Broj Jedan Objavljeno Februar 9, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Februar 9, 2007 (popravljeno) Moji rastejo in se množijo. Tudi pijačo že imam in tisti predlog o plastenki je bil odličen. Ali lahko pijačo pijem z dodatki? A kaj priporočaš? pridni .. tudi sosedje, ki so jo dobili jo pridno goje .. po okusu jo lahko redčiš z drugimi pijačami .. ys to delam z radensko, ki ima samo malo mehurčkov .. lahko pa karkoli drugega .. malce si morda oglejte tisti veliki dokument o gojenju, katerega sem pripopow nedavno kombucho se da gojiti tudi na drugih (sadnih) čajih ali celo na sladki vodi osebno imam najraje zeleni čaj kot osnovo :) Popravljeno Februar 9, 2007. Popravil Broj Jedan
AlterMann Objavljeno Februar 10, 2007 Opozori Objavljeno Februar 10, 2007 No tudi jaz sem včeraj pospravil svoj prvi pridelek. Malce pozno, a zakaj ??? Posode sem imel v kurilnici in ker kurimo na plin je bilo verjetno notri prehladno. Po enem tednu se ni zgodilo nič. Stvar je mirovala. Zato sem jo prenesel v kuhinjo in po enem tednu se je prav lepo "nabuhnila". Je malček slajša od Enkine in ima malo več mehurčkov. Tako sem danes zasadil drugo rundo, prvo pa smo, po napetem pričakovanju, včeraj in danes, že skoraj dokrajčili. :OK:
lina Objavljeno Februar 10, 2007 Opozori Objavljeno Februar 10, 2007 Baje je zdej en velik čalnek o kombuši v Zdravju al nečem podobnim....čeprav spet postaja aktualen tudi kefir.
Broj Jedan Objavljeno Februar 10, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Februar 10, 2007 Baje je zdej en velik čalnek o kombuši v Zdravju al nečem podobnim....čeprav spet postaja aktualen tudi kefir. bom pogledow .. moja mama je naročena nanj, da me vedno sproti obvešča o svojih novih boleznih .. :headbang:
Broj Jedan Objavljeno Februar 20, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Februar 20, 2007 Ne pozabite: kislost (okus) kombuche lahko zelo variira s spreminjanjem časa zorenja in zato, da določite okus (čas zorenja), ki vam najbolj dogovarja, med zorenjem večkrat srknite s slamico manjši požirek izpod gobice (nekako sredina vrča). Tako boste vedeli ali mora vaša pijača zoreti 5, 6, 7 ali celo 8 dni, da vam bo najbolj všeč.
First Objavljeno Februar 20, 2007 Opozori Objavljeno Februar 20, 2007 Žal vam moram sporočit, da izstopam iz "kluba gojiteljev kombuche", ker so se mi ponovno pojavile težave s črevesjem :( Očitno tudi to ni za ljudi s kakimi podobnimi boleznimi. Vseeno pa še enkrat hvala Broju, da mi je prinesel gobico in mi razjasnil eno novo zadevo o kateri prej nisem vedela nič. :004
Broj Jedan Objavljeno Februar 20, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Februar 20, 2007 Žal vam moram sporočit, .. Ooooooo .. a res .. :cry: škoodaa .. :(
Lobo Objavljeno Februar 21, 2007 Opozori Objavljeno Februar 21, 2007 Žal vam moram sporočit, da izstopam iz "kluba gojiteljev kombuche", ker ... Broj 1 bo potamanil pol motosveta s svojo plesnijo.
