Skoči na vsebino

Policijski forum


SiR

Priporočene objave

Kam je šla tema o policijskem forumu, ki jo je, če se ne motim, odprl HHV?

Sicer pa ob tem razmislek še glede tega članka iz Dela.

Vsak, ki je kdaj rekel "policaja bi kar fental", se lahko zamisli, če res hoče kaj takega...

----------------

Policista zadel v glavo

Motiv napada še ni znan

M.B./STA, Sob 08.07.2006, 16:44

[Policista zadel v glavo]

Obstreljenega policista so oskrbeli v kozinskem zdravstvenem domu, petnajsletnega strelca pa priprli | foto: Špela Žabkar/Delo

Orodja

Kozina - Na bencinskem servisu na Kozini je v petek ob 21.10 prišlo do streljanja. Kot je pokazala preiskava, se je policist med opravljanjem rednih nalog s službenim vozilom sam pripeljal na bencinski servis na Kozini. Policistu v avtomobilu se je z zadnje strani približal 15-letni domačin in v policista usmeril pištolo. Grozil je, da bo ubil vse policiste in od policista zahteval, naj zapusti vozilo ter mu izroči službeno pištolo. Storilec je v podkrepitev svojih resnih groženj repetiral pištolo in jo ves čas meril v glavo policista, pojasnjujejo na koprski policijski upravi.

Policist je izstopil iz vozila in položil svojo pištolo na tla. Medtem je na kraj prišel storilčev oče, ki je skušal sina pomiriti, vendar je ta začel groziti z umorom tudi njemu. Ko je storilec vnovič nameril pištolo v glavo policista, je ta z roko sunkovito sunil v njegovo roko, da bi mu izbil pištolo. Tedaj je 15-letnik ustrelil proti policistu, krogla pa je policista oplazila po levem delu glave. Kljub strelni poškodbi je policist skupaj z očetom obvladal napadalca. Policista so kasneje odpeljali v zdravstveni dom na Kozini, kjer so mu oskrbeli rano.

Napadalec bo po zakonu o kazenskem postopku pridržan do 48 ur. Kraj dejanja sta si ogledala tudi državni tožilec in preiskovalni sodnik, ki je za napadalca, ki je z ubojem policistov grozil tudi po pridržanju, odredil strokovni pregled.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja sej... policisti morajo prenašati take piz*** :krneki: , sodnik ga bo pa po 48 urah spustil, strokovni pregled bo pokazal, da je mulc zmešan in ga bodo poslali na zdravljenje ali pa še to ne.

Močno upam, da sem zadevo precej poenostavil in posplošil, in da v tem primeru ne bo tako. :BUA:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

dragi moji ....

primera ne poznate .. zato nimate koga obsojat ne zagovarjat ... !!!!!!!!!!!!

povem vam lahko le to .. da je fantina imel probleme v šoli .. učitelji so se spravljali na njega ker je pač iz slabe in revnejše družine .. namesto da bi mu pomagali na pravi način .. prav tako je zašel v težave zaradi tipičnih mladostniških prekrškov .. pač slaba družba prej ali slej pripelje do tega .. tako da je večkrat prišel v stik z lokalno policijo

policaj, ki je bil vpleten v primer pa je tudi med nepriljubljenimi med lokalnim prebivalstvom ...

tako da.. če bi policajček ravnal profesionalno in specialno opravljal svoje delo.. da bi poskušal otroku pomagat, ga preusmerit na prava pota.. naredit neko preuzgojo... sodelovat s šolo .. ali bilo kaj na miren način ( nisem jaz psiholog da bom o tem pisal ) ... do tega ne bi prišlo !!!!!!!!!!!

zato ker se gre nekaj policajev lokalne šerife in izživljajo svoje zafrustrirane puhle možgane nad takimi sirotami pride do tega ...

ne obsojajte otroka ker je še najmanj kriv v celi zgodbi .....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:hmm: Ja vse so drugi krivi. V šoli so se učitelji nanj spravljali, namesto da bi ga vzgajali. :doze: Verjetno so ga učitelji silili v slabo družbo in stranpoti. Policaj bi ga morali vzgajat namesto kaznovat. :doze: Verjetno so ga policaji spodbujali, da naj koga ustreli, kajne?

Ne, ne poznam nobenega v tej zgodbi. Ampak krivdo za ravnanje nekega nedoraslega pubertetnika s pištolo v roki obesiti šoli, pa policajem je neumno. Pri vzgoji so pomembni starši. Kje je bil oče prej preden je do tega prišlo. Kje so druge ustrezne službe (ne šola ali policisti) ampak CSD-ji in ustrezne službe.

