Skoči na vsebino

136 oklepnikov ali pet klinik?

marx

Priporočene objave

Novih klinik tako ni treba gradit, sej se bo vse sprivatiziralo on bo ogromno opreme lepo šlo zasebnikom in po vzniknilo na stotine malih klinik .) tako, da jih bo več kot dovolj. pa če jih zradijo 500 ne bo krajših vrst...:P torej?

50 klinik

1360 novih oklepnikov

100 bojnih letal

50 reševalnih helikopterjev

10 gasilskih letal

200 bojnih helikopterjev

3,5 atomske bombe

space shuttle

.

.

.

.

vse sem za :kva2: če mi dajo vsaj 1% provizije od vsega

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kako lahko tako neresno razmišljaš? Klinika je javno dobro. Danes pomaga tebi, tvojim otrokom, jutri meni. Kaj pa je namen oklepnikov, razen prilagajanje NATO standardom? Daj, zresni se malo. A če bi imel denar za stanovanje, bi si šel raje kupiti avto?

NATO od Slovenije ne more zahtevati ničesar razen spoštovanja določenih standardov, ki jih je Slovenija sprejela. Nakup oklepnikov ne pade pod noben standard z izjemo vrste goriva, ki ga bo uporabljal in kalibrov orožij na vozilu.

Slovenija, kot država, sama odloča kje in kaj bo kupovala ter kam in koliko vojakov bo poslala.

Vse odločitve sprejemata Vlada ali Državni zbor.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, avto,

če bi to bil denar za že 15. stanovanje.

Kaj pa bomo s petimi novimi klinikami?

Postavili jih bodo tako, da ne boš imel kje parkirati in do klinike sploh priti ne boš mogel.

kljub temu, da bodo to nove zmogljivosti, bomo še vedno čakali po uro in več v čakalnici.

Torej, bo tako, kot je bilo do sedaj.

In čez xx let bomo ugotovili, da je vsa oprema v teh petih novih klinikah zastarela in da je potrebno hvaležno odklanjati cvetje in še na vse ostale načine dodatno zbirati denar za nove aparature za teh pet novih starih klinik.

:P

Je mogoče, da res tako razmišljaš, ali je to zgolj ustvarjanje imidža na forumu? Primerjati oboroževanje z zdravstvom? Iskreno upam, da ne boš sam nikoli resneje bolan. Bog ne daj, da ti zbolijo otroci. Morda se boš v takšni situaciji začel sramovati svojih izjav na forumu. Pa brez zamere.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, mačkica,

pa mi povej,

če odpovemo osemkolesnike in postavimo 5 klinik,

sledeče:

-kje boš dobil zdravnike, da boš klinike napolni,

-kje boš dobil medicinske sestre, da boš klinike napolnil,

-kje boš dobil denar, da boš klinike poganjal?

Zdravnike moraš izšolati, sestre tudi.

Kliniko imaš pokonci v 5 letih.

Zdravnik v 5 letih pa je zgolj vajenec,

uporaben le za frontnega zdravnika.

Zato zdravstveno varstvo, ker bomo imeli 5 novih klinik, ne bo bistveno boljše, kot je sedaj.

Ali drugače, dosti denarja za malo učinka.

Ni to tako enostavno, ja pet klinik, namesto topov.

Zgolj leporečje.

Pri uresničitvi se zatakne.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Poglej, zakaj tako ekstremno gledanje. Saj ne potrebujemo pet pediatričnih klinik. Gre namreč za vprašanje vlaganja v zdravstvo in ostale prvine civilizirane in razvite evropske države, ali v oboroževanje? Bodi malo bolj "širok" v pogledu na življenje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislim, da sem kar širok, kar se tiče pogleda na svet, še posebej na zdravstvo.

Zenici se mi najbolj razširita :eek: vedno, ko na plačilnem listku zagledam, koliko odštejem za osnovno in dodatno zdravstveno varstvo.

V zdravstvo ne pošiljamo malo denarja.

Prav zares ne.

