Skoči na vsebino

Slovenski klošarji in uvedba evra

Ni3ous

Priporočene objave

Drgač pa ... mogoče so klošarji tut malo nesigurni, kajti ne morejo vedeti kako bo splošna populacija "delala" z evro drobižem. Konec koncev niti sami res ne vemo kako bomo "ravnali z kovanci po novem letu. Že res da imamo nekaj izkušenj z evri, vendar v tujini, kar pa ni isto. Mentaliteta bo morda taka, da euro kovance ne bomo več metali v isti koš kot tolarske do sedaj, v smislu: če je kovanec, že ni velik vreden. Zatorej verjetno klošarji ne morejo biti prepričani kako bo na njih vplival prihod evra. To je lahko ena od hipotez.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...

Jaz klošarjem, če so vljudni, zmeraj kaj dam. Prej sem jim dajal med 500 in 1000 SIt. Daj bom dal od 2 do 5 eur. Meni se smilijo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Najboljše je, da kupiš 2 litra namiznega belega vina (najcenejšega seveda) in greš v park ter jim ga podariš.

Ja, je tudi opcija. Ko človek pade na tak družbeni rob, me res ne more biti lahko. Ljudje jih zasmehujejo. Meni pa se smilijo. Ne vsi. Seveda.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Men so klošarji že od nekdaj pri srcu in mi res ni težko kakega jurja tu pa tam riskirat.

Men so tut bli. Dokler se niso skor režal v glavo mojmu kolegu, ker hodi v službo za borih 1000 evrov na mesec. Sam imam 500 evrov dohodkov na mesec, klošar jih ima vsaj še enkrat več. Kdo bi mogu zdej komu dat denar :doze: Zaradi nekaterih radodarnežev, je klošarjev vedno več. Predvsem vedno več mladih, kateri so si klošarjenje izbrali za zelo donosen poklic. In moja pot iz slube na fax je ratala cele beda, ker se v vsako stran znebim 3 čikov in bedasto s emi zdi istim facam ponavljat, da nimam drobiža.

Tako sem napisal ker imaš prave klošarje in đankije,

Ta farsa mi gre tudi že malo na jetra. Eni se fiksajo, drugi pa pač pijejo. Fehtajo pa vsi. Kje je zdej ta razlika, da bi nekomu dal jurja nekomu pa ne.

Klošar dobi od mene samo kako litro kdaj pa kdaj, pa cajtg kupm. Za evro in nič več.

Meni se smilijo.

:lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Men so tut bli. Dokler se niso skor režal v glavo mojmu kolegu, ker hodi v službo za borih 1000 evrov na mesec. Sam imam 500 evrov dohodkov na mesec, klošar jih ima vsaj še enkrat več. Kdo bi mogu zdej komu dat denar :doze: Zaradi nekaterih radodarnežev, je klošarjev vedno več. Predvsem vedno več mladih, kateri so si klošarjenje izbrali za zelo donosen poklic. In moja pot iz slube na fax je ratala cele beda, ker se v vsako stran znebim 3 čikov in bedasto s emi zdi istim facam ponavljat, da nimam drobiža.

Ta farsa mi gre tudi že malo na jetra. Eni se fiksajo, drugi pa pač pijejo. Fehtajo pa vsi. Kje je zdej ta razlika, da bi nekomu dal jurja nekomu pa ne.

Klošar dobi od mene samo kako litro kdaj pa kdaj, pa cajtg kupm. Za evro in nič več.

Tu pa se strinjam s teboj. Nekateri so res neprijetni in takšnim tudi jaz ne bi dal "pet para".

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ljudje jih zasmehujejo....

Potem pa jim dajo jurja. Kdo se ti zdaj smili :glare:

Smo meli tudi na trubarjevi pred merkatorjem skos iste face. Kao klošarje. So ti kak vic povedal, ti si jim dal pa drobiž, ko si prišel iz merkatorja. Nitrous bi rekel TA PRAV klošar. No ko sem pa enkrat ponesreči zašel v sosednji blok, sem pa videl tega klošarja, kako je z svojim zmahanim kolesom zapuščal stanovanje (ga zaklenil) in zraven veselo čebljav po hudem mobitelu.

Tu pa se strinjam s teboj. Nekateri so res neprijetni in takšnim tudi jaz ne bi dal "pet para".

No ponavadi je neprijeten vsak umazan, smrdeč človek, kateri lula na prešercu in te fehta za čik in denar nadležen. Pa četudi je TA PRAV klošar.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Potem pa jim dajo jurja. Kdo se ti zdaj smili :glare:

Smo meli tudi na trubarjevi pred merkatorjem skos iste face. Kao klošarje. So ti kak vic povedal, ti si jim dal pa drobiž, ko si prišel iz merkatorja. Nitrous bi rekel TA PRAV klošar. No ko sem pa enkrat ponesreči zašel v sosednji blok, sem pa videl tega klošarja, kako je z svojim zmahanim kolesom zapuščal stanovanje (ga zaklenil) in zraven veselo čebljav po hudem mobitelu.

