Kugelschreiber Objavljeno Julij 11, 2022 Opozori Objavljeno Julij 11, 2022 (popravljeno) Očitno se tud peleti delajo v Ukraini. Letos, konc zime 21/22, se mi je zdelo de so se precej podrazili, na 4€/vrečo. Pa cena ni tahuda fora. Na 4!!žagah so mi odgovorili enako. Letos bo huda jesen. Popravljeno Julij 11, 2022. Popravil Kugelschreiber GoBobi in DAMI34 1 1
smasher Objavljeno Julij 11, 2022 Opozori Objavljeno Julij 11, 2022 Uff stric me je aprila vprašal za pelete pa so bilo njihovi okoli 4€, pa sem rekel da pod to ceno v ne najdem. Pa se nam je zdela že ta cena visoka. Le kaj bomo kurli pozimi? Bo treba delebele koutre pa drgnit spodaj. 🤣
franc Objavljeno Julij 12, 2022 Opozori Objavljeno Julij 12, 2022 "Meter" drv je že 90€ (verjetno tudi več) . lp Frenk 67 1
Frenk 67 Objavljeno Julij 12, 2022 Opozori Objavljeno Julij 12, 2022 pred 4 urami, franc pravi: "Meter" drv je že 90€ (verjetno tudi več) . lp Lani kupil brezova razrez in dostava 90€/m3
Zivnorc Objavljeno Julij 12, 2022 Opozori Objavljeno Julij 12, 2022 ... je drago, ni kej... ...ampak: ... sem doma s kmetov, delo v gozdu mi je poznano.... vem, koliko dela je potrebno za vse, da so drva zložena v drvarnici.... ..... pa ne grem delat za ta dnar... ... razumem tiste, ki imajo taprave profi stroje ( ki jih niso kupili sami - subvencije) in ki opravljajo sečnje na lahko dostopnih terenih...in pustijo za sabo raztur v hosti (vse kar je drobneje od noge, preprosto pustijo, če se jim glih ne pobira, če kaj dol pade ali izgubijo na vlaki) .... tu še prideš skozi s to ceno..... da pa kupiš od kmeta, so pa to krvavo prisluženi dinački.... C eagle, Alla, RobiRoberto in 4 others 6 1
3nity Objavljeno Julij 12, 2022 Opozori Objavljeno Julij 12, 2022 (popravljeno) pred 20 urami, Kugelschreiber pravi: Letos bo huda jesen. https://www.nordest24.it/frode-in-commercio-sequestrate-oltre-5mila-tonnellate-di-pellet/?fbclid=IwAR2v8z1UGdjjyDQHNtjN-5IWJy_GOEsihnyTg2SLNWGVfCT8vl_8WWXYqto Popravljeno Julij 12, 2022. Popravil 3nity Kugelschreiber 1
VS800 Objavljeno Julij 12, 2022 Opozori Objavljeno Julij 12, 2022 pred 21 minutami, 3nity pravi: https://www.nordest24.it/frode-in-commercio-sequestrate-oltre-5mila-tonnellate-di-pellet/?fbclid=IwAR2v8z1UGdjjyDQHNtjN-5IWJy_GOEsihnyTg2SLNWGVfCT8vl_8WWXYqto A se da vsaj mal prevoda... Tedybear 1
Kugelschreiber Objavljeno Julij 12, 2022 Opozori Objavljeno Julij 12, 2022 1 hour ago, Zivnorc said: ... je drago, ni kej... ...ampak: ... sem doma s kmetov, delo v gozdu mi je poznano.... vem, koliko dela je potrebno za vse, da so drva zložena v drvarnici.... ..... pa ne grem delat za ta dnar... ... razumem tiste, ki imajo taprave profi stroje ( ki jih niso kupili sami - subvencije) in ki opravljajo sečnje na lahko dostopnih terenih...in pustijo za sabo raztur v hosti (vse kar je drobneje od noge, preprosto pustijo, če se jim glih ne pobira, če kaj dol pade ali izgubijo na vlaki) .... tu še prideš skozi s to ceno..... da pa kupiš od kmeta, so pa to krvavo prisluženi dinački.... Dec, jez bi metr drv računal okrog 900€. ker bi ob uporabi motorne žage upošteval še gotovo trajno invalidnost. Pa to ni tvoj problem, in jih od mene ne bi kupil. Nihce nikoli ni prodajal pod ceno. Čist VSi trgovci z lesom so krasno služili. Plus, pelete delajjo kao iz odpada. Vsako poletje so jih prodajali cenej, de se ni trpalo skladišč. Priča smo kartelnemu dogovoru, oziroma vojnemu dobičkarstvu. Tako kot so boni lani in predlani v nebo pognali cene namestitev, zdej pač dvigujejo ceno energije. Sej lahk zbiramo. hude položnice za štrom, al za pelete. GoBobi, Tedybear, franc in 1 other 3 1
