Skoči na vsebino

Avtoradio - Ojačevalec - Zvočniki - ter vse kar pride vmes !


BaTeMaN

Priporočene objave

Zanima me, če se kdo spozna na avtoakustiko... trenutno bom katrce presedlal na golfa 3, ki je neozvočen,.. in ga bo treba malo uglasbit... :)

Mel bi en mp3 cd avtoradio, en aktivni woofer, pa ene 6 zvočnikov, pa seveda ojačevalec... zdaj pa če se kdo spozna, naj svetuje kaj kje za koliko ali vsaj na koga se naj obrnem.

Če ste o taki temi že govorili, prosim, če je ne zaklenete ampak kr zbrišete, ker me tisto zaklepanje že kr malo boli. :)

Sem iz Štajerske... predel Rogaške Slatine.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za začetek, ti priporočam, da greš v Big-Bang v MB (Eurocity alikaj je že tista velika hiša) ali pa v Big-Bang v LJ, tam imajo dosti tega na kupu, prodajalci pa tudi marsikaj vedo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Samo pazi,da ti od silnih vibracij nebo Golfek razpadu :P :P

Pozor!!!!!!!Zvočnike obvezno uskladi s sposobnostmi ojačevalca oziroma radija!!!!!!!V nasprotnem primeru,ti bo vse rožljalo in brneli in od muzke ne boš imel nič.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...

Jaz sem dal 1 tedn nazaj v Twingota Sony 4X50 CD+MP3 pa ene Kenwood zvočnike 2 x 170 + visokotonce pa piči tak da glava boli, nobenega ojačevalca ne rabim :shock: :D Kupo v BIG-BANGU, cena: 106.000

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mene muzika v avtu se kar zanima - Odkar imam avto si kupujem infinity zvocnike, ki so se do sedaj izkazali kot super.

Glede MP3 playerjev mocno priporocam razlicice s harddiskom, ker spravis gor vec muzike in nima problemov ki so inherentni tistim, ki berejo s cdjev. Jest sicer nimam MP3 playerja v avtu, ker sem stvari kupil malo pred splosnim razmahom, mam pa sicer ze skoz pioneerje in sem ful zadovoljen z njimi. Vem, da obstaja tut firma RIO, ki dela samo take MP3 carplayerje. (ko napisem RIO, ne zamenjaj z diamond rio mp3 prenosnimi playerji - ne gre za isto stvar).

Kar se zvocnikov tice sem imel prej v cliotu zadaj ovalne (ne spomnim se zdej referencne stevilke) tri sistemske Infinity Reference (120w al neki taksnega) spredi pa kr tiste, ki so ze bli v avtu. Subwooferja nisem rabil, ker so ti zvocniki dal povsem dovolj basa.

Ko sem zamenjal avto se je izkazalo, da ne morem prenest zvocnikov, ker je limuzina in ima pod polico zelez, tko, da gi ba blo tezko razrezat. zato sem kupil infinity okrogle zvocnike, ki so pasali v moj avto, kaksen mesec kasneje pa se Infinity Basslink.

Za moje pojme je Basslink super ideja. Ves, da ce kupujes woofer, moras kupit ojacevalc, skatlo in zvocnik. skatlo se ponavad naroci. Vse to skupi pride kr precej denarja, sploh ce hoces kvaliteto. Basslink pa je sestavljen iz Infinity reference 10" wooferja, inifinty ojacevalca in njihove aktivne bassrefleksne, servo skatle, ki je zaradi svojih lastnosti precej manjsa in tanjsa kot so obicajno skatle. Spredi mam zvocnike, ki so bli v avtu. To bom zamenjal ob priliki ampak se mi ne mudi. In kolk moj hec stane:

1. Zadnji zvocniki infinity reference - z montazo vred 15.000

2. Infinity Basslink - 85.000 + montaza 20.000

Pri montazi prides za spoznanje cenej skoz, ce uporabis kable, ki jih dobis v kompletu, ampak kot verjetno ves je pravilo, da morajo pri domaci audiofilski opremi kabli odtehtat 1/3 celotne cene opreme. KAr v podobnem razmerju velja tudi za avto. Kvaliteta zvoka je pa tut ZELO ocitna pri menjavi kablov. Tisti ki so zraven niso vredni pol k*rca, ampak res.

