First Objavljeno Januar 24, 2007 Objavljeno Januar 24, 2007 ... če bo šlo tako naprej in bodo Motomarsovci/ke tako pridni/e bo kombucha kmalu preprasla celo SLO :lol1: :grim :D
Broj Jedan Objavljeno Januar 25, 2007 Avtor Objavljeno Januar 25, 2007 Ju3 zvečer spet oddajam kombuchine otroke v rejo. :yes: Kar tako naprej Motomarsovke in Motomarsovci :OK: Pišuka, to mi je pa res v veselje. :D
AlterMann Objavljeno Januar 27, 2007 Objavljeno Januar 27, 2007 mladiček je že na toplem in že pridno jé.... tnx Jedan :OK:
Broj Jedan Objavljeno Januar 27, 2007 Avtor Objavljeno Januar 27, 2007 (popravljeno) mladiček je že na toplem in že pridno jé.... tnx Jedan :OK: v petek bodo spet novi mladički .. :D Popravljeno Januar 27, 2007. Popravil Broj Jedan
Ganges Objavljeno Januar 27, 2007 Objavljeno Januar 27, 2007 Kaj ta zadeva se množi kot bakterije in zajci? Vidim, da očitno rada "sexa" :D
Broj Jedan Objavljeno Januar 27, 2007 Avtor Objavljeno Januar 27, 2007 (popravljeno) Kaj ta zadeva se množi kot bakterije in zajci? Vidim, da očitno rada "sexa" :D Glede na to, da o gobicah ne veš veliko .. Kombucha le raste na odgovarjajoči podlagi in njene "otroke" enostavno odluščiš kot plasti, ki potem rastejo pri novih lastnikih naprej .. .. mi, ki pijemo tole pijačo in ostali, ki pijejo druge pijače, pa jasno vsi zelooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo radi sexamo (pa ne s kombucho) :blush: :yea1: Popravljeno Januar 27, 2007. Popravil Broj Jedan
Broj Jedan Objavljeno Januar 29, 2007 Avtor Objavljeno Januar 29, 2007 nekaj več o kombuchi .. na žalost je v Hrvaščini Posebej je zanimiv del, kjer piše o gojenju in nekaterih nenavadnostih kombuche :OK:
Broj Jedan Objavljeno Januar 31, 2007 Avtor Objavljeno Januar 31, 2007 Preizkus hranjenja kobuche (precejene pijače v plastenkah) na različnih temperaturah in sicer v: 1 zelo hladnem hladilniku (+5°C) in 2 hladni shrambi (cca + 17°C) je pokazal, da se na malo višji temperaturi shrambe razvije v treh dodatnih dneh (??) veliko bolj okusna pijača, saj kaže, da kvasovke "pojedo" kislost in razvijejo CO2 mehurčke (kot v pivu). Tako, da predlagam, da po enem tednu, ko precedite pijačo, le to pustite še nekaj časa (dni) v plastenkah izven hladilnika. Koliko časa bo pijača tako stala pa odločite sami s tem, da sem in tja poizkusite pijačo, in ko vam bo okus najbolj všeč, pijačo preselite v hladilnik, kjer se potem vsi procesi fermentacije popolnoma ustavijo.
doggie Objavljeno Februar 2, 2007 Objavljeno Februar 2, 2007 Preizkus Tako, da predlagam, da po enem tednu, ko precedite pijačo, le to pustite še nekaj časa (dni) v plastenkah izven hladilnika. Koliko časa bo pijača tako stala pa odločite sami s tem, da sem in tja poizkusite pijačo, in ko vam bo okus najbolj všeč, pijačo preselite v hladilnik, kjer se potem vsi procesi fermentacije popolnoma ustavijo. Broj predlagam, da se rejci kambuche dobimo na prvem uradnem ocenjevanju pridelka. :D
Broj Jedan Objavljeno Februar 2, 2007 Avtor Objavljeno Februar 2, 2007 Broj predlagam, da se rejci kambuche dobimo na prvem uradnem ocenjevanju pridelka. :D .. ni slaba ideja naslednji 5ek? :hmm:
Broj Jedan Objavljeno Februar 5, 2007 Avtor Objavljeno Februar 5, 2007 Ta 5ek pa nisem oddal nobenega beybita :cry: zato sem pa malo razširiw farmo nad hladilnikom :)
gattolina Objavljeno Februar 6, 2007 Objavljeno Februar 6, 2007 Jaz bi pa predvsem rad vedel, kaj to sploh je :blink: Kombuha ali Kombuša je čajna goba, sladko-kislega okusa.
