Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Fantje pa ej dej nehajte pravdat TC-jevo početje... Ttipson čaka na čelado že 5 mesecev - ama kakšen avans? Nazadnje ko sem pogledal je bil TC "TC shop"! "TC shop" pa pomeni shop kot v pomenu besede in shop naj bi bil založen z izdelki mar ne? Če pa si stocka ne morejo privoščit potem pa naj odprejo kataloško prodajo ne pa shop. Razumem, če je izdelek zelo specifičem ampak 5 mesecev ama pol pa ama slab dan ama dober dan bo pomoje kar neprodan dan. ;)

Zakaj bi plačal avans?

Saj ne naroča gradnje stanovanjskega bloka ali izdelavo atomske bombe.

Samo eno usrano čealdo je potrebno spraviti i skladišča A v trgovino B.

That is not rocket science,

pravijo amerikanarji za zadeve,

ki so čisto enostavne in samoumevne.

:grim

Objavljeno

Zgolj moje mnenje, na katerega sem se adaptiral - če gre samo za ustni, telefonski, kakršenkoli dogovor, in ni bilo avansa, ni predračuna, naročilnice, karkoli papirnatega, dejansko nimaš prodajalca s čim 'za jajca držat' in ti res ostane samo žgoljanje po forumih in v domači gostilni... Seveda bi bilo lepo, če bi se vsi trgovci držali ustnih dogovorov (in tudi, če bi bili kupci malo manj limoze - limonaste mimoze), a doslej je verjetno lahko že vsem državljanom, ki se poslužujejo koncepta tržnega gospodarstva, jasno, da temu ni tako. Zato bo ta tema (in tista o serviserjih) vedno polna 'prvih razočaranj' in izjav v stilu 'tja ne grem nikoli več, ker sem užaljen'. V petih mesecih bi, če bi res hotel tisto čelado, sedel v avto in šel po njo kamorkoli drugam.

@Brrrm - ja, res ni muvanje čelade nek velik projekt, a Schuberth je pač taka firma, ki ji je Slovenija peto kolo, dokler ne zadovoljijo domačega trga... Težave z dobavami so že odkar pomnim(o). V Avstriji imajo teh čelad ogromno, ampak so malo dražje (kolikor vem). V petih mesecih bi, če bi res hotel tisto čelado, sedel v avto in šel po njo kamorkoli drugam.

@Ice - načeloma v novinarstvu ne teoretiziram kaj dosti. In meni je vse kristalno jasno. :P

Teoretično imaš prav, sam zakaj bi mogu on hodit drugam če so mu že tle zagotovili, navsezadnje bojo oni zaslužili (alpa ne)

Sej to je njihovo delo, to delajo, oz. bi morali....

In če bi bil trgovec resen bi fantinu reku: Ta čelada mogoče sploh pršla ne bo, je×i se ali kupi eno drugo... Easy as that, ne da ga nateguje in se človek vozi z eno gnilo staro čelado ker mu prijazni trgovec ne priskrbi druge kot sta se zmenila...

Objavljeno

Teoretično imaš prav, sam zakaj bi mogu on hodit drugam če so mu že tle zagotovili, navsezadnje bojo oni zaslužili (alpa ne)

In če bi bil trgovec resen bi fantinu reku: Ta čelada mogoče sploh pršla ne bo, je×i se ali kupi eno drugo... Easy as that, ne da ga nateguje in se človek vozi z eno gnilo staro čelado ker mu prijazni trgovec ne priskrbi druge kot sta se zmenila...

TC so zakon. Veliko ponudbe na enem mestu pa še pri vsakem nakupu se da kaj "zmenit".

Objavljeno

TC so zakon. Veliko ponudbe na enem mestu pa še pri vsakem nakupu se da kaj "zmenit".

Sam schubert čelad nimajo... :P

Objavljeno

Zato ,ke rpač hoče čelado in mu je že jasno, da tuki ni ziher, da jo bo dubu. Jebeš teorijo - v praksi on hoče čelado...Trgovci so, kakršni so - s takšnimi shajamo, ali pa ne. VSak po svoje.

Objavljeno (popravljeno)

oni al pa Schuberth

ne sodit, dokler ne govoriš z vsemi vpletenimi, sicer je tvoja sodba zgolj sodba nekega wankerja ;)

No, jaz sem govoril ... tako z ekipo TC, kot tudi z ljudmi iz Schubertha ... in spodnje ni citat njihovega, le pojasnilo slike, ki sem si jo ustvaril, tudi z njihovimi izjavami.

