Robert Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 Vsega je kriv Valentino :yes: šalo na stran,dirkališče v Sloveniji nebi pomagalo skoraj nič, v italiji je kr nekaj dirkališč pa majo iste in še večje težave na cestah... Po predzadnji dirki MotoGP je komentator(bivši dirkač) na italijanski TV javno nahrulil vse "cestne dirkače" in to nahrulil kot se spodobi! sam je tudi povedal da so fantje prekoračili vse meje... Omenil je tudi da so tile dirkači pripravljeni plačati 15.000euro za motor pol pa jim je 200euro za dan na pisti predrago :eek: LP Trex Se kar strinjam, tipi cepajo en za drugim tudi v drugih državah, kjer je en kup dirkališč. Pa zakaj bi dajali 200 EUR, če lahko adrenalin sprostijo kar na cesti. Sem tudi sam mnenja, da je dirkališče sicer potrebno, ni pa rešitev za posameznike, ki adrenalin sproščajo na cestah. Ti jih bodo še naprej. Zato je potrebno rešitve iskat drugje. Je bilo že vse povedano, se ne bom ponavljal (prometna kultura, avtošole, razni seminarji, šola varne vožnje,..., itd). Moje mnenje. Pozdrav od Roberta Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 mogoce dirkalisce, kjer nasproti vozijo kamioni ? :hmm: :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
CrossDriver Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 Živim v Bohinju in moram rečt, da je ob popoldnevih res hrupno zaradi motoristev. Problem je, ker se vozijo prehitro skozi naselja(živim v vasi Kamnje, mogoče kdo pozna in ve, da se na tej ravnini da peljati zelo hitro). Večina teh "norcev" je gorenjcev in nekaj je tudi domačinov, ki so najhujši primerki, moram pa povedati, da tujci vozijo lepo počasi, brez norenja skozi vasi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gebre Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 Si pa pozabil povedat kaj delajo/delate domačini na tej cesti. Zakaj slišim od cimra skoraj vsak drug vikend, da se je spet eden prevrnil z avtom, malo naprej ob Boh.Bistrice, seveda skoraj vsak s 1+promila v krvi... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
avro Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 Ja sej cesta v Bohinj je res kar hitra. Moram priznat, da tudi sam tam hitreje peljem, predvsem iz Bohinja proti Bledu. Ampak ne po naselju. Vozim se namreč pretežno poleti in takrat v naseljih lohk opaziš kakšno fejst poletno napravljeno pupo. :OK: . Se splača it počas :) :lol: lojzek lojzek, pa le nisi takšen Lojzek.... Vidiš, dobr bi bil pred naselji napisat "Vozi počasi, boš lažje opazil punce" :OK: :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
JeRn3j Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 Kurba moram sprobat enkrat tole pot do Bohinja :P :topic: P.s da ne bo pomote moj motor ne gre čez 120km/h pa še to dolgo časa rabi da pride Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
CrossDriver Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 Si pa pozabil povedat kaj delajo/delate domačini na tej cesti. Zakaj slišim od cimra skoraj vsak drug vikend, da se je spet eden prevrnil z avtom, malo naprej ob Boh.Bistrice, seveda skoraj vsak s 1+promila v krvi... Ja, tudi vaški pijanci se najdejo, vendar tukaj ne govorimo o tej problematiki. :nono: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ceco Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 Po predzadnji dirki MotoGP je komentator(bivši dirkač) na italijanski TV javno nahrulil vse "cestne dirkače" in to nahrulil kot se spodobi! sam je tudi povedal da so fantje prekoračili vse meje... Omenil je tudi da so tile dirkači pripravljeni plačati 15.000euro za motor pol pa jim je 200euro za dan na pisti predrago :eek: In ta bivši dirkač sliši na ime Loris Reggiani. Fant, ki je svoje kosti lomil v času dirkaškega vzpona Aprillie. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Petzl Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 (popravljeno) And here we go again... Tale cesta prot bohinju je ze leta in leta problematicna, samo zdej je nekdo vtaknu nos v to. se pa strinjam s temle: Bi pa res rad videl radar na tej relaciji za katerega ne bi vedel nihče in potem še statistiko prehitrih voznikov-tako motoristov kot avtomobilistov.Grem stavit da bi bili v veliki večini prehitrih voznikov prav domačini.Posebej zjutraj,ko iz doline hitijo na šiht.In prav ti domačini imajo največ povedati o pre-hitrih motoristih in avtomobilistih. :blush: Rešitev-na Boh.Beli naj se postavi rampa.V dolino ne spustiti niti Merkatorjevega tovornaka,pa bo mir ! :kva2: Domacini so tisti, ki delajo najvecjo zgago in doloceni posamezniki ki se vozijo gor pa dol kot tamali utroci v vrtcu s traktorcki .). Sam se velikokrat vozim po tej cest in stalno vidis ene in iste motorje in registracije. Dodal bi se ljubljancane ki s svojimi makinami v smislu 1.9TDI (ujaaaa vse rdece crke :devil: :devil:) provocirajo vse ostale udelezence v prometu. Priblizno 14 dni nazaj se mi je nalimu na rit nek zabar z audijevim terencem, vozu mi je 1m za ritjo... hitrosta je bla okrog 120km/h... no po dveh kilometrih sem se ga navelical in lepo pomahal da gre naprej.. in kaj je pisalo zadaj? LJ...3.0 TDI :grim, naj omenim se to da sem vozil konstantno. Drugac pa tem bohinjcem ni nc za vrjet, polovico stran uzamte pa boste dobl realno sliko (da ne govorim o tem da so vsi skoz pod gasm). Popravljeno Junij 21, 2006. Popravil Langus Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dr.looney Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 And here we go again... Tale cesta prot bohinju je ze leta in leta problematicna, samo zdej je nekdo vtaknu nos v to. se pa strinjam s temle: Domacini so tisti, ki delajo najvecjo zgago in doloceni posamezniki ki se vozijo gor pa dol kot tamali utroci v vrtcu s traktorcki .). Sam se velikokrat vozim po tej cest in stalno vidis ene in iste motorje in registracije. Dodal bi se ljubljancane ki s svojimi makinami v smislu 1.9TDI (ujaaaa vse rdece crke :devil: :devil:) provocirajo vse ostale udelezence v prometu. Priblizno 14 dni nazaj se mi je nalimu na rit nek zabar z audijevim terencem, vozu mi je 1m za ritjo... hitrosta je bla okrog 120km/h... no po dveh kilometrih sem se ga navelical in lepo pomahal da gre naprej.. in kaj je pisalo zadaj? LJ...3.0 TDI :grim, naj omenim se to da sem vozil konstantno. Drugac pa tem bohinjcem ni nc za vrjet, polovico stran uzamte pa boste dobl realno sliko (da ne govorim o tem da so vsi skoz pod gasm). sploh ni problem kdo so ti a so domačini al so marsovci. stvar je v tem, da se prehitro vozi in ogroža varnost ljudi . in hvala bogu da se je nekdo vtaknil v to in upam , da se bo našla pametna rešitev. pa ne samo za bohinjsko cesto tudi za vse ostale. ker sem že pošteno sita kaosa na slovenskih cestah in brezobzirnosti, netolerantnosti in primitivnosti voznikov. :angry: :angry: si bom kupila en velik tank in se začela vozit z njim. :whistle: :naughty: :naughty: dr.looney :devil: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lowrenc Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 Pa naj dajo ležeče polcaje na sredini tanajhitrejših ovinkou in pol bo gmah!! Na začetku bo pokalo parkrat dnevno in to konkretno pol bo pa bolš :doze: Pa stalne radarske kontrole tut obstajajo pa če to nau dost se pa še kakšno šikano nardi po potrebi :angry2: Ta tema mi sploh ni všeč, ker je nekonstruktivnega značaja... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jakATV Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 No o tem,da ste Gorenjci alergični na LJ-tablice pa že vem,čeprav sem doma in rojen v zgornji Gorenjski imam na avtu in motorju LJ tablice in berem vašo nestrpnost iz vaših ust.Pa tudi kakšen prst vidim.Torej ni problem divjanje po Bohinjski cesti temveč tablice.Aj,aj.Bom spremenil mišljenje-namesto rampe na Beli,kar zid.Pa nič turistov in dinarčkov. :grrr Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
