Skoči na vsebino

Carbon Project

Simple

Priporočene objave

Najprej se opravičujem če je bilo že govora o tem , ampak nism prek iskalnika najdel ničesar

in odpiram novo temo.

Torej zdej ko je končno prišlo poletje sem se odločil da bom malo predelal skuter.

Iz stirodurja sem mislil nardit novo obliko plastik in pol nardit kalup v katerem bom potem naredu končni izdelek iz oglikovih vlaken (karbon).

Zanima me če imate kakšno idejo kakšne bi lahko bile nove plastike ,obvlada kdo 3d računalniško

oblikovanje ?

Imam pa Yamaha JOG RR....

hvala vnaprej za nasvete.

[attachmentid=73724]

post-9726-1151093970_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Najprej se opravičujem če je bilo že govora o tem , ampak nism prek iskalnika najdel ničesar

in odpiram novo temo.

Torej zdej ko je končno prišlo poletje sem se odločil da bom malo predelal skuter.

Iz stirodurja sem mislil nardit novo obliko plastik in pol nardit kalup v katerem bom potem naredu končni izdelek iz oglikovih vlaken (karbon).

Zanima me če imate kakšno idejo kakšne bi lahko bile nove plastike ,obvlada kdo 3d računalniško

oblikovanje ?

Imam pa Yamaha JOG RR....

hvala vnaprej za nasvete.

[attachmentid=73724]

zanimiv ta tvoj projekt, a ne bi blo bolš, da bi kupu že predelane plastike, pa jih samo prefarbaš? no...moja idejca...drgač pa fajn, če boš to naredu, svaka čast, sam ti lohk povem, da je dost zajebancije, tut pocen ni preveč...jst obvladam 3D...zdj odvisno kaj si ti s tem predstavljaš... :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sej časa je , mal se pa spoznam ker sem hodu na modelarski (rv jadrnice, čolni , avioni ....).

Glede 3d pa sem mislil nekaj kot blender al kj takega. Za nardit 3d object, da potem si predstavljam kaj pride bolje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kaj boš z zastonjskim, ko lohk scrackamo boljše, res da je potem težje delat notr ampak so strani s tutoriali...

KLiK

:OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Red Arrow ni vse samo kupiti in gor dat

veliko bol cenim če si kdo kaj sam naredi

če veš delat je veliko ceneje kot pa če kupiš...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Red Arrow ni vse samo kupiti in gor dat

veliko bol cenim če si kdo kaj sam naredi

če veš delat je veliko ceneje kot pa če kupiš...

Ja res je, potem si tudi bolj ponosen na svoje stvari.

Cene pa so vseen visoke .

Recimo 1m2 carbona tistega 163 g/m je 5.500 SIT če damo kakšne 4 plasti.

Vse plastike pridejo okoli 2m2 in to pol je 44.000 SIT plus smola in katalizator.

Vseeno bolše kot kupit TNT plastike k so 250 eurov.

Je pa še ena fora----> lahko daš 3 plasti ali manj navadne steklene volne (800 SIT m2) in pol samo samo uno zunanjo daš carbon in pride bistveno cenejše.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sam sem že nekaj malega pacal z smolami in karbonom, pa ti lahko iz prve roke povem, da je kr zabavno. Lep projekt si si zamislil ni kaj :OK: predlagam ti, da se dela lotiš postopoma in da za začetek narediš naprimer samo blatnik. Sem pa še mnenja, da je strošek izdelave negativnih kalupov neupravičen. Raje lepo pobrusi sturudur, obleci z karbonom in potem vse skupaj zvakumiraj (vakumsko črpalko si lahlo zastonj izdelaš doma). Na koncu stirudur stopiš z acetonom in ti ostane samo karbonska lupinica. :)

Veliko uspeha pri izdelavi!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Oj! Res zanimivo, glej, da ne pozabiš na temo, ko boš dodajal slikcice poštimanega scoota :OK: :OK: Spremljam teme na forumu minimoto in mam nekaj kar bi ti lahko prišlo prav ali pa vsaj da povprašaš tistega, ki se s tem ukvarja in je tudi nekaj delov za minimoto iz karbona naredu, za kakšen nasvet.

KLIK

LP! Veliko užitkov pridelu!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!