3nity Objavljeno Julij 12, 2022 Opozori Objavljeno Julij 12, 2022 pred 4 minutami, VS800 pravi: A se da vsaj mal prevoda... Italijani so zasegli 5 tisoč ton pelet, ene ker so prihajali iz Rusije in Belorusije, druge zaradi ponarejene deklaracije. Zasegli so tudi 47 strojev za proizvodnjo pelet. VS800 1
DAMI34 Objavljeno Julij 12, 2022 Opozori Objavljeno Julij 12, 2022 pred 25 minutami, VS800 pravi: A se da vsaj mal prevoda... ingliš vklopi. več kot 5000 ton pelet so zasegli financarji zaradi suma prevar..bla bla bla...isto kot pr nas, sam da v Italiji tut kakega zaprejo
franc Objavljeno Julij 12, 2022 Opozori Objavljeno Julij 12, 2022 Evo, zdaj je biznis ponarejati pelete. lp Zivnorc in Mavti 2
Zivnorc Objavljeno Julij 12, 2022 Opozori Objavljeno Julij 12, 2022 pred 52 minutami, Kugelschreiber pravi: Dec, jez bi metr drv računal okrog 900€. ker bi ob uporabi motorne žage upošteval še gotovo trajno invalidnost. Pa to ni tvoj problem, in jih od mene ne bi kupil. Nihce nikoli ni prodajal pod ceno. Čist VSi trgovci z lesom so krasno služili. Plus, pelete delajjo kao iz odpada. Vsako poletje so jih prodajali cenej, de se ni trpalo skladišč. Priča smo kartelnemu dogovoru, oziroma vojnemu dobičkarstvu. Tako kot so boni lani in predlani v nebo pognali cene namestitev, zdej pač dvigujejo ceno energije. Sej lahk zbiramo. hude položnice za štrom, al za pelete. točno tako. ... les so dobili praktično zastonj.... računali samo delo.... obračunali kubaturo sebi v prid... .. jaz sem prej pisal za drva, ki ti jih kmet pripelje na dom iz svoje hoste, ko so še prastari oča včasih hodili božat bukve v hosto, da so jih naši očetje lahko sekali za svojo domačijo....sedaj se še najde kdo, ki lepo skrbi za svojo hosto........vnukom pa se jebe, ko so podedovali hosto in jo dajo posekat vse napovprek kaki firmi, ki naredijo raztur v hosti... opeharijo jih za velik procent kubature lesa..... itd... važno, da so vnuki z brez truda pokasirali par jurčkov od stoletnega dela svojih dedov ... trgovci z lesom pa tudi... GregorM, Fazer03, Mavti in 5 others 2 5 1
Frenk 67 Objavljeno Julij 12, 2022 Opozori Objavljeno Julij 12, 2022 (popravljeno) pred 7 urami, Zivnorc pravi: ... je drago, ni kej... ...ampak: ... sem doma s kmetov, delo v gozdu mi je poznano.... vem, koliko dela je potrebno za vse, da so drva zložena v drvarnici.... ..... pa ne grem delat za ta dnar... ... razumem tiste, ki imajo taprave profi stroje ( ki jih niso kupili sami - subvencije) in ki opravljajo sečnje na lahko dostopnih terenih...in pustijo za sabo raztur v hosti (vse kar je drobneje od noge, preprosto pustijo, če se jim glih ne pobira, če kaj dol pade ali izgubijo na vlaki) .... tu še prideš skozi s to ceno..... da pa kupiš od kmeta, so pa to krvavo prisluženi dinački.... Men je približno vseen a so po 70 al po 90 ojrov. Jst pokurm kubik, dva v kaminu za gušt, grejem se na toplotno črpalko, štrom je pa s strehe. In se kr strinjam, da tist kmet k ti prpele drva iz svoje hoste, ne bo glih obogatel z njimi. Popravljeno Julij 12, 2022. Popravil Frenk 67 GregorM, Mavti in Zivnorc 2 1
