Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)

Aha, ja rokavice, hrbteničnik in jakno bom kupu sigurno, hlač in drugega pa ne, ker se mi ne zdi tko pomembno

se pravi

Hrbteničnik---15.000sit

Rokavice-----10.000sit

jakna---------20.000sit

use skjp------45.000sit

no sej je kr uredu cena, več nevem če bom skup spravu

Pa če mi lahko daste en par linkov do trgovin-najraje v Ljubljani(tam sem v šoli) ali pa mogoče Postojni. V Ilirski Bistrci pa je bolj švoh?!?

Še neki, a hrbteničnik si daš na golo kožo al je boljše dat recimo še kratko majco spodi, kr meni se zdi da se pol potiš če je direkt na kožo

Popravljeno . Popravil DimmniBurek
Objavljeno (popravljeno)

nikar na golo kožo (srbi, smrdi.... ) kar komot čez kratko majico, ampak je pa res da je bolje da je čim bolj oprijet telesu (se pravi obvezno pod jakno - ker sem videl tudi že modele ki so ga čez jakno dali :grrr ).

no jaz sem letos s svojimi rokavicami za 12k SIT naredil 15k km pa ne kažejo večjih znakov obrabe...malo je tudi odvisno kako merkaš na opremo :P

trgovine:

Habat

TC motoshop

Pilko - tu sem kupil rokavice

verjetno se še kaj najde kar ne poznam :?

Popravljeno . Popravil bLuZoNdEr
Objavljeno

...za jakno bi dal pa lahko vsaj 40.000...hmm?... :hmm: ...a n?!

lp flero

Objavljeno

Ja, pa ne pozabi na zascito stopala oz. gleznja...ne bi bilo fino, ce ga komplicirano zlomis ali zdrobis...a n?!!

lp flero

Objavljeno
Aha, ja rokavice, hrbteničnik in jakno bom kupu sigurno, hlač in drugega pa ne, ker se mi ne zdi tko pomembno...

ne ga srat! Hlače in škornje tudi! Saj ni važno kakšne (cordura, usnje), samo prepihat te ne sme! Škornje si nabavi bolj trde, "pancarske". Če si omejen z denarjem, poglej po oglasih z rabljeno opremo.

Objavljeno

Heh a mi daš dnar? Za 125ko mislm da bodo pajkice in čez ene debelejše kavbojke kar zadosti, na mojem mi ni blo mraz, škornji pa bulerji rullz :yea2:

Objavljeno

Pajkice in debele kavbojke.

Ce si tocno preprican, da se ne bo nic zgodilo, je to dovolj.

Ce pa bos opravil izlet po asfaltu, pa zna biti premalo.

Objavljeno
Heh a mi daš dnar?

a zdej bi pa še denar fehtal :blink: ...sej mi nismo tukaj, da ti stvari kupujemo...

če maš za 125-tko moraš met tudi za opremo.....ni treba kupovat vrhunske stvari, vendar ne pozabi na zaščito...večkrat boš slišal nasvet, najprej oprema potem motor...pa sploh ni neumen nasvet...torej poskrbi, da boš zaščiten, hlače, rokavice in jakno obvezno, ledvični pas je za začetek dovolj, ne rabiš hrbteničnika....lahko kupiš rabljeno če dobiš nepoškodovano..pa čelada, ki je "primerna" za apn 6 ni mus primerna tudi za močnejše motorje...poskrbi za zaščito maksimalno kolikor sredstva dovoljujejo....potem se podaj v nakup motorja.....

Objavljeno

Nism te prosu za dnar ampak ti sam hotu povedat da ga nimam :closedeyes:

Zaenkrat bodo kavbojke zadost, čelada pa je kr dobra, sicer mal stara a praktično enkrat rabljena-od brata je, in mi jo bo verjetno dal pri novem motorju, če ne bom pa novo kupu

Objavljeno
Nism te prosu za dnar ampak ti sam hotu povedat da ga nimam

če nimaš denarja pol ne morš met motorja, kaj ne?