Pri teh letih lahko že polno odgovarja za svoja dejanja...

Popravljeno . Popravil Ervina
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Noben uboj ne opraviči ničesar! Pa naj bo to stari osel al pa 15. letni otrok. Vsi smo imeli probleme, tako v šoli pa tudi s policaji, pa zato še ni treba streljati se ti ne zdi?? To če je padel v slabo družbo in imel težave s policijo je problem njega samega in njegovih staršev, ki ga pač niso znali očitno pravilno vzgojiti.

Pa zapomni si: Policija NI socialna služba, ko navajaš da bi mogu policaj sodelovat s šolo in naredit neko prevzgojo! ZATO SO STARŠI!

POLICAJ: to so uniformirani in neuniformirani delavci policije, ki opravljajo naloge policije in imajo pravico in dolžnost izvajati policijska pooblastila.

Kaj pa so naloge policije pa si lahko pogledaš Zakon o policiji, 3. člen

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Razložte mi, kako lahko ubogi, mladi revež pride do pištole?

če jo je kupil, si sposodil ali na drug način prišel do nje, že ne more bit tako bogi.

Ker poba pri 15 letih kao še ni polnoodgovorna oseba, me res zanima, v kakšnih krogih se je zadrževal in na kak način je nasprotoval svojim vzgojiteljem, preden so si ustvarili negativno sliko o njem, da so ga začeli izločati.

Taka jeza ni značilna za povprečnega člana družbe odrinjenega na obrobje, ampak za moteno osebo z usmerjenim ciljem škodovanja osebam, ki jih smatra za odvečne.

Treba vedet da enim dejansko ni pomoči, ker so rojeni taki, in tudi prevzgoja v rosnih letih ne pomaga.

Kar se policaja tiče, ne rečem da si ni zaslužil takšne šole in ga bo mogoče v prihodnje spametovala, v vsakem primeru pa je tukaj težko določit kdo je žrtev.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ker ne poznamo ozadja je težko reči, kdo nosi in kdo ne nosi krivde. Zagotovo pa jo nosijo starši in pa storilec sam.

Je pa dejansko čudno, zakaj bi nekdo stopil do policista in ga skušal ubiti. Le sklepamo lahko, da so vzrok dejanja storilca nekatera pretekla dogajanja med policistom in storilcem. Nič ne rečem, kdo od njiju ima iz teh preteklih dogodkov več masla na glavi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nekaj podobnega, kot se je zgodilo na naši osnovni šoli s sekiro. Ne zagovarjam tipa, ki je tršico mahnil po glavi, ampak tudi "žrtev" ni popolnoma nedolžna. Kak že rečejo... za vsako rit se šiba najde.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

..... specialno opravljal svoje delo.. da bi poskušal otroku pomagat, ga preusmerit na prava pota.. naredit neko preuzgojo... sodelovat s šolo .. ali bilo kaj na miren način ......

:lol1:

kaj smetarji tudi hodijo od vrat do vrat pa sprašujejo če ima kdo slučaaajno kaj za vreči v smeti :slap:

ne nakladaj, policija bo sodelovala s šolo ja.....takim mulcem samo pendrek pomaga

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ne nakladaj, policija bo sodelovala s šolo ja.....takim mulcem samo pendrek pomaga

ravno to ne pomaga ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Imam občutek, da bo spet precej nakladanja o tem, resnico lahko pove samo nekdo, ki pozna vso zgodbo globje, odkrili boste gejzir tople vode, a ne? :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kar se policaja tiče, ne rečem da si ni zaslužil takšne šole in ga bo mogoče v prihodnje spametovala, v vsakem primeru pa je tukaj težko določit kdo je žrtev.

Upam, da bo tebe kdo kdaj v glavo ustrelil, pa da vidim, če boš potem pametoval glede ustreznosti šole in če te je to spametovalo za v prihodnje.

Ja res je težko, določiti, kdo je tu žrtev :slap:

Vedno bolj dobivam občutek, da je treba z občani na silo, ker bolj si prijazen, slabše je...........bognedaj, da bi ta nesrečni policist podlegel poškodbam, ker se mi zdi, da bi leteli komentarji v smislu..."prav je tako", "zaslužil si je"....ipd.

Seveda, če bi policist ustrelil tega istega osebka, ki je njega, pa bi vsi na veliko pisali "policijsko nasilje", "policijska država", "kje so človekove pravice".........

