Ninč Objavljeno Avgust 18, 2006 Deli Objavljeno Avgust 18, 2006 dragi moji lepi dečki in prelestne deklice! zanima me, če je gor (al znanc, kolega, mt, fort, uatever) kaki doktor, dentist, farmacevt, kemik al kar koli, ki pozna hialuronsko kislino. namreč... slovensko podjetje je začelo izvažat izdelek, ki vsebuje to spojino. se pa uporablja v zobozdravstvene namene. zdaj pa Nini-nani zanima če je kakršnakoli literatura v slovenskem jeziku. od firme sem dobila gradiva, samo so v angl in nemškem jeziku, v madžarskem jeziku je je pa ful mal... tko da, če kdorkoli kaj ve o tem, nej mi prosim piše na PM, pol se bomo pa dalje zmenli... dečki, najlepša vam dala lp, nina Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Anubis Objavljeno Avgust 18, 2006 Deli Objavljeno Avgust 18, 2006 dragi moji lepi dečki in prelestne deklice! zanima me, če je gor (al znanc, kolega, mt, fort, uatever) kaki doktor, dentist, farmacevt, kemik al kar koli, ki pozna hialuronsko kislino. namreč... slovensko podjetje je začelo izvažat izdelek, ki vsebuje to spojino. se pa uporablja v zobozdravstvene namene. zdaj pa Nini-nani zanima če je kakršnakoli literatura v slovenskem jeziku. od firme sem dobila gradiva, samo so v angl in nemškem jeziku, v madžarskem jeziku je je pa ful mal... tko da, če kdorkoli kaj ve o tem, nej mi prosim piše na PM, pol se bomo pa dalje zmenli... dečki, najlepša vam dala lp, nina Banda zarukana a ne? V kakšnih levih jezikih pišejo literaturo.... :doze: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ninč Objavljeno Avgust 18, 2006 Avtor Deli Objavljeno Avgust 18, 2006 sej madžarščina ni noben problem, ker sem itak fele- fele (pol-pol). sam prevajanje vzame ful časa... pa več morš mislit ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manu Objavljeno Avgust 18, 2006 Deli Objavljeno Avgust 18, 2006 Glikozaminoglikani So polisaharidi, sestavljeni iz ponavljajočih se disaharidnih enot. Nahajajo se v vezivnih tkivih in sluzi, vežejo vodo in katione in s tem povečajo elastičnost vezivnih tkiv. Eden izmed najpomembnejših glikozaminoglikanov je hialuronska kislina. Hialuronska kislina je linearen polimer polisaharidov, ki jo najdemo v koži, hrustancu sklepov in sklepnih tekočinah ter v kapsulah ponavadi patogenih bakterij. Sestavljajo jo disaharidne enote, ki so med seboj povezane z b-1,4-glikozidno vezjo. Veže veliko vode in daje visokoelastičnost oziroma drsnost sklepne tekočine in s tem izboljša prehrano sklepov.Kot smo že omenili so glikozaminoglikani pomembne sestavine veznih tkiv, ki so povezani s proteini: kolagen, elastan, keratin. Sinteza glikozaminoglikanov poteka na ribosomih endoplazemskega retikuluma. Razgradnja poteka v lizosomih, s pomočjo lizosomalnih hidrolaz in transferaz. Razgradnja hialuronske kisline na disaharidne enote poteče z encimom hialuronidaza. Drugi glikozaminoglikani so: dermatan-sulfat , ki se nalaga v fibrilarni strukturi kolagena in koži hondroitin-4-sulfat, ki je trdna snov v hrustancu in aorti keratan-sulfat, ki ga najdemo v mrežnici in hrustancu heparan-sulfat, ki je normalno samo v stenah krvnih žil :xx: :xx: :xx: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pupa Objavljeno Avgust 18, 2006 Deli Objavljeno Avgust 18, 2006 če sem ga prav razumela je mislil za angleščino in nemščino........ :doze: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ninč Objavljeno Avgust 18, 2006 Avtor Deli Objavljeno Avgust 18, 2006 manu, hvala ti! sixpek sem ti doužna... :yea1: :yea1: :yea1: :yea1: :yea1: lp, nina Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manu Objavljeno Avgust 18, 2006 Deli Objavljeno Avgust 18, 2006 V bistvu nisem kemik. :) Guglu sem vtipkala "hialuronska kislina" in kar ta prvo odprla, potem pa kopirala in prilepila sem. :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
no limit Objavljeno Avgust 18, 2006 Deli Objavljeno Avgust 18, 2006 ti že ne morš bit motoristka, preveč si pametna Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Avgust 18, 2006 Deli Objavljeno Avgust 18, 2006 če sem ga prav razumela je mislil za angleščino in nemščino........ :doze: nisi prav razumela... polek tega ima Nina med nogami češpljo in ne pitona... dragi moji lepi dečki in prelestne deklice! zanima me, če je gor (al znanc, kolega, mt, fort, uatever) kaki doktor, dentist, farmacevt, kemik al kar koli, ki pozna hialuronsko kislino. namreč... slovensko podjetje je začelo izvažat izdelek, ki vsebuje to spojino. se pa uporablja v zobozdravstvene namene. zdaj pa Nini-nani zanima če je kakršnakoli literatura v slovenskem jeziku. od firme sem dobila gradiva, samo so v angl in nemškem jeziku, v madžarskem jeziku je je pa ful mal... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lasagna Objavljeno Avgust 18, 2006 Deli Objavljeno Avgust 18, 2006 Guglu sem vtipkala "hialuronska kislina" in kar ta prvo odprla, potem pa kopirala in prilepila sem. :) Samo, da je nisi v Kolpi našla. :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manu Objavljeno Avgust 19, 2006 Deli Objavljeno Avgust 19, 2006 ti že ne morš bit motoristka, preveč si pametna Saj tudi zdravnica nisem, pa vtipkam popove zdravnike, pa se znam operirat. :) Samo, da je nisi v Kolpi našla. :P :grrr :grrr :grrr Če jo bom, jo bom nalimala v Ful lepe fotke (ali kako je narava lepa stvar...) O:-) B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
master 007 Objavljeno Avgust 20, 2006 Deli Objavljeno Avgust 20, 2006 Nina zelo dober link: Odgovor :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se