Slovenija je majhen trg in logistika dostavne verige žal ne funkcionira tako dobro, kot bi si v teoriji predstavljali. Pa ne zaradi lenobe členov, prisotnih v Sloveniji - enmu dilerju v Nemčiji ali Italiji al pa kaj se pač ne da 10-krat letno pošiljati 3 čelade 20 rezervnih delov z nevemkako dostavo v Ljubljano, sploh, če ima v Nemčiji ali Italiji odjemalce, ki 10-krat letno vzamejo 300 čelad ... prodajalec v Sloveniji pa tudi ne bo na zalogo jemal 300 čelad, če ve, da jih letno proda 170 (cifre so fiktivne), da bi mu druge potem ostajal, pol jih pa drugo leto hoče folk itak zastonj dobit, brez kakega dobička... Scena podobna, kot pri kakih eksotičnih računalnikih, avtih, cotah ipd.

Skratka - majhnost žal povzroča tudi takšne posledice. Slovenija je en velik butik.

ampak - brezveze, ne da se mi več tule žonglirat, le še nasvet: najboljš je kupit takoj stvari, ki se jih najde v prodajalni... ali it drugam prečekirat.

(mal editirano)

PS: ja, nekateri drugi dobavitelji čelad imajo to drugače zrihtano. No, njim so čelade v bistvu glavni prodajni produkt.

Popravljeno . Popravil SymRu
Objavljeno (popravljeno)

oni al pa Schuberth

ne sodit, dokler ne govoriš z vsemi vpletenimi, sicer je tvoja sodba zgolj sodba nekega wankerja ;)

No, jaz sem govoril ... tako z ekipo TC, kot tudi z ljudmi iz Schubertha ... in spodnje ni citat njihovega, le pojasnilo slike, ki sem si jo ustvaril, tudi z njihovimi izjavami.

Slovenija je majhen trg in logistika dostavne verige žal ne funkcionira tako dobro, kot bi si v teoriji predstavljali. Pa ne zaradi lenobe členov, prisotnih v Sloveniji - enmu dilerju v Nemčiji ali Italiji al pa kaj se pač ne da 10-krat letno pošiljati 3 čelade 20 rezervnih delov z nevemkako dostavo v Ljubljano, sploh, če ima v Nemčiji ali Italiji odjemalce, ki 10-krat letno vzamejo 300 čelad ... prodajalec v Sloveniji pa tudi ne bo na zalogo jemal 300 čelad, če ve, da jih letno proda 170 (cifre so fiktivne), da bi mu druge potem ostajal, pol jih pa drugo leto hoče folk itak zastonj dobit, brez kakega dobička... Scena podobna, kot pri kakih eksotičnih računalnikih, avtih, cotah ipd.

Skratka - majhnost žal povzroča tudi takšne posledice. Slovenija je en velik butik.

ampak - brezveze, ne da se mi več tule žonglirat, le še nasvet: najboljš je kupit takoj stvari, ki se jih najde v prodajalni... ali it drugam prečekirat.

(mal editirano)

Na tem svetu so dve vrsti ljudi, tisti ki kaj naredijo in tisti ki lupajo in najdejo 500 izgovorov zakaj se stvari ne dajo naredit in kako je vse težko!

Katera vrsta si ti in TC motoshop?

Pa ne me za jezik vlečt k mu bom jest čelado u 24 urah zrihtu! ;)

Popravljeno . Popravil Terminator
Objavljeno

Slovenija je majhen trg in logistika dostavne verige žal ne funkcionira tako dobro, kot bi si v teoriji predstavljali. Pa ne zaradi lenobe členov, prisotnih v Sloveniji - enmu dilerju v Nemčiji ali Italiji al pa kaj se pač ne da 10-krat letno pošiljati 3 čelade 20 rezervnih delov z nevemkako dostavo v Ljubljano...

Jaz sem dobil 1 par smuci iz Hamburga v Ljubljano v 5 dneh za 10 eur. Dostava je danes res ucinkovita.

Lep pozdrav

Objavljeno

oni al pa Schuberth

(mal editirano)

PS: ja, nekateri drugi dobavitelji čelad imajo to drugače zrihtano. No, njim so čelade v bistvu glavni prodajni produkt.

Malo si sfalil temo pogovora. Fora je v tem da so ga NATEGOVALI, ja jutri bo, ne ne pojutrišnjem 100% in to 5mescov, pač bi rekli čelade ne bomo dobavli ker se nam ne splača, odjebi in kupi kaj drugega.... Boli nas kita.. Ampak ne, oni so ga nategovali...

