Rude Boy Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 Popolnoma resen komentar: VOJSKE SLOVENIJA NE POTREBUJE če so na s v 10 dnevni vojni reševali Miličniki bi lahko to še naprej prakticirali s Policaji ! B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 no vašo in mojo rit je obranila volja ljudi, ki so se bili pripravljeni boriti z orožjem v rokah. pa ja, raje mate srbsko kolo in rakijo...zdaj ko ste "svobodni".... GorazdH, ti ga pa res sekljaš :D Če namiguješ na leto '91, je tudi moja PEPEjanska pojava stala na branikih domovine s puško v roki. In če mi ne bi bilo do samostojne Slovenije, bi gotovo izumil kak platfus, da bi eskiviral. Brez problema. Priznam pa, da je v moji buči vladala velikanska zmeda okoli vprašanja, ali sem pripravljen dati ali vzeti življenje. Nekako okoli obeh podvprašanj v enaki meri. Verjamem, da bi se v določenem trenutku zadeve kaj hitro izkristalizirale. Pa na srečo ni bilo potrebe. In kar se tiče gloriozne parole: ...ki bi prvi dali življenje... me resnično zanima, koliko je tistih pripadnikov naše vojske, ki jim je to primarni motiv, ne pa denimo kolikortoliko solidna in redna plača, kot pri vsaki drugi tlaki. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GorazdH Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 ma ja no sej lahko zreduciramo vse na plačo če želimo. dejstvo je, da se nekdo zavestno odloiči za it v vojsko al kot v službo ali zaradi drugih motivov. A s tem na nek način sprejme to obvezo, da postavi svojo glavo prvi na bojno črto namesto ostalih. tudi dohtarji delajo za plačo...pa so si izbrali tako časten in hvalevreden poklic, reševanje življenj...zakaj zahtevajo vedno večje plače?? saj opravljajo humanitarno delo! če sem malo ironičen....zakaj potrebujejo nove operacijske mize??? saj lahko operirajo na starih, al pa na lesenih...sej ljudje prav tako preživijo... :rolleyes: ali res nova miza reši kako življenje več? smo prepričani? če postavijo 2000 miz, amajo toliko zdravnikov, da bi 2000 ljudi operirali hkrati??? .) jst sem VEDNO za to, da se zgradi še kako bolnico, in da se obstoječe kar najsodobneje opremi...DENAR JE. to sem že povedal... ne vem pa kaj se tako spravljate na SV. resnično mi je težko razumljivo... <_< al je problem v tem, da je končno en posel transparenten in jasen, usklajen z dokumenti in doktrino in tega niste vajeni v Sloveniji??? :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 ma ja no sej lahko zreduciramo vse na plačo če želimo. Ne želimo. V glavnem pa tako je. ...s tem na nek način sprejme to obvezo, da postavi svojo glavo prvi na bojno črto namesto ostalih. .. "na nek način" je precej dobro povedano. Tudi političarji "na nek način" sprejmejo obvezo, da bodo delali "za narodov blagor". In transparentnost poslov naj bi "na nek način" zagotavljala njihovo korektnost. In tako dalje. V glavnem: "na nek način" vse skupaj klapa, da bolje ne bi moglo. :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
master 007 Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 To o prepovedanem streljanju na helikopter s puškami mi je malo čudno. Torej v primeru agresije lahko helikopter mene raketira, jaz pa njega ne smem s svojo 30-06 ali 300WM sklatiti? Tu bi pa res rad odgovor! Mogoče sem se malo nerodno izrazil, gre za uporabo lovskih pušk oz, lovskega streliva proti osebam in ne proti helikopterjem. .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GorazdH Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 ja ok...pač vsak lahko potegne iz ene besede ali večih tak odtenek pomena kot mu ga paše gledat tako da ni panike :D a se vsi zdravniki odločijo za svoj poklic iz golega čuta za humanost?? GOTOVO ne, tako kot se vsi ne odločijo za vojsko zaradi domovine...prav tako se nekdo ne odloči bit smetar, ker mu je okoljevarstvo tako ljubo :rolleyes: zato pa še ni potreba ga obsojat in mu onemogočit, da poklic ki si ga je izbral ne more opravljat po najboljših močeh in z najboljšo opremo....a to je že politika. lahko se vrtimo v krogu cel dan :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Saint Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 Huh ste napisali :OK: , še moje mnenje; a mislite da se lahko mi vozimo z motorji in avtomobili, naša vojska bo pa v 21. stoletju peš po terenu hodila. Sanja sv... o koruzi. :D lp Rudi Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
