Vanga Objavljeno Februar 2, 2007 Opozori Objavljeno Februar 2, 2007 Pri nas doma imamo avtosedež montiran zadaj desno.Nekje sem enkrat zasledil statistiko, da je na tem mestu v avtomobilu najmanj poškodb pri trčenju,oziroma je najbolj varno mesto v avtomobilu. In potem sem začel opazovat malo po TV, ko pri poročilih kažejo kakšne pomembne osebnosti ki izstopajo iz avtomobila, izstopijo največkrat (ali pa skoraj vedno) zadaj desno.Tako da po mojem more bit nekaj na tem. :hmm:
gattolina Objavljeno Februar 3, 2007 Opozori Objavljeno Februar 3, 2007 Pri nas doma imamo avtosedež montiran zadaj desno.Nekje sem enkrat zasledil statistiko, da je na tem mestu v avtomobilu najmanj poškodb pri trčenju,oziroma je najbolj varno mesto v avtomobilu. In potem sem začel opazovat malo po TV, ko pri poročilih kažejo kakšne pomembne osebnosti ki izstopajo iz avtomobila, izstopijo največkrat (ali pa skoraj vedno) zadaj desno.Tako da po mojem more bit nekaj na tem. :hmm: Saj je jasno na kateri strani je največja možnost trčenja in poškodb. Čelno in z levega boka.
atek Objavljeno Februar 3, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Februar 3, 2007 (popravljeno) nekako sem se že skoraj odločil za ta sedež kiddy life pro produkte/kiddy life pro prednosti ki jih vidim: - uporaben od 9 kg do konca ker se vse nastavlja - montira se z pasovi in ga lahko brez problemov prestavljaš po avtih - otrok ni pripasan z pasovi ampak ima pred sabo zaščito in je ob trku glava manj na udaru ker celo telo prenese silo - naš Jaka se je odlično počutil v njem v trgovini - lahko je tudi ležeč - na večini testov je dobil najboljše ocene varnosti ali celo zmagal moteči elementi: - na enem forumu sem bral da je baje malo več dela (zajebancije) z pritrditvijo dokler se ne navadiš - z 62.000 sit ni najcenejši ampak OK za 10-15.000 sit razlike mi je vseeno kake IZKUŠNJE? tudi mi smo se nakako odločali za ta avtosedež nakoncu ga nismo izbrali ker se nam je zdel prekomplicirano zapenjanje in smo kupili avtosedež maxi cosi priori xp enostavna uporaba isto ležeč položaj oziroma 4 ali 5 pozicij naklona, pet točkovni varnostni pas in tudi na testih je bil zelo odličen še slikica [attachmentid=91129] Popravljeno Februar 3, 2007. Popravil atek
Pervy Objavljeno Februar 3, 2007 Opozori Objavljeno Februar 3, 2007 OK ampak kako kompliciran je ta kiddy??? meni je všeč ker je čisto lahek in ga bomo verjetno kar nekaj prestavljali iz avta v avto? pa všeč mi je da nima pasov za otroka. montiral pa bi ga v citroen picasso, ki ima 2 ali 3 točkovni pas. no saj bom še šel v trgovino in ga probal v avtu ampak vseeno mi ni jasno kaj je toliko bolk komplicirano kot pri zgornjem predlaganem?
gattolina Objavljeno Februar 3, 2007 Opozori Objavljeno Februar 3, 2007 OK ampak kako kompliciran je ta kiddy??? meni je všeč ker je čisto lahek in ga bomo verjetno kar nekaj prestavljali iz avta v avto? pa všeč mi je da nima pasov za otroka. montiral pa bi ga v citroen picasso, ki ima 2 ali 3 točkovni pas. no saj bom še šel v trgovino in ga probal v avtu ampak vseeno mi ni jasno kaj je toliko bolk komplicirano kot pri zgornjem predlaganem? Če so točke pripenjanja na avto stolčku čudno postavljene gleda na avtomobilsko zadnjo klop in pozicijo varnostnega pasu, potem se ti lahko zgodi, da ga ne moreš fiksno montirati. Zato bi priporočal, da vsak avto stolček, pred nakupom, montirate v svoj avtomobil in testirate njegovo stabilnost.