Sedaj pa so seveda vsi drugi krivi za takšno dejanje samo ta oseba ne in verjetno mu je dejanje oproščeno, ker je imel težko otroštvo..... :BUA:

Samo kot postransko zadevo naj omenim, da se je danes ustrelil en naš sodelavec(več mi ni znano zakaj in kako). To samo potrjuje dejstvo, da ta država nikamor več ne pelje in dokler bo vsak občan imel 5 minut časa, da napiše pritožbo in gre na sodišče lagat samo z namenom da v drek porine policista. In ob vsaki takšni banalni zadevi ti dokažejo, da je pritožba vsaj delno utemeljena, ker so se naenkrat našle še tri priče, ki pa takrat sploh niso bile na kraju dogodka in so v bistvu kolegi od tega občana, ki je podal pritožbo, ta pa jim je točno povedal, kaj naj povedo na sodišču.In ker je bilo očividcev 3 policista pa samo 2 je samo po sebi umevno, da občani govorijo resnico.

Skoraj pri vsakem postopku že trepetaš za službo, ker samo čakaš. kdaj bo občan podal pritožbo, ker slovenci ne znamo drugega, kot samo pritožbe pisati......namesto, da bi si sami priznali, da nismo bili pripeti ali pa da smo prehitro vozili in bi šli zadevo enostavno plačati, ne mi rajši masovno pišemo pritožbe in se lažemo na veliko in široko, da smo bili pripeti, da smo sigurno vozili po omejitvah...zraven pa še dodamo, da nas je policist žalil in se drl na nas....ja taki smo slovenci....znamo se lagati ko gre za našo rit ali pa ko je treba koga drugega v drek potlačiti.

Jaz se opravičujem, ker sem zašel iz teme in upam, da nisem koga užalil ampak danes je bil takšen dan, ki bi ga najrajši takoj pozabil. Hočem samo povedati, da je vsaka služba prekleto težka in če še nisi probal biti policist potem neveš s kakšnimi stresi se mi soočamo v službi, zato pa je toliko ločitev, družine so razklane, nekateri zabredejo v alkoholizem, drugi pa uberejo tudi najhujšo obliko izhoda.... :cry:

Smo tudi mi samo ljudje.....pa ne mi rečt, da smo plačani da delamo profesionalno in naj ne vmešavamo čustev, ker vsi dobro veste, da kaj takšnega ne gre.

Lp.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vsak je svoje sreče kovač!

no ja vsaj v 90%

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Smo tudi mi samo ljudje.....pa ne mi rečt, da smo plačani da delamo profesionalno in naj ne vmešavamo čustev, ker vsi dobro veste, da kaj takšnega ne gre.

Lp.

Točno .. pa tudi na drugi strani so ljudje .. vsi s svojimi težavami, brezizhodnimi situacijami, obupom, drogami, srečo in ljubeznijo ..

Kaj hočemo - živeti je treba v tej solzni dolini .. na žalost nekateri od nas nimajo dovolj moči in včasih odidejo z nje prej kot jim je sojeno.

Planet Opic se pa brezčutno kotali naprej skozi mrzlo vesolje ..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tamali ima srečo da je to naredil v Sloveniji, v kaki Ameriki bi ga prerešetali al pa bi dobil kakih 20+ let zapora.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Fantič si fajn otežuje življenje. Tudi če so se mu kdaj dogajale krivice - mislim, da so se že vsakemu kdaj - streljanje ni način reševanja problemov. Kakšno prihodnost ima pa zdaj? :hmm: Vlačenje po raznih prevzgojnih institucijah, po sodiščih... ko bo polnoleten pa se začne z zapori... :closedeyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Fantič si fajn otežuje življenje. Tudi če so se mu kdaj dogajale krivice - mislim, da so se že vsakemu kdaj - streljanje ni način reševanja problemov. Kakšno prihodnost ima pa zdaj? :hmm: Vlačenje po raznih prevzgojnih institucijah, po sodiščih... ko bo polnoleten pa se začne z zapori... :closedeyes:

seveda da ni .. ampak kot sm že omenil .. situacije ne poznate zato ne obsojajte otroka !! !!!

veliko odraslih (TUDI TAKIH KI SO V DRŽAVNI SLUŽBI) je napačno pristopalo do mladeniča.. to se je dogajalo že nekaj let... zato jaz osebno krivdo pripisujem njim in staršem..

ta dogodek je bil samo reakcija na način dela šerifa in nekaterih njegocih kolegov... s provokacijo, ustrahovanjem, žaljenjem in poniževanjem pred krajani so fanta in celo družino spravili v tak položaj.. in vsi vemo kako razmišlja in kako se počuti 15letnik in kakšna uporniška leta so to... sreča da se je končalo samo z odrgnino ...

