaj bi debatiral, kdo je za in kdo proti in podobn

kajenje ni bilo in NI PREKRŠEK in NE KAZNIVO DEJANJE:

primerjate kajenje s pedofilijo....

primerjate kajenje z vožnjo pod vplivom ne vem kolk alkota

primerjate kajenje z norci na cestah

(vse to so prekrški in kazniva dejanja!!! kar kajenje ni)

prav...saj je po vaše....

boste imeli čist zrak...

ampak najbolj pomembno je pa predvsem to, da ste nekadilci dosegli premoč in izgnali kadilce na cesto (ali pa se kam drugam skrit)

in ne razumete in nočete razumet, da bi kadilci radi imeli tudi (ali samo) svoje prostore...a to pravico odrekate (kadilci vam je mimogrede niso nikol)

tele vaše primerjave...ne mi zamert

me spominjajo na čase ko je vladal svobodni umetnik, slikar samouk in kaplar v avstroogrski vojski...

Objavljeno
sergejl,

diskriminacija je tudi to,

da meni norcu ne naredijo svojih cest, po katerih bi lahko divjal z ostalimi idioti ( IMAŠ DIRKALIŠČA)

in da sosedu alkoholiku ne naredijo še njegovih, kjer bo lahko z 2+ promila testiral robove cest (ALOHOLIKI...KJE JE ŽE TISTO - ŽIVELA PROHIBICIJA!!!).

in ne govori mi o dirkališču, ker me to spominja na kadilnico. jst hočem divjat, kjer mi paše, kakor mi paše in s komor mi paše. sploh ker menim, da smo objestneži na cesti v večini in zakaj bi se tu podrejali manjšini (ČE JE ZATE DIRKLIŠČE KADILNICA..POTEM JE KADILNICA ZAME KVEČJEMU BOX NA TAKEM DIRKALIŠČU)

tebi doktor po 22 letih kajenja pravi, da imaš pluča bp.

meni pa ortoped, da sem po 10 letih divjanja po cesti zdrav kot riba (IN KJE JE TUKI POINT?) ZDRAVA SVA OBA

zaradi tvojih cigaret doma še noben ni umrl.

zaradi mojega norenja, tudi še ne nobeden. ajde priznam, mama trpi vsakič ko grem na cesto, ampak kaj čmo (KO BOŠ POVZROČIL NESREČO...SE SPOMNI DA SI NAREDU PRECEJ VEČ ŠKODE NEKOMU, KT JO BI JAZ S CIGARETI V NASLEDNJIH 300 LETIH KAJENJA)

morda bo kdo rekel, da pretiravam ampak v bistvu ne. tale svet v osnovi ni, ne more bit in nikoli ne bo povsem pravičen in zato je ni demokracije in ne vlade, ki bi bila vsem povolji (TLE SE STRINJAM....)

ampak lahko pa naredimo življenje z malo truda prijetno-znosno-kvalitetnejše za večino, saj za to se pa gremo državo, mar ne (TAK DIALOG SEM PA PRIČAKOVAL... :worship: )

Objavljeno

Včeraj bil prvič v lokalu, ker je bla terasa še mokra. Nobenega jokcanja in modrovanja kadilcev (kvečjemu podpora zakonu), nobenega smradu in pekočih oči, pa še kadilci po novem pokadijo bistveno(!) manj. Zakon JE zakon! :worship: :worship: :worship:

Objavljeno

Vsa ta debata okrog pajzlov, kje lahko kadiš, pa kje se nesme, pa de to okrni zabavo, je brezplodna. Irci, narod ki ga po svojem kratkem obisku opišem le kot zelo prijazna pijanska horda, je tak zakon sprejel in z njim nimajo nobenih težav. RES! stvar funkcionira. V pubu je na vratih zelo verodostojen možak, oblečen v črno, v ušesu ma slušalko, in te projazno opomni, Drinking inside, smokung outside! no big deal! narod žura. pije :drunk: :drunk: v potokih, in vsake tolko stopi pred vrata enga pržgat.

Zanima pa me, kako je s tobakom pri mladoletnih. prepovedana jim je prodaja. kaj to pomeni? če bo policaj ustavil mulca na skuterju, in mu bo iz žepa padla škatla čikov, a je dečko v prekršku? Ne sme jih kupit=ne sme jih imet?

