Pravokotar Objavljeno Junij 30, 2006 Opozori Objavljeno Junij 30, 2006 Pred kakimi dvemi leti sem tam doli v Guangzhouju nekaj jedel. Vendar se v svoji prislovični previdnosti nisem pozanimal, kaj so mi nakupčkali na talar. Ko sem se kasneje, ob odhodu iz restavracije sprehodil mimo akvarijev in vitrin s še živo potencialno hrano, mi je bilo jasno, da sem prav ravnal. Futr je bil pa slasten in še vedno sem živ. Morda tudi zato, ker sem s tistimi frdamanimi palčkami več zmetal pod mizo kot vase. Lokalni cucki me še dandanes hranijo v lepem spominu, če jih niso medtem požrli. Blazno hecen je bil pa moj tedanji tolmač, kitajski žgoljo po imenu Wu. Splošno znano je, da večini Azijatov presnova alkota povzroča težave. Nekaj v zvezi z metabolizmom, karkoli že to je. Wu je bil precej tipičen Azijat in je ratal totalno flekast, če se je samo sprehodil mimo štoflca od pira. Ampaq se ni dal in je občasno celo vlil vase kako dozo. Posledično se je prelevil v Kitajca pasme simmenthal. Pa malce se mu je tudi kolcalo.
Vale Objavljeno Junij 30, 2006 Opozori Objavljeno Junij 30, 2006 Kaj pa vem kaj lahko človek opredeli za eksperimentalno hrano. Moje mnenje je, da če ješ meso, pač nima veze ali je to svinja, tele, polž, kača, mačka ali karkoli živalskega... odvisno od kulture in vzgoje ... ravno zadnjič smo o tem debatirali, pa se je nekdo zgražal, da kako lahko žrejo Kitajci škorpijone, pa sem ga vprašala, če je škampe in je rekel, da to je nekaj najboljšega ... In? Kakšna razlika je med škampom in škorpijonom ... nobene ... razen v obliki in imenu ... tko kot ni med zajcem in mačko ... vse je meso ... in če nekdo je z užitkom svinjski zrezek, je zame malo čuden, ko reče, da mačke pač ne bi jedel, ker je pač mačka ... oba se na isti način ubije in predela ... ima pa moja prijateljica še bolj čudno teorijo, da je samo grde živali ... torej svinjo in kravo, ostalo pa ne ... :blink: ... torej vse skupaj stvar navade in tistega kar imaš vcepljeno v glavo ... ubit je treba vse in ubija se vse na bolj ali ne enak način ... vsekakor pa je bolj humano ustreljena srnica v gozdu, če jo lovec dobro nameri, kot pa ubita vzrejena svinja v klavnici, ki trpi že od rojstva v nemogočih razmerah, preden pride v hrenovke, klobase, čevapčiče, ipd.
klimbra Objavljeno Junij 30, 2006 Opozori Objavljeno Junij 30, 2006 Verjetno sem jedla še kaj vsaj približno nenavadnega, pa se trenutno ne spomnem. B) Definitivno si........mojo kuhinjo ne prebavi vsak :P :P :P :P :P Kobilice, mravljinčja jajčka, modrasa.......