Mavti Objavljeno Julij 12, 2022 Opozori Objavljeno Julij 12, 2022 Svaka čast razvojnim tehnologom profi mašina crknila dvaindvajset dni po preteku triletne garancije mamicu jim GoBobi in Zivnorc 1 1
ftp Objavljeno Julij 12, 2022 Opozori Objavljeno Julij 12, 2022 pred 14 minutami, Mavti pravi: Svaka čast razvojnim tehnologom profi mašina crknila dvaindvajset dni po preteku triletne garancije mamicu jim Se pravi, da je še "prostora" za izboljšave. Mavti in Zivnorc 2
Mavti Objavljeno Julij 12, 2022 Opozori Objavljeno Julij 12, 2022 pred 4 minutami, ftp pravi: Se pravi, da je še "prostora" za izboljšave. Čist in mičkn za par dni še imajo rezerve me precej bolj skrbi, ker sm jaz že tri leta starejši ftp in Zivnorc 1 1
Kaldu Objavljeno Julij 13, 2022 Opozori Objavljeno Julij 13, 2022 pred 10 urami, Mavti pravi: Svaka čast razvojnim tehnologom profi mašina crknila dvaindvajset dni po preteku triletne garancije mamicu jim Sej mora tudi proizvajalec kaj zaslužiti, če profi mašina v 3. letih ni zaslužila za nekajkrat nove, potem zamenjaj obrt. Mavti in Zivnorc 2
Zivnorc Objavljeno Julij 13, 2022 Opozori Objavljeno Julij 13, 2022 pred 1 minuto, Kaldu pravi: Sej mora tudi proizvajalec kaj zaslužiti, če profi mašina v 3. letih ni zaslužila za nekajkrat nove, potem zamenjaj obrt. ... je napisal mešetar s profi mašinami.... Kaldu in Mavti 2
Kaldu Objavljeno Julij 13, 2022 Opozori Objavljeno Julij 13, 2022 pred 2 minutami, Zivnorc pravi: ... je napisal mešetar s profi mašinami.... je komentiral uporabnik HOFER vezic🤔 Zivnorc 1
Zivnorc Objavljeno Julij 13, 2022 Opozori Objavljeno Julij 13, 2022 pred 9 minutami, Kaldu pravi: je komentiral uporabnik HOFER vezic🤔 ... ampak so res najboljše... ... za večkratno uporabo.... sploh jih ne moreš porabit.... smasher 1
pik1 Objavljeno Julij 22, 2022 Opozori Objavljeno Julij 22, 2022 . ... sej ne vem ... al bi se še kam pelu z mopedom, al sam še z avtom 😮 DAMI34 in Frenk 67 1 1
pik1 Objavljeno Julij 23, 2022 Opozori Objavljeno Julij 23, 2022 . ...no tko ... dons popoldne pa tale pogled na armaturko ... 😮 ps. ... razmišljam, da bom vse mopede za pol cene prodal, in vse šuške investiral v dodatne klime v avtu in v dnevni sobi 😖 DAMI34, Bmflar in Frenk 67 3
bajkr88 Objavljeno Julij 23, 2022 Opozori Objavljeno Julij 23, 2022 (popravljeno) 🤟 Popravljeno Julij 23, 2022. Popravil bajkr88
mladench Objavljeno Julij 25, 2022 Opozori Objavljeno Julij 25, 2022 On 7/23/2022 at 6:11 PM, pik1 said: . ...no tko ... dons popoldne pa tale pogled na armaturko ... 😮 ps. ... razmišljam, da bom vse mopede za pol cene prodal, in vse šuške investiral v dodatne klime v avtu in v dnevni sobi 😖 K prideš dam, odkupim tenerejko za 5k pa majstra za klimo ti zrihtam GregorM, pik1 in DAMI34 2 1
pik1 Objavljeno Julij 25, 2022 Opozori Objavljeno Julij 25, 2022 pred 10 urami, mladench pravi: K prideš dam, odkupim tenerejko za 5k pa majstra za klimo ti zrihtam stari, ne zdej glihat ... reku sem pol cene, ne eno tretjino cene 🤣🤣🤣 mladench 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se