yamaha dt 50 Objavljeno Julij 16, 2006 Deli Objavljeno Julij 16, 2006 te teme še nisem zasledil in me zanima naslednje: slišal sem da se da lipnik narediti tudi doma in zdaj me je začelo zelo zanimati kako bi jas to naredil torej zanima me če kdo slučajno ve kako se naredi lipnik prosil pa bi tudi za morebitne slike izdelave!!!! lp dejan Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sadida Objavljeno Julij 16, 2006 Deli Objavljeno Julij 16, 2006 Prvič slišm. Maš pa tuki 2 linka, s katerim si lahko izračunaš mere auspuha, ki bi biu najbol primeren za tvoj moped. http://www.kreidler-verein.de/reso.html http://fpp.hamradio.si/roost/software/exhaustcalculator2.zip Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
yamaha dt 50 Objavljeno Julij 17, 2006 Avtor Deli Objavljeno Julij 17, 2006 hvala za te2 linka sam kaj ko nič ne razumem v tisti nemščini ali kar koli že je... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
yamaha dt 50 Objavljeno Julij 18, 2006 Avtor Deli Objavljeno Julij 18, 2006 a nuben ne zna lipnika narest??? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sadida Objavljeno Julij 18, 2006 Deli Objavljeno Julij 18, 2006 Pomojem ga sam Brane zna Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
yamaha dt 50 Objavljeno Julij 19, 2006 Avtor Deli Objavljeno Julij 19, 2006 a slik pa nima al pa kej tazga Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
no_name Objavljeno Julij 19, 2006 Deli Objavljeno Julij 19, 2006 Po mojih izkušnjah je najbolje da ga kupiš. Če ga boš delal ga prekopiraj... samo brez veze. Sam sem izdelal "resonančni" izpuh po zgornjih programih. Izpuh je bil odličen le v območju resonance, pod in nad območjem je bil pa za en qrc. Še enkrat moj nasvet: kupi auspuh, ni hudič da se komu ne valja kje, drgač pa do braneta skoč pa bo... pa še kakšn dobr nasvet ti bo dal... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
yamaha dt 50 Objavljeno Julij 19, 2006 Avtor Deli Objavljeno Julij 19, 2006 a pol pravš da je boli da ga kupm :hmm: no ja sej ga bom res Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Misko13 Objavljeno Februar 4, 2007 Deli Objavljeno Februar 4, 2007 mene pa zanima če kdo prodaja kakšnega mf ali lipnika??in kateri je boljši? hvala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fric Objavljeno Februar 6, 2007 Deli Objavljeno Februar 6, 2007 (popravljeno) a mas doma co2 svas aparat pa tisto za ugnivat pleh???? ce nimas dj 50 ervov pa ga bos meu prov narjenga .) .) k to ni kr tko jst sm doma svasu avspuh pa sm se zajebavu pa se ni blo prov narjeno Popravljeno Februar 6, 2007. Popravil Fric Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jure007 Objavljeno Februar 7, 2007 Deli Objavljeno Februar 7, 2007 a nuben ne zna lipnika narest??? Pol pa še akrapoviča nared :doze: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fabo Objavljeno Februar 10, 2007 Deli Objavljeno Februar 10, 2007 (popravljeno) te teme še nisem zasledil in me zanima naslednje: slišal sem da se da lipnik narediti tudi doma in zdaj me je začelo zelo zanimati kako bi jas to naredil torej zanima me če kdo slučajno ve kako se naredi lipnik prosil pa bi tudi za morebitne slike izdelave!!!! lp dejan Lipnik je clovek (znamka) ki izdeluje izpuhe...ti pa si najbrz razmisljal o resonancnem izpuhu ki bi bil kopija lipnikovega...samo glede na znanje ki ga imas ti izdelave doma ne svetujem...Izdelava resonacnega ali kakrsnega koli drugega izpuha je precej zapletena zadeva za katero potrebujes nekaj znanja, orodja in izkusenj.... .) Popravljeno Februar 10, 2007. Popravil Fabo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DrummY Objavljeno Februar 21, 2007 Deli Objavljeno Februar 21, 2007 te teme še nisem zasledil in me zanima naslednje: slišal sem da se da lipnik narediti tudi doma in zdaj me je začelo zelo zanimati kako bi jas to naredil torej zanima me če kdo slučajno ve kako se naredi lipnik prosil pa bi tudi za morebitne slike izdelave!!!! lp dejan lej, prav lipnika ne morš nardit doma, ker to ni oznaka al karkol ampak je zaščitena firma. lahk ga pa skopiraš, ampak ne vem kk je notranjost nareta. enkrat sm vidu nek link, ko je use pisalo, kaka širina je na kirem delu, pa kje je steklena volna, pa kok jo je treba dat no3. a ma kdo ta link? LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fabo Objavljeno Februar 21, 2007 Deli Objavljeno Februar 21, 2007 V resonancnem izpuhu ni v notranjosti nicesar....pomenbni pa so koti konusov izpuha in pa njihova dolzina ter dolzine in premeri ostalih delov. Volumen dusilca ne vpliva na kaj drugega kot na zvok, vpliva pa nekaj na zmogljivosti njegova dolzina. Jasno pa je najbolj optimalna uporaba absorbcijskega dusilca (najbolj naviti motorji nimajo sploh nobenega....vendar pa to ne pride v postev za na cesto)...tole je tema o kateri bi se lahko se in se razpravljalo... .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
