klimbra Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 Sej mogoče so pa gradbinci kazal svoje vozniško - dirkaško znanje :lol1: Ne boš verjel.......danes sta dva rovokopača dragala....k pr norcih.......je šoder letu na vse strani :OK: :OK: :OK: :OK: :OK:
Terminator Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 (popravljeno) Zopet eno tono moraliziranja brez veze. Gremo po vrsti; 1. DARS oziroma izvajalci so navadni kreteni, ker niso zaščitili vhoda na gradbišče ali postavili tablo - gradbišče vstop prepovedan. 2. Neodgovorni osebki so to izkoristili in se vozili po tazadnjem in noreli do 300km/h pod mostom z motorji in v plehu. Ajd enih par k so res wilije obvladal - ostalo pa jaka muda! 3. Glup folk (ampak res glup kot točak) k se gre rint ama čist ob cesto da bo ja najbljižje akciji brez kakšnegakoli pomisleka o svoji varnosti. 4. Ravnodušni policisti, ker niso ukrepali napram situaciji - gledanje iz mosta dol se ne šteje kot preventiva (v razvitih državah v EU in USA npr., bi jih pofukal ta prvi dan, cesto zaprl, njih pa aretirali in ovadili po milion točkah ki jih zakon določa za takšno početje. 5. Nedolžen otrok (11 let) v momentu nepazljivosti najebe zato, ker ga en prepotenten bedak (k nima pojma o vožnji in mora bit res en idiot da v klanc kjer je polno folka wilija prtegne) zbije. Mislim, da bo moj povzetek kr uredu glede teh street racerjev v podutiku - sedaj verjetno no more? :hmm: Popravljeno September 4, 2006. Popravil Terminator
Brrrm Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 Krvavi pod kožo smo vsi. Smo, še enkrat v začetku motosvetovega foruma, tudi sami iskali primerno stezo za eno tako hitrostno prerekanje. Je šlo o tem, motor katerega forumovca je bolj strupeno hiter in pospešibilen. In sem sam našel in predlagal takrat pravkar dograjeni odsek avtoceste LJ-CE, tam pri Trojanah, ko še nista bila odprta tunela na Savinjski strani, cesta pa je bila že nared. Smo se kak mesec ali dva spravljali k poslu, realizirali pa ga nismo. Na katerem koli odeseku ceste ali krpi asfalta v SLO se boš spravil delati vragolije z motorji ali z avtomobili, v razmeroma kratkem času se bodo tam našli gledalci in posnemovalci. Edini pogoj je, da je zastonj (ni vstopnine, pristopnine ali kaj takega). Grem iskat temo iz let nazaj, če jo še najdem. :)
HHV Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 A Horjotu gre pa na slabš? Kak vokabular ... <_< :lol1: Drgač ša ... po ravnem tiščat zna vsak dripec ... go offroad :devil: (ampak Horjotu to spet ne bo všeč :devil: ) Cyc, saj nisi od včeraj! In bi lahko vedel, da mi je všeč dirko pogledat, najsi bo off road ali pa on road. Tudi kakšen stunt nastop je čisto fajn! A na mestu, kamor spada! In porkasvet, a nekateri res ne morete dojeti, da ste za svoje dogajanje odgovorni!!! Sami in ne kar naenkrat vsi drugi za vaše kozlarije! In kar se tiče podutiških racerjev, bemtiš, da ne vem koliko časa bom še brzdal svoje reflekse in se umikal s ceste tem kretenom! Pa ne govorim o obvoznici v gradnji! To cigajnarijo in njihove barabije že kar predolgo opazujem in da Cyc, tudi v lovišču nad Podutikom. In od danes naprej jih redno sankcioniram! Izvolite! Bi bilo bolje za vas, da se v gmajni ne srečamo, ker ne bo poceni! Zakaj? Ker ste mi s to lažno solidarnostjo in očitno tudi z lastno udeležbo in zagovarjanjem smrtno nevarnega obnašanja prebili plafon! Brrrm, res je, si moderator in razumem, da deluješ v dobro Motosvetovega foruma in brišeš moj namenoma surov prispevek. A ta MS forum postaja v prid finančnim koristim krasno zbirališče za napihovanje ega prepotentnih dirkačev na javnih površinah. S tem Motosvet s takšnim številom bralcev kot jih ima, pomembno prispeva k povzročitvi nevarnosti! Se gremo formo pred vsebino? Smo lepi in vljudni a nas en drek briga da omogočamo napihovanje petelinčkom, ki ogrožajo nedolžna življenja? Tokrat celo otrok, na katere moramo še posebej paziti v prometu! Nas niso tako učili? Nam ne pove tega zrela pamet? Aja, pardon, tu pameti ni!
