Gregs Objavljeno September 14, 2006 Opozori Objavljeno September 14, 2006 Mene pa zanima, koliko električne energije porabljajo prenosniki? Seveda različni procesorji in grafične kartice, pa maksimalna poraba in neka povprečna poraba (v Watt-ih). Konkretno me zanimajo procesorji Celeron M, Centrino in Dual Core. Če kdo ve... hvala.. :worship:
Gregs Objavljeno September 19, 2006 Avtor Opozori Objavljeno September 19, 2006 Nihče nič ne ve... meni je vmes uspelo izvedeti samo to, da je povprečna poraba današnjega prenosnika cca. 70 W....
2384nsdf83 Objavljeno September 19, 2006 Opozori Objavljeno September 19, 2006 (popravljeno) Mene pa zanima, koliko električne energije porabljajo prenosniki? Seveda različni procesorji in grafične kartice, pa maksimalna poraba in neka povprečna poraba (v Watt-ih). Konkretno me zanimajo procesorji Celeron M, Centrino in Dual Core. Če kdo ve... hvala.. :worship: Intel Core Duo klikni "View Specification Chart" ... Pri iskanju naprej ne pozabi, da sta Intel Pentium M in Mobile Intel Pentium različna procesorja. Popravljeno September 19, 2006. Popravil brum brum
AREA Objavljeno September 19, 2006 Opozori Objavljeno September 19, 2006 Jaz mam Celerona Asus, 1,5GHz, 512 RAM, grafična 64MB, disk 40gb, spodaj pa piše 65W.
Provokator Objavljeno September 19, 2006 Opozori Objavljeno September 19, 2006 Jaz sem kot referenco za porabo vzel oznake na polnilcu. 18 V, max 3,5 A To pomeni, da je max. moc 63 Wattow. Ce upostevam dejstvo, da racunalnik dela s polno mocjo, zraven pa se polni baterija, potem je poraba v vsakem primeru manjsa od teh 63W. Prenosnik je HP nc... Intel centrino 1,8 za ostalo pa ne vem, ker ga itaq nimam za igrice igrati......
MiNa Objavljeno September 19, 2006 Opozori Objavljeno September 19, 2006 Nihče nič ne ve... meni je vmes uspelo izvedeti samo to, da je povprečna poraba današnjega prenosnika cca. 70 W.... Da popravim VSI VEDO VSE - Prav ima pa le malokdo :D . Poraba prenosnikov se med delovanjem zelo spreminja. Če so priključeni na omrežje so optimizirani za hitrejše delovanje (večja poraba), pri delovanju na akumulator pa na varčevanje. Pomeni, da se aplikacije izvajajo počasneje(nižja poraba).
Gregs Objavljeno September 19, 2006 Avtor Opozori Objavljeno September 19, 2006 klikni "View Specification Chart" Pri iskanju naprej ne pozabi, da sta Intel Pentium M in Mobile Intel Pentium različna procesorja. Hvala, to je uporabno... :grim Poraba prenosnikov se med delovanjem zelo spreminja. Če so priključeni na omrežje so optimizirani za hitrejše delovanje (večja poraba), pri delovanju na akumulator pa na varčevanje. Pomeni, da se aplikacije izvajajo počasneje(nižja poraba). Ja, to je jasno.. gre za recimo max in min porabo ali neko povprečno uproabo... skratka, številke... ;) Hvala ostalima dvema za info o porabi... :grim
TNT Objavljeno September 20, 2006 Opozori Objavljeno September 20, 2006 (popravljeno) Nihče nič ne ve... meni je vmes uspelo izvedeti samo to, da je povprečna poraba današnjega prenosnika cca. 70 W.... Da popravim VSI VEDO VSE - Prav ima pa le malokdo :D . Poraba prenosnikov se med delovanjem zelo spreminja. Če so priključeni na omrežje so optimizirani za hitrejše delovanje (večja poraba), pri delovanju na akumulator pa na varčevanje. Pomeni, da se aplikacije izvajajo počasneje(nižja poraba). Med drugimi tudi ti ... :devil: Vse je nastavljivo po zeljah uporabnika ... ne glede na to ali si direkt na stromu ali na bateriji. O:-) P.S.: Ce imas pravi (kvalitetni) prenosnik. P.P.S.: Za cifre pa isci veselo review-je ... in si potem izracunaj povprecje po meri, ki tebi ustreza. Ker je mnoooogo prevec spremenljivk, ki vplivajo na porabo. Na uč, je pa itak vsaka ocena dobra. Popravljeno September 20, 2006. Popravil TNT
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se