Objavljeno

hvala, res nisem vedel... ;)

poglej, pogosto so za majhne ali nišne trge problem izdelovalci, ki ne zmorejo hkrati zadovoljiti potreb vseh trgov in si pač postavijo prioritete (raje čimbolj zadovoljiti in poservisirat en velik trg)... tu je včasih kriv problem majhnosti Sloveniji ...

Hočeš reči da izdelovalci niso hoteli izdelat ene čelade za SLO trg? Al jest ne razumem?

Mislim da pri Schubert to delajo, čelade pač... Pa če je bla v Louisu dobavljiva bi lahko trgovec c TCju fantu ponudu da mu jo od tam pripeljejo, pač bo nekoliko dražje ampak vsaj bo...

Objavljeno

Sym dej nehaj zdaj tukaj nakladat. Zakaj pa pri Nolanu nikoli ali redko zaškriplje pri dobavi rezervnih delov tudi za čelade stare kot Zemlja. Pa Compaco deluje na istem tržišču kot TC.

Ni danes problem v logistiki, ti pošljejo vsako malenkost za male pare. Drugo je če je organizacija v TC-ju v riti.

Je pač tako, da če se nekaj lotiš (v tem primeru prodajati čelade) to delaj dobro ali pa sploh ne delaj, polovičarstvo se danes ne obnese. Če mislijo da je trg premajhen se je treba ozreti malce naokoli po sosednjih deželah, kolikor vem so nekateri uvozniki dotičnih artiklov to že izkoristili sebi v prid. ČE si pa tog in gledaš na svoj posel s plašnicami ob straneh in tolčeš eno in isto vsak dan potem naj gre tak trgovec raje prodajati burek v lokalno pekarno.

Objavljeno

Leteči, Compaco pač živi od čelad in je očitno z Italijani sklenil zelo temeljit deal. TCju so čelade verjetno stranski produkt. Polovičarstvo je kot kozarec, ki je napol poln... ali napol prazen.

skratka - da ne bo spet kdo rekel, da sem njihov odvetnik ... res se mi ne da več nekaj razglablat s trumo užaljenih in pametnih...

in, ja - eden od top ljudi pri Schuberthu mi je razložil, kakšne težave imajo z logistiko in kakšne strategije ...

no, uživajte še naprej v brezplodni debati, predlagam, da spišete protest v imenu motoristov Slovenije

Objavljeno

mah, biznis so motorji, oprema niti ne tolk ... ;) burek pa verjetno še manj

Hja, lej tudi uni u burekđinici zasluži, zakaj? Ker se za nas lačne stranke potrudi in jim vedno znova ponudi dober, sveže pečen in topel burek. Uni ku enkrat nima, pa je enkrat mal tak čuden mene ne bo tam več vidu, hodim tja kjer je dober in kjer ga ma zmeraj...

In če mu čelada za 100k ne prinese zaslužka? Pa jebote, sej ma kombinezone pa škornje pa vse notr... Če se jim nebi splačalo bi prodajali sam motorje...

Objavljeno

poglej, pogosto so za majhne ali nišne trge problem izdelovalci, ki ne zmorejo hkrati zadovoljiti potreb vseh trgov in si pač postavijo prioritete (raje čimbolj zadovoljiti in poservisirat en velik trg)... tu je včasih kriv problem majhnosti Sloveniji ...

sym, kaj tebi ni cisto vse jasno mogoce ?ce nekomu "ni v interesu" zadovoljiti potreb trga ne bo dolgo trzil na trgu.

kar ti opisujes, da ti je nek "visoki funkcionar schubertha" razlagal...... no ja, meni so razlagali, da je problem pri slovenskem uvozniku, da dobijo sporadicne podatke in narocila od njega. zdaj pa verjemi komur hoces.

da je problem v logistiki pri artiklih kot se mi tukaj pogovarjamo ti danes ne verjame nihce vec.

schuberth ni neka luftarska firma.

da imajo slovenci tako drugacne tintare od vseh ostalih ljudi ?

za primer ti povem zgodbo, ki se je odvijala v graske gericke, kjer sem bil zraven.

tip pride v trgovino, rabi mali plasticni del in par sraufov za conceptko.

gericke graz poklice gericke hamburg, ti schuberth nemcija.

naslednji dan je bil del v graz-u (ker ga niso imeli v trgovini).

se dodatek: prodajalci schuberth celad lahko za rezervne dele tudi razstavijo kaksno celado iz zaloge in te dele nadomestijo z pozneje prejetimi.

