avro Objavljeno Avgust 14, 2006 Deli Objavljeno Avgust 14, 2006 Se strinjam .... Na cestne pametnjakoviče nažalost večina nas nima vpliva. Še policaji ne preveč. Zato mene malo moti tale novi zakon. Tudi jaz se bom potrudil pri svojih otrokih ...in upam, da ne bodo nikol na tisti drugi strani. Lep dan in varno vožnjo. P.S. To, ko si omenu da te je motorist izsilu. Podobno sm se vprašal tudi jaz pr mojem prvem postu tukaj. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno Avgust 16, 2006 Deli Objavljeno Avgust 16, 2006 Men pri tej zadevi zanima nekaj drugega. V primeru, da na cesti takle spremljani 16 letnik naredi peesdarijo, kdo je zanjo odgovoren. Koga tožiš in ga skubeš? Voznika ali spremljevalca? Voznik namreč še ni polnoleten! Kako torej?! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
master 007 Objavljeno Avgust 16, 2006 Avtor Deli Objavljeno Avgust 16, 2006 (popravljeno) Men pri tej zadevi zanima nekaj drugega. V primeru, da na cesti takle spremljani 16 letnik naredi peesdarijo, kdo je zanjo odgovoren. Koga tožiš in ga skubeš? Voznika ali spremljevalca? Voznik namreč še ni polnoleten! Kako torej?! Po moje spremljevalec. Ampak to je samo po moje. Bom preveril zakon .) ZAKON ZVCP Odgovornost staršev, posvojiteljev, skrbnikov in rejnikov 94. člen (1) Če otrok ali mladoletnik prekrši predpise o varnosti cestnega prometa, pa je prekršek posledica opustitve dolžne skrbi ali nadzorstva nad njim, se za prekršek opustitve dolžne skrbi ali nadzorstva kaznujejo z globo najmanj 20.000 tolarjev njegovi starši, posvojitelji, skrbniki oziroma rejniki. (2) Starši, posvojitelji, skrbniki oziroma rejniki so v primeru iz prejšnjega odstavka dolžni plačati tudi stroške iz 24., 123., 240., 241., 243. in 248. člena tega zakona. (3) Opustitev dolžne skrbi ali nadzorstva iz prvega odstavka tega člena nastopi zlasti tedaj, ko starši, posvojitelji, skrbniki oziroma rejniki omogočijo, dovolijo ali dopustijo vožnjo vozila v nasprotju s predpisi o varnosti cestnega prometa. 134.ČLEN (5) Neposredni udeleženec prometne nesreče je voznik v nesreči udeleženega vozila, učitelj vožnje, ki je v času nesreče usposabljal kandidata za voznika motornega vozila, ki je vozil v nesreči udeleženo vozilo, spremljevalec, v nesreči udeleženi pešec in drug udeleženec prometne nesreče, ki je bil pred nesrečo samostojno udeležen v cestnem prometu. Popravljeno Avgust 16, 2006. Popravil master 007 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MaraudeR Objavljeno Avgust 16, 2006 Deli Objavljeno Avgust 16, 2006 (popravljeno) ...na cesti takle spremljani 16 letnik naredi peesdarijo, kdo je zanjo odgovoren. Koga tožiš in ga skubeš? Voznika ali spremljevalca? Voznik namreč še ni polnoleten! Kako torej?! V primeru nesreče se odškodnina izplača iz obveznega zavarovanja vozila - torej je v tem primeru odgovornost za izplačilo odškodnine na strani lastnika vozila in zavarovalnice... Popravljeno Avgust 16, 2006. Popravil MaraudeR Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
master 007 Objavljeno Avgust 16, 2006 Avtor Deli Objavljeno Avgust 16, 2006 Se pa spremeni zavarovalna premija, ki bo višja zaradi voznika začetnika (oz. kakorkoli mu bodo rekli)! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno Avgust 16, 2006 Deli Objavljeno Avgust 16, 2006 V primeru nesreče se odškodnina izplača iz obveznega zavarovanja vozila - torej je v tem primeru odgovornost za izplačilo odškodnine na strani lastnika vozila in zavarovalnice... Ok, kapiš. Čisti primeri. Gremo dalje. Oba, ali eden od njih, recimo voznik je pod vplivom alkohola. Zavarovalnica plača škodo zavarovalnega zneska. Kaj se zgodi preko tega zneska oz. in od koga zavarovalnica sedaj terja ali iztoži? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se