Skoči na vsebino

136 oklepnikov ali pet klinik?

marx

Priporočene objave

Ne vem če je kdo že napisal, ker nisem vsega prebral, ampak....

Ko smo imeli še poslovne opravke s policijo in sodiščem, sem jih vprašal zakaj menjujejo novo robo (staro 2-3 mesece - v mojem primeru računalnike), so mi rekli da imajo proračun ki ga morajo porabit, drugače jim ga vzamejo. Tako so kupili novo opremo.

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Malo provokativno vprašanje:

Če bi Rotis bil iz Raven na Koroškem in Sistemska tehnika iz Trzina, kdo bi potem "zmagal" na razpisu????

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kolikor vem, velja to še danes. Že tako se včasih, po potrebi, prelivajo sredstva med ministrstvi. Se pa vsako bori za to, da njim ne bi vzeli. Če ti pa konec leta ostane denar, ga pa očitno ne potrebuješ .)

Sicer ne vem kako uspejo porabiti večje količine denarja, ker so večji nakupi podvrženi določbam Zakona o javnih naročilih. Vse skupaj pa govori o sposobnosti kratkoročnega, srednjeročnega in dolgoročnega načrtovanja v državni upravi oz. ministrstvih.

Malo provokativno vprašanje:

Če bi Rotis bil iz Raven na Koroškem in Sistemska tehnika iz Trzina, kdo bi potem "zmagal" na razpisu????

Rotis, če bi še vedno imel večji del kooperantov z dolenjskega konca :devil:

Hecam se. Dokler ni jasno pregledno zaradi česa so se odločili za Rotis/Patrio, je težko reči - ta ali ona odločitev bi bila boljša.

Popravljeno . Popravil Fritz
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:BUA: poanta je v tem, da teh oklepnikov mislim da ne potrebujemo...če se pustimo ujeti na finto "Abrambe države" nas ne ti ne 1000 takih ne bo rešilo.Dobra stara vremena M48 ali je bila M46 ??? pa kundakom u čelo je razlagal drug vodnik iz Prištin.Jep vsestransko uporabna je bila ,ah najboljša,pa tako smo jo glancali... :headbang:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Potem takem ne rabimo tudi vojakov, policije, varnostnikov, sodišč, vlade, parlamenta..... .) in dobimo kaj?? :?

Nič, na forumu bi pisali kaka banana republika smo, da nimamo vojakov, policije,.... (vprašanje če bi sploh imeli internet. .)

Popravljeno . Popravil master 007
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

dejte že enkrat nehat! vojsko potrebujemo in vojska potrebuje sodobno opremo! vse zablode, ki so se dogajale pred leti je pač en dan treba popravit. potrebujejo oklepnike, novo orožje, zračno prevozna sredstva in protiletalske sisteme. PIKA IN KONEC.

vi ki se mate za take svobodoljube pozabljate na to, DA NISTE SVOBODNI ZARADI NEKE VAŠE IZBIRE, STE SAMO ZAŠČITENI od tistih, ki bi prvi dali življenje zato, da bi jih lahko čez nekaj let pljuvali. sram naj vas bo.

SVOBODA NI NIKOLI ZASTOJN IN JE LAHKO LE POCENI. če imaš srečo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

dejte že enkrat nehat! vojsko potrebujemo in vojska potrebuje sodobno opremo! vse zablode, ki so se dogajale pred leti je pač en dan treba popravit. potrebujejo oklepnike, novo orožje, zračno prevozna sredstva in protiletalske sisteme. PIKA IN KONEC.

vi ki se mate za take svobodoljube pozabljate na to, DA NISTE SVOBODNI ZARADI NEKE VAŠE IZBIRE, STE SAMO ZAŠČITENI od tistih, ki bi prvi dali življenje zato, da bi jih lahko čez nekaj let pljuvali. sram naj vas bo.