Objavljeno

sym, kaj tebi ni cisto vse jasno mogoce ?ce nekomu "ni v interesu" zadovoljiti potreb trga ne bo dolgo trzil na trgu.

kar ti opisujes, da ti je nek "visoki funkcionar schubertha" razlagal...... no ja, meni so razlagali, da je problem pri slovenskem uvozniku, da dobijo sporadicne podatke in narocila od njega. zdaj pa verjemi komur hoces.

da je problem v logistiki pri artiklih kot se mi tukaj pogovarjamo ti danes ne verjame nihce vec.

schuberth ni neka luftarska firma.

da imajo slovenci tako drugacne tintare od vseh ostalih ljudi ?

za primer ti povem zgodbo, ki se je odvijala v graske gericke, kjer sem bil zraven.

se dodatek: prodajalci schuberth celad lahko za rezervne dele tudi razstavijo kaksno celado iz zaloge in te dele nadomestijo z pozneje prejetimi.

Ice, a morda tudi tebi ni cisto vse jasno mogoce? Kar pravim, je predvsem sledeča univerzalna in 100-odstotno zadovoljstvo garantirajoča filozofija, ki niti malo ne boli - folk naj kupi zadeve, ce so v trgovini na zalogi, ce pa jih ni in ce scasoma vidijo, da v nekaj tednih z dobavo narocenega ni nic, naj si naredijo uslugo in gredo zadevo kupit kam drugam. Le tako bodo popolnoma in celovito zadovoljni potrošniki - firma, ki ji ni ratalo želenega dobaviti, pa v bistvu tudi ne bo trpela neke hude škode, saj bo še vedno prodajala pač stvari iz zaloge in kupcev bo (je), kot je videti, vedno dovolj, tudi zadovoljnih...

Razen, ce so tisti trmasti kupci mazohisti, pa radi cakajo (recimo 5 mescev), ali pa imajo blazno potrebo po objavah v stilu "grdi grdi TC motoshop...". Mimogrede me še zanima, koliko teh individualnih kupcev, ki ne dobijo iz zaloge in bi naročili, je pripravljenih nosit kakih 5-10 jurjev stroškov instantne dobave, vkolikor naj ti stroški nastanejo? Bodmo fer - ne moreš vedno pričakovat, da bo trgovec to izvajal na svoje stroške. Lahko si pa to želimo, to je res...

No, lahko vsi vpijemo "kupec je kralj" in "kupec ima vendar v rokah solde", ampak to še zdaleč ne reši problema ... Problem pa je predvsem v relaciji dejstev "hočem čelado topato" in "ni ni".

Toliko za danes o tem. Pokroviteljstvo brez meja.

Objavljeno

Ice, a morda tudi tebi ni cisto vse jasno mogoce? Kar pravim, je predvsem sledeča univerzalna in 100-odstotno zadovoljstvo garantirajoča filozofija, ki niti malo ne boli - folk naj kupi zadeve, ce so v trgovini na zalogi, ce pa jih ni in ce scasoma vidijo, da v nekaj tednih z dobavo narocenega ni nic, naj si naredijo uslugo in gredo zadevo kupit kam drugam. Le tako bodo popolnoma in celovito zadovoljni potrošniki - firma, ki ji ni ratalo želenega dobaviti, pa v bistvu tudi ne bo trpela neke hude škode, saj bo še vedno prodajala pač stvari iz zaloge in kupcev bo (je), kot je videti, vedno dovolj, tudi zadovoljnih...

Dragi Sym

Tvoje razmišljanje je skregano z načeli tržnega gospodarstva današnjega časa. Po tem sistemu se je razmišljalo v času ko je bil bencin in prašek na bone.

Vsako uspešno podjetje stremi k povečevanju prodaje/proizvodnje in le popoln bebec dela po tvojem sistemu.

ČE bi tebe s tvojim razmišljanjem vzeli v Mercator namesto Jankoviča jih spraviš v stečaj v manj kot mesecu.

Objavljeno

Vsako uspešno podjetje stremi k povečevanju prodaje/proizvodnje in le popoln bebec dela po tvojem sistemu.

ČE bi tebe s tvojim razmišljanjem vzeli v Mercator namesto Jankoviča jih spraviš v stečaj v manj kot mesecu.

Pod pogojem da vsaj sorazmerno povečujejo tudi dobiček in nimajo s tem nesorazmerno veliko dela, kar lahko pridonese k sorazmernemu upadu dobička, kar morda ni smotrno v primeru, če se podjetje ukvarja z večimi prodajnimi programi hkrati.

Prodajalec, ki je pameten, ima v glavi vedno trdo računico in ne računa pretirano na neke 'zmagovalne kombinacije mehkih dejavnikov'.