HHV Objavljeno Februar 21, 2007 Opozori Objavljeno Februar 21, 2007 Broj 1 bo potamanil pol motosveta s svojo plesnijo. Ga sumim, da je namenoma infiltriran sem na Motosvet. :hmm: Skrivni diverzant iz vrst KGJBŽNP ali pa iz PlehPimpling.com. Taki so ta nar hujš. Mu bo treba per u kokto zamešat! :evilgrin:
First Objavljeno Februar 21, 2007 Opozori Objavljeno Februar 21, 2007 Broj 1 bo potamanil pol motosveta s svojo plesnijo. :nono: Broj ni nič kriv tukej. Kontaktirala sem ga sama, naj mi prinese gobico, žal pa se pri meni ni obneslo. Če ne probaš ne veš, kaj čmo. Tko da Broju še enga :004
Broj Jedan Objavljeno Februar 21, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Februar 21, 2007 Broj 1 .. HUDOBA :devil: Ga sumim, .. HUDOBA :devil: ...................... :devil: + :devil: = HUDOBITIS MAXIMALIS GIGATIS :::::::::::::::::::: ;)
doggie Objavljeno Februar 21, 2007 Opozori Objavljeno Februar 21, 2007 ne sekiraj se Broj, mi pijemo naprej :OK:
Broj Jedan Objavljeno Februar 21, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Februar 21, 2007 ne sekiraj se Broj, mi pijemo naprej :OK: :yes: kombuchaodvisnikipress :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush:
Broj Jedan Objavljeno Marec 2, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Marec 2, 2007 Med pranjem mi je padla ena od kombucha v umivalnik iz nerjaveče pločevine. Hitro sem jo pobral in jo dal v njen kozarec s čajem, ker sem hotel videti, ali bo res propadla. Še vedno živi povsem normalno in mi izdeluje pijačo brez kakih posebnih težav. To je bilo pred 14imi dnevi. Mislim, da ta "stik s kovino" ni tako drastičen, kot piše v navodilih. Mogoče je bolj uničujoč daljši stik. Naslednji petek bom odluščil mladička in ga namenoma potunkal v čaj v posodi iz nerjavečege jekla .. bomo videli kaj bo.
Teya Objavljeno Marec 2, 2007 Opozori Objavljeno Marec 2, 2007 Moje kombuče veselo rastejo. Samo ena mi je splesnela?!? Zakaj? Aja pa Broju se najavljam na kako kavico :D .
Broj Jedan Objavljeno Marec 10, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Marec 10, 2007 Aja pa Broju se najavljam na kako kavico :D . @ Teya, kavica = ok .. PM .. Kombucha je relativno občutljiva na plesni, saj sama dela veliko vrst kislin. Spore plesni lahko pridejo do kombuche na 1000+1 načinov, saj znajo plavati tudi po zraku, se prijemati na kožo, posodo, cunje itd Male so pa tako, da jih še s kakim srenjim teleskopom :oops: al je mikroskop .. skratka - ne moreš videti kar tako. :lol1: Zato pomaga le stroga higiena in obdelava (precejanje, nov čaj) v kakem prostoru, kjer je za plesen manj verjetnosti. Pregledati tudi ostalo posodo in hrano, da se ni kje zaredila plesen na kaki miceni pikici ostanka hrane (sir, kapljica mleka, marmelade ipd.) Izogibati se zaprtim vlažnim prostorom, oz strogo umivati roke pred delom s kombucho ali celo prijemanjem pokrivala kozarca .. ........ važne izkušnje ................ No ys sem šele danes obdelal kombucho (12 ur + .... neprecejena) in ni opaziti, da bi bilo kaj narobe, kljub temu, da je bila dlje kot 7 dni na istem čaju. Sicer sem pa nekje na internetu zasledil, da je to lahko tudi precej več kot 7 dni. Kakorkoli - zadevo sem tempiral tako, da kake 3 dni po precejevanju pijem še staro zalogo in nova lepo zori in dela mehurčke na toplem v kuhinji. Načeloma je sploh ne dajem več v hladilnik in odpiram tiste plastenke, ki so na otip trde, kar pomeni, da je kombucha dodatno naredila precej CO2-ja in potem ob točenju deluje kot šampanjec. ........... kaj mislite drugi ...................... Ker sam absolutno ne pijem (od rane mladosti skoraj več kot 35 let) nobenega alkohola, težko rečem od kje tak čuden občutek, sy enostavno nimam nobenih izkušenj. Namreč, ko je kombucha stara več kot teden dni in jo popijem 4-5dl imam v glavi nek smešen občutek .. kot da bi bil rahlo omotičen. To relativno hitro izgine .. traja kakih 20 minut. Ali je mogoče, da se v tako kratkem času med zorenjem pojavi v kombuchi kaj alkohola, katerega kot nevajen hitro občutim? Kakšne izkušnje imate drugi s tem? Pa ne se zdaj režat .. ys bi rad le en resen odg. :blush:
lina Objavljeno Marec 10, 2007 Opozori Objavljeno Marec 10, 2007 (popravljeno) Namreč, ko je kombucha stara več kot teden dni in jo popijem 4-5dl imam v glavi nek smešen občutek .. kot da bi bil rahlo omotičen. To relativno hitro izgine .. traja kakih 20 minut. Ali je mogoče, da se v tako kratkem času med zorenjem pojavi v kombuchi kaj alkohola, katerega kot nevajen hitro občutim? Kakšne izkušnje imate drugi s tem? Da ne bo tebe kaj zvilo....saj veš vsaka stvar ima rok trajanja in hočeš nočeš čez čas pride do procesa ko se tvorijo škodljive snovi/bakterije in ti bo začela skvarjena kombuša ča ča ča plesat v vampih. ...in najbrž se ti ne bo samo vrtelo v glavi. :huh: Popravljeno Marec 10, 2007. Popravil lina
Broj Jedan Objavljeno Marec 10, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Marec 10, 2007 Da ne bo tebe kaj zvilo.... ča ča ča plesat v vampih. ...in najbrž se ti ne bo samo vrtelo v glavi. :huh: :kva2: :lol1: tisen ča-ča-ča ... :slap: :D Lnčy občasno mi kar do srca sežejo kake tvoje skrbi .. :wub: :winkiss:
SiR Objavljeno April 15, 2007 Opozori Objavljeno April 15, 2007 Včeraj sem je spil pol litra, razredčeno z litrom vode. super je ... izbral sem dobavitelja Broja1... Ne vem pa, zakaj me danes vse mišice bolijo ... mogoče zato, ker sem jo pil med preštihanjem vrta? :D
Broj Jedan Objavljeno April 15, 2007 Avtor Opozori Objavljeno April 15, 2007 Včeraj sem je spil pol litra, razredčeno z litrom vode. super je ... izbral sem dobavitelja Broja1... Ne vem pa, zakaj me danes vse mišice bolijo ... mogoče zato, ker sem jo pil med preštihanjem vrta? :D Dej, dej .. a maš ti kakšno mišico .. kje pa? ;) ............... takole - čisto resno: Veliko napako delajo ljudje, ki mislijo, da s treningom v fitnesu (ali pač z utežmi) lahko umilijo efekte lopate na mišičevje in križ .. Lopata je med ortopedi (lahko vprašaš če ne verjameš) priznana kot najbolj neergonomično orodje tega planeta. Od lopat je najhujša velika lopata za kidanje snega, sledi ji klasična (za mešanje malte, betona) in nazadnje "štiharca" za lopatenje vrta (Vir: prof. Adlešič, Fizika za psihologe). Svašta, kaj mora človek vse vedeti, če študira kako tako glupost kot je filofax.
Ribitch Objavljeno April 17, 2007 Opozori Objavljeno April 17, 2007 Neka pizdarija za jačanje imunskega sistema. To ni za nas. :grrr heheh :lol1: :whistle: :whistle: :whistle: to ni za nas! :whistle: :wacko:
franc Objavljeno September 27, 2007 Opozori Objavljeno September 27, 2007 Mama je v eni reviji prebrala o koristnosti kombuhe (kombuča?) in bi jo želela preizkusiti. Če je kdo iz Ljubljane, ki jo ima odveč in bi jo bil pripravljen oddati se priporočam. Hvala! Franc
stigmata Objavljeno Marec 31, 2008 Opozori Objavljeno Marec 31, 2008 (popravljeno) Ok, banda, RABIM gobo, kdo se lahko loči od enega primerka????????? in po možnosti priloži še navodila? Popravljeno Marec 31, 2008. Popravil stigmata
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se