JeRn3j Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 No o tem,da ste Gorenjci alergični na LJ-tablice pa že vem,čeprav sem doma in rojen v zgornji Gorenjski imam na avtu in motorju LJ tablice in berem vašo nestrpnost iz vaših ust.Pa tudi kakšen prst vidim.Torej ni problem divjanje po Bohinjski cesti temveč tablice.Aj,aj.Bom spremenil mišljenje-namesto rampe na Beli,kar zid.Pa nič turistov in dinarčkov. :grrr A kaj pol jst k mam MS tablco??? ok vem da sm :topic: sm že tih Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MK-R1 Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 Pa naj dajo ležeče polcaje na sredini tanajhitrejših ovinkou in pol bo gmah!! Na začetku bo pokalo parkrat dnevno in to konkretno pol bo pa bolš :doze: Pa stalne radarske kontrole tut obstajajo pa če to nau dost se pa še kakšno šikano nardi po potrebi :angry2: Ta tema mi sploh ni všeč, ker je nekonstruktivnega značaja... Ali pa naj ovinke iz granitnih kock naredijo, morda iz bolj grobega asfalta, kot so predlagali za Planino. Zopet nova tema za Tednik,..... :BUA: , spet bo en kup pametnjakovičev. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Petzl Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 No o tem,da ste Gorenjci alergični na LJ-tablice pa že vem,čeprav sem doma in rojen v zgornji Gorenjski imam na avtu in motorju LJ tablice in berem vašo nestrpnost iz vaših ust.Pa tudi kakšen prst vidim.Torej ni problem divjanje po Bohinjski cesti temveč tablice.Aj,aj.Bom spremenil mišljenje-namesto rampe na Beli,kar zid.Pa nič turistov in dinarčkov. :grrr Ne da sem alergicen na lj tablice, samo vecina lj tablic in dizlarjev enostavno izziva.. na gorenjsko se pridejo zdivjat, ce vidim da nekdo hoce dirkat z mano ko sem na motorju ga enostavno spustim naprej ker se mi zdi vse skupej neumno, roko na srce...takih je najvec ob vikendih in z lj. tablicami. Sploh je pa vse skupej odvisno od posameznika neglede na KR, MS, LJ, KP... Kar se pa tice divjakov na cestah so pa vedno bli in vedno bojo, mogoc vcasih v manjsi meri ker je blo tut mn motorjev. lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Stric Burek Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 Langus, jebote, kaj maš proti TDIjem? 140KM ni malo... S tem da dizla ni treba gonit v višave :D To je kot bi primerjal 2 pa 4 cilindre pri motorju :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jakATV Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 Evo Langus,pa si zadel bistvo !!!!Tudi gospo županjo motijo prav vikend vozniki,ki v Bohin prinašajo standard.Gospa ni toliko neumna-pa tudi policija ne-da ne bi vedeli in poznali domačine na motorjih,ki divjajo.Po njenem mnenju takih ni,so pa tisti vikend motoristi in avtomobilisti,ki bi jih v Bohinju zaradi miru in prenasičenosti ob vikendih,radi spodili.To je to.Manjšina,ki veliko kokodaka in v medijih dela zgago.Lastnik gostilne v Nomnu z napisom-bikers welecome-se s takim manjšinskim Bohinjskim kokodakanjem prav gotovo ne strinja. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Stric Burek Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 Brez zamere, sam kolkr jest vidim po Ilirski Bistrici in dol v naših krajih- redko, ampak res redko kateri s tablico LJ da žmigavec.Avtomobilisti, motoristi so v redu... Teh največ vidim, zato drugih ne bom komentiru... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