pupa Objavljeno Februar 6, 2007 Opozori Objavljeno Februar 6, 2007 Ok... zame so avtosedežki še dolga prihodnost, pa da ne odpiram nove teme, me zanima kater voziček ste izbrali, kje se ga kupili in zakaj ste se zanj odločili (vaši kriteriji). Zdej me že par dni meče za vozičke ampak enostavno ne vem, kaj izbrati..... No, časa je še dovolj, pa vseeno bi si rada kaj pametnega nagledala že prej.
Pervy Objavljeno Februar 6, 2007 Opozori Objavljeno Februar 6, 2007 Ok... zame so avtosedežki še dolga prihodnost, pa da ne odpiram nove teme, me zanima kater voziček ste izbrali, kje se ga kupili in zakaj ste se zanj odločili (vaši kriteriji). Zdej me že par dni meče za vozičke ampak enostavno ne vem, kaj izbrati..... No, časa je še dovolj, pa vseeno bi si rada kaj pametnega nagledala že prej. mi imamo tega - trio transformer. ima košaro za malega, športni voziček za recimo po 4-5 mesecu in jajco za v avto (do 9 kg, pol pa je treba sedež kupit). http://www.chicco.si/index_slo.htm je vredu, se OK pelje tudi po pesku v parku, ampak jaz sem hotel takega z večjimi kolesi ki bi bil še boljši na ne-asfaltu. seveda je zmagal tisti, ki je bil lepši in ne tisti ki bi po mojem bil bolj praktičen. če bi jaz kupoval bi kupil takega off-road na tri kolesa z zavoro na bilanci (nekaj takega http://www.supercena.com/I-Freestyle_3_XL_Comfort___Sand), ampak.... no naš vozek je bil v akciji 120.000 sit. ful praktičen je še tak sedež za doma - Gugalnik look lx sahara ker ga lahko odložiš da ne leži vedno pa še sabo ga jemlješ na obiske. drugače pa je sedaj zakon rukzak ferino ali milet (glej sliko pod baby boom), komaj čakam da začnemo hodit v gore :OK:
atek Objavljeno Februar 6, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Februar 6, 2007 Ok... zame so avtosedežki še dolga prihodnost, pa da ne odpiram nove teme, me zanima kater voziček ste izbrali, kje se ga kupili in zakaj ste se zanj odločili (vaši kriteriji). Zdej me že par dni meče za vozičke ampak enostavno ne vem, kaj izbrati..... No, časa je še dovolj, pa vseeno bi si rada kaj pametnega nagledala že prej. mi smo kupili voziček hauck mislim da se tako napiše, voziček ni vreden niti 0,1 eur kupi si voziček tak da je možnosti da otrok gleda proti tebi ali od tebe z velikimi kolesi in da so napihljivi, voziček naj bi imel čim več stopenj naklona (ležišča), če se odločaš (odločate) za tri kolesnika glej da se da sprednje kolo fiksirati, to je moje mnenje
pupa Objavljeno Februar 6, 2007 Opozori Objavljeno Februar 6, 2007 Ja, tale Quinny Freestyle 3 XL Comfort je tudi meni osvojil srce. Moram pa priznati, da si nisem ravno najcenejšega izbrala..... No, izbrala ga nisem, ga imam pa na uču........
