Skoči na vsebino

136 oklepnikov ali pet klinik?

marx

Priporočene objave

In kaj ti tu ni jasno? A misliš, da bo vsak vojak imel svojega paža, ki bo za njim peljal tovornjak z municijo ali tank ali tovornjak s topom ali haubico ali valuka (saj jih menda ne bodo vrgli na odpad) ali hummerja ali helikopter ali ...

Mogoče pa imajo vse to že na daljinca.

Žal nisem mislil na to, ampak na tole v katerem vidim -jebemti svet maloumni- , da smo ovce, ki nas strižejo beli ravno tako kot so nas rdeči ! :

TOLE SEM MISLIL :

Če se spomnimo na sago z operacijskimi mizami. Sanolabor, ki je bil za kar 200 milijonov dražji od najcenejšega ponudnika Molliera, bi 18 operacijskih miz dobavil za 595 milijonov tolarjev. Za ceno oklepnikov bi torej lahko kupili več kot 1.900 operacijskih miz.

Če ostanemo pri zdravstvu. Vrednost gradnje Pediatrične klinike in vse opreme, ki jo je treba na novo kupiti, znaša 13 milijard tolarjev. To pomeni, da za znesek oklepnikov dobimo skoraj pet klinik, v vsaki pa je 200 postelj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moje mnenje je ,da naj država najprej poskrbi za blagostanje ljudstva potem pa če tut kupimo 5 letalonosilk.Dejstvo je da bi morali večja sredstva vsmeriti v največje probleme potem se pa preseravat.

Aja ohranjanje miru je pa čist nepomembna stvar <_<

Moraš vedt, da pred povezevanjem evropskih deržav v razne organizacije, v Evropi ni bilo 30 let skupaj miru. Zdaj pa je 60 let mir, pa že vsi pozabljajo na Verdun, Sočo, Kursk, Stalingrad.....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Žal, izgleda, da svet oz. države, vlade še danes tako delujejo.

Vse je biznis, tudi religija, orožje in smrt.

če se dobro spomnim, so bile objavljene cene v časopisih (ne vem, če so prave) naslednje - 1 mio € za enega Valuka in 400.000 $ za enega blindiranega hamerja.

Popravljeno . Popravil Fritz
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A mir se bo tako ohranu da se bodo vse države oborožile?

Ne, s tem da se povezujejo v organizacije kot so nato.

Se pa strinjam da ima NATO preveliko vojaško kapaciteto in bi lahko vlaganja vanjo zmanjšal vsaj za polovico. Samo to je pa drugo vprašanje in nima veze z nakupom oklepnikov, saj s tem slovensko obrambno ministrstvo samo izvaja navodila vrha NATA in se tako ravna po volji ljudstva, katero je podprlo vstop v nato.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Žal nisem mislil na to, ampak na tole v katerem vidim -jebemti svet maloumni- , da smo ovce, ki nas strižejo beli ravno tako kot so nas rdeči ! :

TOLE SEM MISLIL :

Če se spomnimo na sago z operacijskimi mizami. Sanolabor, ki je bil za kar 200 milijonov dražji od najcenejšega ponudnika Molliera, bi 18 operacijskih miz dobavil za 595 milijonov tolarjev. Za ceno oklepnikov bi torej lahko kupili več kot 1.900 operacijskih miz.

Če ostanemo pri zdravstvu. Vrednost gradnje Pediatrične klinike in vse opreme, ki jo je treba na novo kupiti, znaša 13 milijard tolarjev. To pomeni, da za znesek oklepnikov dobimo skoraj pet klinik, v vsaki pa je 200 postelj.

DGM, tem številkam ni veliko oporekati. Tudi sam mislim, da je denar za orožje nasplošno neumnost. Zdaj pa poglejmo stvari iz druge perspektive. Dosedaj še nismo izvolili vlade, ki bi ukinila vojsko. Torej imamo Ministrstvo za obrambo s svojim proračunom, ki je za leto 2006 cca. 108 mlrd SIT in ta denar se vsako leto porabi. In dokler je tako, je predvsem vprašanje ali se ga gospodarno in načrtno porabi?