k0ci Objavljeno Februar 21, 2007 Deli Objavljeno Februar 21, 2007 V resonancnem izpuhu ni v notranjosti nicesar....pomenbni pa so koti konusov izpuha in pa njihova dolzina ter dolzine in premeri ostalih delov. Volumen dusilca ne vpliva na kaj drugega kot na zvok, vpliva pa nekaj na zmogljivosti njegova dolzina. Jasno pa je najbolj optimalna uporaba absorbcijskega dusilca (najbolj naviti motorji nimajo sploh nobenega....vendar pa to ne pride v postev za na cesto)...tole je tema o kateri bi se lahko se in se razpravljalo... .) misliš ali veš :? v resonančni komori je ob robu ena tanka mrežca, med steno pa to mrežco je pa cca 3mm volne tko je vsaj pri 125cc Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fabo Objavljeno Februar 24, 2007 Deli Objavljeno Februar 24, 2007 (popravljeno) VEM!!...ce je kaksna dodatna zadeva v resonancni komori je le zaradi zmanjsanja ucinka resonance(blokada) ali pa za boljso zadusitev zvoka(za kar je pomojem v tvojem primeru v notranjosti namescena tista volna po steni-ce prav razumem je po obodu nanesena volna, ceznjo pa mrezica da volne ne zmece ven)karkoli dodatnega noter bi bilo skregano z logiko ker le ovira delovanje.... .) Popravljeno Februar 24, 2007. Popravil Fabo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fric Objavljeno Marec 1, 2007 Deli Objavljeno Marec 1, 2007 tuki na forumu je bla prov ena tema glede tega uzdelovanja in je biu notr program ki ti use izracuna kako krivono mors narest glede na vnesene podatke (kr koristno) drgac pa u krivini ni nobene mrezce pa steklene volne to je u dusivcu .) .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fabo Objavljeno Marec 2, 2007 Deli Objavljeno Marec 2, 2007 tuki na forumu je bla prov ena tema glede tega uzdelovanja in je biu notr program ki ti use izracuna kako krivono mors narest glede na vnesene podatke (kr koristno) drgac pa u krivini ni nobene mrezce pa steklene volne to je u dusivcu .) .) Beri kaj je napisano ne kar neki v tri dni komentirat....ja seveda je koristno...ce kdo rab razlicne programe mislm da jih mam nekje....piste na PM Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fric Objavljeno Marec 2, 2007 Deli Objavljeno Marec 2, 2007 ja resonancna komora a ni to krivina ne pa dusilc, sam u krivini pa ni nc u dusilcu je mrezca pa steklena volna. Sploh pa je bla prvotna tema izdelat krivino ne pa dusilc tko da... ma sej je useen Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fabo Objavljeno Marec 3, 2007 Deli Objavljeno Marec 3, 2007 (popravljeno) ja resonancna komora a ni to krivina ne pa dusilc, sam u krivini pa ni nc u dusilcu je mrezca pa steklena volna. Sploh pa je bla prvotna tema izdelat krivino ne pa dusilc tko da... ma sej je useen Pa kdo je govoril v dusilcu....govoril smo o volni v -RESONANCI KOMORI -za katero pa se mi nikakor ne zdi pravilno poimenovanje krivina....edino razumljivo poimenovanje je se recimo ekspanzijska posoda. Ekspanzijska posoda pa je sestavljena iz difuzorja, ki skrbi za pomoc izhajanju izpusnih plinov in protikonusa, ki nadtlacno valovanje pozitivno reflektira (torej kot nadtlak). Koncna cev izpusnega sistema doloca s svojim premerom velikost reflekcije. Po domace- Izpusni plini izhajajo iz cilindra skozi izpusni kanal in koleno izpusne cevi pod visokim tlakom in prehajajo v difuzor, ki deluje kot odprta cev. En del valovanja se tu odbije, menja predznak (iz nadtlaka postane podtlak) in potuje nazaj proti izpusnemu kanalu. Cas trajanja podtlaka doloca protikonus. V casu, ko del valovanja pomaga pri izhodu izpusnih plinov in polnjenja s svezo mesnico, drugi del valovanja potuje dalje po izpuhu in zadene v protikonus, ki deluje kot stena. Od tu se odbije tako, da ohrani predznak (torej ostane nadtlak). Odbiti nadtlak se vraca proti izpusnemu kanalu. Pri pravilno dimenzioniranem izpuhu doseze izpusni kanal ravno v casu, ko so izpusni plini ze zapustili cilinder. Ta nadtlak prepreci, da bi skozi izpuh izhajal tudi del sveze mesance. Mesanco goriva in zraka , ki je ze bila v izpusnem kanalu, potisne nazaj v cilinder in stem pripomore k boljsemu polnjenju. (ar pa jasno pomeni tudi boljsi izkoristek motorja..)Ce kdo cesa ne razume naj vprasa...in ce koga zanima se kak detajl tudi lahko vprasa.... .) :OK: Bom poisku kako sliko ali pa animacijo za boljse razumevanje. Popravljeno Marec 3, 2007. Popravil Fabo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pinktomos Objavljeno Marec 7, 2007 Deli Objavljeno Marec 7, 2007 st sm nrdu doma resonančni izpuh za apn-6 pa se kar dobro odnese btw noer so prazni razn na koncu (dušilcu)imajo stekleno volno ovito okoli prevrtane cevi če vas zanima dodam slike home made škarika :OK: :OK: :OK: :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se