In če bi ga še trikrat toliko, verjemi, ne bi dobili 3x več ali boljših uslug nazaj.

Pa tudi če bi jih, kaj pa bomo z njimi?

Biti super zdrav in lačen, ti nekaj manjka.

Biti super zdrav in popolnoma nerazgledan, ti nekaj manjka.

Biti super zdrav in izgnan na Antarktiko, ti nekaj manjka.

Biti super zdrav in brez službe, ti nekaj manjka.

Biti super zdrav in delati 24 h/dan, ti nekaj manjka.

Biti ...

Življenje in druižba, kot ovojnica življenja, nista monolitni zadevi, temveč mozaik. In če imaš v mozaiku dosti drobnih kamenčkov in enega velikega, je mozaik malo čuden. Zato mora biti skupni denar porazdeljen na vse končke in kraje, da je mozaik posrečen in prijeten na pogled.

Zato rabita denar tako vojska, kot zdravstvo in še marsikaj drugega. In ga tudi dobivajo. Kliko družbeno pomembnih dejavnosti pri nas pa je že skrahiralo in jih nimamo več?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Osnovno in dodatno zdravstveno zavarovanje veliko staneta? Pa ti veš koliko stane en sam dan bivanja v bolnišnici? Veš koliko stane malo bolj zapletena operacija? Si kdaj v lekarni pogledal na priložen račun, koliko zdravila, ki si jih dobil zastonj, v resnici stanejo?

Vlaganje v vojsko je čisto proč metanje denarja. Kaj pa imaš ti ali jaz ali kdorkoli, razen tisti, ki so v SV zaposleni od te institucije? Nič. Mar misliš, da je RS zaradi te peščice vojakov bolj varna?

Popravljeno . Popravil Brrrm
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, mačkica,

pa mi povej,

če odpovemo osemkolesnike in postavimo 5 klinik,

sledeče:

-kje boš dobil zdravnike, da boš klinike napolni,

-kje boš dobil medicinske sestre, da boš klinike napolnil,

-kje boš dobil denar, da boš klinike poganjal?

Zdravnike moraš izšolati, sestre tudi.

Kliniko imaš pokonci v 5 letih.

Zdravnik v 5 letih pa je zgolj vajenec,

uporaben le za frontnega zdravnika.

Zato zdravstveno varstvo, ker bomo imeli 5 novih klinik, ne bo bistveno boljše, kot je sedaj.

Ali drugače, dosti denarja za malo učinka.

Ni to tako enostavno, ja pet klinik, namesto topov.

Zgolj leporečje.

Pri uresničitvi se zatakne.

pod tole se podpišem kratko in jedrnato :) :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pod tole se podpišem kratko in jedrnato :) :)

Živi večno in zdravo. Ti in tvoji otroci, starši, stari starši, bratje in sestre. Upam, da ne bo nihče od vas nikoli potreboval od zdravstva več, kot tablete proti glavobolu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... Pa ti veš koliko stane en sam dan bivanja v bolnišnici? Veš koliko stane malo bolj zapletena operacija? Si kdaj v lekarni pogledal na priložen račun, koliko zdravila, ki si jih dobil zastonj, v resnici stanejo?

...

Mnogo preveč! In res mislim preveč! Več kot je vredno!

To je industrija s presneto visokimi dobički, ki si jih v žep mastno tlačijo multinacionalke.

Zato tudi zdravje je in vedno bolj postaja privilegij bogatih!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Živi večno in zdravo. Ti in tvoji otroci, starši, stari starši, bratje in sestre. Upam, da ne bo nihče od vas nikoli potreboval od zdravstva več, kot tablete proti glavobolu.

oklepnike bomo (no vsaj upajmo da jih bomo) nekoč imeli, klinik zagotovo nebi imeli še ene pediatrične ne morejo skupaj specati, sigurno da sem prej za klinike kot pa oklepnike samo klinik ne bi dočakali niti moji pra, pra, pra,... vnuki

