Skoči na vsebino

Križi in težave začetnikov

Priporočene objave

Objavljeno

ponekod v tujini morajo zacetniki imeti na motorju tablico L (taka, kot je pri avtosoli)

Objavljeno

Ce ne prehitevas in vozis po omejitvah, ne rabis jopica. Vsakemu je namrec tako jasno da si zacetnik.

Sicer pa, kaksno neumnost sploh lahko uspicis? Saj si nicesar ne upas, ce mas v glavi seveda postimano.

Objavljeno
ponekod v tujini morajo zacetniki imeti na motorju tablico L (taka, kot je pri avtosoli)

To sem videl v angliji... Tablce so velke ko hudič in grde bo p****** :headbang: Da se ne bodo tega še pri nas spomnili

Objavljeno
To sem videl v angliji... Tablce so velke ko hudič in grde bo p****** :headbang: Da se ne bodo tega še pri nas spomnili

:rolleyes: Ah ne, mi bomo uvedli lepe majhne lične nalepkice.Tako da ti bo avtomobilist na zadnji zic zapeljal ,da prebere.

Objavljeno
:rolleyes: Ah ne, mi bomo uvedli lepe majhne lične nalepkice.Tako da ti bo avtomobilist na zadnji zic zapeljal ,da prebere.

majhne, pa še na spredjo stran motorja jih nalepimo? :naughty:

Objavljeno

al pa nemške/avstrijske tablice :headbang:

...a rab kdo streho pokrivat, ugodno prodam kritino - tablca

Objavljeno

Brez skrbi, tudi mi dobimo večje tablice. Vsaj tako so grozili pred časom.

• 4 mesecev pozneje...
Objavljeno

jst sm ga zadnjo uro pred izpitno neki srou......mal je blo mokro, pa je šlo po tleh.....

pa domu sm ga tut že položu na pesku na tla...

jah se nardi... :headbang: :headbang: :headbang:

Objavljeno

No, da vas še jaz malo nasmejem z mojo izkušnjo oz. mojim pripetlajem :rolleyes: . Sem motorist začetnik, letos opravil izpit, avgusta nabavil motor in do danes naredil 5500 km. Prigoda pa se mi dogodila v prvih prevoženih km. Pripeljem, do kolone vozil, ki čaka pri rdečem semaforju, jo prehitim po levi strani in se postavim ob bok prvemu vozilu pred semaforjem. Moje gužvanje seveda ni bilo všeč temu prvemu vozilu in zato malo spelje naprej, da mi s tem pokaže, da je on prvi. Naredil pa sem napako, ustavil sem se preblizu tega vozila, noge dal preveč narazen in ko je to vozilo malo speljalo naprej, mi je zapeljalo na levo nogo, na srečo samo na stranski del čevlja, brez bolečin :headbang: . Voznik seveda tega ni opazil in tudi ne naredil namerno :rolleyes: . Prižge se rdeča luč in prijazno mi odstopi prednost :unsure: , jest ga gledam in mu dopovedujem, da mi je zapelu na nogu in da ne morem nikamor, seveda me ne sliši :rolleyes: . Po dolgem gledanju drug v drugega opazi, da neki narobe, odvije v desno in odpelje, za njim pa seveda jaz (pa si je le izboril prvo mesto :rolleyes: ). Sem si odahnil noga jo odnesla brez bolečin. Še danes se nasmejem na to mojo dogodovščino, ki sem jo zaupal le izbrancem in sedaj tudi vam :rolleyes: , nasmejte še koga.

Iz tega sem se naučil, da nikoli več ne ustavljam tako blizu ob boku avtomobila pri prvi gumi, ponavadi, če je prostor se vedno postavim kar pred avto.

lp

B

bila je desna noga :rolleyes:

Objavljeno

Vsi delamo napake. Važno je, da se imamo možnost učiti na njih in da ni prva usodna. Še sedaj se nasmejem mojemu prvemu obračanju v klancu, ko so bile noge naenkrat prekratke. Še smo tu in to je pomembno.

Scarabeo

Objavljeno

js sm se dozdej zakotalil samo enkrat pa še to v garaži :headbang:

• 7 mesecev pozneje...
Objavljeno
Da malo osvežim temo.

Večinoma je bilo govora o padcih. Kaj pa kakšne druge začetniške težave :hmm:

Recimo,tako na hitro mi pride na misel:

- speljevanje v klancu (igranje z sklopko in gasom)

- speljevanje iz stranskih na glavno cesto (90 stopinj),po možnosti je pristoen še klanec

- nagib v ovinku (trde roke, strah)

- premikanje gmote od cca 200kg po garaži

...nasplošno križi in težave z osnovnimi stvarmi v motociklizmu.

Kako ste se spopadli z temi in podobnimi težavami ?

Posebaj me zanimajo (oz. mojo boljšo polovico :wub: , novopečeno bajkerico :yea1: ) izkušnje nežnejšega spola tega foruma.

Objavljeno

Hja, ko sem bil začetnik, so bile tudi začetniške napake...

Enkrat se ustavim čisto ob robu ceste, hočem dati desno nogo dol, spodaj pa jarek, -seveda sem se zvrnil vanj.

Pa ene parkrat sem pri zavijanju v križišču prednjo močno stisnil, pa fajn zaplužil.

K sreči deli za MZ niso bili dragi, veliko pa smo sami popravili.

Objavljeno

Ker sem začel na visoki enduri, kjer sem komaj z eno nogo segel do tal, sem moral hitro pogruntat ravnotežje. :grim

Pa dve sezoni na super tenere sta tut pustile zelo poučne izkušnje (visoka pa težka). Še zdej me kar malo stisne, ko je blo treba parkirat v kakšen breg ali pa neraven teren. :wacko:

Objavljeno

Če nebi bilo crash-padsov bi bil motor popraskan ker se mi je prevesil na nasprotno stran ko sem ga dajal iz garaže.

Vmes se oprem na avto ki je vil za mano, a glej ga zlomka, avto je v leru in se veselo nazaj odpelje, jaz pa položim motor na tla :)

Objavljeno

ps.: Največje bedarije naredim pred domačim pragom.

Je bla še ena ko sem imel idejo zapelat na pločnik oz. nek travnat del ki ločuje pasova, preveč pošrek in obrnt!?

Itak mi je zmanjkal gasa k sm šu prepočas... se ostavu nasred... nism dosegu s taco do tal... a pol ko sem dosegel, je bil pa že tak nagib motorja, da sm ga lahko samo še na tla položu.

Bil sem s polno tank torbo, polnim rezervarjem in ruzakom na hrbtu tko da je bla teža popolna.

K sreči oprasku samo zaščito auspuha in zvil desno ročko, ki je že nova :) Ostalo nedotaknjeno.

Objavljeno (popravljeno)

Nevem no, js pa lahko svojo 116 kilsko mašino (ko je polna) komot obdržim čisto do tal in nisem še nikoli imel problemov z parkiranjem ali obračanjem.. je pa verjetno drugi hec z motorji ki imajo 200 kil :) Sem probaval na motoboomu goldwinga mal nagibat levo desno, me je kr stisnal k sm ga mal prevč hehe :) Ampak da bi mi pa bilokeri motor padel pa še nikoli, pa sem tud razne cestne mašine/krosere/supermoto vozil.

Popravljeno . Popravil NejcZ

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!