Skoči na vsebino

2.generacija@južnaki.si

Funakoshi

Priporočene objave

Sej vem, de je bla wčeri fuzbal tekma BRA-CRO, pa de verjetn ni dost takih, k so šaltal po kanalih med tekmo... No jest sm mal... (pa seveda tud zamudu gol :slap: ), sem pa zato mal bol spremljal odajo Dosje na RTVSLO1 z nazivom 2.generacija@južnaki.si. Jo majo tud na netu, pa tole linkam kr sm (upam da bo delal): >LINK<... Če ne obratuje pa kar na www.rtvslo.si skočte pa si jo oglejte, pol pa prosm mal za mnenja. Jest se bom probu še mal zadržat...

:ninja:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

MI in VI , Rdeči in Beli , Motoristi in Ostali , Naši in Vaši , samo predalčkanje , začaran krog, ki se nonstop vrti, kaj čmo tako je, jaz kot donator organov in krvodajalec nisem nikdar zahteval naj mi pregledajo kakšne barve imam kri :hmm: Kaj pa 3. in 4. ali še katera generacija nazaj ? Ne vem, to je ali nekakšno načrtno podpihovanje ali pa predpriprava na kaj večjega ! :hmm: Mislim, da nas bodo ninđe napadle :krneki: :ninja:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Česa bi se pa bal? A "argumentov" tistih, ki jih čefurji blazno motijo? :)

Splošne nestrpnosti do drugačnih... motoristov...čefurjev... motosvetovcev... :ninja: pa teh seveda, ker nas bodo kmalu začel pumpat, da nas bodo napadli !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

motoristi počasi ne bodo več drugačni,

toliko jih je že..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Saj oddaja ni bila nestrpno naravnana. Predstavili so pač zgodovino priseljevanja in kako živijo danes.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moje mnenje: Nimam rad čefurjev (definicija čefurja je bila narejena že v drugi temi, zato me ni treba spraševat kdo je zame čefur)!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po mojem skromnem mnenju odaja ni bila ravno objektivna... Zgodovino so čist fajn predstavl, sam ene par izjav pa "strokovnih" mnenj raznih "dr-ala-filofaks" je blo kr ornk v temo brcnjenih in bednih.

Npr. tista dekleta, ki so govorila, kako pa zakaj nosjo ruto... Je ena rekla, da je ne upa met v šolo, ker pol ne ve če bi zdelala... Ja, pa jade... Je pa zlo wredu filing, če maš za svoj neuspeh pripravlen kakšen takle izgovor, ki te opraviči vsakič ko ti ne rata. Sam šit, kaj pa nej bi jest reku za vsak šut, k sm ga fasu v šoli? :? Prfoksu ni blo všeč, da mam zelene oči??? :slap:

Pol je bil pa še en bolši lapsus: Blo je govora o nasilništvu in kriminaliteti ić-ev. Najprej nam komentatorka pove, da se kakšne evidence, kok KD so storil IĆ-i ne da dobit, ker policija take statistike ne vodi (seveda je ne vodi, da nebi po nepotrebnem ratala še kakšna "afera" ala ubr... mislm izbrisani, kak halo bi šele to bil...), v popravnih domovih pa jih je baje od cca 45% do 75% (glede na to, da je v SLO neavtohtonega prebivalstva cca. 15% je to za moje pojme kr orenk številka). Pa je to koj "doktorica" pojasnila, da gre pač za načrtno delo policije, ki se pač spravlja le na to skupino ljudi in jih mal šikanira, pa v čuzo spravla, medtem ko slovencem skoz prste gleda (le zakaj so potem zaprli Pluta pa Trobca, k bi pa lahko našl kakšnega kandidata iz Rakove Jelše?!). Eh ja, zgleda, da je vsak že dons lohk dr... Me zanima, če lahko ta "znanstvenica" podpre svoje izjave s kakšnimi empiričnimi, izmerjenimi in znanstveno dokazanimi preizkusi. Ker če ne, bi bilo verjetno bolje za mnenje vprašat kakšnega "strokovnjaka" izza najbližjega šanka. :slap:

Pol pa še povkažejo neko gospo/gospodično (?), ki je pomočnica direktorja v neki firmi in nosi ruto. Ja pa kaj? Marskera mamca nosi ruto, pa ni pomočnica direktorja. :doze: In še vprašanje: koliko pa je v SLO državni upravi zaposlenih žensk, ki nosijo ruto? Emmm, ne vem. Naša tajnica jo ma včasih čez rame ogrnjeno. A to šteje. Drgač pa poznam en kp ljudi, ki se pišejo "na IĆ", pa delajo v DU.