SVOBODA NI NIKOLI ZASTOJN IN JE LAHKO LE POCENI. če imaš srečo.

a res :eek: :eek: a bejž no :eek: zato da bodo nosili glavo naprodaj v interesu kapitala, ne hvala. je ne rabimo.

ko smo imeli 10 dnevno vojno...nas ni branila vojska ampak policija in TO. vojska ki smo jo hranili in financirali, nas je napadla. a ne.

zato pravi ne rabimo orožja in ne vojske. ves denar , ki je namenjen za to naj se porabi za to da bo ljudstvo živelo v blaginji, imelo dobro zdravstveno oskrbo kvalitetne šole itd....

dr.looney :devil:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:hmm: in za koga potlej glasovati na volitvah, ko nobena od strank, ki se lahko nadeja prestopiti parlamentarni prag, nima v programu ukinitve vojske in miroljubne, demilitarizirane države?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:hmm: in za koga potlej glasovati na volitvah, ko nobena od strank, ki se lahko nadeja prestopiti parlamentarni prag, nima v programu ukinitve vojske in miroljubne, demilitarizirane države?

za zelene :P ..al bom pa jest ustanovila eno stranko,,al pa gibanje..je to zlo moderno :blush: :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

a res :eek: :eek: a bejž no :eek: zato da bodo nosili glavo naprodaj v interesu kapitala, ne hvala. je ne rabimo.

ko smo imeli 10 dnevno vojno...nas ni branila vojska ampak policija in TO. vojska ki smo jo hranili in financirali, nas je napadla. a ne.

zato pravi ne rabimo orožja in ne vojske. ves denar , ki je namenjen za to naj se porabi za to da bo ljudstvo živelo v blaginji, imelo dobro zdravstveno oskrbo kvalitetne šole itd....

ja ja ti že veš....pa nej bo po tvoje :glare: mi je zmankal besed,ne da se mi...eni so pač preveč-pametni- :headbang:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:lol1:

......bomo šli pa nazaj v gošo (partizane)!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:lol1:

......bomo šli pa nazaj v gošo (partizane)!

Pri vojaški tehniki, kot obstaja danes, je vojna visoko znanstvena zadeva. Slovenija pa tako majhna, da se lahko na glavo postavi, pa se ne bo frontalno ubranila resnega napada.

Edina resna opcija je partizanska. Gverila. A pregled vojaške in protiteroristične tehnike, katero bi uporabljal okupator, pove, da se ne bi imeli kje skriti. Te s kilometra visoko s helikopterja ponoči v rit ustrelijo! :eek: Torej bi bila edina možna opcija urbana gverila. To pa je že zelo zajebana opcija. :blink:

In res je, oklepnikov za to ne potrebujemo. Dovolj bi jih bilo mnogo manj. Toliko, kot bi jih prišlo prav v primeru pomoči pri elementarnih besrečah, poplavah, potresih ipd.

A kaj, ko mislijo, da je potrebno imeti vse sorte robe, da se bojo pobje in dečve po svetu lajhal, politika pa vpila, kooooliko smo prispevali k svetovnemu miru.

Ne, tudi jaz mislim, da militarizacija ni prava pot za Slovenijo. A kdo me kaj vpraša! :angry2:

Tisto kar edino potrebujemo je lahka, hitro premična protioklepna in protiletalska obramba. Defenzivno orožje! Orožja za napad iz zasede v primeru okupacije. Nikakor pa ne oklepniki in letalstvo, katere se uporablja v ofenzivnem bojevanju.

Ja, bolje bi bilo 5 klinik!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pametno Polde. Torej rešitev problema je ukinitev vojske in formiranje paravojaške enote, da nas bo branila, financirala pa se bo iz "neznanih" virov. Mogoče kot FARC v Kolumbiji. :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Post dr.Loonce me je spomnil, da sedaj TO sploh nimamo več. Se je prelevila v vojsko, kakršna je bila prej JLA. Mar koncepta, kakršnega je izpolnjevala TO ne potrebujemo več? Ali to praznino zapolnjujejo rezervisti? Tisti po sedanji novi plačani ureditvi? Da ne bomo na koncu spet jagri s snajperji po helikopterjih merili!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da ne bomo na koncu spet jagri s snajperji po helikopterjih merili!

