gattolina Objavljeno Januar 25, 2007 Deli Objavljeno Januar 25, 2007 (popravljeno) gattolina Ker pišeš kot, da ti vse to veš, potem napiši, kdo je imel koliko sil in kje. Kdo je kaj naredil. Koliko je bilo mrtvih in ranjenih pri milici in koliko je bilo mrtvih in ranjenih, v vrstah TO. Edina "vojska" na ozemlju RS, leta 1991, je bila JLA. In ta je imela največje število žrtev. Ampak ti si verjetno mislil na TO :glare: Da so miličniki/policisti odigrali pomembno vlogo pri osamosvojitvi je nedvomno. Prav tako je znano, da so miličniki bili, v povprečju, bolje usposobljeni in bolje pripravljeni na stresne situacije. Tudi rezervne enote milice, še posebej PEM, so bile pogosto vpoklicane in posledično bolje pripravljene. V TO so bili skoraj izključno pripadniki rezervne sestave in njihova usposobljenost je varirala. Ne glede na to, je bilo miličnikov premalo in bili so preslabo oboroženi, da bi se lahko uspešno borili proti vsem formacijam JLA - še posebej proti oklepnim enotam in zračnim silam. Obe organizaciji, Milico in TO, je podpiral cel državni aparat kakor tudi prebivalci RS. Vojna, čeprav žalosten dogodek, je bila za Slovenijo uspeh, ker smo/so vsi držali skupaj. Ker so jo izbojevali vsi. Ti lahko kar nadaljuješ trobiti o tem "kdo je bolj enak med enakimi" vendar bi to lahko vsaj poskusil podkrepiti s kakšnim dokazom. Ti, Fritz, a nisva midva dogovorila zaključka komunikacije? Sicer pa ne vem, kaj se razburjaš. Napisal sem ista dejstva kot ti in kaj bi zdaj rad? Sam napišeš, da slovenski vojaki niso zaključili usposabljanja, da je v glavnem bojno delovala policija? Da so bili v TO v glavnem rezervisti iz rezervne sestave? Res ne vem, kje je vzrok za tvoje razburjenje. Tokrat celo midva misliva enako. Ne moreš verjeti. Popravljeno Januar 25, 2007. Popravil gattolina Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bambi61 Objavljeno Januar 25, 2007 Deli Objavljeno Januar 25, 2007 Jaz pa sem mislil da je tema nakup oklepnikov !!!! Sedaj pa vse drugo razpletate! Sicer pa bomo te oklepnike nujno rabili , da bo NATO srečen in da se bomo branili ; sicer ne vem pred kom ? če ne bomo pa verjetno napadali; tudi ne vem koga ??? Glede tolmačenja da je to denar obrambnega ministrstva , ki ga pač porabi za svoje namene ; kar je sicer res! Toda lahko bi mu ga dali manj in bi MOJ IN VAŠ denar dobilo kako drugo ministrstvo- recimo za zdravstvo ali šolstvo ali družino . Ali ne bi bilo to bolj pametno !!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sayo Objavljeno Januar 25, 2007 Deli Objavljeno Januar 25, 2007 Te oklepnike moramo mi kupit zaradi tega ker smo v natu, sam ne vem kakšne koristi mamo mi sploh od nata, razn da nam cuzajo denar :BUA: :BUA: :BUA: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bambi61 Objavljeno Januar 25, 2007 Deli Objavljeno Januar 25, 2007 Sicer bo pa ta oklepnik ki stane en cca. 1,5 MIO EUR v prvi akciji en Kekec z handgranato za 5 EUR v luft spusto ! Čisti profit !! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zdrawc Objavljeno Januar 25, 2007 Deli Objavljeno Januar 25, 2007 tak oklepnik bi jaz mel za na Dakar :lol: malo bi mu še samo pojačal konje :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fritz Objavljeno Januar 25, 2007 Deli Objavljeno Januar 25, 2007 Med vojno za Slovenijo so se poskrili in zadevo prepustili policiji. Ti, Fritz, a nisva midva dogovorila zaključka komunikacije? Sicer pa ne vem, kaj se razburjaš. Napisal sem ista dejstva kot ti in kaj bi zdaj rad? Sam napišeš, da slovenski vojaki niso zaključili usposabljanja, da je v glavnem bojno delovala policija? Da so bili v TO v glavnem rezervisti iz rezervne sestave? Res ne vem, kje je vzrok za tvoje razburjenje. Tokrat celo midva misliva enako. Ne moreš verjeti. Nič nisi napisal kar bi bilo podobno temu, da bi naj midva mislila enako. Userješ miselni kakec in se potem delaš kot da ni tvoj :grim Sam nisem nikjer napisal, da slovenski vojaki niso zaključili usposabljanja in da je v glavnem bojno delovala policija. Se mi zdi, da imaš hudo težavo ločevanja med tistim kar ti drugi govorijo in tistim kar ti določiš, da je vesoljna resnica. Saj vem, da moja slovenščina ni prav za vzor - tako slaba pa tudi ni, da bi ljudje razumeli nekaj čisto drugega od tega kar jim hočem povedati. Zaključek komunikacije? Stalno potrjuješ, da ti pomen te besede tudi približno ni jasen. Jaz se, bolj kot kaj drugega, trudim, da bi tvoje floskule ne ostale brez komentarja. Pa lep pozdrav. Te oklepnike moramo mi kupit zaradi tega ker smo v natu, sam ne vem kakšne koristi mamo mi sploh od nata, razn da nam cuzajo denar :BUA: :BUA: :BUA: Slovenija kot država sama odloča kje in kaj bo kupovala ter kam in koliko vojakov bo poslala. Če upravičeno pričakuješ, da te bodo v primeru napada vsi branili potem vsi upravičeno pričakujejo, da boš sodeloval v skupnih projektih, kot so to mednarodne operacije in to po svojih močeh. Vse odločitve sprejemata Vlada ali Državni zbor. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gattolina Objavljeno Januar 25, 2007 Deli Objavljeno Januar 25, 2007 gattolina Ker pišeš kot, da ti vse to veš, potem napiši, kdo je imel koliko sil in kje. Kdo je kaj naredil. Koliko je bilo mrtvih in ranjenih pri milici in koliko je bilo mrtvih in ranjenih, v vrstah TO. Edina "vojska" na ozemlju RS, leta 1991, je bila JLA. In ta je imela največje število žrtev. Ampak ti si verjetno mislil na TO :glare: Da so miličniki/policisti odigrali pomembno vlogo pri osamosvojitvi je nedvomno. Prav tako je znano, da so miličniki bili, v povprečju, bolje usposobljeni in bolje pripravljeni na stresne situacije. Tudi rezervne enote milice, še posebej PEM, so bile pogosto vpoklicane in posledično bolje pripravljene. V TO so bili skoraj izključno pripadniki rezervne sestave in njihova usposobljenost je varirala. Ne glede na to, je bilo miličnikov premalo in bili so preslabo oboroženi, da bi se lahko uspešno borili proti vsem formacijam JLA - še posebej proti oklepnim enotam in zračnim silam. Obe organizaciji, Milico in TO, je podpiral cel državni aparat kakor tudi prebivalci RS. Vojna, čeprav žalosten dogodek, je bila za Slovenijo uspeh, ker smo/so vsi držali skupaj. Ker so jo izbojevali vsi. Ti lahko kar nadaljuješ trobiti o tem "kdo je bolj enak med enakimi" vendar bi to lahko vsaj poskusil podkrepiti s kakšnim dokazom. Daj, Fritz, preberi si tale tvoj post še venkrat na glas. Besedo za besedo. Nato zapri oči in napravi obnovo. Na glas. In videl boš, da ti bodo besede nekam znane. Kot bi jih ti zapisal. Ko boš doživel razsvetljenje, se mi lahko opravičiš. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fritz Objavljeno Januar 25, 2007 Deli Objavljeno Januar 25, 2007 Sam nisem nikjer napisal, da slovenski vojaki niso zaključili usposabljanja in da je v glavnem bojno delovala policija. Daj, Fritz, preberi si tale tvoj post še venkrat na glas. Besedo za besedo. Nato zapri oči in napravi obnovo. Na glas. In videl boš, da ti bodo besede nekam znane. Kot bi jih ti zapisal. Ko boš doživel razsvetljenje, se mi lahko opravičiš. Ker bolje veš kaj sem mislil od mene samega mi, prosim, posebej pokaži kje sem napisal, da slovenski vojaki niso zaključili usposabljanja in kje, da je v glavnem delovala policija. OK? Pri tem lahko obrazložiš tudi kaj ti upoštevaš pod pojmom "slovenski vojaki" - pripadniki TO, naborniki v učnih centrih Ig in Pekre, Jelinčičeva samooklicana skupinica...?? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gattolina Objavljeno Januar 25, 2007 Deli Objavljeno Januar 25, 2007 (popravljeno) Ker bolje veš kaj sem mislil od mene samega mi, prosim, posebej pokaži kje sem napisal, da slovenski vojaki niso zaključili usposabljanja in kje, da je v glavnem delovala policija. OK? Pri tem lahko obrazložiš tudi kaj ti upoštevaš pod pojmom "slovenski vojaki" - pripadniki TO, naborniki v učnih centrih Ig in Pekre, Jelinčičeva samooklicana skupinica...?? Preberi si svoj post pod številko 321. Sicer pa ne vem, kaj bi rad povedal. Edina resna, profesionalna, usposobljena in v celoti bojno sposobna formacija je takrat bila Policija. TO niso bili profesionalci, ampak rezervisti. Kaj te še moti? Popravljeno Januar 25, 2007. Popravil gattolina Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Januar 25, 2007 Deli Objavljeno Januar 25, 2007 TO niso bili profesionalci, ampak rezervisti. Kaj te še moti? amnpak - so bili v TO "slovenski vojaki", sicer ne pripadniki Slovenske vojske, ampak vseeno vojaki, ki so imeli dokončano "obuko"... skratka - ne nabijaj, če vidiš, da si v temi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gattolina Objavljeno Januar 25, 2007 Deli Objavljeno Januar 25, 2007 amnpak - so bili v TO "slovenski vojaki", sicer ne pripadniki Slovenske vojske, ampak vseeno vojaki, ki so imeli dokončano "obuko"... skratka - ne nabijaj, če vidiš, da si v temi. Res je zunaj že tema. Grem še malo v Europark na večerno kavic, čik in k frizerju. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fritz Objavljeno Januar 25, 2007 Deli Objavljeno Januar 25, 2007 Klasično gatolinsko izmikanje jasnim odgovorom po raztrosu, z realnostjo skreganih, floskul. Jaz točno vem kaj sem napisal. Zato me je zanimalo, kje si TI izvlekel svoje "ugotovitve"? Upam, da ti je vsaj približno jasna razlika med nabornikom in rezervistom, ki je zaključil celotno vojaško usposabljanje in ima za seboj, po možnosti, še kakšno vajo. Prav tako upam, da se ti približno svita kakšno je bilo razmerje med naborniki, v Igu in na Pekrah ter celotno, tedaj vpoklicano, sestavo TO. Sedaj praviš naslednje: "Edina resna, profesionalna, usposobljena in v celoti bojno sposobna formacija je takrat bila Policija. TO niso bili profesionalci, ampak rezervisti." Govoriš o Milici in ne policiji, ki je takrat še ni bilo, tako kot ni bilo slovenske vojske. Pozabljaš, da je precejšen del Milice, ki je sodeloval v spopadih, bil popolnjen z rezervisti. Iz napisanega bi lahko tudi sklepal, da so vsi pripadniki TO bili neresni, neprofesionalni, neusposobljeni in samo deloma bojno sposobni, ker je Milica bila "EDINA". Spet posplošuješ in napačno sklepaš. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gattolina Objavljeno Januar 25, 2007 Deli Objavljeno Januar 25, 2007 (popravljeno) Klasično gatolinsko izmikanje jasnim odgovorom po raztrosu, z realnostjo skreganih, floskul. Jaz točno vem kaj sem napisal. Zato me je zanimalo, kje si TI izvlekel svoje "ugotovitve"? Upam, da ti je vsaj približno jasna razlika med nabornikom in rezervistom, ki je zaključil celotno vojaško usposabljanje in ima za seboj, po možnosti, še kakšno vajo. Prav tako upam, da se ti približno svita kakšno je bilo razmerje med naborniki, v Igu in na Pekrah ter celotno, tedaj vpoklicano, sestavo TO. Sedaj praviš naslednje: "Edina resna, profesionalna, usposobljena in v celoti bojno sposobna formacija je takrat bila Policija. TO niso bili profesionalci, ampak rezervisti." Govoriš o Milici in ne policiji, ki je takrat še ni bilo, tako kot ni bilo slovenske vojske. Pozabljaš, da je precejšen del Milice, ki je sodeloval v spopadih, bil popolnjen z rezervisti. Iz napisanega bi lahko tudi sklepal, da so vsi pripadniki TO bili neresni, neprofesionalni, neusposobljeni in samo deloma bojno sposobni, ker je Milica bila "EDINA". Spet posplošuješ in napačno sklepaš. Fritz, zdaj pa si že tako tečen, da bi bilo prav, da bi te dali moderatorji za kak teden na hladno. Upam, da te kdo od njih bere. Kaj bi rad dokazal? In komu? Verjetno, da si najbolj pameten in da se je zgodovina RS odigrala tako kot ti praviš. Sicer pa, kje si bil polet 1991? Konkretno!! Da vidimo junaka. Popravljeno Januar 25, 2007. Popravil gattolina Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fritz Objavljeno Januar 25, 2007 Deli Objavljeno Januar 25, 2007 Fritz, zdaj pa si že tako tečen, da bi bilo prav, da bi te dali moderatorji za kak teden na hladno. Upam, da te kdo od njih bere. Kaj bi rad dokazal? In komu? Verjetno, da si najbolj pameten in da se je zgodovina RS odigrala tako kot ti praviš. Sicer pa, kje si bil polet 1991? Konkretno!! Da vidimo junaka. Takšna čast pripada samo izbranim. Le zakaj :hmm: :slap: Ti že cel čas pišem, da komentiram tvoje floskule. In bolj, ko ti ponujam možnost, da nekaj resno argumentiraš, bolj zahajaš v nove posplošitve in nakladanje. Še zdaleč pa ne trdim, da se je zgodovina odigrala točno tako kot si jaz predstavljam. Trdim pa, da se, definitivno, ni odigrala točno tako, kot trdiš ti. In, kot sem že napisal, v osamosvojitveni vojni nisem sodeloval. P.S. Do sedaj mi je uspelo kasirati en opomin in to zaradi žaljenja. In tega sem dobil poponoma po pravici, saj sem se neprimerno vedel na forumu. Tebi je uspelo, v enem tednu, nasmetiti forum s takšno dozo neumnosti, žaljivk in arogance, da je prav čudno, da so te ohladili samo za en teden. In očitno ti še sedaj ni jasno zakaj, čeprav ti je nekdo od moderatorjev to sigurno napisal. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gattolina Objavljeno Januar 25, 2007 Deli Objavljeno Januar 25, 2007 Takšna čast pripada samo izbranim. Le zakaj :hmm: :slap: Ti že cel čas pišem, da komentiram tvoje floskule. In bolj, ko ti ponujam možnost, da nekaj resno argumentiraš, bolj zahajaš v nove posplošitve in nakladanje. Še zdaleč pa ne trdim, da se je zgodovina odigrala točno tako kot si jaz predstavljam. Trdim pa, da se, definitivno, ni odigrala točno tako, kot trdiš ti. In, kot sem že napisal, v osamosvojitveni vojni nisem sodeloval. P.S. Do sedaj mi je uspelo kasirati en opomin in to zaradi žaljenja. In tega sem dobil poponoma po pravici, saj sem se neprimerno vedel na forumu. Tebi je uspelo, v enem tednu, nasmetiti forum s takšno dozo neumnosti, žaljivk in arogance, da je prav čudno, da so te ohladili samo za en teden. In očitno ti še sedaj ni jasno zakaj, čeprav ti je nekdo od moderatorjev to sigurno napisal. Fritz, pa ti veš, kako se reče FLOSKULA in NEBULOZA v slovenskem knjižnem jeziku. Ta dva izraza namreč nenehno uporabljaš. P.S. Praviš, da nisi sodeloval v Slovenski vojni. Pametuješ pa nekomu, ki je sodeloval. In po tvoje sem jaz bedak. Ti zgodovinar. Ja, bravo, Fritz. Še več takšnih rabimo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fritz Objavljeno Januar 26, 2007 Deli Objavljeno Januar 26, 2007 Nikjer nisem napisal, da si bedak. Pravim pa, da je tvoje navajanje, da je policija bila edina kaj vredna sila v vojni, da bi lahko skoraj sama ustavila JLA, popolnoma brez osnove. Poleg tega pišeš to na tak način, da žališ vse ostale, ki so sodelovali v vojni - ne samo tedanje pripadnike TO ampak kogarkoli, ki je prispeval svoj delež pa najsi bodo to gasilci, gozdna gospodarstva, radioamaterji, gospe, ki so pripravljale obroke za ljudi na terenu itn. Strinjam se samo s tem, da je policija imela pomembno vlogo in da je imela bolje pripravljen kader, predvsem zaradi specifike njihovega poklica (večji delež profesionalcev, stalna izpostavljenost stresnim in nevarnim situacijam, redno kondiciranje z orožjem... ). V čem imaš ti večjo pravico govoriti o dogajanju v osamosvojitveni vojni, ker si sodeloval kot jaz, ki nisem? Ne rečem za tisti revir, kjer si bil. Ampak ti govoriš kot, da ti je znano VSE kar se je dogajalo med vojno, kjerkoli v Sloveniji. Ups, nisem vedel, da imamo tukaj nekoga, ki je tedaj stal na čelu vseh operacij. Mogoče sedaj debatiram s samim Bavčarjem ali Čelikom :grrr Hm, kdo bi vedel :doze: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno Januar 26, 2007 Deli Objavljeno Januar 26, 2007 ...Mogoče sedaj debatiram s samim...... Čelikom :grrr Hm, kdo bi vedel :doze: S Petrom ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Januar 26, 2007 Deli Objavljeno Januar 26, 2007 Fritz, pa ti veš, kako se reče FLOSKULA in NEBULOZA v slovenskem knjižnem jeziku. Ta dva izraza namreč nenehno uporabljaš. P.S. Praviš, da nisi sodeloval v Slovenski vojni. Pametuješ pa nekomu, ki je sodeloval. In po tvoje sem jaz bedak. Ti zgodovinar. Ja, bravo, Fritz. Še več takšnih rabimo. Četudi si sodeloval, enim očitaš, da SV takrat še ni bilo, v isti sapi pa duvaš slovensko Policijo - ki je tudi takrat še ni bilo ... Odloči se že, katera merila veljajo, vsaj znotraj istega odstavka, če že ne vedno in za vse na forumu. Kar se mene tiče- takrat sem bil star cirka 15 ali 16 let, mene in moj PC (intel 80286 NEAT plata 20 MHz, 40 MB disk Seagate 3144A če se ne motim z 1 