RAN Objavljeno Oktober 11, 2002 Deli Objavljeno Oktober 11, 2002 Amerika je nastala na zakonih divjega zahoda, ko se je kradlo, ropalo in pobijalo kar vsevprek. Ko je sloj bogatašev ratal, od tam naprej so pa ti isti bili za pravno državo, predvsem zato da jim ne bi kdo na isti način bogatstvo uzel. Tole je pa kr mal preveč poslplošeno :wink: , se ti ne zdi... Naši mogočniki so se relativno neboleče ustrezno omastili. Zelo neboleče-predvsem za njih same. Nihče jim ni stopil na prste... Na divjem zahodu :D bi jih ustrelili... Ak res je malo poenostavljeno, kaj češ smo sam na forumu. Drugače se pa o istem in bolj argumentirano da knjige pisat. Ko postaviš en sistem za katerega veljajo zakoni in če nekdo v okviru teh zakonov nesramno obogati ga ni, ki bi mu na prste legalno stopil. Če bi se pa šli divji zahod ja potem ne rabiš demokracije in države z vsemi institucijami sistema. Nesramnosti, neetičnosti in podobnih kategorij zakon ne more in ne sme sakcionirat ker potem dobimo inkvizicijo. Praviš bivši komunist Kučan sedaj vodi pa nov sistem. Ja zato ker so ga ljudje zbrali in izvolili, pa čeprav je bivši je prav tako naš in te še vedno sprašuijem, kdo bi pa moral bit da bi bil bolj naš. Meni osebno pa tebi bi kakšen drug bolj pasal pa kaj ko imava sam po en glas. Pa saj še krščanarji pravijo, da je več vreden eden, ki je spregledal,... Pa ni Kučan nič spregledal, sam pragmatičen človek je, ki ne ščije proti vetru po nepotrebnem. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
miki Objavljeno Oktober 11, 2002 Avtor Deli Objavljeno Oktober 11, 2002 kopirano iz foruma na večeru.. Če bi leta 1990 izvedli korenite spremembe,to pa bi se zgodilo samo tako, da bi dotedanje akterje enoumja in njihove aparatčike odstranili s položajev in jih poslali delati tisto kar znajo delati oz. za kar so strokovno usposobljeni. Tako bi bila danes politična scena popolnoma drugačna in v Slovenji bi zares imeli demokracijo drugačne oblike kot je danes. Komunisti pa bi lahko odkrito brez spreminjenja imen v ZLSD,LDS,SDS,SNS, ustanovili Komunistično Stranko Slovenije in se vsi združno iz te stranke podali v volilni boj. To bi jim bilo dovoljeno šele po 10 letih demokracije. Tako pa v bistvu ti postavljajo okvire demokracije, ki pa je seveda od enoumja različna le v nekaterih lepotnih popravkih in zelo površinsko in navidezno. Preoblečeni in skriti v razne stranke delujejo s popolnoma enako miselnostjo kot so to delalli dolga desetletja. Kar se Janezek nauči to Janez zna. Ha, ha, ha... Torej poglejmo kdo na tem zgornjem spisku nima komunistične preteklosti. Imamo jo vsi, saj smo živeli v tem uničujočem enoumju, a nekateri priviligirani izbranci so ga vspostavili in vzdrževali s pomočjo represije. Takole: Dr. France Bučar - polkovnik OZNA, član ZKS in profesor na pravni fakulteti, srogo predan partiji vsa leta. Po scenariju navideznega sestopa partije z oblasti odigra zelo umazano vlogo demokrata in navideznega kritika partije, eden najzaslužnejših za umetno vspostavitev alaternative v obliki DEMOS-a in onemogočanje resničnih alternativ partiji-demonter DEMOS-a. Stalni zvesti spremljevalec-cucek Kučana. Dr. France Arhar-nikoli član ZKS? Večino let pa vodja Munchenske Ljubljanske banke, ki je slavela po pranju denarja za poterebe UDB-e. Po navideznih demokratičnih spremembah postane guverner NB, to pa niti v sanjah nebi mogel postati nekdo, ki ni bil strogo preverjen kader partije. Kadroval ga je sicer Peterle, a mu je bil podtaknjen in dobro prebarvan. V