Ne, s tem da se povezujejo v organizacije kot so nato.

Se pa strinjam da ima NATO preveliko vojaško kapaciteto in bi lahko vlaganja vanjo zmanjšal vsaj za polovico. Samo to je pa drugo vprašanje in nima veze z nakupom oklepnikov, saj s tem slovensko obrambno ministrstvo samo izvaja navodila vrha NATA in se tako ravna po volji ljudstva, katero je podprlo vstop v nato.

NATO od Slovenije ne more zahtevati ničesar drugega kot spoštovanje določenih standardov, ki jih je Slovenija sprejela. Nakup oklepnikov ne pade pod noben standard z izjemo vrste goriva, ki ga bo uporabljal in kalibrov orožij na vozilu (lahko se tudi motim).

Slovenija kot država sama odloča kje in kaj bo kupovala ter kam in koliko vojakov bo poslala. Če upravičeno pričakuješ, da te bodo v primeru napada vsi branili potem vsi upravičeno pričakujejo, da boš sodeloval v skupnih projektih, kot so to mednarodne operacije in to po svojih močeh.

Vse odločitve sprejemata Vlada ali Državni zbor.

Popravljeno . Popravil Fritz
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ni podatkov o nosilnosti Hummerja...da o cenah sploh ne govorimo .)

če se dobro spomnim, so bile objavljene cene v časopisih (ne vem, če so prave) naslednje - 1 mio € za enega Valuka in 400.000 $ za enega blindiranega hamerja.

Hvala za info. Nisem si mislil, da je Valuk toliko dražji. Hja, stvar je potem nekoliko drugačna.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

NATO od Slovenije ne more zahtevati ničesar drugega kot spoštovanje določenih standardov, ki jih je Slovenija sprejela. Nakup oklepnikov ne pade pod noben standard z izjemo vrste goriva, ki ga bo uporabljal in kalibrov orožij na vozilu (lahko se tudi motim).

Slovenija kot država sama odloča kje in kaj bo kupovala ter kam in koliko vojakov bo poslala. Če upravičeno pričakuješ, da te bodo v primeru napada vsi branili potem vsi upravičeno pričakujejo, da boš sodeloval v skupnih projektih, kot so to mednarodne operacije in to po svojih močeh.

Vse odločitve sprejemata Vlada ali Državni zbor.

Nato od slovenije zahteva kolikšen procent državnega proračuna nameni obrambnemu ministrstvu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislim, da gre bolj za priporočilo, kateremu smo se odločili slediti. Saj o tem poslušamo že najmanj 5 let, pa še nismo dosegli teh 2% BDP. Če bi bila to zahteva, Slovenije verjetno ne bi sprejeli v NATO, ker tega pogoja ni zadovoljevala in še zmeraj ga ne. Bom poskusil še kaj poiskati na spletu v potrditev tega kar sem napisal.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne vem kako uspešen je bil nakup hummerjev, a je eden s svojim železjem zavaroval štiri naše vojake, ki so z njim, v Afganistanu, zapeljali na mino. Samo ta je, vsaj zame, upravičil celoten nakup tistih trideset vozil. Lahko si samo predstavljam kaj bi od fantov ostalo, če bi bili v lahkem terenskem vozilu.

Se bom malo vtaknil zraven,čeravno nisem bil poklican.

Po moje je bila to "nepotrebna žrtev" Hummerja, saj po moje naši vojaki nimajo kaj iskati v Afganistanu. Tako , kot tudi v Iraku ne!!!

Sam Erjavec je svojo rsnicoljubnost dokazal z izjavami v eno smer, dejanji pa v drugo.....

Postaja mi slabo od tega ministrovega sprenevedanja. Kaj že pravi ustava o naši vojski?? Čemu jo imamo?? In kakšne narave je naša vojska glede na Ustavo?? Obrambne??