MB RAM) je mama nabasala in peljala na varno k babici na kmete - v smer proti Gornji Radgoni. Fotr je bil teritorialc, stric je pa ves čas nekaj skrivnostno tisto veliko tridelno garažo na kmetiji zaklepal - fotr in kolegi so pa neke velike škatle not pa ven nosili vsak dan ... Pozneje sem izvedel, da smo imeli kar orenk arzenal v neposredni bližini. Huh, ko je pa tankovska topovska granata usekala v našo hosto, je pa tudi vse zatreslo. No, še dobor, da se je vse tko na easy končalo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lobo Objavljeno Januar 26, 2007 Deli Objavljeno Januar 26, 2007 ... Sicer pa, kje si bil polet 1991? Konkretno!! Da vidimo junaka. In kje si bil ti? Pa ti? Pa vi vsi? ... po bitki so generali vsi in vsak poraz ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klimbra Objavljeno Januar 26, 2007 Deli Objavljeno Januar 26, 2007 Sicer pa, kje si bil polet 1991? Konkretno!! Da vidimo junaka. Na Rožniku........tri tedne........čist resno Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno Januar 26, 2007 Deli Objavljeno Januar 26, 2007 In kje si bil ti? Pa ti? Pa vi vsi? Konkretno jaz sem v uniformi blodil po Ljubljani, postavljal barikade in se spraševal, kaj hudiča naj storim, če se mi nasproti prikotali en junec v uniformi J(L)A. Na srečo mi ni bilo treba ugotoviti. Pa en gospod, kasnejši minister, me je hotel povozit, ker se mu je zdelo škoda njegovega avta za barikado. :) Bilo je ludo i nezaboravno. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
D.J. Objavljeno Januar 26, 2007 Deli Objavljeno Januar 26, 2007 če nisem raziskoval temačnih zaklonišč, sem se s pony jem fijakal po ljubljani od barikade do barikade in občudoval izredne razmere, tistkrat ko je počilo po kruharskem helikopterju v rožni dolini, pa sem se nahajal točno na mostu nad obvoznico pri smeltu. cel cajt pa sem sanjal, kje mi bo padlo kako orožje v roke, a ni bilo sreče. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tepko Objavljeno Januar 26, 2007 Deli Objavljeno Januar 26, 2007 136 oklepnikov vs. 5 klinik??? Dileme ni: Bolje preventiva kakor kurativa. :krneki: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gattolina Objavljeno Januar 26, 2007 Deli Objavljeno Januar 26, 2007 136 oklepnikov vs. 5 klinik??? Dileme ni: Bolje preventiva kakor kurativa. :krneki: Kako lahko tako neresno razmišljaš? Klinika je javno dobro. Danes pomaga tebi, tvojim otrokom, jutri meni. Kaj pa je namen oklepnikov, razen prilagajanje NATO standardom? Daj, zresni se malo. A če bi imel denar za stanovanje, bi si šel raje kupiti avto? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Januar 26, 2007 Deli Objavljeno Januar 26, 2007 Ja, avto, če bi to bil denar za že 15. stanovanje. Kaj pa bomo s petimi novimi klinikami? Postavili jih bodo tako, da ne boš imel kje parkirati in do klinike sploh priti ne boš mogel. kljub temu, da bodo to nove zmogljivosti, bomo še vedno čakali po uro in več v čakalnici. Torej, bo tako, kot je bilo do sedaj. In čez xx let bomo ugotovili, da je vsa oprema v teh petih novih klinikah zastarela in da je potrebno hvaležno odklanjati cvetje in še na vse ostale načine dodatno zbirati denar za nove aparature za teh pet novih starih klinik. :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se