Brrrm Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 Evo, našel. :) Tako, da se lahko nesreče porodijo tudi iz na začetku nedolžnega zafrkavanja. Takrat se nam je ideja zdela fina, dobra in oh in sploh. Lahko bi jo realizirali in morda celo doživeli kakšno nezgodo. Potem ne bi bilo več fino in zabavno in oh in sploh. Vse je relativno, žal. :)
cyc Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 HHV, ogorčenje čisto razumem, ampak način podajanja mi je bil ... "hecen" ;)
Brrrm Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 Pa še moj prispevek k neizvedeni noriji, ki je skoraj na las podoben Ljubljanski zadevščini. :blush:
jakaracman Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 Zopet eno tono moraliziranja brez veze. Gremo po vrsti; 1. DARS oziroma izvajalci so navadni kreteni, ker niso zaščitili vhoda na gradbišče ali postavili tablo - gradbišče vstop prepovedan. 2. Neodgovorni osebki so to izkoristili in se vozili po tazadnjem in noreli do 300km/h pod mostom z motorji in v plehu. Ajd enih par k so res wilije obvladal - ostalo pa jaka muda! 3. Glup folk (ampak res glup kot točak) k se gre rint ama čist ob cesto da bo ja najbljižje akciji brez kakšnegakoli pomisleka o svoji varnosti. 4. Ravnodušni policisti, ker niso ukrepali napram situaciji - gledanje iz mosta dol se ne šteje kot preventiva (v razvitih državah v EU in USA npr., bi jih pofukal ta prvi dan, cesto zaprl, njih pa aretirali in ovadili po milion točkah ki jih zakon določa za takšno početje. 5. Nedolžen otrok (11 let) v momentu nepazljivosti najebe zato, ker ga en prepotenten bedak (k nima pojma o vožnji in mora bit res en idiot da v klanc kjer je polno folka wilija prtegne) zbije. Mislim, da bo moj povzetek kr uredu glede teh street racerjev v podutiku - sedaj verjetno no more? :hmm: 1. In bi moral poleg motorista tudi naj... 2. Da se to ne bi dogajalo, je iluzorno pričakovat. 3. enako kot 2 4. Dajte razumet: ne smejo na privat zemljišče. Pika. Poglej drugače: če bi pa kar tako k tebi v satnovanje prišli, bi pa vpil, ne? So pač (po mojem mnenju pravilno) ocenili, da tista vožnja po zadnjem ni neposredno ogrožanje kot ga predvideva zakon (bilo bi, če bi videli recimo nekoga namerno štatrtat na pešca z motorjem ali kaj podobnega), da bi lahko kar toako šli na privat zemljišče. 5. Točno tako ...
HHV Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 ...Grem iskat temo iz let nazaj, če jo še najdem. :) Je ne rabiš iskat! Zadeva enostavno ni primerljiva! Tisto bi bil enkraten dogodek in bi potekal mimo javnosti. Motosvetovci ste izpeljali že marsikaj in je bilo zgledno organizirano in varno. Tudi izleta tolikšnega števila motoristov, kot smo jih pred dvemi leti popeljali v Brda, ne organizira in ne izpelje vsakdo! Tu pri dogodkih, o katerih govorimo, gre za popolnoma drugo stvar. Za preseravanje in nastopaštvo, ki se je potenciralo tem bolj, čim več ferbcev je bilo okoli. Ker v tem je, tako kot na Ridah in Rakitni, poanta njihovega nastopaštva. Gledalci! Mokre hlačke pubertetnic in erekcija mulčkov, kateri bi tudi, a jim ata še ni kupil takega stroja kot tistim neodgovornežem na asfaltu! Čim so se začeli nabirati drugi ljudje poleg akterjev, bi ti morali z zadevo TAKOJ PRENEHATI! In potem bi šlo pri vsem skupaj kvečjemu za prekršek, kateri bi šel lepo tiho in nedolžno mimo vseh. Kot že na milijone takih, tako v najinih kot najinih očetov časih! A očitno se časi spreminjajo. In odgovornost ni več moderna. Pride prav le takrat, ko jo poskusijo podtakniti drugim in jih bremeniti za sranje, ki ga zakuhajo sami. Pubertetniško! Me tako presneto spominja na rek, ki ga bom poskusil zapisati v originalu, saj vem, da ga bo večina akterjev prav dobro razumela: "Bi da se jebe, a ne da mu/joj uđe"!