seveda bo sedaj policija izdala poročilo njim v prid z ne vem kakšnimi sumi in prejšnjimi kršitvami .... delo so opravljali odlično in strokovno... :wallbash: ampak tukajšnji krajani ki poznajo to družino in te idijote od ŠERIFOV, tudi v prometu se naleti na te kretene ki z uniformo zakrivajo gnile celice v buči ; in dobro vemo kakšen je način njihovega dela, večina krajanov NI na strani policije ... !!! !!!!!!!! razen nekaterih pouhloglavih kmetavzarjev ki so proti južnjakom katera je tudi družina tega otroka ...

tako da ne klobasajte in ne napadajte ... preden kaj napišete se postavite v njegovo kožo in razmišljajte kaj ga je pripeljalo do tega ... :krneki:

ni treba vedno porivat prsta v rit države in tulit še ostalim kako diši !!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, rebel, dej še kaj detajlov, povej nam te grozote policijske? :krneki:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Upam, da bo tebe kdo kdaj v glavo ustrelil, pa da vidim, če boš potem pametoval glede ustreznosti šole in če te je to spametovalo za v prihodnje.

Ja res je težko, določiti, kdo je tu žrtev :slap:

glede na moj šiht je to čist možno ampak glede na to, da je to tvoja želja si ti en neponovljiv imb*cil

itak da bi se zamislil če bi me samo oplazilo, ker marsikomu naredi klik po bližnjem srečanju s smrtjo, zdej da bi jaz tebi želel nekaj takšnega, ne, verjetno to tako laufa le med imbecili.

Popravljeno . Popravil D.J.
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tamali ima srečo da je to naredil v Sloveniji, v kaki Ameriki bi ga prerešetali al pa bi dobil kakih 20+ let zapora.

in prav je tako!!!zasluži si jih :devil:

pri nas pa zakon ŠČITI kriminalce

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Točno .. pa tudi na drugi strani so ljudje .. vsi s svojimi težavami, brezizhodnimi situacijami, obupom, drogami, srečo in ljubeznijo ..

Kaj hočemo - živeti je treba v tej solzni dolini .. na žalost nekateri od nas nimajo dovolj moči in včasih odidejo z nje prej kot jim je sojeno.

Planet Opic se pa brezčutno kotali naprej skozi mrzlo vesolje ..

No, s tem modrovanjem se pa popolnoma strinjam. (skoraj bi dejal, se podpišem pod tole :P )

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prosim, da debato ohranite na konstruktivni ravni, brez žalitev, saj bodo vse ostale objave brisane.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

seveda da ni .. ampak kot sm že omenil .. situacije ne poznate zato ne obsojajte otroka !! !!!

veliko odraslih (TUDI TAKIH KI SO V DRŽAVNI SLUŽBI) je napačno pristopalo do mladeniča.. to se je dogajalo že nekaj let... zato jaz osebno krivdo pripisujem njim in staršem..

ta dogodek je bil samo reakcija na način dela šerifa in nekaterih njegocih kolegov... s provokacijo, ustrahovanjem, žaljenjem in poniževanjem pred krajani so fanta in celo družino spravili v tak položaj.. in vsi vemo kako razmišlja in kako se počuti 15letnik in kakšna uporniška leta so to... sreča da se je končalo samo z odrgnino ...

seveda bo sedaj policija izdala poročilo njim v prid z ne vem kakšnimi sumi in prejšnjimi kršitvami .... delo so opravljali odlično in strokovno... :wallbash: ampak tukajšnji krajani ki poznajo to družino in te idijote od ŠERIFOV, tudi v prometu se naleti na te kretene ki z uniformo zakrivajo gnile celice v buči ; in dobro vemo kakšen je način njihovega dela, večina krajanov NI na strani policije ... !!! !!!!!!!! razen nekaterih pouhloglavih kmetavzarjev ki so proti južnjakom katera je tudi družina tega otroka ...

tako da ne klobasajte in ne napadajte ... preden kaj napišete se postavite v njegovo kožo in razmišljajte kaj ga je pripeljalo do tega ... :krneki:

ni treba vedno porivat prsta v rit države in tulit še ostalim kako diši !!!

ok. pa recimo, da bi fant tega policaja spravil na drugi svet. kaj bi se mu spremenilo v življenju? ali bi potem bilo konec njegovih problemov? zaradi umora prav gotovo ne...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ok. pa recimo, da bi fant tega policaja spravil na drugi svet. kaj bi se mu spremenilo v življenju? ali bi potem bilo konec njegovih problemov?

policajevih

problemov bi gotovo bilo konec ..

:yes:

Prosim, da debato ohranite na konstruktivni ravni, brez žaljitev, saj bodo vse ostale objave brisane.

žalitev

:blush:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!