S tem pa se nebi prevč hvalil, ker je to vojni zločin (beri prepovedano strelivo). :krneki:

Popravljeno . Popravil master 007
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pri vojaški tehniki, kot obstaja danes, je vojna visoko znanstvena zadeva. Slovenija pa tako majhna, da se lahko na glavo postavi, pa se ne bo frontalno ubranila resnega napada.

Edina resna opcija je partizanska. Gverila. A pregled vojaške in protiteroristicne tehnike, katero bi uporabljal okupator, pove, da se ne bi imeli kje skriti. Te s kilometra visoko s helikopterja ponoci v rit ustrelijo! :eek: Torej bi bila edina možna opcija urbana gverila. To pa je že zelo zajebana opcija. :blink:

SLO in DSZ smo že imeli v Jugoslaviji. Totalni upor kombiniran z redno/maneversko vojsko. Po % BDP je bil dražji od sedanjega sistema. Ce se pa greš ciste gerile, kjerkoli, ne boš dolgo zdržal brez oskrbe s strani prebivalstva ali po kakšnem mocnem kanalu npr. od kakšne države na katero meji podrocje na katerem lahko deluješ. Če ti razselijo, preženejo, pobijejo prebivalstvo in nimaš prijateljev v bližini si gol in bos.

In res je, oklepnikov za to ne potrebujemo. Dovolj bi jih bilo mnogo manj. Toliko, kot bi jih prišlo prav v primeru pomoci pri elementarnih besrecah, poplavah, potresih ipd.

Kolesni oklepniki so minimalno uporabni (približno toliko ali še manj kot navadni tovornjaki) pri zadevah s področja zaščite in reševanja. Uprava RS za zaščito in reševanje je del Ministrstva za obrambo in porabnik sredstev iz obrambnega proracuna. Oni imajo največ sredstev za zaščito in reševanje, po potrebi jih podpira vojska z vsem kar je na razpolago. Pri tem so nekatere enote, zaradi specifične opreme bolj uporabne, npr. inženirci, helikopteraši...

A kaj, ko mislijo, da je potrebno imeti vse sorte robe, da se bojo pobje in decve po svetu lajhal, politika pa vpila, kooooliko smo prispevali k svetovnemu miru.

Lahko si samozadovoljen in te svet nič ne briga. Lahko sodeluješ v misijah ZN. Če si pa v NATU in si glasoval za določeno misijo (odločitve se sprejemajo soglasno) se pričakuje, da boš tudi kaj prispeval. Po svojih močeh, seveda. S tem poplačuješ tudi vse ostalo kar ti zavezništvo nudi. Vse je umetnost tega kako za vložen denar čimveč pridobiti.

Ne, tudi jaz mislim, da militarizacija ni prava pot za Slovenijo. A kdo me kaj vpraša! :angry2:

Kaj je militarizacija in kdaj se začne?

Tisto kar edino potrebujemo je lahka, hitro premicna protioklepna in protiletalska obramba. Defenzivno orožje! Orožja za napad iz zasede v primeru okupacije. Nikakor pa ne oklepniki in letalstvo, katere se uporablja v ofenzivnem bojevanju.

Kolesni oklepniki so, poenostavljeno, lahko oklepljeni tovornjaki in niso neposredno namenjeni bojevanju, ker so preveč ranljivi.

Ja, bolje bi bilo 5 klinik!

Se strinjam. Edino, kar je potrebno prej narediti, je ukiniti Ministrstvo za obrambo in izstopiti iz zveze NATO. Brez veze se je iti nečesa in potem to delati šlampasto ali s figo v žepu.

Post dr.Loonce me je spomnil, da sedaj TO sploh nimamo več. Se je prelevila v vojsko, kakršna je bila prej JLA. Mar koncepta, kakršnega je izpolnjevala TO ne potrebujemo več?