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Rad bi videl, da bi tudi slovenki piloti končno lahko leteli na kakem reaktivcu. PRav komot bi lahko imeli svoja letala. Sramotno je, da nam branijo nebo...fašisti :fredy:

Saj se en pameten reaktivec sploh ne more obrniti nad Slovenijo, če leti s polno hitrostjo......

A bodo potem naši piloti samo v "prvi prestavi" leteli???

Ne vem kako uspešen je bil nakup hummerjev, a je eden s svojim železjem zavaroval štiri naše vojake, ki so z njim, v Afganistanu, zapeljali na mino. Samo ta je, vsaj zame, upravičil celoten nakup tistih trideset vozil. Lahko si samo predstavljam kaj bi od fantov ostalo, če bi bili v lahkem terenskem vozilu.

Če bi ostali doma in se vozili po Počku ali kjerkoliže pač, jih nihče ne bi napadel.

Sedaj, ko so pomagali okupirati Afganistan.....

Se bom malo vtaknil zraven,čeravno nisem bil poklican.

Po moje je bila to "nepotrebna žrtev" Hummerja, saj po moje naši vojaki nimajo kaj iskati v Afganistanu. Tako , kot tudi v Iraku ne!!!

Sam Erjavec je svojo rsnicoljubnost dokazal z izjavami v eno smer, dejanji pa v drugo.....

Postaja mi slabo od tega ministrovega sprenevedanja. Kaj že pravi ustava o naši vojski?? Čemu jo imamo?? In kakšne narave je naša vojska glede na Ustavo?? Obrambne??

:OK: :OK: :OK: :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj že pravi ustava o naši vojski?? Čemu jo imamo?? In kakšne narave je naša vojska glede na Ustavo?? Obrambne??

Sej ej obrambne. Brani interese vse uporabnikov nafte :P

Saj se en pameten reaktivec sploh ne more obrniti nad Slovenijo, če leti s polno hitrostjo......

Ne pretiravite no <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če bi ostali doma in se vozili po Počku ali kjerkoliže pač, jih nihče ne bi napadel.

Sedaj, ko so pomagali okupirati Afganistan.....

Če bi ostali doma in se vozili po Počku, bi se, tako kot zmeraj, našlo par kerlcev, ki bi potem vedli povedati, da so ti vojaki itaq samo šminka in ne delajo nič kot to, da se vozijo po Počku, da se tam preglasno vozijo in še nekaj pokajo itn.

Vsi nikoli ne bodo zadovoljni.

Glede obrambe je tako, da smo celo nekaj spreminjali ustavo zaradi vstopa v NATO. Zdaj lahko računamo, da nam bodo, v primeru potrebe, pomagale druge članice NATA in nam zaradi tega ni treba imeti (kupovati)nekaterih segmentov obrambe, ki bi jih morali imeti, če bi se šli države, ki se ima namen sama braniti. Kot sem že napisal, še vedno nam ni uspelo izvoliti vlade, ki bi rekla, da se te obrambe in vojaščine več ne bo šla.

Če je Irak za ušesa privlečena zadeva in so glede tega tudi znotraj NATA precejšnja razhajanja, je Afganistan nekaj drugega. Država kjer so na oblasti fanatiki, ki podpirajo terorizem naperjen proti zahodnim državam, verjetno ne vpliva dobro na varnost teh držav. Predvidevam, da so se zato odločili vmešati v vojno in podpreti protitalibanske sile. NATO je odločitev o misiji, tako kot vse odločitve, sprejel s konsenzom in vse članice prispevajo po svojih močeh. Tudi nekatere neutralne EU države (Avstrija, Švedska) in wannabe NATO države (Hrvaška, Makedonija) in še kup drugih sodelujejo. Kako jim bo vse skupaj uspelo, je pa težko predvideti. Afganistan je drug svet in predvsem ogromna država, v katero bi bilo potrebno vložiti ogromno časa in denarja, civilnih projektov itn. da bi se postavila na noge. Pred Sovjetsko invazijo je bila to cvetoča azijska država.

