Skoči na vsebino

Slabo delovanje bobnastih zavor

Priporočene objave

Kot je splošno znano, ima tomos a 35 bobnaste zavore (kot skoraj vsak moped). Zanima me sledeče: moped ima že nekaj let na grbi in zavore primejo precej slabo. Vendar, če dežuje in voda pride v bobna, zadeva deluje nekaj časa spet zelo dobro. Oba bobna sem odprl, očistil tako okvir kot tudi ploščice najprej z vodo, nato z bencinom in končno s krpo. Ko se je vsa tekočina in vlaga posušila so kratek čas zavore prijemale odlično, celo tako, da sem s stiskom sprednje brez težav moped spravil na prvo kolo. Toda, že po nekaj takšnih sunkovitih preizkusih je moč zaviranja ponovno upadla. Bobna primeta kar dobro, a ne več tako, kot sta prvih nekajkrat. Bi kdo vedel kako je s to rečjo in kaj mi je narediti?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zbrusi ju z šmirgl papirjem al pa kupi nove

Ja in na koliko kilometrov je treba brusiti s šmirgl papirjem, da zadeva dela tip top?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nove kup pa bo mir . jst sm mel iste probleme na štirki pa sm pol zamenju z novim pa je stvar delovala super .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja najboljše je da kupiš nove. boš se vsaj malo bolj ziher vozu. sm mev jaz iste probleme. ko sm moped oral je delalo super. ko se je pa voda pa ni več fajn primlo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mal tam gor ko maš zalno zatakjeno za pesto,odšravfaš matico,pa prstaviš nekaj zobekov nazaj,pa bo

Popravljeno . Popravil brzi
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala vsem za odgovore. Se bom malo pozabaval in vedel kako bo. Novih oblog zaenkrat ne bom kupoval, saj imajo trenutne še dosti "mesa". Takole izven konteksta (a zame pomembno): se je kdo igračkal s predelavami mopedov, ker ga bom prek pmja nekaj zadev vprašal.

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Boben se ne čisti in pere z bencinom (razen če ti je v olje padu) :nono: .

:fredy: Obrusiš z vodobrusnim papirjem boben in obloge in to je to. Brusiš toliko, da snameš "film" ki je nastal na oblogah. :ninja:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 10 mesecev pozneje...
  • 3 tedne pozneje...

Z flkso, žagco al pa najbolš biaksom zareži kanalčke po površini paken pa bo pomoje bolš. Če so pa znucane pa nimaš druzga kot nove kupit.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!