atek Objavljeno Februar 6, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Februar 6, 2007 Ja, tale Quinny Freestyle 3 XL Comfort je tudi meni osvojil srce. Moram pa priznati, da si nisem ravno najcenejšega izbrala..... No, izbrala ga nisem, ga imam pa na uču........ predlagam ti da pri nakupu seveda, če ste v dobrih odnosih vključiš še vse vajine ožje sorodnike in to ne pri izbiri ampak samo pri blagajni :) :) :)
motofrik Objavljeno Februar 6, 2007 Opozori Objavljeno Februar 6, 2007 Kar se tiče vozička, sva dobila rabljenega v dar. Klasičnega, na štiri kolesa. Potem pa-znižanje vozičkov! V trenutku sva se zedinila, da bo trikolesnik pri hiši. Velika napihljiva kolesa, zavora na ročaju,... Pa sva šla z malim na potep, po vasi. No, vozim malega sem in tja, pa mi je začelo postajati nekako monotono, pa obujem rolerje. Vam povem- užitek 100/uro! Sva počila dol okoli 10 kilometrov. :OK: Skratka, ga ne bi menjal za noben drug voziček. No, zdaj bo pa tako vedno manj v vozičku, ker je shodil. Ne bo v vozičku, bo pa na motorčku na akumulator. Ja, se je po atiju dol dal. :OK:
Pervy Objavljeno Februar 6, 2007 Opozori Objavljeno Februar 6, 2007 Ja, tale Quinny Freestyle 3 XL Comfort je tudi meni osvojil srce. Moram pa priznati, da si nisem ravno najcenejšega izbrala..... No, izbrala ga nisem, ga imam pa na uču........ no ker ne vem kaki avto imata še prej preveri kako ti paše v prtljažnik, eni so baje relativno slabo zložljivi tako da imaš potem sranje ko ga voziš okoli ali pa ti zavzame cel prtljažnik :slap:
uti Objavljeno Februar 6, 2007 Opozori Objavljeno Februar 6, 2007 iz vsake stvari za dojenčka, ki sva jo do zdaj kupila, sva skoraj diplomirala :wacko: ker je enostavno prevelika ponudba, nimaš izkušenj, vsak ti reče drugače in si potem čist zmešan :unsure: (da sploh ne omenjam strokovnost prodajalk :SS ) moraš se zanest na svoje prepričanje oziroma poslušati nasvet nekoga, za katerega veš, da razmišlja tako kot ti. Avtosedež imamo sedaj Römerjev, smo ful zadovoljni, mamo ga montiranega na sredini, samo je v Astri malo neugodno, ker je sredinsko sedalo malo izbočeno in se sedež ne vsede lepo...ga bomo dali na desno stran, da je otrok, če se sam pelješ kam, viden in na dosegu roke. Lupinici smo uporabljali dve - eno od vozička Jane (ki je lahko obenem tudi košara na vozičku, lahko se ga da v 4 pozicije - ležanje ali sedenje), drugo Römer. Voziček imamo Jane - smo več kot zadovoljni. Ko sva začela kupovati voziček, sem že skoraj obupala, ker enostavno ne dobiš vozička, ki bi ti bil čist po tvoji želji. Moje želje so bile sledeče: rdeča barva, da otrok gleda v obe smeri, da ima tri napihljiva torej gumi kolesa, da se da pritrditi lupinico (torej 3 v 1 - lupinica, košara, športni del), da ni težek, da gre v avto (sicer imamo karavana, ampak ne smemo pozabiti še na našo pasjo bebo :whistle: ),.... NO, po nekaj obiskih baby trgovin sem bla že pravi ekspert (in z nekaj sivih las...groza...) - Quinny freestyle je pretežek, ima pa vse zgoraj napisano, a ne gre v avto skupaj s psom (pa še zlaganje je blo kar ... hm...težko, no), quinny speedi se ne da čist poležat oz. naslon posedet čist v sedeč položaj (halo?!) in ne da se ga obračat v obe smeri, buzz je adijo pamet, ker otrok sploh ne more ležat v športnem delu, nogice mu štrlijo gor...skartka, quinny-je sva odpisala! Potem sva gledala še peg perego, štirikolesnik z velikimi kolesi, pa je bil preveč bikast, chicco pa je takrat dobil en nov model, ampak mi ni najbolj sedel. Ko sem že mela vsega pun k**** .... čist slučajno sem pa videla Jane, pa sva se kar takoj za tega odločila, še posebej mi je bil všeč, ker je bila košara in lupinica za v avto v enem, tako da ni bila potrebna še košara, ima le eno napako - da se ne da voziti v obe smeri, ampak sem kar hitro ugotovila, da malecko zanima, kaj se dogaja spredaj in se rada vozi tako, da gleda naprej (mame se itak nagleda doma .) ). Drugače pa je voziček superca za off-road, ima prednjo zavoro (pazi, spredaj ima disk :kva2: ), spodaj košarico, da se ga čist poležat al posedet, ful je lahek, kolesa se dajo odstranit v sekundi...skratka, meni je ful všeč :OK: Joj, sem se razpisala :blush: Samo še na hitro...poleg nahrbtnika pa je super stvar baby bjorn, kengurujček za nošnjo bejbijev spredaj, pride pa v poštev bolj v toplih mesecih, ker drugače otročka ne spraviš noter (ker je fejst oblečen)...jaz ga kar pogrešam... PERVY - kje ste nabavili nahrbtnik? zadovoljni? mi smo v fazi nakupa, pa valjda spet ne vemo, kaj kupiti, da se ne nagnemo :doze: Še kaj? :P tak dolgo sem pisala post, da sta že dva vmes napisala odgovore :slap: hja, tak ti to je :whistle:
Pervy Objavljeno Februar 7, 2007 Opozori Objavljeno Februar 7, 2007 PERVY - kje ste nabavili nahrbtnik? zadovoljni? mi smo v fazi nakupa, pa valjda spet ne vemo, kaj kupiti, da se ne nagnemo :doze: tega sem dobil od kolega in je bil pred cca 3 leti top ponudba, predvidevam da tudi top cena ker je pač milet, ena od najdražjih alpinističnih firm. ker bomo hodili v hribe kar pomeni tudi po par ur hoje je meni pomembno da je res kakovosten rukzak ki lepo sedi na hrbtu. v iglu šport (v MB je par metrov od rolana) www.iglu.si imajo zadevo od ferinota ki zgleda še korak naprej od našega, glede na cene vsega ostalega za dojenčke se mi niti ne zdi drag (30.000 sit). najboljše da gresta pogledat v MB v alpinistične trgovine.
Furioso Objavljeno Februar 7, 2007 Opozori Objavljeno Februar 7, 2007 Maxi Cosi Priori; dobra cena, dobre ocene. Zdaj, ko sem že zverziran (ogromno sem ga prestavljal iz avta v avto, pa je še vedno kot nov), prestavljanje traja par sekund... (klik-klik-ššššš; šššš-klik-klik) ;) Sem pa imel sedež vedno zadaj desno; iz tam bo tudi ostal, samo potnik bo drugi. Prvi potnik se seli na sosednje mesto, v nov sedež. :D
gattolina Objavljeno Februar 9, 2007 Opozori Objavljeno Februar 9, 2007 Ti si car, Furioso. Kar dva na brzino. Vsaka čast.
Lobo Objavljeno Marec 1, 2007 Opozori Objavljeno Marec 1, 2007 no ker ne vem kaki avto imata še prej preveri kako ti paše v prtljažnik, eni so baje relativno slabo zložljivi tako da imaš potem sranje ko ga voziš okoli ali pa ti zavzame cel prtljažnik :slap: Pa fajn je probat kolk cajta porabiš za montažo/demontažo. Ni hujšega, kot če se jeb*š s prekletim zicom, poleg ti pa še froc in baba tulita na uhe.