No, to so pa novi vidiki. V Mariboru misli, da takšnih nimiamo. Bom pa v bodoče bolj pozoren. Dober štos.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, to so pa novi vidiki. V Mariboru misli, da takšnih nimiamo. Bom pa v bodoče bolj pozoren. Dober štos.

Kako pa veš, da jih nimate. Glede na to, da mi ni samo en klošar priznal, da se njegov mesečni dohodek giblje okoli 1000 evrov, bi bilo čudno, da ne bi imeli stanovanj. 1000 evro se pa ja ne zapije kar tako. Sploh ker pijejo namizno belo. Zakaj čez dan videvam toliko klošarjev, ponoči pa mnogo manj. Aja sej res, spat grejo v zavetišče. Seveda, sej me en idiot, že 14 dni nadleguje pr dvoru, da zbira za zavetišče. Oblečen pa bolje kot jaz :slap:

Popravljeno . Popravil Brihta
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kako pa veš, da jih nimate. Glede na to, da mi ni samo en klošar priznal, da se njegov mesečni dohodek giblje okoli 1000 evrov, bi bilo čudno, da ne bi imeli stanovanj. 1000 evro se pa ja ne zapije kar tako. Sploh ker pijejo namizno belo. Zakaj čez dan videvam toliko klošarjev, ponoči pa mnogo manj. Aja sej res, spat grejo v zavetišče. Seveda, sej me en idiot, že 14 dni nadleguje pr dvoru, da zbira za zavetišče. Oblečen pa bolje kot jaz :slap:

V Mariboru je tega občutno manj. Same stare face in parka. In zapiti tako, da so v obraz rdeči kot Apači.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob tvojem postu sem spoznal da delamo razlike sami. Res da fehtajo vsi, vendar pa jaz lažje dam nekaj drobiža nekomu ki si hoče kupt alkohol, kot nekomu za drogo. Prepričan sem, da nisem sam v tem razmišljanju. Polno imaš ljudi na cesti ki se delajo uboge in uprabljajo raznovrstne laži in pretveze za obiranje dobrotnikov. Že razumem da ima nekaj od njih dejansko kritično socialno/zdravstveno stanje, take razumem in včasih pomagam. Težko pa je vedeti ali oceniti kdo izmed njih zares potrebuje pomoč.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob tvojem postu sem spoznal da delamo razlike sami. Res da fehtajo vsi, vendar pa jaz lažje dam nekaj drobiža nekomu ki si hoče kupt alkohol, kot nekomu za drogo. Prepričan sem, da nisem sam v tem razmišljanju. Polno imaš ljudi na cesti ki se delajo uboge in uprabljajo raznovrstne laži in pretveze za obiranje dobrotnikov. Že razumem da ima nekaj od njih dejansko kritično socialno/zdravstveno stanje, take razumem in včasih pomagam. Težko pa je vedeti ali oceniti kdo izmed njih zares potrebuje pomoč.

Veš, mi, ki v primerjavi z drogo še zmeraj zagovarjamo alkohol, smo očitno že malo jamski praljudje. Moderna generacija ima rada, očitno, kemijo. Mi še danes rečemo, ti, v Črni gori pa stane velik pir.... 300 SIT. Recimo. Mladina se čitno pogovarja takole; ti, a veš, da gram heroina stane v Lendavi....toliko in toliko. He, he, he.... :D

Popravljeno . Popravil gattolina
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V Mariboru je tega občutno manj. Same stare face in parka. In zapiti tako, da so v obraz rdeči kot Apači.

haha

a oni tip še je, ki zgleda kot sandokan, in ki po celem Mariboru koše za smeti preiskuje? :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

haha

a oni tip še je, ki zgleda kot sandokan, in ki po celem Mariboru koše za smeti preiskuje? :D

Ne. Zdaj je "ono" z dolgimi lasmi, ki se pogovarja sam s seboj No.1 klošar.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 4 tedne pozneje...

MB klosarji? Jaz jih vidim vsak dan in to ogromno, vedno vec. In to sredi centra mesta. Jaz ne vem kje ti hodis? Zadnjic sem cakal mamo pred sluzbo v avtu na Slomskovem trgu in opazoval ČLOVEKA ji je hodo od avta do avta in prosil ljudi za drobiz - noben ga ni smirglal. Potem je priso do mene, na nek nacin mi je blo nelagodno in samo zmajal sem z roko a sekundo kasneje pomislo "ej stari, ti mas streho nad glavo, nisi lacen, mas punco, kaj ma pa ta clovek? pa ze ti se pocutis tak bedno da bi vcasih najraje zgino s tega pofukanega sveta, od kje jemlje voljo ta clovek?...". Sem mu potrobo in je priso nazaj do mene pa sem mu dal 2 eura. Lih tolko da se mu ni zmesalo od veselja meni je pa tud odleglo ko sem vido da je vcasih bolje ce nekaj das kot pa dobis. Mene 2 eura ne bi niti priblizno tak osrecila kot sta tega ČLOVEKA in njegov nasmeh in prijazna beseda sta mi na nek nacin polepsal dan.

Popravljeno . Popravil AREA
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!