TO je bila teritorialno organizirana rezerva in komplementarna z vojsko (JLA). Samostojna TO ni imela vseh elementov, ki bi ji omogočili delovanje v daljšem obdobju in v novih okoliščinah.Najboljši primer takšne organizacije imajo Švicarji. Kako je organizirana sedanja rezerva, mi ni jasno. Vem pa, da imajo še vedno lokalne uprave za obrambo in vojaška teritorialna poveljstva, ki izhajajo iz nekdanjih štabov TO.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Edino, kar je potrebno prej narediti, je ukiniti Ministrstvo za obrambo in izstopiti iz zveze NATO.

:OK: kaj še čakamo ?!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hehe, dobra parola :OK:

splpoh je pa prvovrstni trik ta ukana z parolo ... kako so preformulirali pojem "jemati življenje" v "dati življenje"... da se ja sliši zveličavno

S tem pa se nebi prevč hvalil, ker je to vojni zločin (beri prepovedano strelivo). :krneki:

fuck, a res? :eek:

a to pomeni, da lahko po helikopterju samo iz zraka tolčeš ali pa z namenskimi zadevami zemlja-zrak?

recimo, da ti rata ga s šrotarco dol sklatit, si v prekršku?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...Najboljši primer takšne organizacije imajo Švicarji. Kako je organizirana sedanja rezerva, mi ni jasno. Vem pa, da imajo še vedno lokalne uprave za obrambo in vojaška teritorialna poveljstva, ki izhajajo iz nekdanjih štabov TO.

Na Švico sem tudi mislil.

Vojaška teritorialna poveljstva? :eek: In koga poveljujejo? Menda ne redni oz. profi sestav slovenske vojske?

Drugače mi je pa všeč. da nekdo poda utemeljen odgovor na moje pisanje! :OK:

Teli oklepniki praviš so le malo boljši ali v določenih primerih še slabši od tovornjakov. Zakaj vraga jih potem potrebujemo? Protidemonstrantsko delovanje?

...

fuck, a res? :eek:

a to pomeni, da lahko po helikopterju samo iz zraka tolčeš ali pa z namenskimi zadevami zemlja-zrak?

recimo, da ti rata ga s šrotarco dol sklatit, si v prekršku?

To o prepovedanem streljanju na helikopter s puškami mi je malo čudno. Torej v primeru agresije lahko helikopter mene raketira, jaz pa njega ne smem s svojo 30-06 ali 300WM sklatiti? Tu bi pa res rad odgovor!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

no vašo in mojo rit je obranila volja ljudi, ki so se bili pripravljeni boriti z orožjem v rokah. pa ja, raje mate srbsko kolo in rakijo...zdaj ko ste "svobodni".

bedasto nakladanje okoli klinik in vojaške opreme je totalna farsa. vojska ima proračun. če se dobro opremi za ta denar je to čisto normalno in OK. glede ostalih reči, klinik, šolstva itd: DENARJA JE VEČ KOT DOVOLJ, kako se ga porabi je pa druga zgodba.

na kurac mi gre tudi govoričenje o tem, kako nismo sposobni se ubranit...pojma nimate o modernem bojevanju, FRONTE NI. Pa preveč podcenjujete lastne ljudi, te, ki so se obvezali, da bodo dobrobit naroda postavili pred svojo lastno, pa naj se sliši še tako oguljeno ali idealizirano. TI BODO PRVI BRANILI VAŠE RITI. potem boste mogoče vi na vrsti za dat eno roko....ma raje vidim, da zbežite kamorkoli, le, da vas nimam za hrbtom... :fredy:

p.s. kolesni oklepniki so idealni za konfiguracijo terena kot je slovenija, resda niso tako močno oklepljeni kot tanki ali težki transporterji, so pa hitri in imajo z nekaterimi nadgradnjami enako udarno moč kot glavni bojni tanki. poleg tega so lahko opremljeni s protiletalskimi sistemi. mobilnost, ognjena moč in taktika so odločilni faktorji v modernem spopadu...pa ne mi zej vlečt ven iraka...ker vojaško gledano je iraška vojska bila totalno poražena, "gverila" pa ni sposobna ornganizirat večjih operacij, kot so jih naprimel bili sposobni naši lastni partizani...toliko o tem.

