Skoči na vsebino

Težave in okvare z vašimi jeklenimi kočijami

Priporočene objave

Objavljeno
mam eno težavo. avto noče vžgat, ko je mašina enkrat topla. mrzel vžge brez problema.

tudi če ga porinemo ne vžge. enostavno je treba počakati da se ohladi potem pa vžge.

kaj bi to lahko bilo? :hmm:

dr.looney

bi blo dober vedet kater avto maš, uglavnem če imaš avto VW, škoda, seat, audi pa mogoče je še pri katerem drugem tako...

1. slabe svečke

2. zna ti termostat zajebavat

3. zamenjaj rele za bencinsko pumpo

tako nekak, to nj bi blo to.... pr men je blo isto pri feliciji z VW mašino, in sm zamenu kar vse, ker je blo že vse dost slabo... sicer je biu vzrok rele za bencinsko pumpo (ko je mašina segreta ne dela več, tko da bencinska pumpa ne more bencina potegnt, ker ne more delat brez releja), termostat sm zamenu ker je blo ohišje poškodovano in avto nikakor ni imel normalne temperature, zato je tudi olja kuru več (tudi do 2 dcl/ 1000 km), svečke sm pa kr tko zamenu, itak so pocen, pa dobrih 10.000 km je blo že prevoženih s prejšnimi, za vse skupi sem dav 80€ s tem da je bla ena ura dela 20€ in termostat se mi zdi okrog 30€, rele pa svečke so pa čist pocen...

tolk od mene

Objavljeno

ja sem pa tudi smotana :rolleyes: ....avto je opel corsa 1.0 letnik 98.

ko obrnem ključ motor zaganja (se suče) ampak ne"kresne"(vžge).

dr.looney

Objavljeno (popravljeno)

Če so svečke zalite je problem na vžigu-iskri, če so pa suhe je pa problem na vbrizgu.

Popravljeno . Popravil simonsi
Objavljeno (popravljeno)
ja sem pa tudi smotana :rolleyes: ....avto je opel corsa 1.0 letnik 98.

ko obrnem ključ motor zaganja (se suče) ampak ne"kresne"(vžge).

dr.looney

zna bit tko kt sm ti napisu, ker je nemški avto ima sigurno podobno kot ostali našteti, najprej rele zamenjej, jih maš tam kot so ostale varovalke, če se ne spoznaš je najbolš da greš na en hitri servis, rečeš da naj ti rele zamenja in je to to, še 20€ te pomoje ne bo pršlo vse skup, sicer pa morjo met kakega za probo, pa naj ti ga sam tok zamenja da boš idla če bo dobr pol, če pa ne bo, pa išči vzroke v svečkah in termostatu, je pa 90% rele za zamenjat in sicer rele za bencinsko pumpo

aja pa še to, da ne bi slučajno menjala bencinske pumpe, ker boš samo dnar stran vrgla :) na servisih ti znajo kar novo pumpo uturit zravn, opozori serviserja da rabiš samo rele za pumpo, ne pa cele pumpe

Popravljeno . Popravil JaRaNe
Objavljeno
Če so svečke zalite je problem na vžigu-iskri, če so pa suhe je pa problem na vbrizgu.

to je sicer res, vendar da bi vedno užgav ko je hladna mašina in nikoli ko je vroča, je treba vzroke iskati drugje, termostat in rele v večini primerov

Objavljeno

hvala za odgovore.... jutri ga peljem k mehaniku. da poštima zadevo.

dr.looney :alien1:

Objavljeno
termostat

Če misliš un termostat za uravnavanje konstantne temp. vode, pol to nima nobene veze z nevžiganjem.

Objavljeno

avtek sem peljla k mehaniku.....ga je priklopil na računalnik..en senzor je fuč........smo naročili in ko pride ga zamenjamo.

:rolleyes:

Objavljeno
avtek sem peljla k mehaniku.....ga je priklopil na računalnik..en senzor je fuč........smo naročili in ko pride ga zamenjamo.

:rolleyes:

senzor za temperaturo motorja predvidevam

Objavljeno
senzor za temperaturo motorja predvidevam

sem pozabila.......sam mislim, da ne ...neki zgornji.ne vem sem pozabila :whistle: :blush:

dr.looney

Objavljeno

Pozdravljeni, imamo renault senic 2004 in naslednje probleme:

- včasih med vožnjo malo "cuka"

- ko ga ugasneš preprosto noče več vžgati

- kartica sploh ne prime, včasih ga ne moreš niti ugasniti potem ga nekako le shecaš, da se vse skupi resetira, potem normalno vžge in normalno pelje

- in sedaj čisto po novem stoji v garaži, ko vstaviš kartico samo malo zalaufa pa crkne in ga ne morš spravt v pogon pa konc (aja pa nič ne izpiše, kaj bi mu falilo).

A je imel že kdo podobne težave oz. vsak nasvet bo dobrodošel.

Hvala in lep pozdrav

• 3 mesecev pozneje...
Objavljeno

Mogoče kdo ve v čem je trik da na WV Sharan 2003, delajo samo zvočniki na desni strani avtomobila? Je malo motoče, ker je kvaliteta slaba potem ko ni niti stereo :)

Objavljeno
Mogoče kdo ve v čem je trik da na WV Sharan 2003, delajo samo zvočniki na desni strani avtomobila? Je malo motoče, ker je kvaliteta slaba potem ko ni niti stereo :)

Nejc tu ni trika,če znaš od radija navodila prebrat.Sicer pa na radiju odzadaj zamenjaj izhode levi izhod z desnim in boš takoj ugotovil ali je izhod na radiju defekten ali povezava za levo stran ali (zvočnik) OK!!!!