Objavljeno
U jebemti! :blush:

..dole vlada !... :ninja:

Objavljeno

danes 2 gostilni, 2 isti sceni - zunaj terasa polna, gostilna prazna. in čeprav je bilo hladno in je deževalo je bila terasa polna tudi nekadilcev, ki so nam odžirali plac. pa tako je lepo muzika noter igrala - kje so zdaj vsi party nekadilci, zakaj ni vzdušja, zakaj noben ne pleše, zakaj je šank prazen??????

in ko se je konkretno vscalo je večina folka spizdla domov ne pa noter :rolleyes:

bedarija!!!!!!!!! :headbang:

Objavljeno

Te debate med kadilci/nekadilci so povsod na netu enake. Izgleda da so naši vrli poslančki res stopili eni zelo glasni mački na rep.

Ne kadim in nikoli nisem nobenega kadilca obsojal ali prepričeval naj ne kadi. Le v svojem stanovanju in avtu ne pustim kaditi.

Ampak ko tele zadnje dni prebiram objave kadilcev mi gre pa dobesedno na kozlanje. Kakšno arogantnost, nestrpnost in primitivnost je moč najti v (na žalost) večini objav kadilcev. Pa kaj je zdaj to, ali cigareta bolj skrajšuje življenje ali znižuje inteligentnost ter strpnosti. Ali pa že v osnovi začnejo kaditi ljudje, ki jim res ni mar za nikogar drugega in se na tem svetu počutijo kot center vesolja, ostali pa smo tam le zato, da v trenutku, ko nas potrebujejo, to izkoristijo. Izjave, kot na primer, da nekadilci odžiramo prostor kadilcem in podobne,...... Res ste srčkani. :winkiss:

Sier pa vsem kadilcem priporočam vsakodnevni čik ob pivu na javnem mestu, tu na forumu: :smoke: + :beer1:

Objavljeno
danes 2 gostilni, 2 isti sceni - zunaj terasa polna, gostilna prazna. in čeprav je bilo hladno in je deževalo je bila terasa polna tudi nekadilcev, ki so nam odžirali plac. pa tako je lepo muzika noter igrala - kje so zdaj vsi party nekadilci, zakaj ni vzdušja, zakaj noben ne pleše, zakaj je šank prazen??????

in ko se je konkretno vscalo je večina folka spizdla domov ne pa noter :rolleyes:

bedarija!!!!!!!!! :headbang:

he he,

meni je pa všeč ko mi več kadilci ne smete smrdet pod nos s svojimi ogabnimi čiki. vsaj na kavo se gre lahko v miru, danes pa še na bowling in dojenček gre lahko zraven, prej se ni dalo iti v noben lokal, še slaščičarna na bledu je smrdela ko je bil prostor za kadilce ločen samo s cvetličnim koritom.

super! končno en koristen zakon. :)

Objavljeno

Lep primer, da se že prejšnji zakon ni izvajal. Zakaj bi tokrat bilo kaj bolje. :whistle:

Pa ne me narobe razumet, vsekakor privoščim nekadilcem, da lahko spijejo kavico na svežem zraku (hm ena opcija je, da bi njih ven iz lokalov poslali). Že prejšnji zakon je po mojem mnenju to relativno dobro urejal. Problem je bil, ker se ga večinoma ni izvajalo. Tam pa kjer se je, so bili vsi zadovoljni (primer hotela Paka v Velenju).

Objavljeno

zdej se vsaj vidi kolk je bilo nekadilcev v lokalih, motobaby, upam da se ti bo dojenček skoz dru na bovlingu, raje ga pelji kam na zrak, bo bolj vesel, aja , na zraku so pa spet ti zoprni kadilci, zdej jim moramo še to prepovedati, potem pa bo naše ozračje čisto in bomo dolgo,dolgo živeli :whistle: :winkiss:

Objavljeno
zdej se vsaj vidi kolk je bilo nekadilcev v lokalih, motobaby, upam da se ti bo dojenček skoz dru na bovlingu, raje ga pelji kam na zrak, bo bolj vesel, aja , na zraku so pa spet ti zoprni kadilci, zdej jim moramo še to prepovedati, potem pa bo naše ozračje čisto in bomo dolgo,dolgo živeli :whistle: :winkiss:

nič se ni drl, prav fajn smo se imeli. in nič ni smrdelo, bravo novi zakon. :D

na zrak pejt pa kar sam ko zunaj dežuje. :evilgrin:

Objavljeno
Lep primer, da se že prejšnji zakon ni izvajal. Zakaj bi tokrat bilo kaj bolje. :whistle:

Pa ne me narobe razumet, vsekakor privoščim nekadilcem, da lahko spijejo kavico na svežem zraku (hm ena opcija je, da bi njih ven iz lokalov poslali). Že prejšnji zakon je po mojem mnenju to relativno dobro urejal. Problem je bil, ker se ga večinoma ni izvajalo. Tam pa kjer se je, so bili vsi zadovoljni (primer hotela Paka v Velenju).

če pa tako razmišljaš so pa zakoni itak brez veze. kaj potem sploh debatiraš okrog tega?

Objavljeno (popravljeno)
Nč to je to, najprej sledi drastično povečanje kazni za prometne prekrške, potem pa so na vrsti debeli ljudje. :whistle:

Brez skrbi - drastične kazni so v pripravi..................še pred snegom boš doživel (o šit, sej snega spljoh ni več)!

Debeluhi - delodajalci to iztrebljajo z mizernimi plačami!

Ta zakon o kajenju je zame OK! XXXX let so kadilci kratili naše pravice, zdaj se je obrnilo in naj bodo še oni v podrejenem položaju!

Popravljeno . Popravil DrM - FJR
Objavljeno (popravljeno)

Kot prvo ne kadim, morda občasno kakšnega prižgem... vendar sem tokrat na strani kadilcev.

Kot drugo sem ta »topic« obširno kril s svojimi poslovnimi strankami (tobačna industrija) - s PR vidika.

Kajenje res »potencialno« škoduje zdravju to že vsi vrabci čivkajo vendar svojemu zdravju!

To da »passive smoking« škoduje ljudem v bližini je popolna bedarija. Skoraj vsi dandanašnji kadilci kadijo »light« ali »ultralight« cigarete in človek vnese vase več svinjarije s "svežim Ljubljanskim zrakom" kot pa od ene »light« cigarete katero pol metra od njega kadi kadilec. Nekadilcem je zvito uspelo razviti »passive smoking threat« popolnoma izven realnosti. (S PR vidika svaka jim čast) .)

Novi zakon pa nima prav nič skupnega z zdravstvom ali zaščito nekadilcev. Zakon je popolnoma politični. Pač kadilcev je sedaj manj kot nekadilcev torej je več volivcev, ki ne kadijo in politika je bila vedno in vedno bo o štetju glasov za pridobitev stolčka in moči (and looking extremely stupid once finally on power like Janša) :slap:

V katerem lokalu se kadi in ne kadi je komercialna odločitev lokala samega. Politika nima tu kaj iskati. Pač, če si nekadilec greš v lokal za nekadilce tako kot, če si vegetarijanec greš v vegetarijansko restavracijo. In seveda zaposliš tudi »staff«, ki kadi. Problem?

Demokracije ni več. Diktature je vedno več in se mi že dobesedno upira. Sedaj ni več o kapitalizmu versus (proti) komunizmu ampak o kapitalizmu versus demokraciji.

Živim po načelu živi in pusti živeti! We are not all the same! Tega ni več. Ta svet zares izgublja rdečo nit.

Popravljeno . Popravil Terminator
Objavljeno
Te debate med kadilci/nekadilci so povsod na netu enake. Izgleda da so naši vrli poslančki res stopili eni zelo glasni mački na rep.

Ne kadim in nikoli nisem nobenega kadilca obsojal ali prepričeval naj ne kadi. Le v svojem stanovanju in avtu ne pustim kaditi.