predsedniški boj ga je lansirala Kučanova oligarhija, a so jim ga mladinci iz LDS rahlo sesuli. Javno mnenje ga zaradi plače ne postavlja visoko. Toda to je javno mnenje urednikov medijev. To "javno mnenje" se lahko s kašno nepričakovano lepo potezo in ukazom od od zgoraj, hitro začne vspenjati na lestvici popularnosti. V vsaki demokratični državi, bi po takšnem medijskem kolapsu vsak kandidat, ki ima kaj v glavi odstopil od kandidature. Ta pa more nadaljevati po ukazu. Pa še brke mu vedno bolj postrani vleče. Dr. Janez Drnovšek silen demokrat, ki je še malo pred razpadom juge podpisoval dokumente,ki so kršile osnovne človekove paravice in temeljne svoboščine. Režimski mediji pod taktirko rdečih urednikov-aparatčikov, ga predstavljajo kot glavnega rešitelja Slovenije, da JA ni udarila s pravo močjo. Celo avionski napad je ustavil z nekaj telefonskimi pogovori z Beogradom. V resnici pa je bil vse skupaj umazan dogovor beograjskih in slovenskih komunistov. Tako in tako ni bil interes velike Srbije tudi Slovenija. Inscinirana vojna pa je bila le dobra reklama za povzpetneže-prevara. Armada je po "težkih" pogajanjih na Brionih čudežno zapustila Slovenijo, le da smo zato morali podeliti toliko in toliko državljanstev po 600 SIT, bivšim oficirjem in njihovim bljižnjim pustiti ogromno število dragocenih stanovanj in prevzeti levji delež dolgov bivše Juge. Drnovšek s stalno medijsko podporo igra podobo politikasvetovnega formata. Zgodbo o uspehu pa kupuje z najemanjem kreditov. Torej zgodba iz bivših časov se nadaljuje. Evropa pa njega in ostale Janičarje rabi, da bi pokupila vse kar je vrednega. Slaba vest, pa je v tej umazani zaroti proti lastnemu narodu hudo načela njegovo zdravje. Komunistična elita novodobnih kapitalistov ga rabi, saj mu zmanipulirana raja ševedno verjame. V zadnjem času v nasprotju s Kučanom, a zares se nikoli ne moreta raziti, ker bi padlo z njima še marsikaj in oba. Dr. Lev Kreft, rdeča premetena, podmukla ... da ne rečem kaj. Pred osamosvojitvijo je trdil, da je ta pohod Slovenije navaden samomor. In kljub temu ostal v vrhovih politike in fakultete. Ortodoksni komunist in manipulator. Barbara Brezigar, še leta 1990 članica ZKS, hči priviligiranih partiji pripadnih staršev. Ker ni prosperila na vodilna mesta, užaljena odšla v objem komunista Janeza Janše tako kot vsi užaljeni ambiciozni komunisti. Navidezna alternativa komunistom na oblasti. V zadnjem času pridobiva zakramente Rodetovega CK KPS. Odpusti jim ljubi Bog, saj ne vedo kaj delajo. Žal jo izdaja že piskajoč glas. Na slikah pa so jo tako polepšali, da še najbrž še sama ne pozna. Slovenci smo preveč lepi ljudje, da bi imeli take predstavnike. Takšni nas zaenkrat zastopajo le zato ker opravljajo z zlagano močjo prevare. Zmago Jelinčič, že njegov oče je bil udbaš. Ko so ob krvavi boljševistični revoluciji pobijali in izganjali iz Slovenije inteligenco in premožnejše je najraje pobiral iz njihovih domov umetniške slike in druge dragocenosti. Tako je sinu omogočil brezkrbnoprihodnost z veliko denarja. A sinček nadaljuje pot svojega očeta in dela strogo po navodilih njegovih partijskih gospodarjev. Trenutno neumorno in direktno govori proti Drnovšku. Če se bodo spopadli zares, v kar pa dvomim bo to počel še z večjo silo, če se bodo kot že stokrat do sedaj zdilali, bo na koncu volilcem dahnil,naj volijo v drugem krogu Drnovška. Če bi bili pravna država, bi moral "plemeniti" zaradi svojih dejanj že nekaj časa ždeti v zaporu in ne v parlamentu. Je pa zanimivo kako je naučen