fifty Objavljeno Junij 30, 2006 Opozori Objavljeno Junij 30, 2006 Moja nadvse preprosta in nekreativna oseba nekako ni nagnjena k experimentiranju. Predvsem ne s hrano. Ji itaq v življenju ne posvečam posebne pozornosti. Se mi pa zadnje čase (merjeno v letih) dogajajo prebliski (tudi) na tem področju. Občasno prirejam (če sem čisto pošten - največkrat v intimni zasedbi) prave festivale solatnih mešanic. Dokler izdelek ni popolnoma neprepoznavne barve na neham z dodajanjem zelo različnih komponent. Občasno se zdi, da gre le za navadno praznjenje hladilnika pred sezonskim čiščenjem. Da ne govorim o polivkah. Doslej sem pojedel še vse, kar sem "zakuhal". Lahko rečem, da sem kar navdušen nad tovrstnimi experimenti. Nekoliko manj potem, ko Eol prevzame vajeti v svoje roke. Še posebej, če to zazna tudi bitjece, ki spi ob meni. Ni ga čez jutranji pozdrav: stari, danes si pa prdel. :blush:
Pervy Objavljeno Junij 30, 2006 Opozori Objavljeno Junij 30, 2006 zame ni nič eksperimentiranje - če je meso pojem :grim
batzajla Objavljeno Junij 30, 2006 Opozori Objavljeno Junij 30, 2006 jem skor vse. mrbit ne kšnih nagraužnih mesenih stvari,drgač pa kr. zelenjava,ribe,razno meso... najrajš kuham sam-experimentira se pa itak skoz :) letos je naša polica bogatejša za cortesejevo knjigo,kjer opisuje užitne rastline v naravi. prou zanimiv,kolk stvari loh žvečiš med šetanjem po hosti. deteljice,koprive,vršičke,čemažove cvetove... svašta :) aja,enkrat sem probal mravljo. kisla ko sto mater. pa kadar jem sadje ne gledam preveč za črvički,tko da sem jih gutov že par pomalical :)
Vale Objavljeno Junij 30, 2006 Opozori Objavljeno Junij 30, 2006 letos je naša polica bogatejša za cortesejevo knjigo,kjer opisuje užitne rastline v naravi. prou zanimiv,kolk stvari loh žvečiš med šetanjem po hosti. deteljice,koprive,vršičke,čemažove cvetove... svašta :) Jep dobro ... tudi regratovi cvetovi so zelo dobri in koristni, pa še kup drugih zelenih zadev, ki raste okoli ... Sama poskusim večinoma vse, če izgleda dobro na krožniku ... jem skoraj vse ... verjetno edino ne bi nikoli poskusila unih gosjih al račjih al piščančjih zarodkov, ki jih žrejo Filipinci tako namesto pomfrija ... pa živih zadev tudi ne bi jedla ... če je pa lepo dobro skuhano/pečeno in lepo servirano na krožnik, pa nimam nekih predsodkov ... Najbolj nenavadna stvar, ki sem jo pojedla ... ko sem bila stara pet le me je bratranec pazil in sva šla v gozd gobe nabirat, pa me je nasral, da so zajčji drekci borovnice in sem jih kar neki pozobala, preden sem ugotovila, da te borovnice nimajo nekega posebnega okusa, no potem me je še nafukal, da je smola na drevesu čigumi ... :wacko: :slap: :blush:
king Objavljeno Junij 30, 2006 Opozori Objavljeno Junij 30, 2006 ... razen v obliki in imenu ... tko kot ni med zajcem in mačko ... vse je meso ... in če nekdo je z užitkom svinjski zrezek, je zame malo čuden, ko reče, da mačke pač ne bi jedel, ker je pač mačka ... oba se na isti način ubije in predela .... ..pr nas mamo mačke in ker mačk en maram, niti živih niti crknjenih, ti jih z veseljem odtopim,.. za kak golaž, ali na žaru,... :grim ,.. razen če si "vege" seveda :doze:
Ice Objavljeno Junij 30, 2006 Opozori Objavljeno Junij 30, 2006 polzi, zabe in ostala "divjad" ni nic nenavadnega. :grrr cudo rata pri ocvrtih mravljah, peceni kaci, kaksni kobilici ali larvi. (obiscitetajvanpress)
Lobo Objavljeno Junij 30, 2006 Opozori Objavljeno Junij 30, 2006 ... letos je naša polica bogatejša za cortesejevo knjigo,kjer opisuje užitne rastline v naravi. prou zanimiv,kolk stvari loh žvečiš med šetanjem po hosti. deteljice,koprive,vršičke,čemažove cvetove... svašta :) ... Samo iz 99% divje rastočih rastlin lahko pripraviš le špinačo :SS . Nikoli ne bom Popaj.
SiR Objavljeno Junij 30, 2006 Opozori Objavljeno Junij 30, 2006 najbogajtejši eksperiment je bil, ko sem pil surovo kri sem se hotu počutit kot mesar sej ni bla tok švoh
Lobo Objavljeno Junij 30, 2006 Opozori Objavljeno Junij 30, 2006 Hej banda zaustavite konje. Če še niste opazili, jaz večerjam. Ne mi pokvarit teka. :cry:
SiR Objavljeno Junij 30, 2006 Opozori Objavljeno Junij 30, 2006 Lobo, mam ene školjke na buzaro, samo ne vem, če ti bodo vizualno všeč ;)
Lobo Objavljeno Junij 30, 2006 Opozori Objavljeno Junij 30, 2006 Lobo, mam ene školjke na buzaro, samo ne vem, če ti bodo vizualno všeč ;) Hvala! Sem se že najedel. Domača suha, kakavov namaz z lešniki, kruh, arašidi, pečena paprika in tri piva.