Ampak ko tele zadnje dni prebiram objave kadilcev mi gre pa dobesedno na kozlanje. Kakšno arogantnost, nestrpnost in primitivnost je moč najti v (na žalost) večini objav kadilcev. Pa kaj je zdaj to, ali cigareta bolj skrajšuje življenje ali znižuje inteligentnost ter strpnosti. Ali pa že v osnovi začnejo kaditi ljudje, ki jim res ni mar za nikogar drugega in se na tem svetu počutijo kot center vesolja, ostali pa smo tam le zato, da v trenutku, ko nas potrebujejo, to izkoristijo. Izjave, kot na primer, da nekadilci odžiramo prostor kadilcem in podobne,...... Res ste srčkani. :winkiss:

Sier pa vsem kadilcem priporočam vsakodnevni čik ob pivu na javnem mestu, tu na forumu: :smoke: + :beer1:

:worship: res svoj privilegij bodo težko pozabili! Država naj jim zaračuna še dražje zdravljenje.... telesno in psihično!

Objavljeno
:worship: res svoj privilegij bodo težko pozabili! Država naj jim zaračuna še dražje zdravljenje.... telesno in psihično!

Potem enako za motoriste?

:krneki:

Objavljeno
Potem enako za motoriste?

:krneki:

Ja gotovo misliš SS raketaše - se strinjam!

Objavljeno
če pa tako razmišljaš so pa zakoni itak brez veze. kaj potem sploh debatiraš okrog tega?

Ni moj problem, da se ni izvajal. Pa tudi ni moje delo in moja dolžnost, da bi prijavljal kršitelje.

Sem se vedno držal prepovedi in poizkušal biti čimbolj obziren do nekadilcev v moji bližini. Večkrat smo recimo šli na kavo z prijatelji z majhnimi otroci. Ne glede na to ali smo bili notri ali zunaj si takrat cigareta nisem prižgal. Prav tako je to veljalo med prehranjevanjem.

Mah živi bili pa videli ... :whistle:

Ja gotovo misliš SS raketaše - se strinjam!

Ker se lahko tudi s skuterjem čisto zadovoljivo ubiješ (oz. poškoduješ) mislim s tem na čisto vse motorje. :whistle:

Objavljeno
Ker se lahko tudi s skuterjem čisto zadovoljivo ubiješ (oz. poškoduješ) mislim s tem na čisto vse motorje. :whistle:

Pa z Mercedesom, BMW, Audijem..... tudi!

Objavljeno
Kot prvo ne kadim, morda občasno kakšnega prižgem... vendar sem tokrat na strani kadilcev.

Kot drugo sem ta »topic« obširno kril s svojimi poslovnimi strankami (tobačna industrija) - s PR vidika.

Kajenje res »potencialno« škoduje zdravju to že vsi vrabci čivkajo vendar svojemu zdravju!

To da »passive smoking« škoduje ljudem v bližini je popolna bedarija. Skoraj vsi dandanašnji kadilci kadijo »light« ali »ultralight« cigarete in človek vnese vase več svinjarije s "svežim Ljubljanskim zrakom" kot pa od ene »light« cigarete katero pol metra od njega kadi kadilec. Nekadilcem je zvito uspelo razviti »passive smoking threat« popolnoma izven realnosti. (S PR vidika svaka jim čast) .)

Novi zakon pa nima prav nič skupnega z zdravstvom ali zaščito nekadilcev. Zakon je popolnoma politični. Pač kadilcev je sedaj manj kot nekadilcev torej je več volivcev, ki ne kadijo in politika je bila vedno in vedno bo o štetju glasov za pridobitev stolčka in moči (and looking extremely stupid once finally on power like Janša) :slap:

V katerem lokalu se kadi in ne kadi je komercialna odločitev lokala samega. Politika nima tu kaj iskati. Pač, če si nekadilec greš v lokal za nekadilce tako kot, če si vegetarijanec greš v vegetarijansko restavracijo. In seveda zaposliš tudi »staff«, ki kadi. Problem?

Demokracije ni več. Diktature je vedno več in se mi že dobesedno upira. Sedaj ni več o kapitalizmu versus (proti) komunizmu ampak o kapitalizmu versus demokraciji.

Živim po načelu živi in pusti živeti! We are not all the same! Tega ni več. Ta svet zares izgublja rdečo nit.

mislim da si moraš zakon prvo prebrat preden pišeš take bedarije.

zakon prepoveduje kajenje v vseh ZAPRTIH javnih prostorih (kar je bistvenega pomena tud za mene/nekadilca)

če kdo na ulici kadi me tud ne moti, če pa grem na pijačo in kadi "samo" 20 ljudi pa pasivno zastruplajo tud mene...

in zdaj se bo spet našel arogantni kadilec ki bo rekel.. pol pa ne hodi po gostilnah.