• Ni mi všeč 2
Objavljeno

probaj balance (ali je fader :hmm:) na radiu dat na nulo

Objavljeno

Imam nastavljeno na center, tudi če prestavljam je enako, oz če nastavim na levo, desna stran pač polovico glasno igra kot prej, na levi pa ne duha ne sluha.

Brummer, hvala, bomo probal :)

Objavljeno
Pozdravljeni, imamo renault senic 2004 in naslednje probleme:

- včasih med vožnjo malo "cuka"

- ko ga ugasneš preprosto noče več vžgati

- kartica sploh ne prime, včasih ga ne moreš niti ugasniti potem ga nekako le shecaš, da se vse skupi resetira, potem normalno vžge in normalno pelje

- in sedaj čisto po novem stoji v garaži, ko vstaviš kartico samo malo zalaufa pa crkne in ga ne morš spravt v pogon pa konc (aja pa nič ne izpiše, kaj bi mu falilo).

A je imel že kdo podobne težave oz. vsak nasvet bo dobrodošel.

Hvala in lep pozdrav

čist mau zalaufa pa kuj crkne.... to majo renoji kao varovalo, avto zakleneš in odkleneš pol pa še enkrat zalaufaš in more delat :)

Objavljeno
Imam nastavljeno na center, tudi če prestavljam je enako, oz če nastavim na levo, desna stran pač polovico glasno igra kot prej, na levi pa ne duha ne sluha.

Brummer, hvala, bomo probal :)

naj ti nekdo preveri napeljavo pa poglej če niso skurjeni zvočniki v kar pa dvomim.

Objavljeno

Amm, VW Polo 1,9 SDI, 200k km.. kuplunga grab samo še čist nakonc.. je zrela za menjavo al je kaj drugega?

Objavljeno

Dokler ne drsi in se lepo prestavlja, jaz še ne bi menjal.

Objavljeno (popravljeno)
Amm, VW Polo 1,9 SDI, 200k km.. kuplunga grab samo še čist nakonc.. je zrela za menjavo al je kaj drugega?

Če ne drsi jo ni treba menat, samo drugač naštelaj pa bo prej zagrabla... :rolleyes:

Popravljeno . Popravil Fabo
Objavljeno

Hmm, nisem ravno mehanik, sploh pri avtih.. kako se to nastavi? Drugače mi je logično da bi že bla za menjat, na Sharanu je fotr menjal pri 180k km.. je že bla čist adijo, mogu si jo ene 5x napumpat da si potem lahko prestavil :krneki:

Objavljeno (popravljeno)
Hmm, nisem ravno mehanik, sploh pri avtih.. kako se to nastavi? Drugače mi je logično da bi že bla za menjat, na Sharanu je fotr menjal pri 180k km.. je že bla čist adijo, mogu si jo ene 5x napumpat da si potem lahko prestavil :krneki:

:slap: To pa ni bila kuplunga adijo, ampak hidravlična tekočina - verjetno je imela not zrak. Ampak mehaniku je verjetno bol 'pasalo' kuplungo menjat... :whistle:

Se pa strinjam z ostalimi - dokler ne drsi, ni razloga za menjavo. Kje se pa nastavi na tem konkretnem avtu, pa ne vem.

D.

Popravljeno . Popravil danci1973
Objavljeno

Nejc treba jo bo menjat dlje boš čakal dražje bo.Namreč,če jo preveč zdrgneš bo treba poleg; lamele ,potisnega ležaja in potisne plošče še vztrajnik zamenjat.Lahko pa sklopko sprobaš,če že drsi ali ne tako,da med vožnjo v najvišji prestavi z ca 1/3 obremenitve kratko brez da spustiš plin pritisneš pedal sklopke (samo nahitro)takoj spustiš in poslušaš motor,če takrat motor pridobi na obratih in avto necukne je sklopka NAKONCU!!!!! :whistle:

Objavljeno (popravljeno)
:slap: To pa ni bila kuplunga adijo, ampak hidravlična tekočina - verjetno je imela not zrak. Ampak mehaniku je verjetno bol 'pasalo' kuplungo menjat... :whistle:

Se pa strinjam z ostalimi - dokler ne drsi, ni razloga za menjavo. Kje se pa nastavi na tem konkretnem avtu, pa ne vem.

D.

No ja, nebi to vedu, se ne sekiram, ni šlo za moj avto :D Je pa mnda blo kr par 100€ na koncu hehe.. jebš, kar je je, če ne drugega preventiva :)

Nejc treba jo bo menjat dlje boš čakal dražje bo.Namreč,če jo preveč zdrgneš bo treba poleg; lamele ,potisnega ležaja in potisne plošče še vztrajnik zamenjat.Lahko pa sklopko sprobaš,če že drsi ali ne tako,da med vožnjo v najvišji prestavi z ca 1/3 obremenitve kratko brez da spustiš plin pritisneš pedal sklopke (samo nahitro)takoj spustiš in poslušaš motor,če takrat motor pridobi na obratih in avto necukne je sklopka NAKONCU!!!!! :whistle:

Je na koncu :rolleyes: Bomo se kar zmenl pri majstru. Hvala.

Popravljeno . Popravil NejcZ
  • 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Evo nekaj novega :krneki: Na maminem Twingaču avtoradio neki štrajka. Gre za Blaupunkt Kiel cd30... keri koli cd dam notri (a sploh podpira mp3-je??) mi javi CD Error. Probaval pa sem same nove originalne CD-je, ki drugače delajo bp. Je defektn? :rolleyes:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!