Popravljeno . Popravil atek
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

oklepnike bomo (no vsaj upajmo da jih bomo) nekoč imeli, klinik zagotovo nebi imeli še ene pediatrične ne morejo skupaj specati, sigurno da sem prej za klinike kot pa oklepnike samo klinik ne bi dočakali niti moji pra, pra, pra,... vnuki

Slovensko zdravstvo, glede tehnologije, je še zmeraj tako zadaj za Evropo, da bi lahko zaželi vlagati kjerkoli. Carji smo pri medicinskem znanju, revčki pa pri tehniki, tehnologiji in zdravilih. Bolje, da se večina tega sploh ne zaveda. Ljudje lažje živijo. Oklepnikov pa res ne potrebujemo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:eek: :eek:

ne rabiš tako začudeno gledati poglej samo kaj se dogaja s pediatrično, jaz sem samo napisal da 5-ih klinik nebi nikoli dokončali

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ne rabiš tako začudeno gledati poglej samo kaj se dogaja s pediatrično, jaz sem samo napisal da 5-ih klinik nebi nikoli dokončali

Pa vendarle je vlaganje v opciji vojska - zdravstvo še zmeraj bolj smoterno v zdravstvo. Pet klinik pa itak ne potrebujemo. Zato pa potrebujemo marsikaj drugega. Samo znanje zdravnikov brez tehnike ni kaj dosti vredno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tako kot vojak brez tehnike :blink:

Ti v življenu konstantno potrebuješ zase in za svojo družino vojaka ali zdravnika? Potrebuješ usluge bolnišnic in klinik, ali usluge vojašnic in vadbenih centrov? Živiš na ogroženem mestu ali v srcu Evrope?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ti v življenu konstantno potrebuješ zase in za svojo družino vojaka ali zdravnika? Potrebuješ usluge bolnišnic in klinik, ali usluge vojašnic in vadbenih centrov? Živiš na ogroženem mestu ali v srcu Evrope?

Potrebuješ zdravnika,vojaka,peka,šuštarja,mehanika.....itd!

Vsak pa mora imet kvalitetno orodje,kapiš .)

Si že slišal za staro ljudsko,,,,bez alata ni zanata :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Potrebuješ zdravnika,vojaka,peka,šuštarja,mehanika.....itd!

Vsak pa mora imet kvalitetno orodje,kapiš .)

Si že slišal za staro ljudsko,,,,bez alata ni zanata :)

Vojskovanje, z izjemo ZDA, ki vojno potrebuje, ni kvaliteta visoko razvitih držav. Ljudje potrebujemo vse, kar si naštel, razen vojaka. Kdo pa nas bo napadel? In zakaj? Kaj pa bo z nami?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vidiš, to pa je ena od značajskih lastnosti, ki jih nikoli nisem imel. Na tvojo žalost.

Za kaj na mojo žalost. Me totalno boli kurac zate in za tvojo samozavest :wacko:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za kaj na mojo žalost. Me totalno boli kurac zate in za tvojo samozavest :wacko:

Res briljantna dikcija. Upam, da ti okolica ploska. Lep večer ti želim.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Res briljantna dikcija. Upam, da ti okolica ploska. Lep večer ti želim.

V prejšne postu, sem ti odgovoril, da me boli kurac, kaj si nekdo misli o meni. Tako da mi je vseeno, če mi kdo ploska ali ne.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V prejšne postu, sem ti odgovoril, da me boli kurac, kaj si nekdo misli o meni. Tako da mi je vseeno, če mi kdo ploska ali ne.

Pustiva to komunikacijo, če ti je prav. Saj vidiš, da nikamor ne vodi. Ti zagovarjaš vojsko, jaz civilne dobrine. Do neke mere pa imava oba prav. Bo v redu tako?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pustiva to komunikacijo, če ti je prav. Saj vidiš, da nikamor ne vodi. Ti zagovarjaš vojsko, jaz civilne dobrine. Do neke mere pa imava oba prav. Bo v redu tako?

Seveda. Samo ne vem kako je kej z mojo podporo vojski :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!