100% podpiram zakon ampan ne me narobe razumet.. kadilci naj kadijo še naprej, jaz jim te razvade ne odrekam, ampak naj razumejo

da imajo nekadilci tud svoje pravice.

se pa mi ne zdi prav da delodajalci izkoriščajo ta zakon in jemljejo kadilcem svoje pravice.

npr. v našem podjetju so kljub na novo urejenih prostorih (t.i. kadilnicah) z pričetkom trajanja novega zakona prepovedali

kajenje. kajenje so prepovedali povsod na ozemlju podjetja tako da morajo kadilci če hočejo imet "čik pavzo" štemplat kartico

ki se jim šteje kot "privatni odhod" it čez cesto, skadit cigaret in spet štemplat "privatni prihod" tako da se jim ta čas odšteje od

delovnega časa.

in to kljub temu da imamo zraven prostorov za kadilce tud prostor za nekadilce, ki pa je fizično ločen (druga soba).

to pa se mi ne zdi prav.

zakon

Objavljeno (popravljeno)
mislim da si moraš zakon prvo prebrat preden pišeš take bedarije.

zakon prepoveduje kajenje v vseh ZAPRTIH javnih prostorih (kar je bistvenega pomena tud za mene/nekadilca)

če kdo na ulici kadi me tud ne moti, če pa grem na pijačo in kadi "samo" 20 ljudi pa pasivno zastruplajo tud mene...

in zdaj se bo spet našel arogantni kadilec ki bo rekel.. pol pa ne hodi po gostilnah.

100% podpiram zakon ampan ne me narobe razumet.. kadilci naj kadijo še naprej, jaz jim te razvade ne odrekam, ampak naj razumejo

da imajo nekadilci tud svoje pravice.

se pa mi ne zdi prav da delodajalci izkoriščajo ta zakon in jemljejo kadilcem svoje pravice.

npr. v našem podjetju so kljub na novo urejenih prostorih (t.i. kadilnicah) z pričetkom trajanja novega zakona prepovedali

kajenje. kajenje so prepovedali povsod na ozemlju podjetja tako da morajo kadilci če hočejo imet "čik pavzo" štemplat kartico

ki se jim šteje kot "privatni odhod" it čez cesto, skadit cigaret in spet štemplat "privatni prihod" tako da se jim ta čas odšteje od

delovnega časa.

in to kljub temu da imamo zraven prostorov za kadilce tud prostor za nekadilce, ki pa je fizično ločen (druga soba).

to pa se mi ne zdi prav.

zakon

A si ti mene slučajno zamenjal za nekoga ki mu je mar (beri - who gives a fuck) o tvojem mnenju? Zame si netolerantni bedak in preden lupaš si malo preberi, koliko ti škodi pasivno kajenje kadilcev v resnici! Potem pa nalimaj tukaj gor znanstveni dokaz (scientifically proven data) kako te kadilci zastrupljajo - ti kar povem, da ga ni - Bebo. :slap:

Objavljeno
Zame si netolerantni bedak

:worship: si že dokazal svoj nivo

Objavljeno (popravljeno)
:worship: si že dokazal svoj nivo

Kot prvo si ti napisal, da klatim bedarije temu sledi, da sem po tvoje bedak.

Ti pa 79 posts, popolnoma frišen, 22 let star pa že pameten na motosvetu? :lol1:

Ps. Grow up first wanker.

Objavljeno (popravljeno)
Kot prvo si ti napisal, da klatim bedarije temu sledi, da sem po tvoje bedak.

Ti pa 79 posts, popolnoma frišen, 22 let star pa že pameten na motosvetu? :lol1:

Ps. Grow up first wanker.

glej.. z svojimi 22. leti sem že ugotovil da se z osebami ki mislijo da so pojedli vso pamet sveta nima smisla kregat ..

glede na tvoj post sem ti napisal da klatiš bedarije ker ni zakona ki bi prepovedoval da si kadilec na ulici prižge cigaret in ne zato

ker bi bil bedak.. jaz ljudi ne obsojam če jih res ne poznam. (mogoče bi moral ti razmislit o tem..)

in pamet se ne meri v letih, niti v št. postov na motosvetu.

Popravljeno . Popravil m@dness

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!