stisniti roko. Tako ti jo stisne, da kar zaboli. To so ga naučili, ker ga je foter kot otroka zatr in je vedno dajal roko mlahavo. Zdaj pamočno pretirava. To so osrednji kandidati za predsednika države. Kako spretno se nadaljuje pohod komunizma. Kam gledamo ljudje, kaj mislimo ljudje??? Tudi zaradi tegale pisanja se bomo kmalu spet videli v medijih-oni vedo, da jim še vedno preti nevarnost kontrarevolucije, saj boljševistična revolucija še vedno traja. Je sicer v zadnji fazi, ko bomo prodani za male denarce bogatim priviligirancem in tujcem, oni, ki to dopuščajo pa bodo po razsulu lahko živeli tudi na Tenerifih, saj so preskrbljeni še za nekaj generacij v prihodnost. Zbud se, Slovenc!!!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
poldy Objavljeno Oktober 11, 2002 Deli Objavljeno Oktober 11, 2002 BRAVO RDEČI Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno Oktober 11, 2002 Deli Objavljeno Oktober 11, 2002 BRAVO RDEČI :P :P :P :P :lol: :lol: :D :D :P :P :P to je samo dokaz kako nesposobni so ČRNI :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno Oktober 11, 2002 Deli Objavljeno Oktober 11, 2002 BRAVO PERVY! :twisted: :lol: :lol: :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Oktober 11, 2002 Deli Objavljeno Oktober 11, 2002 jokaj se ali smej - nategnili te bodo v vsakem primeru. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno Oktober 11, 2002 Deli Objavljeno Oktober 11, 2002 jokaj se ali smej - nategnili te bodo v vsakem primeru. Zato pa zmeraj mal vazeline z sabo imet. :D :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ak Objavljeno Oktober 11, 2002 Deli Objavljeno Oktober 11, 2002 jokaj se ali smej - nategnili te bodo v vsakem primeru. al pa postani 'nategovalc' :idea: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Oktober 11, 2002 Deli Objavljeno Oktober 11, 2002 boljse komunisti kot belogardisti (mater jim pi... izdajalsko :evil: )! ko so partizani zmrzovali v gozdovih so oni lepo z zupniki in naciji na toplem cepeli, naj jim bo zdaj topel grob v slovenskih gozdovih :twisted: Bravo Pervy ! Naredimo to deželo spet rdečo ! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno Oktober 11, 2002 Deli Objavljeno Oktober 11, 2002 jokaj se ali smej - nategnili te bodo v vsakem primeru. Zato pa zmeraj mal vazeline z sabo imet. :D :D Točno tako, pa vsaj lubčka naj ti dajo, če te že nategnejo, pa opravičijo naj se, da je vse tako kratko trajalo :D :D :wink: Vsekakor pa je res, kolikor sem uspel opaziti na svojih poteh po divjem vzhodu, da smo mi še najbolje "skoz prišli". Romunija, Bolgarija, Slovaška, tudi Madžarska - kolikor sem jaz opazil - mizerija. Videl sem stati ljudi v večstometrski vrsti v Bolgariji pred lekarno, ker je pač "nekaj" prispelo, kaj, ni vedel nihče. Spal sem v neogrevanih hotelih sredi zime, ker enostavno ni bilo kurilnega olja. Videl sem velikanske farme, ki so prej gojile po več 10000 glav živine, zdaj prazne. Vhotelih ti dajo 70% popusta, če plačaš na licu mesta nočnemu receptorju (seveda gre vse v njegov žep), ker inkaso ene nočitve pomeni njegov trimesečni zaslužek. Rusija je poglavje zase, tam je toliko bogastva, da se res SPLAČA ropati. Poglejmo, kdo si kupuje vile v Švici po nerealno visokih cenah....Rusi!!! Da skrajšam štorijo: tisti,ki pride na oblast, že po definiciji ropa, pa naj bo katerekoli barve. In še vedno mislim, da smo se relativno (nikakor idealno) dobro odrezali. Toliko o mojem védenju o politiki. Kot sem že enkrat napisal: volkovi in ovce. PEPE Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