Na koncu je pa tako, da vse odločitve o kakršnikoli uporabi vojske sprejemajo politiki, ki smo jih izvolili mi. Če so tisti vojaki tam nekje sredi Afganistana je to zato, ker so tisti, ki nas predstavljajo (tako naj bi to šlo v demokraciji) odločili tako. Na vrhu NATA ne odločajo generali temveč civilni predstavniki držav.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

TOLE SEM MISLIL :

In kaj bi ti počel s 1.900 operacijskimi mizami? :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In kaj bi ti počel s 1.900 operacijskimi mizami? :P

Izvedel enga oreng grupica :yes:

Ja maloumnost je nekaterim prirojena ! :grim

ne grem se več :yea1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja maloumnost je nekaterim prirojena ! :grim

ne grem se več :yea1:

Nima veze kvantiteta, pomembna je kvaliteta. Lahko si majhen um genijalnih zamisli, lahko si pa tudi velik um budalestin :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Korošci se fuuuul pizdijo ker se bomo streljali z finskimi oklepniki ! Štala bo ! Je že no ! Nacionalni interes je padel na žileto ! :P

11% slo vojske bi naj bilo v prihodnje angažiranih v NATO posredovanjih - sranjih za nafto ! največji odstotek glede na prebivalstvo od vseh članic ! mi vojaki ! :BUA:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Korošci se fuuuul pizdijo ker se bomo streljali z finskimi oklepniki ! Štala bo ! Je že no ! Nacionalni interes je padel na žileto ! :P

11% slo vojske bi naj bilo v prihodnje angažiranih v NATO posredovanjih - sranjih za nafto ! največji odstotek glede na prebivalstvo od vseh članic ! mi vojaki ! :BUA:

Nafto je treba cuvat :yes: Nekak mi motor na strom ne sede :grrr

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

težko si bomo očuvali tisto nafto tam ... pri njih ... njihovo...

Treba je, magari s silo :P

Jst sem si ze fraco v armyshopu kupu :grim (da bom z njo na kak airsoft zbor uletu :lol1: )

Popravljeno . Popravil Brihta
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Naj raje kdo naredi izračun, kaj vse bi se dalo kupiti, če bi se prodala Metelkova, ki jo nekateri frajerji kar nezakonito zasedajo. Naj kaj naredijo za naše zdravstvo, pomagajo pri prodaji in bo denar šel za izgradnjo klinike in/ali nakup miz (če vam je že pri srcu tako razmišljanje)

aha ! tudi o klinikah ne more vsak samo nekja tralala in hopsasa ! še posebaj kak hobokileh kahl ehjavec ! :P

Zanimivo, kako nekateri naši borci za "pravice vseh" ratajo nesramni, če jim kaj ni všeč. Meni je tole norčevanje enako (ne)smešno, kot če nekoga zmerjaš s črnuhom. Bo treba še kaj drugega brati kot samo Rolanje press.

Kot so vam zapisali že nekateri pred mano: denar je razporejen za vojsko in njena naloga je, da ga gospodarno porabi. Lahko razpravljamo o tem, kako bi ga vojska lahko bolje porabila, primerjave z zdravstvom pa so slaboumne. Ker pa so vam tako všeč, preberite tale članek, ki je na enakem nivoju

http://www.finance-on.net/?MOD=show&id=101820

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja pa diadora trenerki :yes:

:OK: tudi NES-ove so v redu a ne..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kot so vam zapisali že nekateri pred mano: denar je razporejen za vojsko in njena naloga je, da ga gospodarno porabi. Lahko razpravljamo o tem, kako bi ga vojska lahko bolje porabila, primerjave z zdravstvom pa so slaboumne.

Me prav zanima ali bi bila primerjava slaboumna, če se zgodi rakavost tebi ali nekomu tebi blizu, ali te bodo oklepniki obsevali z bistroumnostjo saj veš kam, v tvoj nivo ? Žal nekaterim ne pomaga nič, tudi Brihti ne !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!