Skoči na vsebino

136 oklepnikov ali pet klinik?

marx

Priporočene objave

Tale Karel ga dobro lomi. Pa tako neumno izgleda. A si videl tisti posnetek Erjavca z uniformo in čelado na glavi, ko so ga z oklepnikom vozili naokrog? Saj bodo Talibina še umrli od smeha, če ga vidijo.

Videl in se sprašujem, kaj se grejo z nami davkoplačevalci in kdo je še sploh prišteven v tej naši slo politiki.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Videl in se sprašujem, kaj se grejo z nami davkoplačevalci in kdo je še sploh prišteven v tej naši slo politiki.

Meni LDS-ovci niso bili simpatični. Toda ti ga še bolj lomijo. Če so prištevni? Morda na kakšnih drugih področjih. Očitno pa obramboslovec Janša ne more iz svoje militaristične koža.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Izključil al pa ne,če nisi bil med udeleženci,nisi niti najmanj poklican,da tu govoriš kdo se je skril,kdo ni :BUA:

Poskusi to razložit svojcem tistih,ki so takrat padli!

No,svoje mnenje lahko imaš,ne pa posploševati :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Izključil al pa ne,če nisi bil med udeleženci,nisi niti najmanj poklican,da tu govoriš kdo se je skril,kdo ni :BUA:

Poskusi to razložit svojcem tistih,ki so takrat padli!

No,svoje mnenje lahko imaš,ne pa posploševati :?

Nihče ne posplošuje. Dejstvo pa je, da so organizirane borbene operacije v slovenski osvobodilni vojni vodili pripadniki MNZ. Ne slovenska vojska. Takrat in danes sem trdil, da majhna država kot smo mi, potrebuje močno, opremljeno in visoko usposobljeno policijo in je v resnici sama sebi namen. Še posebej, odkar so ukinili naborniški sistem.

Popravljeno . Popravil gattolina
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nihče ne posplošuje. Dejstvo pa je, da so organizirane borbene operacije v slovenski osvobodilni vojni vodili pripadniki MNZ. Ne slovenska vojska. ...

Nimaš niti trohice pojma o tem, zato je bolje, da si tiho. Brezveze se smešiš.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nimaš niti trohice pojma o tem, zato je bolje, da si tiho. Brezveze se smešiš.

Vidiš, tukaj se ne strinjava. Bil sem zraven in iz prve roke ti povem, da vem o čem govorim. Koga pa so skrili v Dom teritorialne obrambe v Mariboru?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vidiš, tukaj se ne strinjava. Bil sem zraven in iz prve roke ti povem, da vem o čem govorim. Koga pa so skrili v Dom teritorialne obrambe v Mariboru?

Še enkrat: BLUZIŠ V TRI DNI. Pri nas (kjer sem sodeloval) je bilo komplet vodstvo operacij v rokah TO. Policija je samo pomagala.

Ker pa vidim, da si Mariborčan, pa mi povej, kdo je držal v obroču mariborske kasarne? Policija?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, koga so pa skrili??

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A ti ni potegnilo? Celo TO.

TO je bila oznaka za Teritorijalno obrambo. Kdo jo je sestavljal? Slovenski rezervisti. In kje je bila SV - slovenska vojska? Kaj so v času vojne počeli pripadniki MNZ? Kdo se je kje boril? Pa da ne bova tukaj na forumu utrujala...., poglej si TV posnetke.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

SV je nastala šele leta 1993 in to, seveda, iz TO RS.

Nisi povedal, kdo se je skril v Dom TO v Mariboru.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Magdalena Tovornik?

Pusti, Magdo. Ona ga je v tistih časih še divje "dajala na zob". Ona se ni skrivala. Njej je bilo v omami alkoholnih hlapov verjetno vseeno. Ha, ha, ha...Šalo na stran. Magdalena Tovornik je kot županja, kljub težavam z rujno kapljico, veliko naredila za Maribor. To ji moramo priznati.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Slovenska vojska? Pa saj to je smešno. V ZDA, Rusiji, Kitajski je vsako lovsko društvo številčnejše in bolje oboreženo kot SV. Za kaj potrebujejo 136 oklepnikov mi ni jasno. Med vojno za Slovenijo so se poskrili in zadevo prepustili policiji. Danes pa SV. In ko pošljemo tri vojačke v Afganistan, je to vredno skoraj interpelacije ministra. Abotno.

sem si uzel cajt in prebral celo temo.

ne vem kaj naj rečem....eni ste res .....budale!!!

ah nič nima smisla.

aja

ej gattolina a je z tabo vse uredu a??!!

pri teh letih bi te lohk srečala pamet.

POIŠČI SI POMOČ!!!! TI HOČEM SAM DOBR ČEPRAV TE JE ZA ......

Popravljeno . Popravil Miha Z.
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Varnos že varnost. Če pa nas je tako malo, da nas z golimi rokami "pojedo". Razen če se bomo skrivali v oklepnike.

jep ti si res potreben pomoči....