Perla Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 ... Tudi izleta tolikšnega števila motoristov, kot smo jih pred dvemi leti popeljali v Brda, ne organizira in ne izpelje vsakdo!... :OK: @Horjo, popolnoma se strinjam s teboj v zvezi s tematiko ... le iz tvojega jutranjega izpada in izražanja v nadaljevanju je težko izluščiti bistvo.
HHV Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 Pa še moj prispevek k neizvedeni noriji, ki je skoraj na las podoben Ljubljanski zadevščini. :blush: Brrrm, ta tvoj las je debel za odraslo sekvojo!
Mitja Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 Toplo priporočam vsem prebrat članek DELOve sobotne priloge "NA KOLESIH" ! Če ima kdo scan pa naj ga prilima !
Buzdovan Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 mimogrede...izpadi, ki so se odvijali pretkli teden na zaprtem odseku so se (vsaj v soboto) nadaljevali tudi na odprtih cestah...recimo na vodnikovi, ko se je okoli polnoči nekdo z modro R1 vozil gor in dol med koseško tržnico in gasilskim domom na vodnikovi -- tam nekje 100 - 120 na uro. brez opreme (but who gives a damn) V soboto sem sel malo proti Dolomitom in ko sem pocival ob cesti na pralazu San Osvaldo pri Longaronu, se mi je pred nosom odvijala podobna scena kot si jo opisal-tudi model v kratkih hlacah s polnim plinom po ovinkih, vecina pa z preglasnimi rori na meji svojih zmogljivosti. Ob povratku sem pred Kobaridom padel v kolono nemskih motoristov in moram reci, da so vozili kot snete sekire - z vso hitrostjo v popolnoma nepregledne ovinke. Izgleda, da je tako stanje duha sedaj splosen svetovni pojav in se za nekaj tipov, ki se sprosca oziroma dokazuje na zaprti obvoznici ne splaca sekirati.
HHV Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 ...in se za nekaj tipov, ki se sprosca oziroma dokazuje na zaprti obvoznici ne splaca sekirati. Saj za njih se nihče ne sekira. Mene osebno BK za njih. Prej kot se pobijejo, bolje za ostale! Se pa sekiram in me skrbi za njihove "žrtve". :cry:
bigi Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 Še ena tema, da mi je nerodno, da sem motorist. Pa kaj, budala pa le nisem.
HHV Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 :OK: le iz tvojega jutranjega izpada in izražanja v nadaljevanju je težko izluščiti bistvo. Bistvo so odpeljali z rešilcem! Ko bodo tisti katerim je bilo namenjeno, to dojeli, ne bo treba nič več pisati. A žal se zavedam, da bo to šele ob Sv. Nikoli!
matic Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 Še ena tema, da mi je nerodno, da sem motorist. Pa kaj, budala pa le nisem. Ni problema, če ti je nerodno. Vrzi motor v Lubljanico in ti ne bo več nerodno, drugače je pa post res blesav.
jakATV Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 Bistvo so odpeljali z rešilcem! Ko bodo tisti katerim je bilo namenjeno, to dojeli, ne bo treba nič več pisati. A žal se zavedam, da bo to šele ob Sv. Nikoli! Mogoče, da bodo dirkači dojeli to odpeljano bistvo takrat (če bodo preživeli), ko bodo sami očetje ali bog ne daj,da bo prav na las podoben dirkač zbil njegovega otroka !