V luči tega - verjetno je najlažje na začetku prodajnega cikla od izdelovalca naročiti en kontejner nečesa in potem to pač postopoma prodati, da ti čimmanj ostane, kot pa sproti naročati in imeti same stroške. Če neko podjetje recimo naroči na zač. leta 500 čelad, neko drugo pa 3000, je jasno, da bo prvemu morda robe za prodajo prej zmanjkalo - a posel bo za njih še vedno označen kot 'uspešno'. Hja, in dobava Nemčija/Avstrija-Slovenija je verjetno bistveno dražja, kot dobava Nemčija-Avstrija. Samo poglej, koliko stanejo ušivi paketi iz Louisa...

No, gornji teoretski vložek je bil brezplačen ;) Upam, da boš vsaj malce spremenil svoje mnenje in me ne boš zmerjal z bebcem ali 'ideološkim reliktom starega sistema'.

Mimogrede - ali je že kdo kdaj v Mercatorju kaj naročil, česar trenutno ni bilo na zalogi ? ;) ;)

PS: tole postaja pa še zabavno :)

obljuba dela dolg :yes: in nehaj :devil:

Sem kaj obljubil? :eek:

Objavljeno

sym, mogoce si novinar. mogoce si celo kdaj kaj prebral o trzenju. samo si ali vse pozabil ali pa gledas na vse skupaj skozi tako roznato pofarbane spegle, da boli glava. kar ti pises se teoreticno super slisi, mogoce bi bilo celo izvedljivo (do neke minimalne mere), vendar za obstoj podjetja pogubno.

sicer imas prav, da ce v eni trgovini necesa nimajo grem pac drugam. vprasaj pa se, kaj pomeni 5 mesecno nategovanje kupca za ime firme. ce ti to ni jasno se nima smisla s teboj pogovarjati o cemerkoli.

ker tako rad povdarjas "demokraticno pravico vsakega do uzrazanja lastnega mnenja" ne vem zakaj dovoljujes to pravico samo dolocenim osebam, medtem ko jo drugim negiras.

ali zakaj tako vehementno "dokazujes" (da ne recem, da nas prisilno prepricujes o oh in sploh super odnosu TC-ja do vseh, ce temu ni tako), da smo vsi v zmoti ?

zato bi ti predlagal, da se drzis prvega novinarskega nacela in verodostojno POROCAS o dogodkih in jih subjektivno NE vrednotis.

Sem kaj obljubil? :eek:

si, ja.

Objavljeno

Spoštovani,

vaša mnenja so dobrodošla in vsako vzamemo resno. Menimo pa, da je prav, da poleg objave na forumu obvestite tudi dotičnega prodajalca in tako pripomorete k boljši ponudbi. Vaša mnenja posredujte na naš elektronski naslov: reklamacije@tc-motoshop.si

Odgovorili bomo na vsako prispelo sporočilo.

Hvala za razumevanje.

TC MOTOSHOP

Objavljeno

Pohvalen korak k težnji po izboljšani simbiozi prodajalec-kupec...

Objavljeno
TC Motoshopu hvala za presekanje burne razprave o načelih tržnega gospodarstva. Smo jo popucali, kolikor se je le dalo. Dost nakladanja, folk.
Objavljeno

Mimogrede me še zanima, koliko teh individualnih kupcev, ki ne dobijo iz zaloge in bi naročili, je pripravljenih nosit kakih 5-10 jurjev stroškov instantne dobave, vkolikor naj ti stroški nastanejo?

evo jaz takoj krijem te stroške :grim ...samo da ne bo instant dobava trajala en mesec :grrr

Objavljeno

Reklamacija uspešno rešena, novo stikalo so mi bp poslali v DKS,kjer sem ga lahko dvignil ;torej zaenkrat jih lahko samo pohvalim, še posebej Blaža, s katerim sva reševala ta problem.

lp vuk

Objavljeno

Ej, jezst kaj je s tvojim schubert šljemom? :hmm:

Objavljeno

Na sončni strani Alp se gremo pa takole! (TC Motoshop)

Jaz sem naročil nova tesnila vizirja za Concept čelado februarja se mi zdi (mesec pred pričetkom sezone - vsaj zame) in jih še do danes nimam.... Obljubili so jih v tednu dveh...treh maksimalno! Pustil vse podatke, telefonsko, dal bi tudi aro pa so rekli, da ni treba.....a gumic NI! Po mesecu dni sem bil ponovno tam.....vse obljubljeno! Verjetno se bom zapeljal čez mejo.....

Za kupca se je potrebno VEDNO potruditi in držati obljubljeno besedo!

Če bi vsaj poklicali in rekli, da ne bo nič.... OK tako pa :BUA:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!