Skoči na vsebino

Legendarne tekme

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)

UNION OLIMPIJA - TAUGRES BASCONIA 91:81

15. marec 1994

Meseca marca pred dvanajstimi leti je ljubljanska Olimpija osvojila svojo prvo evropsko lovoriko - Evropski pokal.

15.3. 1994 so bili Ljubljanačani v nepozabnem večeru v Lozani boljši od Taugresa. Izjemno razpoložena sta bila tedaj Roman Horvat in Dušan Hauptman, ki sta rekordno metala trojke in skupaj dosegla kar 60 točk. Ekipi so do naslova pod taktirko Zmaga Sagadina pomagali še: Daneu, Tušek, Kraljević, Gorenc, Nossov in Djurišić.

statistika: http://www.fibaeurope.com/cid_f43ulKJBGLcV...undID_2544.html

IPB Slika

še pomnite, tovariši? :kva1:

Popravljeno . Popravil Špilferderber
Objavljeno

Najbrž, da se dandanes marsikateremu fajn rigne, ko se spomni sijočih časov Olimpije.... .)

Objavljeno

jaz se spomnin ko so ormožani leta '78 ruknili aero celje v rokometu in na asfaltu ! :grim

@zdrawc, tudi rigalo se mi je ! to se tudi spomnim ! .)

Objavljeno

hehhhhehehe Nosonja pa njegovi prosti meti. :lol1: :lol1: :lol1: :lol: :lol:

LEGENDA!!!! :OK:

[attachmentid=87503]

post-4528-1165393762_thumb.jpg

Objavljeno

Najbrž, da se dandanes marsikateremu fajn rigne, ko se spomni sijočih časov Olimpije.... .)

po Laškem piru.... :yes:

Objavljeno

Svetovno prvenstvo v košarki, Ljubljana, maj 1970

Jugoslavija v postavi Čosić, Kapiđić, Šolman, Jelovac, Rajković, Žorga, Skansi, Simonović, Plečaš, Čermak, Tvrdić, Daneu je nabrisala USA s 70:63 in postala svetovni prvak

[attachmentid=87539]

(BTW, dečko s številko 7 na slikci mi baš ne liči na Trajka Rajkovića ampaq bolj na Blaža Kotarca in nimam pojma, zakaj so ga namontirali noter. Mogoče zato, ker je že omenjeni Rajković par dni po veliki zmagi umrl)

Brazilci so takrat zasedli drugo mesto. Zanje je igral med drugimi legendarni Ubiratan, ki je celo med polčasom kadil kot fabrški dimnik.

Tretja je bila SSSR, Američani pa so popušili na celi črti in so na koncu pristali na petem mestu, če me skleroza še ni totalno najedla.

Seveda smo bili mi, tedanji mlečnozobci, še lep cajt jako ponosni sami nase in na to, da smo Jugoslovani. Kot da bi sami odigrali tisto famozno tekmo. "Poistovetili smo se", bi lahko rekli bolj učeno. Jaz kot tak "sem se poistovetil" z Ljubodragom Simonovićem. Ker je bil intelektualc. :fredy:

Objavljeno

Jugoslavija v postavi Čosić, ...

Čošič je morall glavo nagnit, da je šel not v sliko!

Pepe, se spomniš zadnjih sekund tekme?

Objavljeno

Ys

te tekme ne bom nikoli pozabiw - NIKOLI!

To je bila edina tekma v celem mojem življenju ob kateri me je skoraj kap od razburjenja.

Tega

večera smo imeli valeto v 4. gimnaziji in jasno, da smo vsi tiščali ušesa na tranzistorje.

Potem se pa prikaže razredničarka in mi pove, da mi je "angležarca" dala dvojko

v spričevalo, tako da bom potem imew le francoščino popravnega in tako lahko

delal maturo v spomladanskem roku (kar sem tudi opravil). Jasno da sem skočil v luft

od veselja, in ko sem bil pod stropom, se nekdo zadere: "Jure, zmagal smo!"

:kva2:

Ej,

da vidite to veselje in radost tega valetnega večera.

:yea1: :yea1: :yea1: :yea1: :yea1: :yea1: :yea1:

Objavljeno

Jugoslavija v postavi Čosić, ...

