Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)

Očitno se tud peleti delajo v Ukraini.  

AD28C62F-C859-47D2-8383-460ECC9803AC.thumb.jpeg.4536946d7d3b94cb24d1bb1c3bb7de57.jpeg

390B4E64-AC43-4DDB-AD43-86D8913C2567.thumb.jpeg.a572c00553e7e56ec9ab084dc1b6b6bb.jpeg

Letos, konc zime 21/22, se mi je zdelo de so se precej podrazili, na 4€/vrečo.

Pa cena ni tahuda fora.  Na 4!!žagah so mi odgovorili enako.  

DF9B241C-EA09-40E7-8A79-89E979398A8E.thumb.jpeg.359aa1c245f3a64864c242e11db5c5ed.jpeg

Letos bo huda jesen.  

Popravljeno . Popravil Kugelschreiber
Objavljeno

Uff stric me je aprila vprašal za pelete pa so bilo njihovi okoli 4€, pa sem rekel da pod to ceno v ne najdem. Pa se nam je zdela že ta cena visoka. Le kaj bomo kurli pozimi? Bo treba delebele koutre pa drgnit spodaj. 🤣 

Objavljeno

"Meter" drv je že 90€ (verjetno tudi več) .

lp

Objavljeno
pred 4 urami, franc pravi:

"Meter" drv je že 90€ (verjetno tudi več) .

lp

Lani kupil brezova razrez in dostava 90€/m3

Objavljeno

... je drago, ni kej...

...ampak:

... sem doma s kmetov, delo v gozdu mi je poznano.... vem, koliko dela je potrebno za vse, da so drva zložena v drvarnici....

..... pa ne grem delat za ta dnar...   :D 

... razumem tiste, ki imajo taprave profi stroje ( ki jih niso kupili sami - subvencije) in ki opravljajo sečnje na lahko dostopnih terenih...in pustijo za sabo raztur v hosti (vse kar je drobneje od noge, preprosto pustijo, če se jim glih ne pobira, če kaj dol pade ali izgubijo na vlaki) .... tu še prideš skozi s to ceno..... da pa kupiš od kmeta, so pa to krvavo prisluženi dinački....

Objavljeno
1 hour ago, Zivnorc said:

... je drago, ni kej...

...ampak:

... sem doma s kmetov, delo v gozdu mi je poznano.... vem, koliko dela je potrebno za vse, da so drva zložena v drvarnici....

... razumem tiste, ki imajo taprave profi stroje ( ki jih niso kupili sami - subvencije) in ki opravljajo sečnje na lahko dostopnih terenih...in pustijo za sabo raztur v hosti (vse kar je drobneje od noge, preprosto pustijo, če se jim glih ne pobira, če kaj dol pade ali izgubijo na vlaki) .... tu še prideš skozi s to ceno..... da pa kupiš od kmeta, so pa to krvavo prisluženi dinački....

Dec, jez bi metr drv računal okrog 900€. ker bi ob uporabi motorne žage upošteval še gotovo trajno invalidnost. Pa to ni tvoj problem, in jih od mene ne bi kupil. 

Nihce nikoli ni prodajal pod ceno. Čist VSi trgovci z lesom so krasno služili. Plus, pelete delajjo kao iz odpada. Vsako poletje so jih prodajali cenej, de se ni trpalo skladišč. Priča smo kartelnemu dogovoru, oziroma vojnemu dobičkarstvu. Tako kot so boni lani in predlani v nebo pognali cene namestitev, zdej pač dvigujejo ceno energije. Sej lahk zbiramo. hude položnice za štrom, al za pelete. 

Objavljeno
pred 4 minutami, VS800 pravi:

A se da vsaj mal prevoda...

Italijani so zasegli 5 tisoč ton pelet, ene ker so prihajali iz Rusije in Belorusije, druge zaradi ponarejene deklaracije. Zasegli so tudi 47 strojev za proizvodnjo pelet.

Objavljeno
pred 25 minutami, VS800 pravi:

A se da vsaj mal prevoda...

ingliš vklopi. več kot 5000 ton pelet so zasegli financarji zaradi suma prevar..bla bla bla...isto kot pr nas, sam da v Italiji tut kakega zaprejo :P

Objavljeno

Evo, zdaj je biznis ponarejati pelete.

lp

• Haha 2
Objavljeno
pred 52 minutami, Kugelschreiber pravi:

Dec, jez bi metr drv računal okrog 900€. ker bi ob uporabi motorne žage upošteval še gotovo trajno invalidnost. Pa to ni tvoj problem, in jih od mene ne bi kupil. 