Ce ne rabis mocnega basa potem je dovolj, da si kupis ovalne Infinity Reference, ki stanejo okrog 30.000. Ko recem mocnega basa s tem mislim na bas, ki ga cutis v ledvicah. Tudi ovalni zvocniki dajo plenty of Bass.

Sicer mocno odpriporocam nakupe v raznih BigBengih in podobno, ker so a) dragi in

B) konfekcija (stvari, ki niso konfekcijske narave pa so mocno precenjene pri njih. S tem hocem povedat, da za isti denar lahko dobis bolj kvalitetno muziko).

----

In kje to kupit, se morda sprasujes. Infinity prodajajo v Luknji (al pa tko nekak. Vcasih se je trgovini reklo UbiQ). Lokacija: Za stavbo od Dela - za tiskarno ljudske pravice je ena oranzna pritlicna stavba. Z lastnikom se poznava (dovolj dobro, da mi ponavadi da popust ko kej kupim in obcasno kej zastonj zmontira. Nisva pa najboljsa prijatelja). Basslink mi je recimo prodal za 74.000.

Njegove cene so precej bolj ugodne kot v tujini. O tem sva se ze pogovarjala in je rekel, da ima zgubo in da jih bo ob priliki dvignil. Za referenco - priporocena cena za basslink je 600$, kar znese krepko cez 120 jurjev. Torej ce nameravas kej kupvat je morda dobro, da greva tja skupej pa bos verjetno dobil kak popust.

----

Ker je o muzki lahko nabijat, ampak dokler je ne slisis to nima kej dost haska, ti predlagam, da se ob priliki dobiva pa mal poslusas kako se stvari pri men slisijo. Ce si zainteresiran mi poslji pm.

To sicer velja tudi za ostale, ce to koga zanima.

----

Moj odnos do muzike je nekako taksen - pripravljen sem vlozit nekaj denarja zanjo, ampak ne prehudih zneskov. Vedno iscem tisto mejo, kjer bi dodaten izdatek pomenil zelo malo plusa pri kvaliteti in zelo veliko denarja zanjo. To pomeni, da ne kupujem zvocnikov niti za 5 jurjev niti za 300 jurjev. Kar hocem povedat je: Mal dnarja, mal muzke, glih prov denarja, odlicna muzka, ogromno denarja, perfektna muzika. Ne prevec sparat, da ti nou kasneje zal. Vsi zvocniki niso isto dobri, tut ce isto zgledajo in imajo na papirju iste performanse.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ko že beseda teče o muziki bi predlagal ene zelo zanimive zvočnike za relativno mal denarja http://www.dls.se/english/default.htm. Sam imam v avtu montirane dvosistemce serije REFERENCE in v kombinaciji z wooferjem kr dobr igrajo.

Če koga zanima prodajam svoj woofer skupi z ojačevalcem, ker mi na žalost zmanjkuje placa. Woofer je prilagojen za uporabo v Golf IV.

LP Rude

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aja, pa se to. Nakup raznih tub se mi zdi precej neprakticen, ker zasedejo prevec prostora...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj ni Kuzma ( konstrukter odličnih gramofonov ) odprl trgovino UBIQ in tam prodaja svoje in nekaj drugih audio kmponent višjega ranga. Kaj se je zgodilo s to trgovino ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj ni Kuzma ( konstrukter odličnih gramofonov ) odprl trgovino UBIQ in tam prodaja svoje in nekaj drugih audio kmponent višjega ranga. Kaj se je zgodilo s to trgovino ?

Govoriva o isti trgovini. Samo, da se ji ne rece UbiQ vec in da je Kuzma v resnici tretji partner v njej, ni je pa ustanovil, je obstajala ze prej.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ko kupuješ radio in če ti garancija ne igra pomenbne vloge (elektronika 1 leto sigurno dela) raje kupi novega preko salamonca- prišparaš tudi do 30.000,v trgovinah si samo oglej modele in cene

isto velja tudi za ostale komponente zvoka (zvočniki, ojačevalci...)

MOJ NAČIN je bil tak, pa tudo komplet kablovje za ojačevalec, radio sprednji deljen sistem in vufer sem si napeljal sam tako da sem stroške zminimiral pa še avto sem bolje spoznal (do kosti), špila ko hudič

tube se izogibajte, bolje je kompresijska ali bas reflex škatla, odvisno od glasbe, ki jo poslušaš

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!