Petzl Objavljeno Julij 1, 2006 Opozori Objavljeno Julij 1, 2006 jem skor vse. mrbit ne kšnih nagraužnih mesenih stvari,drgač pa kr. zelenjava,ribe,razno meso... najrajš kuham sam-experimentira se pa itak skoz :) Kdaj bos juzno skuhu :hmm: :D :P
HHV Objavljeno Julij 3, 2006 Opozori Objavljeno Julij 3, 2006 ..., no potem me je še nafukal, da je smola na drevesu čigumi ... :wacko: :slap: :blush: Smola se je vedno žvečila. Stara pastirska kratkočasna zadeva. Najbolje je. če jo tam, kjer itak izteka, še zakuriš, da se začne cediti in potem tisto žvečiš. Nekajkrat probal. A je kaj škodilo pa ne vem. :blink:
Vale Objavljeno Julij 3, 2006 Opozori Objavljeno Julij 3, 2006 ..pr nas mamo mačke in ker mačk en maram, niti živih niti crknjenih, ti jih z veseljem odtopim,.. za kak golaž, ali na žaru,... :grim ,.. razen če si "vege" seveda :doze: You didn´t get it :grrr :slap:
SiR Objavljeno Julij 3, 2006 Opozori Objavljeno Julij 3, 2006 sicer pa moj eksperiment s hrano še poteka - 10. dan v Kliničnem centru, pa sem še živ.
Manu Objavljeno Julij 3, 2006 Opozori Objavljeno Julij 3, 2006 Sym, če bi bla jaz ti , bi se v kliničnem izogibala predvsem omak in polivk in zelenjavnih prilog, katerim ne moreš natanko določiti oblike, pa tudi ne porekla, okusa, barve in definirati vonja. :) Saj veš, tistih, ki so si zelo podobne in ki so skoraj pri vsakem mesu, zvečer pa včasih mal razredčene v mineštro :) Ja, ja... tiste, po katerih tako lepo kakaš... :) :xx: :xx: :xx:
SiR Objavljeno Julij 3, 2006 Opozori Objavljeno Julij 3, 2006 Oh yeah ... ampak jaz vse stoično pojem, da je drug dan lepši ka-ká...
Ganges Objavljeno Julij 3, 2006 Avtor Opozori Objavljeno Julij 3, 2006 Oh yeah ... ampak jaz vse stoično pojem, da je drug dan lepši ka-ká... Pravo eksperimentiranje bi bilo, če bi potem to pojedel :P
KeC Objavljeno Julij 3, 2006 Opozori Objavljeno Julij 3, 2006 Aja sem se spomnil, da ko sem bil še mali sem oboževal surovo maso za krvavice delat :D Matr so znale bit koline fajne. :yea1:
Zdrawc Objavljeno Julij 5, 2006 Opozori Objavljeno Julij 5, 2006 sicer ni hrana pa vseeno vredno za kišto :yes: sedimo enkrat (kot ponavadi) na terasi pred oštarijo,pa smo malo gruntali,kako bi nekak še eno kišto po strani pribertvali :hmm:, so imeli tisti hladilnik z sladoledom, za male sladkosnede :krneki: pa nekdo vidi na tistem hladilniku en krigl, v katerem so namakali tisto žlico za dajanja sladoleda... no tam notri je dila dopoldne najbrž voda, čez dan je pa to postalo vseh možnih barv in okusov :naughty: , pa smo iskali nekoga da bi to spil :blink: poleg tega pa ne spil na obroke, ampak spil na eks :grim , plus dodatek, vsaj eno minuto ne sme bruhnit ven :D in se je našel, kolega seveda glih prov podkrepljen z piri, ki je opravil to nalogo B) sewda si je kišto temeljito zaslužil, saj je po tisti obwezni minuti poleg tiste mišunge šel tudi ves pir, ki ga je prej zaužil :whistle:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se