Skoči na vsebino

Novo


Lobo

Priporočene objave

Iz današnjega eVečera:

Na Najdi.si brezplačno iskanje po zemljevidu Slovenije

Slovencem je na voljo nova storitev- iskanje po zemljevidu Slovenije. Storitev je brezplačna, presenetljivo od uporabnikov ne zahteva niti registracije.

Zemljevid na naslovu http://zemljevid.najdi.si ponuja iskanje z različnimi lokacijskimi pojmi, kot so kraji, ulice, naslovi ter nazivi podjetij in drugih organizacij.

Omogoča iskanje po 5.895 krajih, 15.195 ulicah, 501.378 naslovih in 173.479 podjetjih. Prikazuje tudi 2.330 interesnih točk, kot so pošte, parkirišča, bencinski servisi in podobno.

Kot je prepričan tehnični direktor Samo Login je inovacija predvsem možnost povečave zemljevida čez celoten zaslon, kar prispeva k večji preglednosti, priročno pa je tudi iskanje zemljevida.

Storitev iskanja po zemljevidu je trenutno v preizkusni različici, Slovencem pa bo po prepričanju Luke Kogovška, direktorja za strateški marketing sčasoma ponudila odgovore na vse lokacijske poizvedbe, "v prihodnosti bomo storitev nadgrajevali v smeri zadovoljevanja lookalnih lokacijskih potreb, npr. z iskanjem po različnih zemljepisnih pojmih, interesnih točkah, računanjem razdalj in poti med kraji..."

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 mesecev pozneje...

Ruski in ameriški znanstveniki ustvarili nov element

Ruski in ameriški znanstveniki so ustvarili nov kemijski element, ki bo v Mendeljejevem periodnem sistemu elementov 118 po vrsti.

Postopek za sintezo 118 elementa so opravili na ruskem Inštitutu Dubna za jedrske raziskave. Jedro novega elementa je nastalo z "bombardiranjem" kalifornija s kalcijevimi ioni. Priprave na poskus so se začele pred nekaj leti, ruski znanstveniki pa so takrat predlagali, da naj bi se nov element imenoval moskovij, vendar bo dokončno besedo o poimenovanju novega elementa imela Mednarodna zveza za kemijo.

Vir: http://www.vecer.si/clanek2006101805120161

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!