Objavljeno (popravljeno)

no sej mislim da je dojel .......a ni dovolj zrelosti pokazal že s tem da se je vsaj pozanimal kakšno opremo potrebuje, večina kupi motor potem se pa z želatinasto čelado okol vozi......če pač nima dovolj denarja bo pa drugo leto kupil in upal da se vmes ne sesuje - zato se mu še ni treba odreči nakupu motorja,lahko nehamo :glare:

Objavljeno

Jest pa fanta čist razumem glede financ, sem bil tudi jaz nekoč na tem in sem nosil opremo ki je danes ne oblečem niti če mi plačajo ne. Ker ni blo dinar za hlače sem potem dal ene kavbojke na predelavo da so bili notri ščitniki in usnjene podloge da me glih po kolenih vsega napihalo. Čelado sem eno leto nosil še z mopeda, rokavice so bile usnjene smučarske. Evo me pa sem še danes tukaj živ med vami.

Lahko je s polno ritjo nekomu pamet solit. Saj ima pravo razmišljanje da se vsaj pozanima o opremi jo bo že počasi skup napraskal.

LP

Leteči

Objavljeno
Lahko je s polno ritjo nekomu pamet solit.

ne gre za polne riti... :blink:

gre za to, da svetuješ nekomu, da naj maksimalno poskrbi za svojo varnost....ker vsi, ki se vozmo z motorji par let vemo, da je ta na prvem mestu, kajne?

sem bil tudi jaz nekoč na tem in sem nosil opremo, ki je danes ne oblečem niti če mi plačajo ne

no in kaj je nauk tvoje zgodbe...da svetuješ vsem naj pri opremi ne šparajo...seveda pa tudi kreditov ni treba jemat za to, ne?

sej se razumemo.... .)

Objavljeno (popravljeno)

... kaj se razumemo

če nimaš denarja pol ne morš met motorja, kaj ne?

...al da si motor lahko privošči za opremo pa ni treba kreditov jemat

:?

Kakorkoli mislim da je tale debata že zelo :topic: in da lahko nehamo, povedal smo mu, dojel je, denarja nima na kile, odločil se bo pa on sam.

Objavljeno

Ja0 smeha preveč, sej je kul, ni se treba tolk obremenjevat, za hlače bo že, mislm da je jakna pa hrbteničnik bolj pomembno, bom pa naslednje leto kej nabavu, pa hlače si bom tudi jest predelal ker je mama šivilja tku da ni problema.

Objavljeno (popravljeno)

mislim, da hrbteničnik ni bolj pomemben kot hlače...jst bi raje vzel navaden ledvični in pa ene hlače motoristične....če padeš so noge takoj na udaru....odločil se boš pa sam....

kaj se razumemo

bom napisal še enkrat, da boš razumel:" če nimaš denarja ne moreš imet motorja"

kapiš :?

Popravljeno . Popravil Thundercat
Objavljeno

Jaz sem dosedaj (tok, tok) dvakrat sprobu opremo, obakrat na makadamu.

Prvič sem imel samo zgornji del zaščiten mi ni blo nič, spodaj hlače in superge. 14 dni sem šepal zaradi povaljanih kolen in zvitega in udarjenega gležnja.

Drugič sem bil spodobno oblečen, komplet oprema, brez posledic.

Na opremi se nič ne pozna, samo za spucat je blo.

Obakrat pri prb. 40kmh. Pol pa računej. :)

Objavljeno
Moj sorodnik dela v eni motoristicni stacuni - povedal, da je to obicajna doba, glede na pripovedovanje kupcev. Tko da mogoce zdrzijo vec ce delas precej manj kot povprecno al pa das vec kot 10.000 zanje.  :?