Nihce nikoli ni prodajal pod ceno. Čist VSi trgovci z lesom so krasno služili. Plus, pelete delajjo kao iz odpada. Vsako poletje so jih prodajali cenej, de se ni trpalo skladišč. Priča smo kartelnemu dogovoru, oziroma vojnemu dobičkarstvu. Tako kot so boni lani in predlani v nebo pognali cene namestitev, zdej pač dvigujejo ceno energije. Sej lahk zbiramo. hude položnice za štrom, al za pelete. 

točno tako. ... les so dobili praktično zastonj.... računali samo delo.... obračunali kubaturo sebi v prid...

.. jaz sem prej pisal za drva, ki ti jih kmet pripelje na dom iz svoje hoste, ko so še prastari oča včasih hodili božat bukve v hosto, da so jih naši očetje lahko sekali za svojo domačijo....sedaj se še najde kdo, ki lepo skrbi za svojo hosto........vnukom pa se jebe, ko so podedovali hosto in jo dajo posekat vse napovprek kaki firmi, ki naredijo raztur v hosti... opeharijo jih za velik procent kubature lesa..... itd...  važno, da so vnuki z brez truda pokasirali par jurčkov od stoletnega dela svojih dedov :D ... trgovci z lesom pa tudi...   :D 

Objavljeno (popravljeno)
pred 7 urami, Zivnorc pravi:

... je drago, ni kej...

...ampak:

Men je približno vseen a so po 70 al po 90 ojrov. Jst pokurm kubik, dva v kaminu za gušt, grejem se na toplotno črpalko, štrom je pa s strehe. In se kr strinjam, da tist kmet k ti prpele drva iz svoje hoste, ne bo glih obogatel z njimi.

Popravljeno . Popravil Frenk 67
  • Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno

Svaka čast razvojnim tehnologom:devil:  profi mašina crknila dvaindvajset dni po preteku triletne garancije:angryrant1::headbang::angryrant2: mamicu jim:whistle:

Objavljeno
pred 14 minutami, Mavti pravi:

Svaka čast razvojnim tehnologom:devil:  profi mašina crknila dvaindvajset dni po preteku triletne garancije:angryrant1::headbang::angryrant2: mamicu jim:whistle:

Se pravi, da je še "prostora" za izboljšave. :lol1:

• Haha 2
Objavljeno
pred 4 minutami, ftp pravi:

Se pravi, da je še "prostora" za izboljšave. :lol1:

Čist in mičkn za par dni še imajo  rezerve:naughty: me  precej bolj skrbi, ker sm jaz že tri leta starejši:panic::panic::panic::blush:

Objavljeno
pred 10 urami, Mavti pravi:

Sej mora tudi proizvajalec kaj zaslužiti, če profi mašina v 3. letih ni zaslužila za nekajkrat nove, potem zamenjaj obrt.

• Šokiran 2
Objavljeno
pred 1 minuto, Kaldu pravi:

Sej mora tudi proizvajalec kaj zaslužiti, če profi mašina v 3. letih ni zaslužila za nekajkrat nove, potem zamenjaj obrt.

... je napisal mešetar s profi mašinami....    :lol1: 

:P

• Haha 2
Objavljeno
pred 2 minutami, Zivnorc pravi:

... je napisal mešetar s profi mašinami....    :lol1: 

:P

je komentiral uporabnik HOFER vezic🤔

Objavljeno
pred 9 minutami, Kaldu pravi:

je komentiral uporabnik HOFER vezic🤔

... ampak so res najboljše...    :D 

... za večkratno uporabo.... sploh jih ne moreš porabit....    :D 

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

.

... sej ne vem ... al bi se še kam pelu z mopedom, al sam še z avtom 😮

20220722_152800.jpg

Objavljeno

.

...no tko ... dons popoldne pa tale pogled na armaturko ... 😮

ps.

... razmišljam, da bom vse mopede za pol cene prodal, in vse šuške investiral v dodatne klime v avtu in v dnevni sobi 😖

20220723_150111.jpg

• Šokiran 3
Objavljeno (popravljeno)

🤟

Popravljeno . Popravil bajkr88
Objavljeno
On 7/23/2022 at 6:11 PM, pik1 said:

.

...no tko ... dons popoldne pa tale pogled na armaturko ... 😮

ps.

... razmišljam, da bom vse mopede za pol cene prodal, in vse šuške investiral v dodatne klime v avtu in v dnevni sobi 😖

20220723_150111.jpg

K prideš dam, odkupim tenerejko za 5k :P pa majstra za klimo ti zrihtam :) 

Objavljeno
pred 10 urami, mladench pravi:

K prideš dam, odkupim tenerejko za 5k :P pa majstra za klimo ti zrihtam :) 

stari, ne zdej glihat ... reku sem pol cene, ne eno tretjino cene 🤣🤣🤣

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!