Pervy Objavljeno Marec 1, 2007 Opozori Objavljeno Marec 1, 2007 Pa fajn je probat kolk cajta porabiš za montažo/demontažo. Ni hujšega, kot če se jeb*š s prekletim zicom, poleg ti pa še froc in baba tulita na uhe. to je prvi plan, froca in avto do trgovine potem pa štopat koliko porabim za montažo/demontažo zica+froca :grim PS: sem bral neke teste in je bilo rečeno da so nemci ugotovili da je 40% :eek: zicov v avtih narobe montiranih. kaj ti potem pomagajo zvezdice na crash testih če zajebeš montažo :slap:
Furioso Objavljeno Marec 1, 2007 Opozori Objavljeno Marec 1, 2007 (popravljeno) to je prvi plan, froca in avto do trgovine potem pa štopat koliko porabim za montažo/demontažo zica+froca :grim PS: sem bral neke teste in je bilo rečeno da so nemci ugotovili da je 40% :eek: zicov v avtih narobe montiranih. kaj ti potem pomagajo zvezdice na crash testih če zajebeš montažo :slap: Za mojega ti lahko demonstriram. Neverjetno enostavno in ZELO hitro. Kar javi se kaj. Še pivo častim zraven. :P :D Je pa res, da "živčnega" dobim, ko vidim, kako stari starši ta isti sedež zmontirajo. Groza! :D Popravljeno Marec 1, 2007. Popravil Furioso
.T. Objavljeno Marec 1, 2007 Opozori Objavljeno Marec 1, 2007 Ko smo kupovali vse tri otorške sedeže nismo nikoli gledali na komplikacije pri zapenjanju in ceno. Po internetu smo poiskali crash teste in se na podlagi le teh odločili za najbolj varen sedež. Trikrat smo kupili od Römerja. Tadej
Kristel Objavljeno Junij 12, 2007 Opozori Objavljeno Junij 12, 2007 Včasih je na levi, včasih na desni, mala si ga sama štima kakor ji paše in jaz nimam nič proti, ne vem pa kaj je bolj varno. Pa ne mi rečt, da sem neodgovorna :doze:
Pecy Objavljeno Julij 20, 2007 Opozori Objavljeno Julij 20, 2007 Ko bom nameščala sedežek v avto, ga bom zagotovo dala na desno stran, saj ga bom lažje videla, lažje se obrnila k njemu (seveda ne med vožnjo) in nasplošno se mi zdi, da je na desni strani več sedežev. Ali je pa to bolj varna stran ali ne pa pomoje ni ravno moč raziskati. Če se zaletiš je samo vprašanje same prometne nesreče in ne sedežka... se mi zdi, da so možnosti kar 50:50 ...se podpišem pod tole... ;)
Pervy Objavljeno Julij 21, 2007 Opozori Objavljeno Julij 21, 2007 No evo sedež smo dodobra stestirali in sicer kiddy life pro - super stvar!!!!!! ker nima naramnic ampak "mizico" pred njim mali lepo spi naslonjen, nič se ne buni pa še deluje mi bolj varno ker vidim da je glava dobro fiksirana. montaža je simpl ko pasluj, kot da sebe pripenjaš z pasom, skratka daleč od kakega kompliciranja pa še sedej je lahek in ga menjuješ med avti brez probelma. če prištejem da je od 0 do 12 let in mi ne bo treba kupovati novega po 3 letih sem super zadovoljen :OK: sedi pa desno zadaj ker res to vsi priporočajo.
Provokator Objavljeno Julij 22, 2007 Opozori Objavljeno Julij 22, 2007 sedi pa desno zadaj ker res to vsi priporočajo. Pa ne si misliti, da se obešam samo na tvojo izjavo, Pervy, ampak res bi rad vedel, od kod tale zadaj desno in bolj varno??? Varovane osebe izstopajo zadaj desno zato, ker spredaj desno sedi stražar, ki odpre vrata. Poleg tega se ponavadi avto parkira tako, da je rdeča preproga na desni strani vozila........
Pervy Objavljeno Julij 23, 2007 Opozori Objavljeno Julij 23, 2007 Pa ne si misliti, da se obešam samo na tvojo izjavo, Pervy, ampak res bi rad vedel, od kod tale zadaj desno in bolj varno??? GLEJ POSTE ZA NAZAJ, VSI SO PRIPOROČALI TO, PA SEM ŠEL PREVERIT PO NETU IN TUDI RAZNE FIRME IN ADAC PRIPOROČAJO DESNO ZADAJ! pa sorry pa velike črke, sem šele sedaj videl da sem mel vklopljene :headbang:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se