Men moje denimo so zdrzale kakih 10.000 km, zgledajo se v redu, ampak tut nisem dal 5.000SIT za njih (okrog 17.000).

lani sem dal za rokavice 120€ in po več kot 10.000 so kot uni dan iz trgovine.. nikjer se ne pozna obrabljenost.. Usnjene, z GoreTex-om, Alpinestars

So ble drage, ampak mi ni žal denarja, ki rokavice sedejo na roko kod ulite.

No saj je blo v tej temi že nekaj krat omenjeno, da je ponavadi roba zvenečih imen ne samo varna, ampak tudi lepo narejena, da ne utruja in živcira uporabnika...

Objavljeno

mislim, da hrbteničnik ni bolj pomemben kot hlače...jst bi raje vzel navaden ledvični in pa ene hlače motoristične....če padeš so noge takoj na udaru....odločil se boš pa sam....

Ja sam se mi zdi da si rajši noge poružim in podrsam kukr pa da si hrbet zlomm, pa še hrbteničnik bom lahko meu za bordanje, prejšnjič sm se fejst razbiu na ograji, pa mim grede padeš direkt na hrbet, hlače bom že kupu, sej če bo kej keša ostalo bom kupu. Pač se mi zdi hrbet bolj pomemben od hlač, pa upam da ne bom sprobu opreme glih prvo leto

Objavljeno

""Ja sam se mi zdi da si rajši noge poružim in podrsam kukr pa da si hrbet zlomm""

Mislim, da ni dobro dajat prednosti enem delu telesa pred drugim (noge vs. hrbet) HALLOO!!!!

Dej ti nabav kr celotno opremo do realno prave sezone je kr en lep cajt pa vmes je dosti prostih wikendov, s tem mislim samo omenit da greš lahko honorarno delat in tako dobiš tudi denar za hlače!!!

Ne pametujem, govorim ti samo iz izkušenj, ker sm jst tud tko nabavu opremo, morš se pač odreči nečemu, da lahko uživaš v drugi stvari!!!

P.S. če greš bordat, zapraviš tisti en dan na smučišču najmanj 6000 sit, in če to pomnožiš z 10, mislim da maš denar za hude hlače, pa še če upoštevamo, da so trenutno popusti si lahko še marsikej kupiš zraven!

brez zamere

lp

Mič

Objavljeno
Ja sam se mi zdi da si rajši noge poružim in podrsam kukr pa da si hrbet zlomm,

veš malo čudno razmišljaš....hrbteničnik ni namenjen zaščiti tega, da si "hrbet zlomiš"....najpogostejše poškodbe pri motoristih so noge..te so prve na udaru...najpomembnejše pa je, da si zaščitiš glavo ..

hrbteničnik je pa tako...v bistvu zadeva sploh ni tako razširjena kot je mislit....tako da pozabi na hrbteničnik in raje misli na noge....

najboljš bi bilo, da si kupiš vse, ker pa ni denarja, kot praviš, si moraš naredit prioritetno listo....in po mojem mnenju hrbteničnik ni potrebno, da je tvoja prioriteta.....

Objavljeno

osebno se počutim dosti bolj varno s plastiko na hrbtu kot pa brez nje. Hlače so pa izredno dobra izbira ne samo zaradi morebitnih padcev, ampak tudi zaradi tega, ker te na motoru brez ta pravih hlač lahko kar precej napiha ne samo v kolena, amapk tudi v qrca in jajca :grim (predvsem pri nakedih)

Objavljeno

Vsekakor rajši hlače kot pa hrbteničnik, ker imajo cordura jakne po večini na hrbtu penast ščitnik, sicer se ne more primerjati z želvo, ampak še vedno nekaj je.

Objavljeno

mah....ti kar mej peno, jaz si vseeno vsakič plastiko na pukl nabijem. :grim Drugač pa če se kdo hoče raje s hrbtenico kot pa koleni igrat, naj se zaradi mene kar. ampak tistih par jurjev več dat za zaščito cele hrbtenice kot pa samo za ledvičnega, ni ravno nevemkako velik strošek...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!