eMBe Objavljeno Junij 21, 2006 Avtor Deli Objavljeno Junij 21, 2006 [lowrenc Ta tema mi sploh ni všeč, ker je nekonstruktivnega značaja... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pupa Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 Ne da sem alergicen na lj tablice, samo vecina lj tablic in dizlarjev enostavno izziva.. na gorenjsko se pridejo zdivjat, ce vidim da nekdo hoce dirkat z mano ko sem na motorju ga enostavno spustim naprej ker se mi zdi vse skupej neumno, roko na srce...takih je najvec ob vikendih in z lj. tablicami. Sploh je pa vse skupej odvisno od posameznika neglede na KR, MS, LJ, KP... Kar se pa tice divjakov na cestah so pa vedno bli in vedno bojo, mogoc vcasih v manjsi meri ker je blo tut mn motorjev. lp kaj pa z MB tablicami? jaz sem v bistvu še vedno na nek način ljubljančanka, preseljena v MB, pa vozim avto, ki ima MB tablice. A potem je meni bolj oproščeno, če vozim dizelaša in te izzivam?? ma kaki predsodki so to hudiča? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Buzdovan Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 ... in upam , da se bo našla pametna rešitev. pa ne samo za bohinjsko cesto tudi za vse ostale. Pametne resitve ni. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sjeng Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 Ok moja izkušnja, verjetn je čist slučajno ampak vseeno, lani sem šel 4x proti Bohinju na treh furah so hotl dirkat z mano(zmer sm jih pustu naprej) motoristi z tablico Lj, 1x KR. Sej vem da je to čist slučaj, sam je pa dejstvo da se tja ponavadi dirka(mislim večina tja dirka) in še zdaleč ne samo domačini, vsaj po mojih izkušnjah ne. Aja btw motorji so bli CBR600, enkrat fazer 1000 enkrat 600 pa ena TDM-ka, tak da spet po mojih izkušnjah nismo zmer sam SS-jevci tisti ta grdi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Miha Z. Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 jep Langus :grim zmeraj več prometa prinaša zmeraj več norcev! govorim za avtomobiliste in motoriste Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pupa Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 Ok moja izkušnja, verjetn je čist slučajno ampak vseeno, lani sem šel 4x proti Bohinju na treh furah so hotl dirkat z mano(zmer sm jih pustu naprej) motoristi z tablico Lj, 1x KR. Sej vem da je to čist slučaj, sam je pa dejstvo da se tja ponavadi dirka(mislim večina tja dirka) in še zdaleč ne samo domačini, vsaj po mojih izkušnjah ne. Aja btw motorji so bli CBR600, enkrat fazer 1000 enkrat 600 pa ena TDM-ka, tak da spet po mojih izkušnjah nismo zmer sam SS-jevci tisti ta grdi. Pa se ti zavedaš, da sedaj že nekaj časa obstaja zakon, da četudi jaz nisem iz LJ, pa kupim motor od enega, ki je iz LJ, tablice meni ostanejo? pa sem lahko iz spodnjega dupleka......... Ni bistvo od kod je kje.... bistvo je, da se divja in da bi bilo fino to nekako preprečiti oz. omiliti. Najbolj me moti pri vsem tem, da mi potem ljudje govorijo - sej ste vsi motoristi isti.... samo divjate itd........ Premalo se zavedate, da take stvari mečejo slabo luč na vse - na tiste, ki divjajo in na tiste, ki se lepo sportsko lagano vozijo....... in potem bo nama en skočil ven z avtom samo zato, ker so pa prej trije norci mimo njega leteli ko utrgani in po njegovem bodo itak vsi motoristi isti. Se zavedate, kam to pelje?? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gebre Objavljeno Junij 21, 2006 Deli Objavljeno Junij 21, 2006 Pupa definiraj tvoje sportsko-lagano do Bohinja. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se