LuCy Objavljeno Oktober 14, 2002 Deli Objavljeno Oktober 14, 2002 Vsi so debili. Itak je povsem vseeno, kdo je na vrhu, v očeh medijev. To so samo lutke, ki jih upravljajo drugi. Prave odločitve se dogajajo povsem drugje. Pa da sploh ne omenjam sluzastih plakatov in slinastih obljub!! Grrrrr! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Oktober 15, 2002 Deli Objavljeno Oktober 15, 2002 Vsi so debili. Itak je povsem vseeno, kdo je na vrhu, v očeh medijev. To so samo lutke, ki jih upravljajo drugi. Prave odločitve se dogajajo povsem drugje. Pa da sploh ne omenjam sluzastih plakatov in slinastih obljub!! Grrrrr! Lucy,kar se obljub tiče - namen opravičuje sredstvo ! Se pa strinjam,da bodo na nas vol (ilce) pozabili takoj po inavguraciji ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno Oktober 15, 2002 Deli Objavljeno Oktober 15, 2002 Se pa strinjam,da bodo na nas vol (ilce) pozabili takoj po inavguraciji ... Še vedno je tako bilo in nikoli ne bo drugače. PEPE Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno Oktober 15, 2002 Deli Objavljeno Oktober 15, 2002 Ko vas tle prebiram, večji del delim mnenje z vami. Sam še zaključek bi človek rabil. A potem sploh gremo volit ali ne. A moramo sodelovati v tem cirkusu ? :?: A je prava izbira izbrati, tam kjer so vsi zanič, manj slabega ? :? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno Oktober 15, 2002 Deli Objavljeno Oktober 15, 2002 Ran, jaz vsekakor NE grem, že dolgo vrsto let. PEPE Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ak Objavljeno Oktober 15, 2002 Deli Objavljeno Oktober 15, 2002 A je prava izbira izbrati, tam kjer so vsi zanič, manj slabega ? :D to je edini način. Če se je možno še bolje izrazit - dati priložnost drugim... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Oktober 15, 2002 Deli Objavljeno Oktober 15, 2002 Ko vas tle prebiram, večji del delim mnenje z vami. Sam še zaključek bi človek rabil. A potem sploh gremo volit ali ne. A moramo sodelovati v tem cirkusu ? :?: A je prava izbira izbrati, tam kjer so vsi zanič, manj slabega ? :? Na steni knjižnice v Rovtah je bil nekoč grafit : Voli na volišče ! in na steni kina v Cerknici-Tito,vrati se ! nekdo je spodaj dodal Neču ! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Oktober 15, 2002 Deli Objavljeno Oktober 15, 2002 jaz bi se se kar jokal. :cry: :cry: :P :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno Oktober 15, 2002 Deli Objavljeno Oktober 15, 2002 jaz bi se se kar jokal. :cry: :cry: :P :lol: Kar daj se, Ice, tudi najbolj zagrizeni mačoto niso cepljeni proti temu. LP, PEPE Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno Oktober 15, 2002 Deli Objavljeno Oktober 15, 2002 in na steni kina v Cerknici-Tito,vrati se ! nekdo je spodaj dodal Neču ! Ko smo ravno pri tem, na Piranski klavnici, ki je bila približno 200 m od sedanje morske biološke raziskovalne postaje proti Piranu, je pisalo še iz časov ko se je agitiralo kam bo kakšna cona šla ali pod Italijo ali Jugoslavijo : HOČEMO TITA Tam nekje leta 1963-1965 ko je grozilo da bo Tito prišel na obisk so na hitro stvar premalali. No Tita ni bilo, edin mi pionirčki smo brez veze na Valeti (hrib nad Portorožom) čakali in z zastavcam mahali. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dane Objavljeno Oktober 15, 2002 Deli Objavljeno Oktober 15, 2002 Čakte mal. Al jaz ne znam brat al pa vi ne veste kva govorite oz pišete. V drugih temah foruma rdečkarje = zdajšnja oblast kritizirate in pluvate čeznjo, tuki pa jim lezete v rit. Kdo bi vas razumel. Še en dokaz da so vas lepo vzgojil (titova omladina). Prostor, sedi, kuš. Ja pa menda ja ne boste mankal na volitvah saj lahko še kdo tak zmaga k nebi bil do kolen v krvi. Kot sem že pred časom napisu je treba oblast čimvečkrat menat (politične opcije) očitno niste sposobni razumet (dobra vzgoja) zakaj. Mislim da je najboljš, da namesto Združenja MAKSI ustanovimo Društvo za dosmrtno potrditev vseh komunistov za naše preljube oblastnike še posebi pa našega preljubega dragega kučija. ampak pol se bom jaz odselu iz te dežele. Seveda Jaša in Slavoj bosta pa vesela. Ja res ne vem kaj vam je. Sam ena misel za konc. A ste bli za samostojno Slovenijo. Kot vem skor 90%. Kako lahko potem volte tiste, ki so bli proti. Naj mi to en razloži. Očitno nimate pojma kaj je to resnična svoboda. To, da lahko počneš kar ti paše seveda, če si na pravi strani, sigurno ne. Mal se zamislte pa ne blejte po forumu kot kakšne ovce. dane Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno Oktober 16, 2002 Deli Objavljeno Oktober 16, 2002 Kot sem že pred časom napisu je treba oblast čimvečkrat menat (politične opcije) očitno niste sposobni razumet (dobra vzgoja) zakaj. Mal se zamislte pa ne blejte po forumu kot kakšne ovce. dane Ja, ko te pa nismo dovolj resno jemali, sedaj pa imamo. Dej kakšno knjigo v obliki manifesta izdaj, pa nam jo raztali, da jo bomo imeli pri sebi, da ne bo prišlo spet do tega da blejemo in vandramo kot trop ovac. :cry: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Desmo Objavljeno Oktober 16, 2002 Deli Objavljeno Oktober 16, 2002 Andresa Baiuka za precednika :!: :idea: :P :D :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hotschko Objavljeno Oktober 16, 2002 Deli Objavljeno Oktober 16, 2002 Čakte mal. Al jaz ne znam brat al pa vi ne veste kva govorite oz pišete. V drugih temah foruma rdečkarje = zdajšnja oblast kritizirate in pluvate čeznjo, tuki pa jim lezete v rit. Kdo bi vas razumel. Še en dokaz da so vas lepo vzgojil (titova omladina). Prostor, sedi, kuš. Ja pa menda ja ne boste mankal na volitvah saj lahko še kdo tak zmaga k nebi bil do kolen v krvi. Kot sem že pred časom napisu je treba oblast čimvečkrat menat (politične opcije) očitno niste sposobni razumet (dobra vzgoja) zakaj. Mislim da je najboljš, da namesto Združenja MAKSI ustanovimo Društvo za dosmrtno potrditev vseh komunistov za naše preljube oblastnike še posebi pa našega preljubega dragega kučija. ampak pol se bom jaz odselu iz te dežele. Seveda Jaša in Slavoj bosta pa vesela. Ja res ne vem kaj vam je. Sam ena misel za konc. A ste bli za samostojno Slovenijo. Kot vem skor 90%. Kako lahko potem volte tiste, ki so bli proti. Naj mi to en razloži. Očitno nimate pojma kaj je to resnična svoboda. To, da lahko počneš kar ti paše seveda, če si na pravi strani, sigurno ne. Mal se zamislte pa ne blejte po forumu kot kakšne ovce. dane Dane, iz tvojega pisanja sledi, da nisi nič boljši od teh, ki jih kritiziraš. Moja svoboda je to da sem komunist al pa nacinalist, če mi tako paše ... A JE JASNO !!!! ... Ti bi verjetno najraje videl, da Janša postane predsednik in premier, pa bi blo tvojega trpljenja konec. :? :? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marijan Objavljeno Oktober 16, 2002 Deli Objavljeno Oktober 16, 2002 pa saj ne kandidira :shock: dejmo pogledat, če imamo še v boliviji kakšnega tiča, ki bi bil primeren za precednika. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se