šokac Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 GorazdH, ti ga pa res sekljaš :D Če namiguješ na leto '91, je tudi moja PEPEjanska pojava stala na branikih domovine s puško v roki. In če mi ne bi bilo do samostojne Slovenije, bi gotovo izumil kak platfus, da bi eskiviral. Brez problema. Priznam pa, da je v moji buči vladala velikanska zmeda okoli vprašanja, ali sem pripravljen dati ali vzeti življenje. Nekako okoli obeh podvprašanj v enaki meri. Verjamem, da bi se v določenem trenutku zadeve kaj hitro izkristalizirale. Pa na srečo ni bilo potrebe. In kar se tiče gloriozne parole: me resnično zanima, koliko je tistih pripadnikov naše vojske, ki jim je to primarni motiv, ne pa denimo kolikortoliko solidna in redna plača, kot pri vsaki drugi tlaki. Tu ni kaj dosti za razmišljati. Malo zelo malo! Kar nekaj takšnih kalibrov poznam še iz leta 91. (Bivši rezervni oficirji) Mater kak so mi šli na živce ko so se preseravali in pametovali. Ko je prvič spokalo v Šentilju so pa dva kar po hitrem odpeljali domov. Živci in gate so se preveč tresli. In ti "vrli možje" so danes častniki SLO vojske. Težki frajerji. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GorazdH Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 (popravljeno) odpeljali so dva...od koliko ostalih? to je vendar normalno... <_< zato pa ni treba vseh v isti koš metat. normalno da je ljudi strah v taki ekstremni situaciji in eni pač ne zdržijo in nekateri od teh si tudi opomorejo po pretresu. ZATO PA MORA VOJSKA BIT OPREMLJENA IN IZURJENA TER MOTIVIRANA, da je čim manj tega ob prvem šoku madona... o preseratorjih pa toliko: SO POVSOD V VSAKI SLUŽBI. Popravljeno Junij 29, 2006. Popravil GorazdH Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 ... tako da ni panike :D Se zelo strinjam :yes: Kar nekaj takšnih kalibrov poznam še iz leta 91. Malce se mi je izmuznila nit. Kakšnih kalibrov? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lobo Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 splpoh je pa prvovrstni trik ta ukana z parolo ... kako so preformulirali pojem "jemati življenje" v "dati življenje"... da se ja sliši zveličavno fuck, a res? :eek: a to pomeni, da lahko po helikopterju samo iz zraka tolčeš ali pa z namenskimi zadevami zemlja-zrak? recimo, da ti rata ga s šrotarco dol sklatit, si v prekršku? Na Švico sem tudi mislil. Vojaška teritorialna poveljstva? :eek: In koga poveljujejo? Menda ne redni oz. profi sestav slovenske vojske? Drugače mi je pa všeč. da nekdo poda utemeljen odgovor na moje pisanje! :OK: Teli oklepniki praviš so le malo boljši ali v določenih primerih še slabši od tovornjakov. Zakaj vraga jih potem potrebujemo? Protidemonstrantsko delovanje? To o prepovedanem streljanju na helikopter s puškami mi je malo čudno. Torej v primeru agresije lahko helikopter mene raketira, jaz pa njega ne smem s svojo 30-06 ali 300WM sklatiti? Tu bi pa res rad odgovor! Ženevska konvencija prepoveduje uporabo lovskega streliva v vojaške namene. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 No, pa so me stisnili med dve skrajnosti. :blush: :wacko: Raje se daj stisniti med kakšna ženska stegenca :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GorazdH Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 (popravljeno) ženska stegna spadajo med nekonvencionalna orožja :fredy: zanje so potrebni posebni pogoji bojevanja... Popravljeno Junij 29, 2006. Popravil GorazdH Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lobo Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 odpeljali so dva...od koliko ostalih? to je vendar normalno... <_< zato pa ni treba vseh v isti koš metat. normalno da je ljudi strah v taki ekstremni situaciji in eni pač ne zdržijo in nekateri od teh si tudi opomorejo po pretresu. ZATO PA MORA VOJSKA BIT OPREMLJENA IN IZURJENA TER MOTIVIRANA, da je čim manj tega ob prvem šoku madona... o preseratorjih pa toliko: SO POVSOD V VSAKI SLUŽBI. Ni normalno, da človek, ki enkrat odpove na takšnem položaju še naprej opravlja delo vojaškega častnika. Obstaja velika verjetnost, da ga bo v krizni situaciji ponovno zgrabil strah in bo spravil v nevarnost sebe in svojo enoto. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GorazdH Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 (popravljeno) Lobo, sem ti predvsem tel povedat, da je nesmiselno na podlagi parih, ki so pač podlegli psihičnemu pritisku 15 let nazaj slikat psihološki profil in odziv celotne SV v mogočih bodočih vojnih razmerah. :doze: tako kot nista tista dva merodajna za celotno TO takrat... in pa 15 let je verjetno dovolj dolgo, da sta si opomogla...takrat so jih odstranili, ker pač niso bili bojno sposobni in na njihovo mesto je stopil drug. zdaj ne bi bilo nič drugače. popolnoma normalna zadeva v vseh vojskah. Popravljeno Junij 29, 2006. Popravil GorazdH Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
master 007 Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 @HHV: Tole sem mislil. PREPOVEDANO STRELIVO Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Miki Mauss Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 ja ok...pač vsak lahko potegne iz ene besede ali večih tak odtenek pomena kot mu ga paše gledat tako da ni panike :D a se vsi zdravniki odločijo za svoj poklic iz golega čuta za humanost?? GOTOVO ne, tako kot se vsi ne odločijo za vojsko zaradi domovine...prav tako se nekdo ne odloči bit smetar, ker mu je okoljevarstvo tako ljubo :rolleyes: zato pa še ni potreba ga obsojat in mu onemogočit, da poklic ki si ga je izbral ne more opravljat po najboljših močeh in z najboljšo opremo....a to je že politika. lahko se vrtimo v krogu cel dan :grim Vojska je povečini horda lenuhov in postopačev, ki sicer skrbijo za svojo kondicijo oziroma so v to prisiljeni, ki od 5 do 5 v mesecu (ko je plača) ne delajo popolnoma nič ali pa gledajo kje bodo koga od sodelavcev potunkali v kakšen drek predolgobilvvojskidanebivedelkakosetamdelapress Tko da tisti tanki in ves denar za vojsko..... je*em jim mater cigansko.... da bi pa kako kliniko naredil, NEEEEEEE to pa ne.... Ni normalno, da človek, ki enkrat odpove na takšnem položaju še naprej opravlja delo vojaškega častnika. Obstaja velika verjetnost, da ga bo v krizni situaciji ponovno zgrabil strah in bo spravil v nevarnost sebe in svojo enoto. Verjemi, da bodo prav vsi častniki v takem primeru dovolj daleč, da bi komur koli škodili Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GorazdH Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 (popravljeno) Miki...vojska v miru je trn v peti vsem. Ozmerjat te ljudi za lenuhe in postavljače je milo rečeno nesramno. Ko jih bodo poklicali BODO TAM. PRVI. kje boš ti??? v Avstriji verjetno :doze: vidim, da nisi bil v vojski dovolj cajta...vsi častniki niso v prvi bojni črti...do stotnika gotovo vsi...naprej pa verjetno ne. :doze: Popravljeno Junij 29, 2006. Popravil GorazdH Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Miki Mauss Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 samo od kruha in vode bomo pa v prihodnosti skoraj vsi živeli, če bo šlo tako naprej Seveda, ko pa vse skupaj postaja en sam Policijski režim. Ste gledali Vendetto ali Equilibrium? Po mojem nismo več daleč Miki...vojska v miru je trn v peti vsem. Ozmerjat te ljudi za lenuhe in postavljače je milo rečeno nesramno. Ko jih bodo poklicali BODO TAM. PRVI. kje boš ti??? v Avstriji verjetno :doze: tričetrt tvoje vrle vojske bo tudi v Avstriji. Verjemi. Jih preveč poznam. Predvsem vrli 10. bataljon. Kot že omenil, sem delal tam. Upam, da mi to daje pravico do mnenja iz prve roke. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
šokac Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 odpeljali so dva...od koliko ostalih? to je vendar normalno... <_< zato pa ni treba vseh v isti koš metat. normalno da je ljudi strah v taki ekstremni situaciji in eni pač ne zdržijo in nekateri od teh si tudi opomorejo po pretresu. ZATO PA MORA VOJSKA BIT OPREMLJENA IN IZURJENA TER MOTIVIRANA, da je čim manj tega ob prvem šoku madona... o preseratorjih pa toliko: SO POVSOD V VSAKI SLUŽBI. Ne mislim pri tej temi nič kaj dosti polemizirati. Povsod so takšni in drugačni, to je res. Tudi mene in ostale je bilo strah in tega ne zanikamo. Želel sem povedati samo to, da dokler se je zadeva samo besedno zaostrovala, so ti posamezni "kalibri" , ki so se bili pripravljeni žrtvovati za samostojno SLO, po prvem poku hitro spremenili. Do prvega poka pa so govorili, ma ni problema, če bo potrebno gremo z golimi rokami na njih. Ko je spokalo, pa so pokazali svoj pravi obraz. Danes pa so ponovno zelo pogumni in glasni. Pa ne verjamem, da bi ti isti ljudje danes v enaki situaciji bili kaj drugačni. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GorazdH Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 Miki, vsekakor. Vendar še vedno trdim, da je vojaška grožnja lastni državi, lastnemu domu čisto nekaj drugega kot pošiljanje ljudi naokoli... sicer pa brez zamere...tak govor kot je tvoj sem slišal pri marsikakem takem "heroju" katere omenjaš prav ti...vsi bi nekam utekli...le jaz ne... .) no kakorkoli. še vedno podpiram opremljanje SV z najsodobnejšo in zanesljivo opremo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Miki Mauss Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 (popravljeno) Miki, vsekakor. Vendar še vedno trdim, da je vojaška grožnja lastni državi, lastnemu domu čisto nekaj drugega kot pošiljanje ljudi naokoli... sicer pa brez zamere...tak govor kot je tvoj sem slišal pri marsikakem takem "heroju" katere omenjaš prav ti...vsi bi nekam utekli...le jaz ne... .) no kakorkoli. še vedno podpiram opremljanje SV z najsodobnejšo in zanesljivo opremo. ko boš z rakom na pljučih crkoval v bolnici brez klime pr 40 stopinjah bo morda spremenil mnenje.... jaz ne igram heroja in se niti ne mislim z nobenim boriti. ne tko ne drugače. Vojno itak zakuhajo dobro skriti politiki, kolje se pa raja.... poščijem se jaz na neko domoljubnost v takem primeru. To je zgolj motivacijski klic kravatarjev, ko se ne znajo več dogovarjat. Me prav zanima če bi bila kdaj kaka vojan, če bi se v prvi fazi klali parlamentarci med sabo.... Kar predstavljaj si miloševiča in kučana... Popravljeno Junij 29, 2006. Popravil Miki Mauss Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
batzajla Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 sem proti oklepnikom. veste kolk ghnarja je to...pa vzdržvanje... rajš ne računam Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fritz Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 Na Švico sem tudi mislil. Vojaška teritorialna poveljstva? :eek: In koga poveljujejo? Menda ne redni oz. profi sestav slovenske vojske? Drugače mi je pa všeč. da nekdo poda utemeljen odgovor na moje pisanje! :OK: Teli oklepniki praviš so le malo boljši ali v določenih primerih še slabši od tovornjakov. Zakaj vraga jih potem potrebujemo? Protidemonstrantsko delovanje? To o prepovedanem streljanju na helikopter s puškami mi je malo čudno. Torej v primeru agresije lahko helikopter mene raketira, jaz pa njega ne smem s svojo 30-06 ali 300WM sklatiti? Tu bi pa res rad odgovor! Hvala, se trudim. Čeprav je moje znanje omejeno, spremljam zadeve že nekaj let. Vojaška teritorialna poveljstva so ostala in tako obstaja vsaj eno ogrodje ki ga je možno hitro nadgraditi in popolniti, če bi bila za to potreba. Vsekakor bolje kakor začeti znova. Švicarji imajo pod orožjem čez 200.000 ljudi ampak ne stalno. Spodaj lahko pogledaš kako se, v grobih potezah, stvari pri njih razvijajo. Tudi proračun je, ne glede na to, da je samo 1% BDP - ogromen, ker gre za zelo bogato državo. Švicarji imajo svoj sistem in svoj pristop k obrambi in mislim, da jim zelo dobro deluje. Seveda so tudi v Švici ljudje, ki so prepričani, da vojske ne potrebujejo. "On May 18, 2003, Swiss voters approved the military reform project "Army XXI" that will drastically reduce the size of the Swiss Army. Starting in January 2004, the current 524,000-strong militia will be pared down to 220,000 conscripts, including 80,000 reservists. The defense budget of currently SF 4.3 billion ($3.1 billion) will be trimmed by SF 300 million, and some 2,000 jobs are expected to be shed between 2004 and 2011. The mandatory time of service will be curtailed from 300 to 260 days. All able-bodied Swiss males aged 20 to 30 must serve. Thereafter, most personnel are assigned to civil protection duties until the age of 37. A new category of soldiers called "single-term conscripts" will discharge the total time of service of about 300 days of active duty in one go. Recruiting is on a voluntary basis and should not exceed 20% of a year's draft. The armed forces have a small nucleus of about 3,600 professional staff, half of whom are either instructors or staff