Ma tok o objektivnosti te oddaje. :SS Sm sam gor rastu z omenjeno generacijo (raised in New Jersey-LJ). Smo bli vedno enaki. Tud jest sm mel šuse v šoli. Pa skp smo se družil. No sej k sreči smo si z večino še vedno enaki... Sam so pa posamezniki, k pa hočjo izstopat. Lep primer je ta, ko mulc govori čisto lepo slovensko, bre "naglaska" in vedno samo slovensko, kar naenkrat pa "stakne" en hud naglasak, pa začne mehćat... :slap: Brezveze. Tist, k se hoče asimilirat, se asimilira, tist k pa ne, se pa ne. Sam mu jest nism čist nč kriv. :SS

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja spet ti moteči naglaski in želja po izstopanju... slovenčki pa nikjer absolutno ne kažejo nobenih želja po izstopanju pa dialekti te seveda ne motijo čeprav se mal drgač slišjo vsi po vrsti ;)

ok, tist o kriminaliteti pa priznam, da je bilo malo kilavo obdelano... ampak tudi te zadeve imajo svoje korenine ...

lepo, da priznaš, da maš frende med čefurji ... tako ti je vsaj jasno, da nas 'motijo' predvsem kriminalci, ne pa čefurji nasplošno.... kriminalci seveda tudi v drugih etničnih skupinah, lahko zarad mene tudi Italjani in Američani, ki živijo v Sloveniji ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nism nestrpen. ampak to,da so dva dni nazaj kr tko mal prefukal enga frenda, 10-15 komadov na enga... kva čem rečt <_< ni blo hudga,pa vseen

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja spet ti moteči naglaski in želja po izstopanju... slovenčki pa nikjer absolutno ne kažejo nobenih želja po izstopanju pa dialekti te seveda ne motijo čeprav se mal drgač slišjo vsi po vrsti ;)

Kot je bilo pričakovati Sym, spet nisi dojel. Saj ti ne zamerim. Boš že enkrat. Če pa ne, pa tud verjetn ne bo hujšga, sej sm se te že mal navadu. :fredy:

ok, tist o kriminaliteti pa priznam, da je bilo malo kilavo obdelano... ampak tudi te zadeve imajo svoje korenine ...

Naprimer...?

lepo, da priznaš, da maš frende med čefurji ... tako ti je vsaj jasno, da nas 'motijo' predvsem kriminalci, ne pa čefurji nasplošno.... kriminalci seveda tudi v drugih etničnih skupinah, lahko zarad mene tudi Italjani in Američani, ki živijo v Sloveniji ...

Ja fora je v definiciji čefurja. Zame je čefur glih tist trablmejker, ne pa vsak neslovenc. Tko, de ja: na jetra mi grejo predvsem ti ljudje. Seveda pa preziram tudi njihove poklicne kolege vseh ostalih narodnosti. Procenti pa pač govorijo svoje. :krneki:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nism nestrpen. ampak to,da so dva dni nazaj kr tko mal prefukal enga frenda, 10-15 komadov na enga... kva čem rečt <_< ni blo hudga,pa vseen

podobna zgodba pr men 8 na 1ga pa ni nobenmu nč nared. rezultati; ima polomljen nos in počeno čeljust.

PA NEJ MI ŠE KDO REČE DA SO ČEFURJI NORMALNI !!?????:angry: :angry:

Sej vem, de je bla wčeri fuzbal tekma BRA-CRO, pa de verjetn ni dost takih, k so šaltal po kanalih med tekmo... No jest sm mal... (pa seveda tud zamudu gol :slap: ), sem pa zato mal bol spremljal odajo Dosje na RTVSLO1 z nazivom 2.generacija@južnaki.si. Jo majo tud na netu, pa tole linkam kr sm (upam da bo delal): >LINK<... Če ne obratuje pa kar na www.rtvslo.si skočte pa si jo oglejte, pol pa prosm mal za mnenja. Jest se bom probu še mal zadržat...

:ninja:

a da lohka kdo kšn link, da si pogledam oddajo, ker tega ne najdem. :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

podobna zgodba pr men 8 na 1ga pa ni nobenmu nč nared. rezultati; ima polomljen nos in počeno čeljust.

PA NEJ MI ŠE KDO REČE DA SO ČEFURJI NORMALNI !!?????:angry: :angry:

a da lohka kdo kšn link, da si pogledam oddajo, ker tega ne najdem. :?

ok zrihtu rabš real player

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ok 1.izjava ki me je presenetila;

..potrošništvo sili "južnjake" v nasilna in kriminalna dejanja.... MA NE ME JEbAT :slap: zakaj pa slovence ne sili v to???!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

motoristi počasi ne bodo več drugačni,

toliko jih je že..

jaz teh motoristov januarja bol malo vidim.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ko so nabrcali mojega brata jih je bilo šest....

Joj, zdaj pa sem :topic: , ker ga niso t.i. južnjaki, ampak Slovenci.........

Popravljeno . Popravil poln presenečenj
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ko so nabrcali mojega brata jih je bilo šest....

Joj, zdaj pa sem :topic: , ker ga niso t.i. južnjaki, ampak Slovenci.........

Ti si pa res poln presenečenj. :grrr

ok 1.izjava ki me je presenetila;

..potrošništvo sili "južnjake" v nasilna in kriminalna dejanja.... MA NE ME JEbAT :slap: zakaj pa slovence ne sili v to???!!!!

Ja, pa zihr Buš stoji za tem... :slap: Sami znanstveniki! :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!