Skoči na vsebino

Servis mopeda


Matic7

Priporočene objave

Par hiš od nas je doma mehanik, ki ima že nekaj let prazno delavnico in sploh ne vemo od česa živi. In ker mi je zatrokiral moped, sem se spomnil nanj, pa pomislil, da on bo pa od sile tudi moped porihtal, da par jurjev zasluži. No, imel sem prav. Res je porihtal mooped. Vsaj na zunaj izgleda tak. Kak pa je na notri, pa bomo očitno videli spomladi, ko se malo otopli in gremo v dir z njim. Preden sem mu pustil moped tam, sem mu povedal, da spomladi nameravam kupit motor, da tak rabljen moped lahko kupim za 30 čukov in da naj takoj neha delat, ko se njegov račun zasuče nad 5 čukov, ker ne mislim kupit novega mopeda. Včeraj me je klical, da je moped rešen, da lahko pridem ponj. In na srečo sem prej vprašal koliko znaša račun, še večja sreča pa je bla, da sem takrat sedel. Tip je prijavil, da je račun 2000 sit za material in 4 x 3800 sit za delo. Ja, pravilno ste zračunali, 17.200 sit za servis mopeda. In kaj je naredil? Nastavil vžig, predvžig, očistil na zunaj izpuh (nič ni videt, da je bil dol vzet, kot on trdi, ker je okoli šraufov še vedno vse črno in mastno) in očistil rezervoar, ker bi naj bil totalno umazan. Skratka, če je to delal 4 ure, potem res ne vem kako dolgo bi delal kaj resnega... No, priznam, dal mi je velikodušnih 200 SIT popusta, tako sem plačal samo 17.000. In to kljub temu, da sem mu pred prevzemom mopeda povedal, da je limit 5.000 SIT.

In to mi je naredil tip, za katerega naša firma dela že 2 leti, pa mu še nismo nič poračunavali, ker imamo pač možnost to delat na koncu in prilagajat račun uspešnosti našega dela zanj (intelektualne storitve). Malo prej je ati izvedel, da mi je tip resnično pokasiral ta denar, da ni samo govoril o tem. Pravi, da bomo v ponedeljek pripravili obračun našega dela zanj... po polni tarifi... Z 200 SIT popusta, kot je rekel. Samo... naš račun bo teh 17.000 SIT x 10 in še nekaj zraven... upam, da teh 17 ne bo že zapravil do torka, ko dobi pošto...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

čisto pravilno ste storili da mu boste dali račun za vaše storitve.

prosim da napišeš v nadaljevanju kako se bo vse skup končalo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

čisto pravilno ste storili da mu boste dali račun za vaše storitve.

prosim da napišeš v nadaljevanju kako se bo vse skup končalo

hihi... smo bli v taki gužvi ta teden, da še ni blo časa za pisanje računa. Mamo na srečo kaj bolj pametnega za počet. Ko pa pride čas za to, pa poročam. Lahko pa že vnaprej povem, da bo tip popizdil, da bo veselje... češ da mi nismo naredili še nič (ker še ni končnega rezultata), on pa je moped skup spravo in dela ipd.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!