doggie Objavljeno Februar 6, 2007 Objavljeno Februar 6, 2007 Kombuha ali Kombuša je čajna goba, sladko-kislega okusa. a ti si gobo poiskusil :grim
gattolina Objavljeno Februar 6, 2007 Objavljeno Februar 6, 2007 a ti si gobo poiskusil :grim Ne. Iz nje su kuhajo napitki. Pa saj to verjetno veš? Ali jih vi pripravljate doma s čebulo in jajci?
doggie Objavljeno Februar 6, 2007 Objavljeno Februar 6, 2007 napisal si da je čajna goba sladko kislega okusa, zdaj se pa delaš pametnega. če jo rabiš pa povej ker imam kar nekaj podmladka. :yea1:
gattolina Objavljeno Februar 6, 2007 Objavljeno Februar 6, 2007 napisal si da je čajna goba sladko kislega okusa, zdaj se pa delaš pametnega. če jo rabiš pa povej ker imam kar nekaj podmladka. :yea1: Bom, hvala.
Broj Jedan Objavljeno Februar 6, 2007 Avtor Objavljeno Februar 6, 2007 Ne. Iz nje su kuhajo napitki. .. :grrr .. iz gobe se nič ne kuha .. gobica le fermentira čaj .. sicer sem pa pripopow toliko literature v prejšnjih postih, da okoli tega res ne more biti več dilem. Celo svoje pridobivanje napitka sem moral malo popraviti na osnovi tistih zapisow, da je zadeva sedaj veliiiko boljša. :)
gattolina Objavljeno Februar 6, 2007 Objavljeno Februar 6, 2007 No, zdaj si pa že detailist. Kako pa naj iz gobe skuhaš čaj? Kot bi iz čaja skuhal govejo juho? Sicer pa do tvojega posta, še nisem slišal za tole gobo?
Broj Jedan Objavljeno Februar 6, 2007 Avtor Objavljeno Februar 6, 2007 (popravljeno) No, zdaj .. Nč se sekirat .. ko bi se tebi sanjalo, za koliko važnejših zadev na trem planetu sploh še slišow nisi in koliko je takih wiber važnih, za katere sploh nikoli ne boš.. .. pa bi se zaradi "tmene gopce" sekirow .. lepo te prosim, no .. :) Popravljeno Februar 6, 2007. Popravil Broj Jedan
Broj Jedan Objavljeno Februar 9, 2007 Avtor Objavljeno Februar 9, 2007 .. me pa res zanima kako vam vsem, ki ste prevzeli mladičke, gre gojenje od rok. :hmm:
Teya Objavljeno Februar 9, 2007 Objavljeno Februar 9, 2007 .. me pa res zanima kako vam vsem, ki ste prevzeli mladičke, gre gojenje od rok. :hmm: Moji rastejo in se množijo. Tudi pijačo že imam in tisti predlog o plastenki je bil odličen. Ali lahko pijačo pijem z dodatki? A kaj priporočaš?
First Objavljeno Februar 9, 2007 Objavljeno Februar 9, 2007 Tudi meni uspeva. Gobica se množi ko cigani :P Pijača pa itak super :OK:
doggie Objavljeno Februar 9, 2007 Objavljeno Februar 9, 2007 pridelujem v treh piskrih. škoda da ne vsebuje malo več THCja :evilgrin:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se