Objavljeno

...Pepe, se spomniš zadnjih sekund tekme?

Roko na srce, bolj megleno. Ipaq je preteklo že kar nekaj vode in hmeljevega soka od tedaj :blush:

Če se ne motim, je Ivo Daneu izvedel en lep met preko glave. Potem se je pa že cela Yuga čoporativno valjala po tleh in rjovela parole tipa: LUNA VAŠA - ZLATA NAŠA in podobno sranje.

Takle smo mel B)

Objavljeno

Na tej tekmi sem bil tudi jaz prisoten kot gledalec. Nekaj beznih slik je se v sivih celicah, kolikor jih je se ostalo...

Objavljeno

"JE LI TO MOGUĆE!?"

Uzvik Mladena Delića poslije Radanovićevog gola na utakmici Jugoslavija-Bugarska 3:2, stadion Poljud u Splitu, decembra 83. u kvalifikacijama za EP 84 u Francuskoj....

Objavljeno

Nogomet,Grčija:Jugoslavija, kvalifikacije za SP, 2 : 4.Letnice se pa ne spomnim več.

Objavljeno

Nogomet,Grčija:Jugoslavija, kvalifikacije za SP, 2 : 4.Letnice se pa ne spomnim več.

1975..tako nekako...

Zadnji gol je dal Karasi,Katalinski pa avtogol....

Objavljeno

včeraj ob gledanju dokumentarca o Vučkotu še legendarna tekma 14.februarja 1984 in

IPB Image

pa pravi zagrebčan v dokumentarcu da je bil favorit Križaj in da ni mogel peljati tako hitro ker so bili ob progi transparanti z vsebino: volimo Jureka više od bureka ! .) :OK:

Objavljeno

V dodatnem krogu kvalifikacij smo premagali Španijo z 1:0...(strelec Katalinski...)

Objavljeno

ta tekma proti špancem je bila takrat ko je Santiliana al kdo dobil pivsko flašo iz tribune v glavo ??!! :hmm:

Objavljeno

ta tekma proti špancem je bila takrat ko je Santiliana al kdo dobil pivsko flašo iz tribune v glavo ??!! :hmm:

Ne,tekma je bila v Frankfurtu,flašo je dobil Santilana v naši (takratni) prestolnici... B)

Objavljeno

ewo filma...

post-190-1165575001.gif

• 8 mesecev pozneje...
Objavljeno

danes bo ena legendarna ! na ŽAK-u ob petih ! :naughty:

bivši in bodoči fuzbal prvaki ! interblock vs. horica

vstopnine ni ! dežja baje tudi ne ! :grupni:

Objavljeno
danes bo ena legendarna ! na ŽAK-u ob petih ! :naughty:

bivši in bodoči fuzbal prvaki ! interblock vs. horica

vstopnine ni ! dežja baje tudi ne ! :grupni:

Finale Pokala evropskih šampionov v Bariju maja 1991: Crvena Zvezda : Olympik 0:0 (po penalih 5:3)...........

Stojanović, Belodedić, Radinović, Najdoski, Marović, Jugović, Mihajlović, Prosinečki, Savičević, Binić, Pančev

post-6744-1186750372.jpg

• 2 mesecev pozneje...
Objavljeno

Finale vaterpolo tekme med YU in Italijo (letnice se pa ne spomnem). Čakali smo celo noč na trajekt za Pag. Pred nami so bili italijani, bilo je ene 5 podaljškov, non stop izmenjava vodstva. Enkrat skačemo mi, enkrat italijani pred nami... hehe ampak na koncu smo se le mi veselili:) :worship: :worship: :worship: :worship:

Objavljeno

Luna vaša,zlata naša...

Ljubljana,1970,košarka,tekme za zlato medaljo med Jugoslavijo in ZDA...

Zmagali so,seveda,naši...

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno
Luna vaša,zlata naša...

Ljubljana,1970,košarka,tekme za zlato medaljo med Jugoslavijo in ZDA...

Zmagali so,seveda,naši...

ja, tud jest sem mel to čast, da sem videl to tekmo v živo, v hali tivoli, nikol pozabu :worship: :OK:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!