Kdo se je poskril?

stavim da je vmes bil tist gattolina.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

SV je nastala šele leta 1993 in to, seveda, iz TO RS.

Nisi povedal, kdo se je skril v Dom TO v Mariboru.

Ker sumim,d a ne bovedel, bom odgovoril jaz:

tam je bila prva generacija slovenskih vojaških fazanov... En prijatelj je bil takrat tam instruktor, pa mi je povedal, kako so se strudili ,da bi vsaj tiste fantiče obvarovali pred masakrom. Gledali v cevi, take in drugačne...

Gattolina, mislim, da ga malo serješ okoli tega.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ker se mi je zdelo, da bo nekaj takega, sem hotel notoričnega pisatelja neobrazloženih floskul opomniti, da vojaki, ki niso zaključili osnovnega usposabljanja niso usposobljeni za bojne naloge. Slovensko vodstvo se je odločilo, da bodo te fante (Ig in Pekre) varovali in jih ne bodo uporabili v boju proti JLA. Tako so se odločili politiki in ne tisti vojaki, ki jih tukaj, nekdo, označuje za strahopetce.

Mislim, gattolina, imaš pa obraz takšne pisati. Jaz nisem bil udeležen v vojni v nobeni obliki in zame je to lahko 10-dnevni oboroženi konflikt. Razumem pa zelo dobro vse tiste, ki so bili bodisi v uniformi TO, Milice, CZ... vse, ki so bili dejansko ali potencialno - tarče, da je zanje to bila vojna. In to tudi spoštujem. Jugoslovansko ljudsko armado je premagala Slovenija in ne samo TO ali Milica ali kdorkoli že...

Če pa hočeš, se pa lahko malo poglobimo in gremo razdelati, kdo je bil kje in kakšne aktivnosti je izvajal pa bomo dobili malo bolj realno sliko.

:headbang: So, we roll on and on...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sem si uzel cajt in prebral celo temo.

ne vem kaj naj rečem....eni ste res .....budale!!!

ah nič nima smisla.

aja

ej gattolina a je z tabo vse uredu a??!!

pri teh letih bi te lohk srečala pamet.

POIŠČI SI POMOČ!!!! TI HOČEM SAM DOBR ČEPRAV TE JE ZA ......

Ne vem, kaj pri takšni dikciji in žalitvah, porečejo moderatorji. Glede na pravila je to kar počneš nabijane. To pomeni, da bi te morali kazensko izključiti za kak teden in ti dodati 30% opozoril.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ker sumim,d a ne bovedel, bom odgovoril jaz:

tam je bila prva generacija slovenskih vojaških fazanov... En prijatelj je bil takrat tam instruktor, pa mi je povedal, kako so se strudili ,da bi vsaj tiste fantiče obvarovali pred masakrom. Gledali v cevi, take in drugačne...

Gattolina, mislim, da ga malo serješ okoli tega.

Glede na to, da je te fantiče varovala naša četa v kateri sem bil občasno kot inštruktor in nadzorni, vem kako je vse potekalo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glede na to, da je te fantiče varovala naša četa v kateri sem bil občasno kot inštruktor in nadzorni, vem kako je vse potekalo.

Če vse to veš, potem tudi veš, kdo je izvajal bojno delovanje po sovražniku? Kdo je držal večino slovenskih mejnih prehodov? Kdo je varoval večino slovenskih mest? In med pripadniki katerih enot je bilo največ žrtev vojne? Ne spominjam se, da bi to bila vojska.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

gattolina

Ker pišeš kot, da ti vse to veš, potem napiši, kdo je imel koliko sil in kje. Kdo je kaj naredil. Koliko je bilo mrtvih in ranjenih pri milici in koliko je bilo mrtvih in ranjenih, v vrstah TO.

Edina "vojska" na ozemlju RS, leta 1991, je bila JLA. In ta je imela največje število žrtev. Ampak ti si verjetno mislil na TO :glare:

Da so miličniki/policisti odigrali pomembno vlogo pri osamosvojitvi je nedvomno. Prav tako je znano, da so miličniki bili, v povprečju, bolje usposobljeni in bolje pripravljeni na stresne situacije. Tudi rezervne enote milice, še posebej PEM, so bile pogosto vpoklicane in posledično bolje pripravljene. V TO so bili skoraj izključno pripadniki rezervne sestave in njihova usposobljenost je varirala. Ne glede na to, je bilo miličnikov premalo in bili so preslabo oboroženi, da bi se lahko uspešno borili proti vsem formacijam JLA - še posebej proti oklepnim enotam in zračnim silam. Obe organizaciji, Milico in TO, je podpiral cel državni aparat kakor tudi prebivalci RS.

Vojna, čeprav žalosten dogodek, je bila za Slovenijo uspeh, ker smo/so vsi držali skupaj. Ker so jo izbojevali vsi. Ti lahko kar nadaljuješ trobiti o tem "kdo je bolj enak med enakimi" vendar bi to lahko vsaj poskusil podkrepiti s kakšnim dokazom.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!