Fritz Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 V soboto sem sel malo proti Dolomitom in ko sem pocival ob cesti na pralazu San Osvaldo pri Longaronu, se mi je pred nosom odvijala podobna scena kot si jo opisal-tudi model v kratkih hlacah s polnim plinom po ovinkih, vecina pa z preglasnimi rori na meji svojih zmogljivosti. Ob povratku sem pred Kobaridom padel v kolono nemskih motoristov in moram reci, da so vozili kot snete sekire - z vso hitrostjo v popolnoma nepregledne ovinke. Izgleda, da je tako stanje duha sedaj splosen svetovni pojav in se za nekaj tipov, ki se sprosca oziroma dokazuje na zaprti obvoznici ne splaca sekirati. Neodgovorne in nedojebane osebke imaš vsepovsod. Vprašanje je, ali si dotični Nemci to upajo početi doma, glede na pregovorno učinkovitost njihove Polizei in sodnije. Na Italijanskih straneh in celo po moto-časopisih najdeš popolnoma enake debate. Zaskrbljenost na eni strani in popolno neodgovornost in nedojemanje realnosti (zatupljenost) na drugi strani. Končni rezultat (tudi) tega je sprejeti italijanski zakon o konfiskaciji motornega kolesa za vsak večji prekršek (wheelie & stoppie included). In kaj o naredili enim takšnim dirkačem. Postavili kamere, nekaj dni lepo snemali, opravili postopek pri sodniku in uleteli ob 0500 zjutraj ter pobrali motorje. Poleg zaplembe je vsak pokasiral max. št. kazenskih točk (odvzem vozniškega) in nekaj 1000€ kazni. Potem smo pa lahko prebirali po časopisih kako so bogi, kako jim je ogrožena ekzistenca (eni so avtoprevozniki pa so ostali brez vozniškega) itn. Da bi pa o tem razmišljali prej, ne to pa nikakor. In kot se vidi po pisanju v časopisih, jim tudi sedaj ni jasno kaj so naredili. Tako kot našim nastopačem. "What we've got here is failure to communicate Some men you just can't reach So, you get what we had here last week Which is the way he wants it! Well, he gets it! I don't like it any more than you men."
Lucky Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 Nekdo je prosil za sobotno objavo v Delu. Ekola. Brezizhodno Sob 02.09.2006 Namreč tole z motoristi. In to po vsej Evropi, ne samo v naši vasi. Hoteli smo že objaviti brutalen prispevek, kako živijo motoristi invalidi in njihove družine. Kako so zaradi trenutkov ekstaze ali nesrečnega naključja močno poslabšali kakovost življenja sebi in drugim. Kako jim bo mati do zadnjega menjavala plenice! Pa smo se premislili: zagrenili bi dan nekaterim rahločutnim in nič drugega. Mladi skuteristi tega ne berejo ali rečejo: stari, ne težit. Drugi trdijo: meni se to že ne bo zgodilo, sem predober. Dopolnilna motoristična šolanja so le delno smiselna, kajti udeležujejo se jih samo odgovorni in s problematiko že precej seznanjeni vozniki. Nujno potrebujemo dirkališče, da se na njem motoristi in avtomobilisti naučijo tehnike in zdivjajo! Ne verjamem: vožnjo na dirkališču je treba plačati in do tja pripotovati. Čemu, ko je pa zastonjska cesta pred nosom? Poleg tega je večina po dirkališčni vožnji naspidirana in si upa bolj »položiti ovinek« ter oboje sprošča na vožnji domov ter še lep čas potem. Problem leži dosti globlje, sredi lastnih možganov. Gre za preziranje nevarnosti, za zavračanje odgovornosti, za adrenalinsko pijanost. Kateri motorist pa ne ve, da je vožnja dvokolesnika nevarna?! Morda ne pozna lepe statistične ugotovitve, da je motorist trikrat bolj ogrožen od avtomobilista in kar sedemnajstkrat bolj ranljiv. V hitrostni omotici se ne zavedaš dveh osnovnih dejstev: da se ne vozijo vsi prometni udeleženci zaradi športa in da nimajo vsi enakih sposobnosti. Sem ne štejejo avtobusi in tovornjaki, ti sploh niso prometni udeleženci, temveč le ovire, kot recimo prometni otok ali hiša ... Precej nesreč, v katerih je avtomobilist izsilil motorista, gre vseeno na rovaš slednjega: avtomobilistu namreč ni dal dovolj časa, da bi ga opazil! Poleg tega bi morali stalno podučevati avtomobiliste, da je motorist hitrejši, kot se zdi, naj tisto pikico v daljavi spustijo mimo, kajti čez sekundo, dve bo tukaj. Naše zaznavanje namreč ni zanesljivo. Celo elektronika ne