Popravljeno . Popravil GorazdH
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

no vašo in mojo rit je obranila volja ljudi, ki so se bili pripravljeni boriti z orožjem v rokah. pa ja, raje mate srbsko kolo in rakijo...zdaj ko ste "svobodni". ...

....ma raje vidim, da zbežite kamorkoli, le, da vas nimam za hrbtom... :fredy:

p.s. kolesni oklepniki so idealni za konfiguracijo terena kot je slovenija, ...

GorazdH, ali se res ne bi dalo napisati samo drugega odstavka in ljudi malo izobraziti, jih prepričati? Si prepričan, da nihče od tistih, ki so sodelovali v osamosvojitveni vojski nima pomislekov okoli omenjenega nakupa?

Je potrebno res vse, ki so v dilemi, s tvojim načinom prepričevati v to, da je ta nakup le še eden v vrsti izsiljenih, zrasel na zeljniku prepotentnih političnih militantov ali korumpiranih vojaških struktur?

:grrr

...p.s. kolesni oklepniki so idealni za konfiguracijo terena kot je slovenija,

Tudi za Hummerje so trdili kako fejst so! Približna a ne tako očitna zgodba so Puchi.

Pa sem se že toliko po terenu prefural, da dobro vem, da so takrat dalkoplačevalcem prodali gnile buče. Zakaj bi bilo sedaj drugače?

Lahko se spustimo tudi na področje endurcev, katere ima Slo vojska. :whistle:

Popravljeno . Popravil HHV
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Menim, da je NUJNO potrebno naročiti še vsaj tri ali štiri letalonosilke (Blejsko jezero, Bohinjsko jezero, Šobčev bajer, Cerkniško jezero,.....) ali pa raje kar deset letalonosilk, jih bomo že kako uporabili (tudi Ljubljanski ZOO ima jezero).

Tako dobimo tudi pristajalne steze za reaktivna letala ("nevidna" seveda). Cool kombinacija in to za enkraten strošek. Vredno nakupa.

Tudi jedrske podmornice nujno potrebujemo, predvsem takoj in zdaj vsaj tri v Ljubljanici, saj sem včeraj videl pianista!!!, ki je plul po tej strateško pomembni reki in nekaj pritiskal na klaviaturo. TO JE NESPREJEMLJIVO in NEVARNO za našo prihodnost, predvsem pa menim da za tem tiči Bin Laden. BUŠI PA TAKO ALI TAKO NE MARA PIANISTOV....

Potrebujemo tudi medcelinske raketne sisteme, predvsem zemlja-zrak, zrak-zrak, zemlja-zemlja, ker nikoli ne veš, kdaj bomo morali zbombardirati recimo Burkina Faso ali Ognjeno zemljo (ti so še posebej nevarni).

Vse v stilu: NNNP - nič nas ne sme presenetiti (še pomnite, tovariši?) oziroma v stilu "naše voljene JNA".

Predlagam tudi ustanovitev Tajne Civilne Zaščite - TCZ :ninja: in Specialnih rezervnih desantnih fanatikov :eek: , le te naj bi opremili z "Long range Multi Purpose Fračami. TO!

Popolnoma resen komentar: VOJSKE SLOVENIJA NE POTREBUJE

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lahko si samozadovoljen in te svet nič ne briga. Lahko sodeluješ v misijah ZN. Če si pa v NATU in si glasoval za določeno misijo (odločitve se sprejemajo soglasno) se pričakuje, da boš tudi kaj prispeval. Po svojih močeh, seveda. S tem poplačuješ tudi vse ostalo kar ti zavezništvo nudi. Vse je umetnost tega kako za vložen denar čimveč pridobiti.

Edino, kar je potrebno prej narediti, je izstopiti iz zveze NATO.

In kaj smo recimo do sedaj z zaveznistvom pridobili?

Na misel o izstopu pa je odgovor v zadnjem stavku pesmi Hotel California.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!