officers, with the remainder mostly being fortification guards. The army has virtually no full-time active combat units but is capable of full mobilization within 72 hours. Women may volunteer to serve in the armed forces and may now join all units, including combat troops. About 2,000 women already serve in the army but, so far, have not been allowed to use weapons for purposes other than self-defense." Oklepniki nudijo boljšo zaščito kot tovornjaki (proti kroglam, drobcem in minam) in omogočajo namestitev bolj ali manj težkih in bolj ali manj zapletenih oborožitvenih sistemov. "Tovornjak" z 12,7mm (.50") mitraljezom, odporen na navadne krogle iz lahkega pehotnega orožja je verjetno precej varnejši od TAM-a 150 brez oborožitve in s cerado. Slabši so od tovornjakov za potrebe zaščite in reševanja, ker niso tako praktični in zaradi večje mase samega vozila, kar jim omejuje uporabnost. Lovsko strelivo, kot so razni Avčinovi izumi, spada med prepovedano orožje po mednarodnem vojnem pravu (Haška konvencija). To nasplošno velja za vsako orožje, ki povzroča nepotrebno trpljenje (tukaj so verjetno možne različne interpretacije). Če bi uporabljal navadne krogle (FMJ), bi bil znotraj predpisov. In kaj smo recimo do sedaj z zaveznistvom pridobili? Na misel o izstopu pa je odgovor v zadnjem stavku pesmi Hotel California. Pridobili smo to, da nam zavezništvo garantira pomoč vseh članic v primeru napada na našo državo in že s tem odvrača agresijo. Znotraj zavezništva imamo dostop do storitev in sistemov, ki bi jih drugače morali sami razvijati ali kupovati npr. lovska letala za nadzor zračnega prostora, če bi se šli samostojne obrambe, seveda. GorazdH, ti ga pa res sekljaš :D Če namiguješ na leto '91, je tudi moja PEPEjanska pojava stala na branikih domovine s puško v roki. In če mi ne bi bilo do samostojne Slovenije, bi gotovo izumil kak platfus, da bi eskiviral. Brez problema. Priznam pa, da je v moji buči vladala velikanska zmeda okoli vprašanja, ali sem pripravljen dati ali vzeti življenje. Nekako okoli obeh podvprašanj v enaki meri. Verjamem, da bi se v določenem trenutku zadeve kaj hitro izkristalizirale. Pa na srečo ni bilo potrebe. In kar se tiče gloriozne parole: me resnično zanima, koliko je tistih pripadnikov naše vojske, ki jim je to primarni motiv, ne pa denimo kolikortoliko solidna in redna plača, kot pri vsaki drugi tlaki. Vsak normalen človek si postavlja takšna vprašanja. Potem, ko se sranje zgodi odločajo predvsem osebne lastnosti, šele potem vojaško usposabljanje in vse ostalo kar je človeka zaznamovalo skozi življenje. Izraelci, ki imajo s tem kar nekaj izkušenj, računajo iz štarta na do 50% izpad in gledajo predvsem na to, kako te ljudi čimprej stabilizirati in vrniti v enoto. Zelo težko, če ne nemogoče, je napovedati kako bo nekdo reagiral, ko se prvič znajde v takšni situaciji. Profesionalni vojak je plačanec in svoje delo opravlja za denar. Lahko so vmes kakšni entuziasti a na koncu se ponavadi vse konča pri denarju. Jasno je, da tudi država/sistem/državljani pričakujejo nekaj za vložen denar in to pomeni tudi sprejemanje tveganih nalog. Dati življenje je bolj fraza. Mislim, da ga nihče pri zdravi pameti in v normalnih okoliščinah ne bi prav rad dal. Tvegane naloge so pa del poklica in tam se marsikaj lahko zgodi oz. če citiram iz ene serije zanimivih rekov ameriških helikopterašev iz časa vietnamske vojne: "Once you're in the air it's to late to ask yourself if this was a good idea." Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lobo Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 ... Pridobili smo to, da nam zavezništvo garantira pomoč vseh članic v primeru napada na našo državo in že s tem odvrača agresijo. Znotraj zavezništva imamo dostop do storitev in sistemov, ki bi jih drugače morali sami razvijati ali kupovati npr. lovska letala za nadzor zračnega prostora, če bi se šli samostojne obrambe, seveda. ... Garantirajo nam pomoč samo v primeru napada neke države, ki ni članica Nata. Če se še kdo spomni Falklandov, ko sta se zanje stepli GB in Argentina, se Nato ni vmešaval, ker sta bili obe njegovi članici. In počasi bodo vse naše bližnje in daljne sosede članice Nata. Da pa bi nas napadel Nepal ali Kuba, pa me ravno ni strah. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se