zmore vsega: v navodilih za prilagodljivi tempomat honde legend piše, da njegov radar morda ne bo zaznal motorista, ker je površina premajhna. Če politika resno misli z objokovanjem in preklinjanjem motoristov, bi lahko kaj ukrepala, čeprav s počasnim in delnim uspehom. Omejila bi moč vozil, ne samo motornih koles, zmanjšala ali prepovedala propagando, ki poudarja zmogljivost. To je omejevanje svobode, da, toda pri tobaku in orožju, da, celo pri kolesih z motorjem je dovoljeno! Na primer, naš nacionalni program za varnost v cestnem prometu motoristov sploh ne omenja! Gre za dvoličnost sistema ali pa za znosno kolateralno škodo ob napredovanju gospodarstva. Brezizhodno? Nekateri razmišljajo drugače: naš človek razvija varnostne pasove za motoriste. Preberite na zadnji strani priloge. Andrej Krbavčič
Pervy Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 bla bla bla z vse skupaj tu in za članek - z vsem spoštovanjem do andreja krbavčiča, ki je vredu človek in motorist. represija ni rešitev, preventive na državni ravni ni in niti je ne podpirajo pretirano (maksi & Co). kaj je rešitev? dirkališče kot del rešitve a nikakor ne velika pomoč, omejitev moči in represija - bedarija,.... ni mi jasno kaj bi mene spravilo k pameti, da bi vozil po predpisih, kaj šele večje bedake od mene??? :blink: razburjanje na forumu ziher ne :nono: :whistle:
Buzdovan Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 Saj za njih se nihče ne sekira. Mene osebno BK za njih. Prej kot se pobijejo, bolje za ostale! Se pa sekiram in me skrbi za njihove "žrtve". :cry: Saj njihove zrtve (do sedaj ena?) ravno tako nimajo kaj iskati na nedokoncani avtocesti, lahko bi rekel da so si enaki v svojem ravnanju.
hajoktejn Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 bla bla bla z vse skupaj tu in za članek represija ni rešitev, preventive na državni ravni ni in niti je ne podpirajo pretirano (maksi & Co). kaj je rešitev? dirkališče kot del rešitve a nikakor ne velika pomoč, omejitev moči in represija - bedarija,.... ni mi jasno kaj bi mene spravilo k pameti, da bi vozil po predpisih, kaj šele večje bedake od mene??? :blink: razburjanje na forumu ziher ne :nono: :whistle: Khm, ne samo da se s tem strinjam, celo istih misli sem. Lepo povedano. :yes:
bna Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 ali ste vi sploh prebrali kaj piše o nesreči ? nesreča se je zgodila na cesti in ne na gradbišču. "Ja, zadeva se je res zgodila, sem se pred slabo uro vrnil od tam. Nastradal je moj sosed čez cesto star 12 let. Jaz sem prišel ke ko je ležal na tleh iz glave pa mu je tekla kri, premikal se ni bil pa je pri zavesti, potem ga je odpeljal rešilec. Te ''dirke'' sem spremljal zdaj ene 3 dni zapored. Vse lepo in prav da si fantje dajo duška na zaprtem odseku ceste, problem je v tem da ljudje niso na varnostni razdalji, večina teh motoristov pa ne odneha na zaprtem delu ceste ampak požene motor tudi po izvozu z gradbišča na glavno cesto in to se je zgodilo danes. Po pripovedovanju prič je motorist peljal krepko čez 100km/h po izvozu na Podutiško in v mraku spregledal fanta na kolesu. Aha tukaj moram omeniti ''frajerja'' ki je vedno ko je odpeljaz z zaprtega dela ceste na prometno Podutiško cesto vedno nažgal motor in se peljal večino časa po zadnjem kolesu med prometom. Upam, da bo s fantom vse v redu, je pa kar fajn nastradal po tem kar sem videl. "
Terminator Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 :hmm: Slišal direktno zgodbo od nekoga, ki se je pogovarjal z očividcem. Baje je motor peljal 30km/h po klancu navzgor, mali pa je s kolesom naenkrat počil čez cestišče, motorist je zavil proti bankini in se mu je umikal mali pa v isto stran nato sta oba zgrmela navzdol. Motor je nasadil ta-malega nekako po glavi in je obležal 2 metra navstran od motorja. Tale zgodba je pa malce drugačna od tiste ki sem jo slišal na večer ko se je to zgodilo. Torej, še en primer da modrovati dokler niso vsa dejstva potrjena zna biti brcanje u temo (vključno z mano). :hmm:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se